Dodaj do ulubionych

LZPS&LUBAWA

08.04.06, 21:34
Jakie to może mieć znaczenie dla LZPS, jeżeli w skład nowej rady nadzorczej
wchodzą przedstawiciele rady nadzorczej z LUBAWY.
-wzmianka ESPI Emitent z 07.04.2006
Te dwie spółki są mi obce, ale taka zmiana w radzie może sugerować przejęcie
LZPS przez Lubawe.
Czy jest ktoś komu jest ten temat bliski?
Obserwuj wątek
    • inkoi Re: LZPS&LUBAWA 09.04.06, 07:44
      ewentulana wchłonięcie przez Lubawe lzps, parytet 2:1 dwie akcje lubej za jedną
      lzps co daje cene Lubawy w granicach 36 do 54 przed pp lub 12 do 18 po pp,
      kwestia keidy zapadnie decyzja o wchłonięciu. pozdr Inko
      • forexdaler Re: LZPS&LUBAWA 10.04.06, 19:10
        Proszę podać żródło tych informacji, bo są delikatnie mówiąc moooocno naciągane !
        • marekz11 Re: LZPS&LUBAWA 10.04.06, 19:50
          LZPS - RB (24 / 2006 ) 16:50 10.04.2006
          poniedziałek

wpTrader panel news
          Tak jak pisałem nie interesuje się tą spółą ale zaciekawila mnie ta wiadomość,
          moje pytanie brzmi, dlaczego zarząd lubawy przechodzi do LZPS i czy ma to coś
          wspólnego z dzisiejszymi spadkami lubawy i zlps i jak to wpłynie przyszłe kursy,
          dla przypomnienia prezes zarządu lubawy jest w zarządzie LZPS.

Może ktoś pokusi sie o sprostowanie?
          • inkoi Re: LZPS&LUBAWA 10.04.06, 20:28
            prezes nie jest w zarządzie tylko w radzie nadzorczej lzps, dwa to druga osoba
            z lubawy także zasiada w rn lzps-u, lzps nie posiada chwilowo prezesa ponieważ
            poprzedni sam zrezygnował (rzekomo powody osobiste), o paryteci wymiany i tym
            że lubawa powinna kosztowac 18 zł by wchłonąć lzps mówil kilka tygodni temu
            prezes lubawy (przy 7,5 zł wyraźnie zazanczył ze jest zbyt tani i powinna
            kosztować o połowe mniej niż kurs lzps), wszystkie te informacje są jawne
            pochodzą z systemu ESPI, pap oraz udzielanych wywiadów.
            • izek9 Re: LZPS&LUBAWA 11.04.06, 17:29
              spadek cen moze być związany ze zbiorka środków na zakup LZPS lub zaniżaniem
              kursu żeby ktoś mógł kupic je po takiej cenie żeby było to dla niego oplacalne.
              dziś ewidnentnie kurs byl zaniżony przez kogoś z ilością 40 kilo a potem to
              lawinowo poszła drobnica czy tez ci którzy się wystraszyli. mam jednak nadzieje
              że w terminie paru miesięcznym wszystko sie wyklaruje i pójdzie do góry.
              szybkie - duże wzrosty nie sa wskazane ze względu na takie korekty jak przez
              ostatnie dni. z AT można bylo sie nastawić na zjazd do 9,x zł ..jednak co dalej
              to czas pokarze. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka