25.04.06, 16:47
czy nie uważacie,że kurs za szybko idzie w góre?oczywiscie do dobra
wiadomość,-ale czym to się może skończyć?mnie osobiście troche to
niepokoi.informacje informacjami(dobre)ale....,oby nam biotonowcom wyszło to
tylko na dobre!!!jeszcze jedno-czy to jest już trend ciągly wzrostowy,czy
przewidujecie spadki,gwałtowne spadki?
Obserwuj wątek
    • byczysko1 Re: biotn 25.04.06, 17:35
      To sie nie wydaje.Tak jest naprawde .Wczoraj to przewidzialem na tym forum w
      innym poscie ale nie przypuszczalem ze przełamie wszystkie opory .Zadaje sobie
      w tej chwili pytanie czy to rzeczywiscie nastał stały trend wzrostowy ,czy
      przypadkiem w koncowce nie nastapił tzw "owczy pęd ",a moze spekuła dolewala
      oliwy do ognia.A moze do inwestorów dotarła wreszcie swiadomosc ze ta społke
      trzeba poprostu miec.I ta cena aktualna w porownaniu z wycena za dwa trzy lata
      bedzie sie wydawac smieszna (ekspansja praktycznie na caly swiat i to nie tylko
      z insulina,w przyszlosci NAZDAQ ).Duzo by jeszcze wymieniac pozytywow ale po co
      wszyscy wiemy jakie ma fundamenty i plany.
      A teraz do Zablokowanego.Moze jest gdzies w poblizu .Mam rozumiec ze według
      Ciebie najpierw split a pozniej pp to mniej korzystnie dla inwestorow tak???
      Z parkietowym pozdro.Byczysko
      • zablokowany Drogi Byku 25.04.06, 20:05
        A witaj..piwo mrozi się bo dzisiaj Liga Mistrzów gra...
        W innym miejscu napisałem co sądzę o tym wariancie ze splitem i prawem poboru.
        Wychodzi na to, że split a potem prawo poboru ale już nie dotyczy akcji
        splitowanych. W rezultacie będzie za 1 akcję 14 ...ale to jest
        szczegół...Dzisiaj Biotonik 6 % w górę i to jest fajniusie...
        Pozdrawiam.
        ps. typuję, że Arsenal awansuje do finału
        • bertland A jednak 25.04.06, 20:10
          cbdo:)
          • zablokowany Re: A jednak 25.04.06, 20:21
            Tak przyznaję się, że nadal uważam, że najpierw w kalendarzu jest czerwiec
            (split) a potem lipiec (prawo poboru)...Nie przypuszczałem, że pp nie będzie
            obejmowało zesplitowanych akcji...
            Pozdrawiam:)
        • citro1 Re: Drogi Byku 25.04.06, 20:15
          Witam.
          No i 23zł to już historia,teraz poziom ten będzie wsparciem.
          Ja dalej kibicuje z boku i życze dalszych wzrostów.
          pozdrawiam
          • zablokowany Re: Drogi Byku 25.04.06, 20:20
            Dziękuję za życzenia. Dokupywałem w piątek i w poniedziałek...i chyba o jakimś
            kredycie pomyślę bo coś mnie w kościach łamie, że 30 pln jeszcze w tym
            kwartale...
            • plessok Re: Drogi Byku 25.04.06, 20:27
              ja czekam na korekte ale chyba nie doczekam sie-myslalem ze zdaze nazbierac
              kasy:(jestem mile zaskoczony a najbardzie ze dobre informacje sa
              • zablokowany Re: Drogi Byku 25.04.06, 20:30
                Mam tą złą zasadę, że nie czekam na korekty...Jak sobie upatrzę ofiarę to
                podchodzę jak dzikie zwierze..biorę i moje a ochłapy zostawiam innym....
                Pozdrawiam
                ps. Jest nowe info o Biotonie. Dzień bez "pijaru" to dzien stracony:)
                • citro1 Re: Drogi Byku 25.04.06, 20:41
                  Ja tą ofiarę upatrzyłem sobie bardzo dawno i zarobiłem na niej
                  kosmos.Przyznaje,ze informacji o splicie nie brałem pod uwage,a to jest moim
                  zdaniem motor tego wzrostu.Papier ma też mój brat,któremu zalecałem
                  sprzedaż,ale on jako totalny laik nie posłuchał i teraz nie wiem czy będzie
                  dzwonił do mnie po rady.
                  Na rynku nie ważne czy się ma racje czy nie ,ważne,że się zarabia.
                  • zablokowany Drogi citro1 25.04.06, 20:45
                    Z rodziną to najlepiej wychodzi się na.....piwo:)
                    • plessok Re: Drogi citro1 25.04.06, 20:49
                      moze zadam pytanie nie w tym miejscu czy ktos z was korzysta z programu
                      metastock-jesli tak to gdzie go mozna zakupic albo ktore biuro maklerskie
                      oferuje mozliwosc korzystanie z takiego programu
                      • citro1 Re: Drogi citro1 25.04.06, 20:58
                        Ja niestety nie korzystam i nie wiem,gdzie to kupić,ale fular wie i powie.
                        • zablokowany Nie korzystam z tego programu, ale ponieważ 25.04.06, 21:49
                          tutaj nie pomaga się to proponuję:
                          www.advantage.online.pl/pl-free.html
                          albo tutaj proponują do sprzedania
                          www.euro-info.com.pl/programy/metast.html
                          • ojciecswiety do zablokowany:) 25.04.06, 22:00
                            widze ze kolega szanowny z Warszawy :) ( tak a'propos Legii) jaka dzielnica
                            jesli mozna zapytac bo byc moze mieszkamy "za sciana"
                            na zdrowie (debowe mocne)
                            • zablokowany Do tatula 25.04.06, 22:03
                              Tak jestem krawaciarzem od 6 pokolenia. A za ścianą to mieszka mój sąsiad
                              wielbiciel toruńskiej sekty radiowo-telewizyjnej.
                              Debowe mocne pijam z ochotą jako mieszkaniec Ochoty:)
                            • citro1 Re: do zablokowany:) 25.04.06, 22:05
                              (długo warzone)
                              • zablokowany Do citro1 25.04.06, 22:11
                                zium:D
                          • plessok Dzieki 25.04.06, 22:52
                            • zablokowany Re: Dzieki 25.04.06, 22:56
                              Nie ma za co...
                          • plessok Re: Nie korzystam z tego programu, ale ponieważ 25.04.06, 22:54
                            na ta jedna juz kiedys wdeplem i nawet ogladalem projekcje przez 55minut tylko
                            cena mnie przerazila:)
                            • zablokowany Re: Nie korzystam z tego programu, ale ponieważ 25.04.06, 22:57
                              No nie ma nic za darmo:):):)
    • ahead1 do zablokowanego,swietego,citro i kumatych 25.04.06, 22:28
      Takie pytanie, zawsze zanim wejde wiekszym ktokiem w spolke podpytuje sie na
      forum mam zamiar wejsc w bio na jakis rok moze dwa, niestety zeby wejsc
      najpierw trzeba miec czym. Mam troche zielonych i planowalem poczekac az dolar
      podskoczy a tu od ladnych dni taka lipa i ciagnie go w dol. Ale postanowilem ze
      nie ma na co czekac, jutro rozmieniam 5000% i wchodze w bio bo tak to bede
      czekal do usr... smierci. A bio dokupie po jutrze. Co o tym myslicie?
      • ahead1 Re: do zablokowanego,swietego,citro i kumatych 25.04.06, 22:31
        5000$ mialo byc... mam ciemno w pokoju... a propos arsenalu, moja piekna
        pracuje w pubie arsenal... dzisiaj troche dorobi do naszych akcji ;)
        • citro1 Re: do zablokowanego,swietego,citro i kumatych 25.04.06, 22:54
          Jak czytasz nasze posty to wiesz co myślimy,ja bio sprzedałem pod 22zł,a
          zablokowany kupował w piątek i poniedziałek.Twoje pieniądze,Twoja decyzja jest
          czas kupować akcje i czas sprzedaży.Moja rada,skoro chcesz kupić na tak długi
          okres ,kupuj powoli, ta spółka rośnie juz długo i ostatnio ma b dobrą prase,czy
          to początek następnej fali-?.Obserwuj rynek i spokojnie skupuj-spokojnie rynek
          nie ucieknie.
          • zablokowany Do citro1 25.04.06, 22:57
            Dokupowałem:) dokupowałem:)
            • citro1 Re: Do citro1 25.04.06, 23:04
              Oczywiście dokupywałeś,uśrednianie w góre popieram---nigdy w dół.
              Pozdrawiam
              • zablokowany Re: Do citro1 25.04.06, 23:12
                Usrednianie czy zbieranie...po prostu uznałem piątkowe informacje za
                satysfakcjonujące. Uznałem, że sa na tyle wiarygodni, że mogę trochę zaburzyć
                strukturę portfela zwiększyć stan posiadania do ponad 50 % w portfelu. Następne
                40 % to spółki surowcowe ze zróżnicowanym udziałem. Pozostałe 10 % portfela to
                sektor bankowy.
                Nie umiem inwestować krótkoterminowo i w moich decyzjach inwestycyjnych większe
                znaczenie ma analiza fundamentalna. Obecnie jesteśmy w trakcie i przed
                publikacją wyników za I Q 2006 roku. Nie wykluczam zmian w portfelu ale o tym
                dopiero będę mógł powiedzieć w maju br. Pozdrawiam
      • zablokowany Szanowny ahead1 25.04.06, 22:42
        Zanim otworzysz pozycję w Biotonie zechciej poczytać trochę co to jest
        dywersyfikacja portfela. Oczywiście życzę Tobie sukcesów. Pamiętaj jednak, że
        akcje to nie są drzewa i nie rosną do nieba...a są tyle warte ile zamierza za
        nie zapłacić rynek.
        Proponuję Tobie żebyś zapoznał się z takimi pojęciami jak między innymi:
        dywidenda, split, prawo poboru, rentowność operacyjna, rentowność netto, DTL,
        Free float, RSI, MACD czy wstęga Bollingera oraz inne z analizy fundamentalnej
        czy technicznej.

Chcesz zrobić zmianę inwestycji z walutowej w akcyjną. Rozpatrz coś takiego jak
        ryzyko. Ile możesz przeznaczyć na straty a jakie rezultaty Ciebie
        satysfakcjonują.

Według mnie poczytaj o takich spółkach jak Bioton, KGHM, Skotan, PGNiG, PKO SA
        czy PKN Orlen. Dopiero wtedy podejmij decyzję. Jeśli chcesz to możesz do mnie
        napisać na e-mail gazetowy czyli zablokowany@gazeta.pl to podeslę Tobie kilka
        sugestii. Mam na myśli spółki których według mnie nie powinieneś dotykać się.
        Poza tym pozdrawiam i teraz to już czekam na jutrzejszy półfinał w Barcelonie.
        Jako członek klubu kibica AC Milan nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć w
        powodzenie Ac Milan.

ps. Dziękuję za określenie "kumaty". Ostatnio dowiedziałem się, że jestem
        antywskaźnikiem...
        • ojciecswiety Re: Szanowny Zablokowany 25.04.06, 23:47

Strasznie mi pprzykro ale jutro Baca rozjedzie Milan :) a Legia Korone
          drogi Zablokowny czy ty chodzisz czasami na mecze??
          i tak wracajac do tematu:
          jak długo i do ilu jeszcze bedzie rósł biotek i czy warto jeszce angazowac jakas
          kase jestem juz grobo jak na moje mozliwosci ale chce pozyczyc od rodziny( matka
          ojciec) jeszcze pare groszy i wejsc jak bedzie korekta
          • zablokowany Drogi Tatulu 26.04.06, 00:12
            Obecnie na Legię nie chodzę ale jako młody chłoptaś to pamiętam czsy Nowaka
            (Ferrari) Cypki czy Barana, Wdowczyka i wesołego Witka Sikorskiego...Nie jestem
            przekonany czy Legia rozjedzie Koronę..Nie zapominaj, że Kielczanie walczą o
            europejskie puchary...
            Co do dzisiejszego meczu Milanu i Barcelony... Tak mam świadomości, że
            Barcelona jest faworytem...mam nadzieję, że Ancellotti nie wystawi "kwitu na
            drewno" jakim jest Gillardino..Pocieszam jak mogę bo jedynie tylko to mi
            pozostało...Zdaję sobie sprawę, że Milan zagrać głębokimi rezerwami (ze względu
            na kontuzje) ale urok piłki nożnej polega na tym, że nie zawsze faworyci
            wygrywają..Wczoraj awansował faworyt czyli Arsenal to dzisiaj czas na
            niespodziankę..

A co do Biotonu...Nie odpowiem do ilu bo...nie wiem..To co wczoraj zobaczyłem
            +6,1 % aż mnie ździwiło ale widocznie podaż (a tak wynika z arkusza zleceń)
            została wycofana...Jesli chcesz podjąć ryzyko zapożyczenia się to decyduj
            sam...Jesli będziesz miał z czego oddac to nie ma problemu...Jesli nie będziesz
            miał to zapożyczaj pod te akcje ktore posiadasz..w razie odwrotu ( w co wątpię
            ale nie można wykluczyć) sprzedadzą Twoje a nie rodziny pieniądze...
            Pozdrawiam
    • siurak20 Re: biotn 26.04.06, 10:04
      trzymam swoje pieniadze w biotonie od grudnia... ale to co teraz widze mnie
      zaskakuje. Czy bioton zamienia sie w balon?
      • zablokowany Drogi siuraku20 26.04.06, 11:08
        Nie. Tak wycenia rynek spółkę ktora jest tyle warta na ile wycenia ją rynek. Ty
        jesteś dzisiaj zaskoczony a ja byłem wczoraj tym co się stalo w ciągu ostatniej
        godziny notowań...Na koniec dnia przedstawię moją teorię co do dalszego
        scenariusza rozwoju sytuacji na tym walorze...bo nie chcę być posądzony i
        naganiactwo..
        A poza tym są jeszcze takie walory jak KGHM, PGNiG, PKN Orlen, PKO SA i
        Skotan...Bioton mam nieco krócej od Ciebie ale zamierzam mieć długo:)
        Pozdrawiam
        • ojciecswiety Re: Drogi Zablokowany 26.04.06, 16:55
          czekam niecierpliwie na twoja ocene sytuacji.
          • zablokowany Drogi Tatulu 26.04.06, 17:27
            Nadal jestem optymistycznie nastawiony. Od ostatniego piątku kiedy to na rynek
            dotarły optymistyczne informacje kurs wzrósł o 15,91 % przyjmując do obliczeń
            ceny zamknięcia. Wczoraj byłem ździwiony wybiciem. Dzisiaj juz nie byłem
            zaskoczony dotarciem powyżej 26 pln. Zamknięcie na 25,5 pln uważam za udane.
            Co mnie zaskoczyło to wolumen obrotów. O ile jeszcze wolumen od piątku do
            wczoraj był w granicach przyzwoitości to już dzisiaj niemal szaleństwo.
            Przypomnę, że free float to 30,25% a na dzisiejszej sesji wolumen wyniósł 2 769
            842 akcje. Ten wolumen jest o 71 % wyższy od średniej z 10 sesji. Ponadto kurs
            wydostał się ponad wstęgę Bollingera. Poprzednio taka sytuacja zarówno z
            wolumenem jak i wstęgą miała miejsce od 6 do 11 kwietnia kiedy to po osągnięciu
            23,7 pln kurs zamknął sesję na poziomie 21,2 pln. Powstaje pytanie jakiego
            rodzaju kapitał dokonywał dzisiaj inwestycji i czy ci którzy sprzedawali liczą
            na korektę?.
            Zapewne ciekawe jest do jakiej ceny dotrze Bioton w dniu splitu a potem odjecia
            prawa poboru. Nie jestem w stanie tego poziomu wyznaczyć ale coś mi świta, że
            może to być poziom po splicie 1:5 podzielny przez 9 w taki sposób aby dać
            liczbę całkowitą.
            Narazie to tyle. Pozdrawiam:)
            --
            Dawniej cimoszenka. Obecnie zablokowany.
            • zibi9921 Re: Drogi Tatulu 26.04.06, 21:38
              No to powinienes być zadowolony z dzisiejszej ceny Po wspomnianych przez Ciebie
              operacjach cena wypadnie prawie idealnie na 2zł.
              • zablokowany Drogi Zbyszku 26.04.06, 21:50
                Na ten moment czasowy jestem zadowolony.
                • zibi9921 Re: Drogi Zbyszku 26.04.06, 21:58
                  Jak tak sobie patrze na drzewko dyskusji to ostatni dyskutanci sa drodzy mam
                  nadzieje ze nie tak jak ich akcje Jeszcze tylko poł godzinki i moja DROGA
                  BARCELONA powiezie makaroniarzy To bedzie piekny koniec dnia
                  • zablokowany Drogi Zbyszku 26.04.06, 23:13
                    Jako kibic Ac Milan gratuluję Barcelonie awansu do finału Ligi Mistrzów. Nie
                    można awansować grając w ataku "drewnianym kwitem na węgiel" czyli Gilardino.
                    O bramce strzelonej przez Szewczenkę nie będę wypowiadał się bo nie mam
                    zwyczaju komentować decyzji sędziego. Szczególnie jeśli to jest sędzia Merk...
                    I to by było na tyle.
                    • zibi9921 Drogi Zablokowany 26.04.06, 23:25
                      Nie wiedzialem że jesteś kibicem Milanu Mój poprzedni post w tej sytuacji był
                      troche niestosowny Wszystko dlatego że się ciesze i z postawy Biotonu i
                      Barcelony To był piękny dzień
                      • zablokowany Drogi Zbigniewie 26.04.06, 23:47
                        Nie. Wcale go tak nie odebrałem. Właśnie przeczytałem komentarz w La Gazzetta
                        dello Sport i powiem, że Włosi nie robią tragedii. Uważają, że cud się nie
                        stał. Przyznają, że Barcelona była nie do przejścia. Decyzja sędziego co do
                        bramki Szewczenki była niezrozumiała i po problemie.
                        A co do Biotonu to czekam na wyniki za IQ 2006...Nie ukrywam, że spodziewam się
                        dobrych:):)
                  • ojciecswiety Re: Drogi Zablokowany przedewszystkim kultura :)he 26.04.06, 23:20
                    biorac pod uwage Twoja analize stwierdzam ze jutro na otwarciu bedzie wzrost a
                    potem korekta tak do 23.90 tak wiec nastawiam sie jutro na dokupienie paru akcji

a jesli chodzi o mecz to słaby był .... dobrze ze piwo było :) moze finał bedzie
                    ciekawy
                    • citro1 Re: Drodzy Biotonowcy! 26.04.06, 23:28
                      Miło sie Was czyta,pozdrawiam i Zyczę dalszych wzrostów.
                      Dobranoc
                      • zablokowany Drogi citro1 26.04.06, 23:55
                        I wzajemnie.
                        Dobranoc:)
                    • zablokowany Drogi Tatulu 26.04.06, 23:54
                      Nawet konkurenci Biotonu tacy jak Lilly (dzisiaj +0,1%) Novo Nordisk ( w
                      Kopenhadze spadek 1,3% a w Nowym Jorku spadek 0,75%) czy Sanofi-Aventis (na
                      Euronext spadek o 0,4% a w Nowym Jorku spadek o 0,28 %) już dzisiaj korygowali
                      swoje notowania. Jeśli chodzi o korektę Biotonu to jestem spokojny.
                      • ojciecswiety Re: Drogi Zablokowany 27.04.06, 19:45
                        witam! jakie wrazenia po dzisejszej sesji? czy jutro dalej na czerwono na biotonie?
                        • zablokowany Dorgi Tatulu 27.04.06, 20:54
                          Ogladam sobie Bioton...EMA 21 (srednia 21 sesyjna) przebiega na poziomie 24,06
                          pln i to jest pierwszy poziom newralgiczny. Nastepnie zauwazyłem wsparcie
                          pierwszego rzedu na poziomie 19,83 pln...Nastepnie popatrzylem sobie na RSI 14.
                          Otóz znalazlem pewna zbieżność. 10 kwietnia kurs po osiagnieciu 22,8 pln
                          skorygowal do 21,2 pln a RSI 14 spadlo z 81 do 66. Wolumen obrotu przy 7
                          procentowym spadku z 22,8 do 21,2 spadl z 7,244 mln akcji do 5,197 mln akcji.
                          Dzisiaj mielismy spadek kursu o 3,14 % z 25,5 do 24,7 pln a wolumen obrotu
                          spadl z 5 5,539 mln akcji do 2,014 mln...RSI 14 spada z 79,74 do 72,76 ale MACD
                          rosnie tak samo jak poprzednio czyli podczas poprzedniej korekty....Wedlug mnie
                          jesli jutro kurs utrzyma sie powyzej 24,06-24,10 to bedzie bardzo
                          dobrze...chociaz graniczny poziom korekty to RSI na poziomie 64,97 i taki
                          wychodzi na wymienionym przez moją skromną osobę. Jednocześnie zaznaczam, że
                          nie jestem analitykiem technicznym więc moje rozumowanie może być błędne. Jesli
                          gdzieś popełniłem błąd to proszę o skorygowanie.
                          Ponadto proszę nie zapominać, że dzisiaj szerokość rynku wyniosła 2:1 na
                          korzyść spółek spadających więc jesli przed Nami takich 9 sesji to dopiero
                          będzie bessa. Pomimo dzisiejszej korekty do tej spółki nastawiony jestem
                          optymistycznie. Nawet decyzja Banku Chin ( a jak wiadomo Bioton zamierza ten
                          rynek opanować) o podniesieniu stopy procentowej nie wzbudziła we mnie obaw.
                          Ludowy Bank Chin podniósł stopy procentowe o 27 p.b. do 5,85 proc. I w tej
                          decyzji nalezy upatrywać sporej przeceny na rynku towarów, gdyż są obawy, że
                          może spaść zapotrzebowanie ze strony chińskiej gospodarki. Nawet silniejszy
                          złoty, któremu pomogła dzisiejsza łagodna ( a jak to polscy analitycy
                          uwielbiają określać "gołębia") wypowiedź szefa FED, który nie wykluczył przerwy
                          w dalszych podwyżkach stóp procentowych i zwrócił uwagę na rosnącą, globalną
                          nierównowagę na rachunku obrotów bieżących.
                          A Ty jaką masz opinię bo moją już poznałeś....
                      • lotensin Re: Drogi Tatulu 27.04.06, 19:46
                        jak było po 22 to wszyscy liczyli że dokupią po 21 zamiast pakować ile wlezie.
                        Teraz jest po ok 25 i znowu niektórzy liczą że odkupią po 23. Prawda jest taka,
                        że Bioton trzeba kupić i ew. na korektach powiększać stan posiadania, a nie
                        sprzedawać i polować na korekte, tym samym faszerując US podatkiem na
                        becikowe :)
                        • dopra Re: Drogi Tatulu 27.04.06, 20:11
                          korekcimy jutro dalej, chyba że wig odpali w górę nagle, ale czytałem opinie że
                          przed długim weekendem będzie częściowa realizacja zysków na GPW i możliwy spadek.
                          • lotensin Re: Drogi Tatulu 27.04.06, 20:25
                            Słuchaj anali, dobrze na tym wyjdziesz. Bardzo mi się podobała kiedyś
                            rekomendacja ING dla BIO (14.90). Oj, ilu wtedy potraciło kase :)))
                            • zablokowany Drogi lotensin/ w sprawie analu/ 27.04.06, 20:58
                              Nie preferuję analu więc nie rozmawiam i nie słucham tych co lubią w takiej
                              formie.
                        • zablokowany Drogi lotensin 27.04.06, 20:56
                          Kazdy sam może podjąć decyzję co zamierzam z tym walorem robić. Ja czekam na
                          wyniki za I Q, split i prawo poboru....
                          • lotensin Re: Drogi lotensin 27.04.06, 21:02
                            Ja tez czekam ale i tak nie oddam :))) Biore cale PP i jeszcze wiecej :)))
                          • lotensin Re: Drogi lotensin 27.04.06, 21:03
                            Aha, za analami tez nie przepadam :)))
                            • byczysko1 Re: Drogi lotensin 27.04.06, 22:34
                              Uwazam ze jutro na otwarciu moze byc lekki zjazd na BIO,pozniej to sie
                              wyrówna.I sesje skonczy na zerze .A moze i na lekkim plusie .Chyba na zjezdzie
                              dodkupie jeszcze z wiaderko.W poniedzialek moze byc juz zapozno na zakupy.Takie
                              jest moje zdanie a decyzja nalezy do Was.
                              Z parkietowym pozdro.Byczysko
                              • zablokowany Drogi Byczysko 28.04.06, 10:51
                                Jest lepiej niż spodziewałem się....Nie chwalę dnia przed zachodem słońca ale
                                coś mnie w kościach łamie, że dzien będzie udany...
                                • lotensin Re: Drogi Byczysko 28.04.06, 11:00
                                  Widać, że jeszcze trochę leszczy musi oddać zanim urośniemy. W poniedziałek nie
                                  ma sesji ale jest we wtorek :)
                                  • zablokowany Drogi lotensin 28.04.06, 11:13
                                    Mam zasadę, że nie dzielę inwestorów na rekiny i leszcze. Kazdy kupuje i
                                    sprzedaje na miarę własnych możliwości. Dla jedno kupno 10 akcji np. Biotonu
                                    czy Skotanu w skali miesiąca to jest wydatek ponad miarę. Dla innego inwestycja
                                    dzienna w wysokości 100 000 pln to dopiero jest inwestycja.
                                    Ten kto uważa, że należy pozycję zamknąć to jego sprawa bo to jego pieniądze.
                                    Ten który uważa, że pozycję nalezy otworzyć to tez jego sprawa. Najważniejsze
                                    żeby te dwie osoby siedziały w jednym przedziale a nie w oddzielnych pociągach.
                                    Próbuję znaleźć odpowiedź na pozytywny wydźwięk dzisiejszego poranka i nie
                                    bardzo mogę znaleźć. Albo krajowy kapital postanowił zagrać na
                                    nosie "westmenom" albo mamy tak silny rynek, że wystarczy korekta notowań i
                                    natychmiast otwierane są nowe pozycje...Prawda lezy gdzieś po środku..
                                    Nie jest tajemnicą, że na dzisiaj w przypadku Biotonu zakładałem "zejście"
                                    kursu do 24,05-24,10 ale to co widzę w tej chwili czyli kurs na poziomie 24,6
                                    pln przy wolumenie 260,7 tyś akcji napawa mnie optymizmem...
                                    Pozdrawiam
                        • marauder2002 Re: Drogi Tatulu 28.04.06, 21:27
                          Zgadza sie. Cos o tym wiem. Mialem akcje biotonu, kupilem jeszcze ponizej 10
                          zl. Mialem trzymac przynajmniej do 50 zl. Ale... Na poczatku kwietnia
                          sprzedalem po 18, zeby na chwile kupic elka. A potem odkupic bioton. Malo tego,
                          ze stracilem na elku, to musialem odkupic biotka po 23 :( Pojawilo sie kilka
                          dobrych komunikatów ze strony biotka i szybko pokonal 20 zl. Wczesniej
                          podchodzil 3 razy do tej ceny.
                          W sumie podwojna strata - raz na elku, drugi raz na biotku. :(
    • willy41 Re: biotn 28.04.06, 11:01
      udany?tzn.dla kogo?inny będzie dla tych co chcą jeszcze dokupić,a inny dla tych
      zresztą ty napewno wiesz o co chodzi.ja osobiscie wolałbym niech kurs idzie
      powoli,powoli do góry aż do PP.Mi sie już skonczyly pieniążki na zakup nowych
      akcji biotonu.Pozdrawiam wszystkich biotoników!!!
      • zablokowany Drogi Willy41 28.04.06, 11:15
        Uważam, że jest udany zarówno dla sprzedających jak i kupujących. Z mojej
        strony powiem, że zaangażowane mam prawie wszystkie środki jakie
        posiadam,łącznie z kredytem. Oczywiście nie tylko w Bioton (tutaj mam prawie 40
        % portfela) i nie bardzo mam skad dobierać nowe "eci-peci"...Będzie dobrze..
        Pozdarwiam:)
        • ahead1 Re: Drogi Willy41 28.04.06, 11:23
          Ja tam za kredytami nie przepadam, chyba ze mam pieniadze na jego splate i
          pewny sukces. Zycze powodzenia i szybkiego splacenia
          • zablokowany Drogi ahead1 28.04.06, 11:24
            A dziękuję. Mam nadzieję, że odpowiedź na Twoj adres dotarła...
            • ahead1 Re: Drogi ahead1 28.04.06, 12:02
              dotarla:) ale twoja wiadomosc musze przeczytac z kalkulatorem i kartka w reku:P
              Odpisze jak tylko znajde chwilke, lece do pracy, powodzenia i oby zielono ;)
        • willy41 Re: Drogi Willy41 28.04.06, 11:30
          dzieki za odpowiedź,ja również jestem dobrej myśli,jeśli chodzi o bioton.moja
          średnia cena kupna wynosi 18.1(kilka transakcji kupna-zacząłem od 16.4).czyli
          czekamy na split i PP.Mam nadzieje,że nic sie nie zmieni jesli chodzi o
          ostatnie info na temat splitu i PP.Pozdr.
          • lotensin Re: Drogi Willy41 28.04.06, 16:36
            Beznadziejna sesja. Dobrze, że przed nami kilka dni odpoczynku od tego straganu.
    • byczysko1 Re: biotn 28.04.06, 20:12
      Ja nie maluje,nie rysuje,tylko pokazuje:

"BIOTON: Zawarcie umów pomiędzy BIOTON S.A. i Bausch & Lomb Polska Sp. z o.o.
      Spis treści:

1. RAPORT BIEŻĄCY

2. MESSAGE (ENGLISH VERSION)

3. INFORMACJE O PODMIOCIE

4. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD

Raport bieżący nr 41 / 2006

Data sporządzenia: 2006-04-28
      Skrócona nazwa emitenta
      BIOTON
      Temat
      Zawarcie umów pomiędzy BIOTON S.A. i Bausch & Lomb Polska Sp. z o.o.
      Podstawa prawna
      Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
      BIOTON S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 27.04.2006 r. Spółka zawarła ze
      spółką Bausch & Lomb Polska
      Sp. z o.o. ("Bausch & Lomb"):
      • umowę o świadczenie usług marketingowych dotyczącą "Biodacyny" oftalmicznej
      (krople oczne) ("Umowa I"). Na podstawie Umowy I Bausch & Lomb będzie promował
      i reklamował "Biodacynę" wytwarzaną przez Spółkę,
      • umowę o dystrybucję i marketing dwóch innych produktów oftalmicznych ("Umowa
      II"). Zgodnie z Umową II Bausch & Lomb będzie prowadził dystrybucję, marketing
      i reklamę produktów wytwarzanych przez Spółkę; dystrybucja produktów
      oftalmicznych na podstawie Umowy II rozpocznie się przed upływem IV kwartału
      2006 r.

Wartość sprzedaży na rynku polskim grup produktów, do których zaliczają się
      preparaty objęte Umowami, wyniosła w 2005 r. ponad 40 mln PLN.

Dzięki współpracy ze spółką Bausch & Lomb, która jest jednym z liderów na rynku
      produktów oftalmologicznych, Spółka uzyskuje perspektywę uzyskania znacznych
      przychodów ze sprzedaży bez konieczności inwestowania w budowę odrębnej
      struktury promocyjnej.

MESSAGE (ENGLISH VERSION)

INFORMACJE O PODMIOCIE
      >>>
      (pełna nazwa emitenta)
      (skrócona nazwa emitenta) (sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie)
      (kod pocztowy) (miejscowość)
      (ulica) (numer)
      (telefon) (fax)
      (e-mail) (www)
      (NIP) (REGON)

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
      Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
      2006-04-28 Adam Wilczęga Prezes Zarządu
      2006-04-28 Piotr Wielesik Wiceprezes Zarządu "

• zablokowany Re: biotn 28.04.06, 20:27
        No to ja zrobię wesołe i ha ha ha oraz patataj:):)
    • byczysko1 Re: biotn 28.04.06, 20:36
      A mówiłem w czwartek żeby się pakować bo po weekendzie może być za
      późno.Zablokowany,jak wyceniasz to info?

Z parkietowym pozdrowieniem, Byczysko.
      • zablokowany Re: biotn 28.04.06, 20:45
        Informacja z gatunku pozytywnych i optymistycznie odbieranych. Natomiast jeśli
        chodzi o firmę Bausch & Lomb Incorporated (BOL) to wypowiadać się nie będę
        bo ....mam jej akcje...:):)
        www.marketwatch.com/tools/quotes/profile.asp?sid=781&symb=BOL&siteid=mktw
        ps. Podobało mi się zachowanie Biotonu na dzisiejszej sesji...Korekta
        zatrzymana powyżej 24,05-24,10 więc będzie dobrze...
        • bodzio-d Re: biotn 28.04.06, 21:50
          Mam pytanie.Ile beda kosztowac(hipotetycznie)akcje biotonu jeżeli nie skorzystam
          z prawa poboru.obecnie mam 1000 akcji po splicie będe miał 5000.Dzieki za odpowiedz
          • zablokowany Re: biotn 29.04.06, 00:34
            Będą tyle kosztować ile w dniu w którym zostanie wykonany split.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka