07.05.06, 19:03
17:31 07.05.2006
INVAR & BIURO SYSTEM SA zawarcie znaczącej umowy

Raport bieżący 32/2006 Invar Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi informuje,
że otrzymała wia-domość od spółki INVAR PC Media Sp. z o.o. należącej do
Grupy Kapitałowej IB System o wybraniu jej oferty na dostawy i instalacje
sprzętu informatycznego i oprogramowania przez Instytut Sadownictwa i
Kwiaciarstwa w Skierniewicach na łączną kwotę około 160.000,- zł brutto.

Takie sobie tam co nieco.Co prawda firma jest troche zadluzona ale co raz
otrzymuje kontrakty i tak krok po kroku majac w perspektywie emisje zpp .Jak
myslicie?Zobaczymy w czerwcu trojke z przodu?

Z parkietowym pozdro.Byczysko
Obserwuj wątek
    • byczysko1 Re: IBS -info 08.05.06, 17:24
      CZesc!Co z tym IBS-em ?Usredniac czy wywalac?A moze Piasta połknąc troche jako
      zamiennik?Jakie jest Wasze zdanie?
      Z parkietowym pozdrowieniem.Byczysko
      • luki9222 Re: IBS -info 08.05.06, 17:52
        zarobiles juz na ibs krocie. teraz wal w piasta bo to przyszlosc!!!
    • byczysko1 Re: IBS -info 09.05.06, 17:34
      Nie rysuje nie maluje tylko pokazuje ...

KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD

Raport bieżący nr 33 / 2006

Data sporządzenia: 2006-05-09
      Skrócona nazwa emitenta
      IBSYSTEM
      Temat
      Podpisanie Aneksu nr 3 do Porozumienia o spłacie długów z Kredyt Bankiem
      Podstawa prawna
      Treść raportu:
      Invar & Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi informuje, że w dniu 9 maja 2006
      r. został podpisany Aneks Nr 3 do Porozumienia o spłacie długów zawartego w
      dniu 29.05.2002r., pomiędzy Kredyt Bankiem S.A., a Spółką.
      Strony ustaliły, że część kapitału w kwocie 174.985,89 zł należna z tytułu
      kredytu oraz wszystkie zaległe odsetki, prowizje i opłaty z tytułu umów
      kredytowych objętych porozumieniem wg stanu na dzień zamknięcia transakcji w
      kwocie ponad 1.640 tys. zł , zostaną umorzone przez Bank, pod warunkiem
      wykonania wszystkich postanowień w/w Aneksu. Ustalono także, iż pozostające do
      spłaty zadłużenie wobec Banku w kwocie 6.780.000,- zł zostanie przelane na
      rzecz Inwestorskiego Funduszu Kapitałowego CAPITIS Spółka z o.o. na podstawie
      odrębnej Umowy sprzedaży wierzytelności, a następnie zamienione na akcje
      Spółki. Konwersja wierzytelności na akcje została przedstawiona w Raporcie
      bieżącym Nr 25/2006 z dnia 13.04.2006 r.
      Aneks wchodzi w życie po wpłaceniu przez Inwestorski Fundusz Kapitałowy CAPITIS
      Sp. z o.o. ustalonej kwoty na rachunek Banku tytułem zakupu wierzytelności. Po
      wejściu w życie Aneksu Nr 3 nastąpi całkowite oddłużenie Spółki wobec Kredyt
      Banku S.A.

Podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt 3 RRM
      Liczba stron: 1
      Prezes Zarządu

Henryk Kruszek

CHyba wyrwie w gore .A Wy co myslicie?

• aloha11 Re: IBS -info 09.05.06, 20:55
        aloha11 napisał:

> Witaj!!! Co do IBS spoko to jeszcze nie koniec. Byku ptaszek nieźle pofrunął
        > dzisiejszego dnia. Ja myślę że korekta jest możliwa , ale zatrzymanie jej
        > nastąpi w granicy 1.10. W przeciągu kilku dni na IBS powinno się dobrze dziać
        >
        > i to nieźle. Zdecydowanie wytworzył się trend wzrostowy, więc według mnie
        > trzeba się go trzymać z nim podążać.
        > Widzę, że jedno jest pewne, szybki kapitał rozgrzał kurs do czerwoności i
        > będzie skutecznie potrzymywał tempereturę na papierze.Przyszłość IBS maluje
        się
        >
        > świetnie, spółka jest teraz w kręgu zainteresowań coraz większej liczby
        graczy,
        >
        > co widać po dzisiejszych obrotach. Myślę, że prawdziwą falę wzrostu mamy
        > jeszcze przed sobą i to w niedługim czasie. Nie chcę prorokować jaki bedzie
        > kurs spólki ale uważam, że powinien on być dużo większy niż obecny.Dzisiejszy
        > wzrost przy takich obrotach rewelka!!! Może znalazł się jakiś większy inwestor
        >
        > zainteresowany IBS???? Może to, że wyniki za IQ po dużej ilości
        zrealizowanych
        > kontraktach bedą rewelacyjne?????? Może są przecieki o tak od dawna
        > oczekiwanym przez wszystkich zainteresowanych porozumieniem z KB, co
        > odblokowaloby cash-flow firmy a tym samym jej rozwoj i wzrost wartosci akcji
        > Może emisja nowych akcji???? Może ,może,może???
        > Pytań jest wiele ale jedno według Mario jest pewne, gdy dogada sie sie z KB
        > poszybuje WYSOOOOOOOOOOOOKO !!!!!!! Wszystko wskazuje na to, że może już
        > wystartował.

Tak pisałem o IBS 31.03.06 i nadal uważam, że spółka ma przed sobą świetlaną
        przyszłość i da jeszcze DUUUUUUUUŻŻŻŻŻŻŻOOOO zarobić. Uważam, że to jest
        poczatek tego, co może czekać posiadaczy akcji. Swoją drogą gdzie są ci
        forumowi mądrale piszący ,że to smieć. Mario
    • byczysko1 Re: IBS -info 10.05.06, 18:11
      Nie napasli go dzisiaj za bardzo.Myslałem ze bedzie lepiej.No ale wszystko
      przed nami.
      • aloha11 Re: IBS -info 10.05.06, 19:28
        Też myslałem,że będzie lepiej ale wiekszość była dziś chyba na SWZ i skotanie.
        Mario
    • koonek Re: IBS -info 10.05.06, 19:53
      jaka realna cena na koniec roku ? mario ? byczysko ?
      • olusia27 Re: IBS -info 10.05.06, 20:50
        IB s. będzie dawał nam zarobić,oczywiście korekty mgą się zdarzyć.Trzymać
        długoterminowo,a na pewno się opłaci,Ja tak myślę.
    • byczysko1 Re: IBS -info 10.05.06, 21:07
      Nie maluje nie rysuje tylko pokazuje.Co WY na to?
      www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=435141
      www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=435136

• aloha11 Re: IBS -info 10.05.06, 21:30
        Tylko do przodu. Mario
        • byczysko1 Re: IBS -info 10.05.06, 21:42
          Czesc Mario!Posłuchaj ...a dla zwyklych akcjonariuszy pp sie nie nalezy ?
          A moze bedzie jeszcze jedna emisja ?Przeciez miala byc a dzien ustalenia pp
          26.06.Czy to uległo zmianie?
          Z parkietowym pozdro .Byczysko
          • aloha11 Re: IBS -info 10.05.06, 21:50
            Myślę,że nic sie nie zmieniło. Spadam popatrzeć na Douglas, no i mam derby w
            Łodzi. Mario
    • byczysko1 Re: IBS -info 11.05.06, 17:21
      Nie wiem co ci ludzie robia.Wyrzucaja papier ,zanizaja kurs .To co z tego ,ze
      mocno wzrósl kiedy bedzie mozna na nim zarobic o wiele wiecej.
      Po co to wywalac?Trwa "naprawa" spolki ,zamowienia sie sypia .Beda dwie emisje
      akcji -jedna to dla inwestorow instytucjonalnych bez pp i druga emisja w dniu
      26.06 z pp dla "zwykłych" akcjonariuszy.Jestem przekonany ,ze ta spoleczka
      cierpliwym da bardzo duzo zarobic.Jestem "nazarty" po uszy tym papierem i
      czekam.
      • aloha11 Re: IBS -info 11.05.06, 17:54

Treść raportu:
        INVAR & BIURO SYSTEM S.A. uzyskała w dniu 10 maja 2006 roku informację od
        Kredyt Banku S.A. z siedzibą w Warszawie o wejściu w życie Aneksu Nr 3 z dnia 9
        maja 2006 r. do Porozumienia o spłacie długów. Niniejszym Kredyt Bank S.A.
        dokonał umorzenia części kapitału w kwocie 174.985,89 zł z tytułu kredytu oraz
        wszystkich zaległych odsetek, prowizji i opłat z tytułu umów kredytowych
        objętych Porozumieniem o spłacie długów w łącznej kwocie 1.640.000,-zł. Z uwagi
        na wejście w życie Aneksu Nr 3 nastąpiło całkowite oddłużenia Spółki wobec
        Banku. Podstawa prawna : § 5 ust.1 pkt. 3 RRM Ilość stron raportu : 1 Prezes
        Zarządu Henryk Kruszek

I. Zarząd w dniu 11.05.2006 r. Uchwałą Nr 2/D/2006 dokonał przydziału akcji
        zwykłych na okaziciela serii M, a w szczególności: 1. Zarząd INVAR & BIURO
        SYSTEM Spółki Akcyjnej z siedzibą w Łodzi działając na podstawie art.439 § 1 w
        związku z art.453 § 1 Kodeksu spółek handlowych i innych właściwych przepisów
        KSH oraz na podstawie § 7 Uchwały Zarządu Nr 1/D/2006 z dnia 9 maja 2006 r. w
        sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w ramach granic określonych przez
        kapitał docelowy poprzez emisję akcji zwykłych na okaziciela serii M z
        jednoczesnym pozbawieniem dotychczasowych akcjonariuszy prawa poboru akcji
        nowej emisji w dniu 11 maja 2006 roku dokonał przydziału akcji zwykłych na
        okaziciela serii M w ten sposób, że przydzielono 11 sybskrybentom 6.007.350
        sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii M o łącznej wartości nominalnej
        6.007.350,- zł (słownie: sześć milionów siedem tysięcy trzysta pięćdziesiąt
        złotych). 2. Łączna wartość emisyjna subskrybowanych i przydzielonych Akcji
        serii M, w związku z określeniem ceny emisyjnej Akcji serii M na poziomie 1,20
        zł (jeden złotych i dwadzieścia groszy), wynosi 7.208.820,00 (siedem milionów
        dwieście osiem tysięcy osiemset dwadzieścia) złotych. 3. Przydział Akcji serii
        M został dokonany bez redukcji. 4. Akcje serii M zostały pokryte w całości
        wkładami pieniężnymi w postaci wierzytelności pieniężnych przysługujących w
        momencie zawierania umów objęcia Akcji serii M, posiadaczom Warrantów
        Subskrypcyjnych serii A, wyemitowanych na podstawie Uchwały Zarządu Nr 1/W/2006
        z dnia 20 kwietnia 2006 r., w sprawie emisji warrantów subskrypcyjnych
        imiennych serii A. 5. Zarząd Spółki oświadczył, że Akcje serii M w liczbie
        6.007.350 (sześć milionów siedem tysięcy trzysta pięćdziesiąt) sztuk zostały
        opłacone w pełnej wysokości, tj. w kwocie 7.208.820,00 (siedem milionów
        dwieście osiem tysięcy osiemset dwadzieścia) złotych, przed zgłoszeniem
        podwyższenia kapitału zakładowego do sądu rejestrowego. Wysokość objętego w ten
        sposób kapitału zakładowego Spółki uległa podwyższeniu o kwotę 6.007.350 (sześć
        milionów siedem tysięcy trzysta pięćdziesiąt) złotych. 6. Niniejsza Uchwała
        wchodzi w życie z dniem jej podjęcia. II. W sprawie zmian statutu Zarząd podjął
        następującą uchwałę: UCHWAŁA ZARZĄDU Nr 3/D/2006 INVAR & BIURO SYSTEM SPÓŁKA
        AKCYJNA z siedzibą w Łodzi przy ul. Suwalskiej 16 z dnia 11 maja 2006 r. w
        sprawie: zmiany Statutu Spółki Na podstawie art. 431 § 1, 453 Kodeksu Spółek
        Handlowych oraz § 21 Statutu Spółki uchwala się co następuje: § 1. Skreśla się
        dotychczasową treść § 8 ust. 1 i zastępuje nową w brzmieniu: „1. Kapitał
        zakładowy Spółki wynosi 28.262.500 (dwadzieścia osiem milionów dwieście
        sześćdziesiąt dwa tysiące pięćset) złotych. § 2. Skreśla się dotychczasową
        treść § 8 ust.2 i zastępuje nową w brzmieniu: „2. Kapitał zakładowy dzieli się
        na 28.262.500 (dwadzieścia osiem milionów dwieście sześćdziesiąt dwa tysiące
        pięćset) sztuk akcji o wartości nominalnej 1 (jeden) złoty każda.” § 3. W § 8
        ust.3 po dotychczasowej treści dodaje się nową w brzmieniu: „- 6.007.350 sztuk
        akcji na okaziciela serii „M”.” § 4. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
        Podstawa prawna: § 56 ust.1 pkt 2 Ustawy o ofercie informacje bieżące i
        okresowe Liczba stron: 2 Prezes Zarządu Henryk Kruszek

Ja też ich nie rozumiem. Mario
    • byczysko1 Re: IBS -info 12.05.06, 22:21
      Nie maluje nie rysuje tylko pokazuje:
      www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=435629
      Co Wy na to?Drogie to pp co?
      • byczysko1 Re: IBS -info 13.05.06, 16:33
        Poniewaz nikt nie chce zabrac glosu to ja jeszcze raz wyraze swoja opinie.
        Skoro jedna akcja z pp ma kosztowac złotówke z zamiennikiem 1:1,jak pisałem
        wyzej to drogo.Tak wiec aby emisja sie udała ,obecna cena akcji IBS musi pojsc
        w gore i z tego zapewne w firmie zdaja sobie sprawe.Tak wiec mysle ze w maju i
        w czerwcu wiele ciekawego sie tam bedzie dzialo.
        • olusia27 Re: IBS -info 14.05.06, 23:13
          Trzymaj ten papier i nie patrz na innych,jeszsce zarobisz duzo,firma juz
          wychodzi na prostą droge.Zbankiem jestugoda.I co jeszcze .Nowe kontrakty.Może
          najbliższe walne podejmnie decyzje o czymś co jeszcze nikt nie wie.Cierpliwość
          oplaca się.
          • byczysko1 Re: IBS -info 18.05.06, 17:12
            Witam! Co jest z ta firma?Co go tak dołuja ,czyżby chcieli zejsc do 1,20 ?
            Jezlei nie zmienia proporcji pp 1:1 na co najmniej 1:2 to nic z tego nie
            bedzie.Jak myslicie ,ciąć straty (-10% ) czy czekac? A moze JA GO wywale i
            zamienie na JAGO? Co Wy na to Mario i inni?
            • t138m Re: IBS -info 18.05.06, 18:15
              Ja wywaliłem na 1,46,bo zauważyłem że czekają tylko aby ktoś podłożył zlecenia
              kupna i jak się trochę uzbiera to wywalają.Na koniec sesji oprócz dzisiejszej
              pompowali trochę kurs do góry aby jutro nie zaczynać za nisko sprzedawać.Być
              może kupowali 1 zł długu np po 30 gr i tu jest pies pogrzebany.
        • byczysko1 Re: IBS -info 21.05.06, 15:16
          Witam!Prawdopodobnie od poniedzialku lub wtorku zaczna sie wzrosty.Czy jutro
          jest WALNE?
    • kmani Re: IBS -info 18.05.06, 18:39
      No dosc nienaturalne są te spadki, Emisja nowych akcji, kilka dobrych info a tu
      spadki. O co chodzi kurde?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka