wtopiony 24.04.06, 18:39 Gdzie się podziali dawni bywalcy forum? Aż się ich chciało czytać i przede wszystkim coś się działo. A teraz nuda nic więcej. Spekulanci,analitycy,wieszcze wracajcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fular1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 18:40 bedzie wrzało jak beda spadki. narazie to nuda, heh to samo co w marcu. ja lubie taka nude :) Odpowiedz Link Zgłoś
wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 18:45 No ty zostałeś jako jeden z nielicznych. Reszta co zrobiła swoje i na urlopach wiosennych? Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 20:42 Forum czytuję. Piszę mało - już wspominałem, że pracuję nad testowaniem systemu. Juz postowałem pierwsze wnioski - zainteresowania ze strony forumowiczów ŻADNEGO więc nie ma sensu kontynuować tematu (wniosków z testowania systemu) póki atmosfera nie ochłonie. Na razie największym powodzeniem ciesżzą się wątki ile tojeszcze wzrośnie etc. Traktuje to jak postowanie o tym kto ma dłuższego... Szaleństwo trwa. Zabawa dla niektórych przednia. Tyle że często po takich imprezach kocikwik daje znać bardzo długo a klinowanie, o ile, kończy się na oddziale zamkniętym. Przezorni bawią się przy kieliszku lub dwóch - bez dopalaczy, gotowi opuścić imprezę w każdej chwili. Łatwo być gwiazdą jednego wieczoru. Prawdziwe gwiazdy doczekują emerytury - wciąż jako gwiazdy. Sytuacja jest na tyle szalona,l że jakiekolwiek analizy mijają się z celem. Miedź rośnie to indeks rośnie bo miedź. Miedź spada to indeks też tośnie bo miedź przecież była za droga i powinna spaść. Indeks rośnie bo rentowność oblig usa spada a za chwilę indeks znów rośnie bo rentowność oblig rośnie. Po prostu ludzie zapomnieli że na giełdzie można również stracić. tfi nie mają innego wyjścia jak kupować akcje - do tego obligują je prospekty jak tylko napłyną środki. Jedno napędza drugie. Piramida. Kiedy się skończy? HGW. Jak mam pisać w co drugim zdaniu HGW to lepiej odpocząć, lub zająć się czymś innym. Jak się znormalizuje lub się coś wydarzy - będę pisał więcej. pozdrawiam forumowiczów. AMIGO Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 21:03 Witam . Jaka nuda-rynek rośnie,miedz surowiec już prawie po 7000$,ropa po 75$ eldorado.Patrze sobie z boku na to szaleństwo z małą pozycją krótką i czekam.Wiem trend wzrostowy,a ja na dół,na dziś strata 40pkt zobaczymy za parę dni,ja jestem cierpliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:03 Tak tam nie ma nudy w przeciwieństwie do tego forum. Czyżby wycofanie się spekuły z forum oznaczało zrealizowanie zysków i było sygnałem do zwałki? Ja nie chcę być wtopiony. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
tongo1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:05 Obserwuj i wyciagaj wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
tongo1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:10 Jutro korekta. Obserwuj niedaleką przyszlość. Na poczatku maja zaczną sie rozstrzygniecia. Czy bedziesz w pociagu czy na peronie to juz Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:16 wolałbym w pociągu. Chodzi mi tylko o to, że jak wy tu ich nazywaliście mózgi gdzieś się podziały. Mózgi dajcie znać o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tongo1 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 24.04.06, 22:21 Czy to jest opatrzone pewna dawka ironii?? "Brain" różnie sie kojarzy. Nikt nie pisze bo analizuje. Chociaz z drugiej strony to co sie obecnie dzieje jest irracjonalne. Zero logiki, nie wymaga to dodatkowego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamograf Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 25.04.06, 00:53 nie bardzo co mam analizować! sam dałem się załapać na podstawowej zasadzie nie walcz z trendem. (mam dwie krótkie które mnie juz kosztowału 200 pkt.) Nie ma analiz bo to co sie dzieje na giełdzie nie da się zanalizować. po prostu rośnie i nie wiadomo jak wysoko. weszliśmy w hiperbolę a to oznacza że tak jak szybko bijemy rekordy tak szybko albo jeszcze szybciej bedziemy spadać. Kiedy hm nie wiadomo. Nie ma żadnego sygnału zmiany terndu, A ocena czy to była juz euforia czy nie jest zawsze oceną subiektywną. Ja bym zalecał zamykanie codziennie połowy swoich pozycji (to dla stachliwych) lub 1/3 pozycji to dla ryzykantów do momentu kiedy ilośc gotówki ze sprzedazy bedzie równa ilości gotówki zainwestowanej. W takim przypadku zawsze bedziecie zarobieni. A tak no cóz jutro równie dobrze może być +3% jak i -5%. A spadek może byc tak szybki ze bez stopów można kupę kasy stracić. Pamiętajcie że większość juz ma świadomość że jesteśmy w fazie wykupienia, sa nauczki z roku 1994,2000 I dla tego syganł do paniki moze spowdować że na giełdzie zamiast handlowania będzie ciągle PKC i dogrywka. Za innym scenariuszem przemawia niska inflacja i wzrost płac, duzy wzrost sprzedazy w wartościach netto i dynamika sprzedaży. Jak jest naprawdę pokaża wyniki spółek WIG20 za 1 kwartał. To juz nie długo :) Odpowiedz Link Zgłoś
wtopiony Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 25.04.06, 09:10 a jak wyniki będą rewelacyjne to znaczy że czekają nas dalsze wzrosty? Odpowiedz Link Zgłoś
mitek5554 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 25.04.06, 09:17 Oczywiscie, jest tak ze gielda wyprzedza gospodarke, ktora rozpedza sie. Kiedy bedzie recesja w gospodarce za 2 czy 3 lata????? To w takim razie czeka nas jeszcze 1 lub 2 wzrostow:) Odpowiedz Link Zgłoś
mitek5554 Re: Wieje nuuuuuuuuuuuuuuudą 25.04.06, 09:18 1 rok lub 2 lata :) sorry Odpowiedz Link Zgłoś