10.05.06, 14:24
sprzedałem dzis rano lentex a dzisiaj znowu wzrost;//
Obserwuj wątek
    • vertical1 Re: LENTEX 10.05.06, 14:58
      A mialem Ci wczoraj w Twoim poscie pisac zebyś nie sugerowal się zbytnio tym
      forum, a zwlaszcza uzytkownikom którzy dopiero co zaczynaja przygode z gieldą.
      Na 100% Faraon który wczoraj pisal zebyś sprzedawal bo Lantex zleci -30% sam
      sie obkupil. Takie zycie. Musisz sie uczyc na bledach.
      • andzia138 Re: LENTEX 10.05.06, 15:12
        Czy to był błąd to sie jeszcze okaże. Ta spółka to totalny balon, kwestią czasu
        jest kiedy zleci nie 30% a np. 50%.
        • vertical1 Re: LENTEX 10.05.06, 15:23
          Nie znam tej spólki, ale podala ona info o PP. takie info zazwyczaj winduje
          kurs przez pewien czas. Dlatego warto bylo zaczkac chociaz troche niz
          sprzedawac na otwarciu ze strata -10%
        • zablokowany A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENTEX-u? 10.05.06, 15:24
          Bo jeśli nie widział to usprawiedliwia pewną nonszalancję szanownego inwestora.
          Na dodatek czy inwestor widział informację o nowej emisji z prawem poboru,
          gdzie za każdą starą akcję jest prawo nabycia dwóch nowych akcji po 2,15 pln
          każda? Jeśli inwestor nie widział to usprawiedliwia pewną nonszalancję
          szanownego inwestora.
          Pozdrawiam
          • vertical1 Re: A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENT 10.05.06, 15:27
            A szanowny inwestor widzi jaki jest kurs na Lantexie? Czy jest -30% czy może
            jest + kilka procent?
            Nie mam wiecej pytan!!!
            • andzia138 Re: A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENT 10.05.06, 15:33
              Szanowny inwestor widział wyniki. Zysk operacyjny troche wyższy niż rok temu a
              zysk netto zrobiony dzieki zabiegowi nadzwyczajnemu (wchłonięcie spółki
              zależnej). Sprzedaż niewiele większa niz rok temu. Emisja akcji mnie nie rusza.
              Zarząd Lentexu jest świetny w niedotrzymywaniu prognoz, nie pamiętacie juz ?
              Jest spora szansa, że kasa nie da spodziewanych efektów. Szanowny inwestor
              również czytał strategię. Każdy by chciał być wielki. Ale tych wielkich nie
              jest dużo.
              Chcecie to se inwestujcie w tą spółkę. Nie będziecie pierwsi, którzy dają sie
              nabrać.
              Dziś jest jeszcze plus ale co będzie jutro ?
              • indi_an Re: A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENT 10.05.06, 15:36
                cos mi sie wydaje ze mamy kolejnego czarnowidza w postaci andzia138. Ostatnio
                przy kilku watkach sie pojawia i wieszczy spadki. Nie wiem czy ma racje czy
                nie, bo to pokaze czas, lecz czy czasami nie moznaby bylo podac jakiejs
                optymistyczniejszej wiadomosci?
                pozdrawiam
                • andzia138 Re: A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENT 10.05.06, 15:39
                  sprostowanie I kwartał. Zysk ze sprzedaży niewiele wyższy od zeszłorocznego.
                  A co do optymizmu. Tu są sami optymiści więc chyba nic się nie stanie jak
                  będzie jeden pesymista.
                  • indi_an Re: A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENT 10.05.06, 15:41
                    jak sie nad tym zastanowic moze i masz racje ;-)
                  • zablokowany Pozwolisz że dopiero wieczorem czasu warszawskiego 10.05.06, 16:04
                    coś Tobie napiszę o Lentex-ie. Szanuję Twoje odmienne zdanie..
                    Pozdrawiam
                    • zablokowany Tak jak zapowiadałem 10.05.06, 21:46
                      DTL po wynikach za okres II kw 2005 do I kw 2006 wynosi 10,26 wobec 12,97 na
                      koniec 2005 roku. I tutaj widzę przyczynę korekty jaka jest udziałem tego
                      waloru.

Poza tym mnie nie interesuje na czym i dzięki czemu spółka poprawiła zysk netto
                      w ujęciu kwartał do kwartału o 441 % jesli popatrzymy na wyniki za I Q 2006 r.
                      Mam nadzieję, że spółka poprawi rentowność operacyjną z -5,8 % ( za okres IIQ05-
                      IQ06) z 2,8 % (za okres IIq04-Iq05) oraz rentowność netto, która spadła do 1,6
                      % z 5,2 % w analogicznych przedziałach czasowych. Nie po to im pożyczam
                      pieniądze ( kupując ich akcje) aby nie mieć odpowiedniej stopy zwrotu.
                      Jak ktoś chce to może skorzystać z usług panienki z Polbanku, która mówi, że
                      coś samo rośnie. Kiedy na nią patrzę i słucham tego co mówi, to mi to "coś"
                      samo opada.

A wracając do Lentex-u. Jak historia uczy spółki emitujące nową emisję z prawem
                      poboru uzyskiwały zadowalającą mnie stopę zwrotu w długim okresie. Obecnie
                      jestem na etapie przygotowań Biotonu.
                      Pozdrawiam:)
                      ps.
                      Nie wiem jeszcze jak jutro polska giełda zareaguje na dzisiejszą 16 kolejną
                      podwyżkę stóp procentowych w USA. Również nie wiem ile w tym tygdniu ZUS
                      przekazał środków do OFE. Zarówno o tym pierwszym jak i tym drugim przekonamy
                      się jutro. O tym drugim z serwisu Reutersa między 8:10 a 8;47...
              • k.pop Re: A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENT 10.05.06, 17:11
                andzia138 napisał:
                Chcecie to se inwestujcie w tą spółkę. Nie będziecie pierwsi, którzy dają sie
                > nabrać.
                > Dziś jest jeszcze plus ale co będzie jutro ?

A szanowna inwestorka nigdy się nie myli i nie traci od czasu do czasu
                pieniędzy na giełdzie?.Wątpię.
                No to nam powiedz co będzie jutro. Bo pewnie znasz osobiście K.Moskę, wiesz z
                kim bedzie prowadził rozmowy,jak będzie prowadził interes i może jeszcze masz
                szklaną kulę, bo nawet K.Moska nie wie czy wszystko pójdzie po jego myśli.
                Bierzesz wogóle pod uwagę to że ktoś chce potrzymać akcje dłużej niż do jutra?
                A czy dana spółka jest balonem to bardzo trudno określić.
                Pewnie Lubawa też jest dla ciebie balonem, pewnie też Skotan.
                Takie czy inne jak twierdzisz balony są pozatym dobre do gry DT.Więc się
                balonów nie czepiaj.A że ktoś straci to pewne.To jest giełda, jeden traci by
                inny mógł zarobić w krótkim czasie.No ale ty masz szklaną kulę więc powiesz nam
                pewnie czy strategia będzie zrealizowana przez zarząd.Znasz powiedzenie że na
                giełdzie kupuje się plotki a sprzedaje fakty?. Jak Lentex będzie miał mega
                zyski to bedzie za późno na kupowanie.Wtedy będzie czas na sprzedawanie.
            • zablokowany Re: A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENT 10.05.06, 16:00
              O 15:42 widzę 47,2 pln zyli +2,6 %. (www.bankier.pl)
              • dopra Re: A szanowny Inwestor widział wyniki kwart.LENT 10.05.06, 16:05
                no niestety nie wszyscy czytaja o spółkach - cokolwiek... a to że nowi
                inwestorzy wchodzą (moska, fijalkowski), chca zmienic zarzad maja planny to nie
                ma znaczenia?? a co z ceną księgową itp. itd. czytać, czytać i jeszcze raz
                czytać, no i oczywiście ANALIZOWAć!!
    • syn.oficera Kiedy jest przyznanie PP ? 10.05.06, 17:12
      • briesen Re: Kiedy jest przyznanie PP ? 10.05.06, 18:20
        A co do słowności i wywiązywania się z różnych obietnic, zarządu, to po NWZA, będzie on w jakiejś tam (większej) części zmieniony, więc i słowność się zmieni. Czy in plus? Zobaczymy...
        A PP i emisja nowych akcji, to nie dla Lubawy, lecz chodzą słuchy tu i ówdzie, że za kasę z nowych akcji ma być przejęta NOVITA. Więc wzrostom nie ma się co dziwić, bo strategia GK Lubawa, jest przemyślana bardzo dobrze.
        Nie zdziwiłbym bym się zresztą, gdyby od jutra jakims cudem zaczęła expresowo rosnąć NOVITA :)))

Pozdrawiam

Robert
        • kitkat2 Re: Kiedy jest przyznanie PP ?kiedy WZA Novity 19.05.06, 11:58
          NOVITA:
          żądanie umieszczenia określonej sprawy w porządku obrad najbliższego walnego
          zgromadzenia
          (Emitent - PAP - wtorek, 9 maja 07:30)

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
          Raport bieżący nr 7/6

W dniu wczorajszym Pan Janusz Piczak , akcjonariusz Novity S.A. posiadający
          699.750 akcji Spółki stanowiących 27,99% kapitału zakładowego, co odpowiada
          takiej samej liczbie głosów i ich procentowemu udziałowi w ogólnej liczbie
          głosów na WZA,wystosował do Zarządu Novity S.A. żądanie umieszczenia w porządku
          obrad najbliższego walnego zgromadzenia akcjonariuszy następującego
          punktu: "Podjęcie uchwały w sprawie wypłaty dywidendy ze środków pochodzących z
          utworzonego w tym celu w latach ubiegłych funduszu rezerwowego". Jednocześnie
          poinformował On, że zaproponuje WZA aby kwota dywidendy wynosiła 2.500.000,00
          zł (1,00 zł na akcję),dzień nabycia do niej prawa nastąpił 14 lipca 2006 r., a
          dzień jej wypłaty 2 października 2006 r.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
          Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
          2006-05-09 Marek Górny Prezes Zarządu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka