Dodaj do ulubionych

Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą

24.04.06, 18:39
Gdzie się podziali dawni bywalcy forum? Aż się ich chciało czytać i przede
wszystkim coś się działo. A teraz nuda nic więcej.
Spekulanci,analitycy,wieszcze wracajcie!
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 18:40
      bedzie wrzało jak beda spadki. narazie to nuda, heh to samo co w marcu. ja
      lubie taka nude :)
      • wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 18:45
        No ty zostałeś jako jeden z nielicznych. Reszta co zrobiła swoje i na urlopach
        wiosennych?
    • elamigo1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 20:42
      Forum czytuję. Piszę mało - już wspominałem, że pracuję nad testowaniem systemu.
      Juz postowałem pierwsze wnioski - zainteresowania ze strony forumowiczów
      ŻADNEGO więc nie ma sensu kontynuować tematu (wniosków z testowania systemu)
      póki atmosfera nie ochłonie. Na razie największym powodzeniem ciesżzą się wątki
      ile tojeszcze wzrośnie etc. Traktuje to jak postowanie o tym kto ma dłuższego...

Szaleństwo trwa. Zabawa dla niektórych przednia. Tyle że często po takich
      imprezach kocikwik daje znać bardzo długo a klinowanie, o ile, kończy się na
      oddziale zamkniętym. Przezorni bawią się przy kieliszku lub dwóch - bez
      dopalaczy, gotowi opuścić imprezę w każdej chwili.
      Łatwo być gwiazdą jednego wieczoru. Prawdziwe gwiazdy doczekują emerytury -
      wciąż jako gwiazdy.
      Sytuacja jest na tyle szalona,l że jakiekolwiek analizy mijają się z celem.
      Miedź rośnie to indeks rośnie bo miedź. Miedź spada to indeks też tośnie bo
      miedź przecież była za droga i powinna spaść. Indeks rośnie bo rentowność oblig
      usa spada a za chwilę indeks znów rośnie bo rentowność oblig rośnie. Po prostu
      ludzie zapomnieli że na giełdzie można również stracić. tfi nie mają innego
      wyjścia jak kupować akcje - do tego obligują je prospekty jak tylko napłyną
      środki. Jedno napędza drugie. Piramida. Kiedy się skończy? HGW.
      Jak mam pisać w co drugim zdaniu HGW to lepiej odpocząć, lub zająć się czymś
      innym. Jak się znormalizuje lub się coś wydarzy - będę pisał więcej.
      pozdrawiam forumowiczów.
      AMIGO
      • citro1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 21:03
        Witam .
        Jaka nuda-rynek rośnie,miedz surowiec już prawie po 7000$,ropa po 75$
        eldorado.Patrze sobie z boku na to szaleństwo z małą pozycją krótką i
        czekam.Wiem trend wzrostowy,a ja na dół,na dziś strata 40pkt zobaczymy za parę
        dni,ja jestem cierpliwy.
        • plessok Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 21:07
          zloto dla glupcow!?
          • wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:03
            Tak tam nie ma nudy w przeciwieństwie do tego forum. Czyżby wycofanie się
            spekuły z forum oznaczało zrealizowanie zysków i było sygnałem do zwałki? Ja
            nie chcę być wtopiony. Co robić?
            • tongo1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:05
              Obserwuj i wyciagaj wnioski.
              • wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:08
                Co obserwować wzrosty?
                • tongo1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:10
                  Jutro korekta. Obserwuj niedaleką przyszlość. Na poczatku maja zaczną sie
                  rozstrzygniecia. Czy bedziesz w pociagu czy na peronie to juz Twoja sprawa.
                  • wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:16
                    wolałbym w pociągu. Chodzi mi tylko o to, że jak wy tu ich nazywaliście mózgi
                    gdzieś się podziały. Mózgi dajcie znać o sobie.
                    • tongo1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:21
                      Czy to jest opatrzone pewna dawka ironii?? "Brain" różnie sie kojarzy. Nikt nie
                      pisze bo analizuje. Chociaz z drugiej strony to co sie obecnie dzieje jest
                      irracjonalne. Zero logiki, nie wymaga to dodatkowego komentarza.
                      • mamograf Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 25.04.06, 00:53
                        nie bardzo co mam analizować! sam dałem się załapać na podstawowej zasadzie nie
                        walcz z trendem. (mam dwie krótkie które mnie juz kosztowału 200 pkt.) Nie ma
                        analiz bo to co sie dzieje na giełdzie nie da się zanalizować. po prostu rośnie
                        i nie wiadomo jak wysoko. weszliśmy w hiperbolę a to oznacza że tak jak szybko
                        bijemy rekordy tak szybko albo jeszcze szybciej bedziemy spadać. Kiedy hm nie
                        wiadomo. Nie ma żadnego sygnału zmiany terndu, A ocena czy to była juz euforia
                        czy nie jest zawsze oceną subiektywną. Ja bym zalecał zamykanie codziennie
                        połowy swoich pozycji (to dla stachliwych) lub 1/3 pozycji to dla ryzykantów do
                        momentu kiedy ilośc gotówki ze sprzedazy bedzie równa ilości gotówki
                        zainwestowanej. W takim przypadku zawsze bedziecie zarobieni. A tak no cóz
                        jutro równie dobrze może być +3% jak i -5%. A spadek może byc tak szybki ze bez
                        stopów można kupę kasy stracić. Pamiętajcie że większość juz ma świadomość że
                        jesteśmy w fazie wykupienia, sa nauczki z roku 1994,2000 I dla tego syganł do
                        paniki moze spowdować że na giełdzie zamiast handlowania będzie ciągle PKC i
                        dogrywka. Za innym scenariuszem przemawia niska inflacja i wzrost płac, duzy
                        wzrost sprzedazy w wartościach netto i dynamika sprzedaży. Jak jest naprawdę
                        pokaża wyniki spółek WIG20 za 1 kwartał. To juz nie długo :)
                        • wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 25.04.06, 09:10
                          a jak wyniki będą rewelacyjne to znaczy że czekają nas dalsze wzrosty?
                          • mitek5554 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 25.04.06, 09:17
                            Oczywiscie, jest tak ze gielda wyprzedza gospodarke, ktora rozpedza sie. Kiedy
                            bedzie recesja w gospodarce za 2 czy 3 lata????? To w takim razie czeka nas
                            jeszcze 1 lub 2 wzrostow:)
                            • mitek5554 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 25.04.06, 09:18
                              1 rok lub 2 lata :) sorry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka