daro110 11.05.06, 20:25 Dzień dobry Proszę o rade-czy jeszcze warto nabyć akcje Alma Market. Ta spółka cały czas pnie się do góry , c/wk jest OK. Dzisiaj były troche małe obroty na taki wyskok. Będę wdzięczny za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vertical1 Re: ALMA 11.05.06, 20:49 Ja bym poczekal na korekte conajmniej -5%, ale nie powiem Ci iedy taka korekta bedzie. Tak jak napisales, za male obroty dla takich wzrostów. Odpowiedz Link Zgłoś
daro110 Re: ALMA 11.05.06, 21:13 Dzięki Vertical1 Też tak myślałem żeby pczekać za korektą . Ale jutro wezmę chociaż 10% portfela Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: ALMA 11.05.06, 22:19 Nie dziwię Ci się. Pamietam jak kilka dni temu szykowalem sie na Alme po 60zl. Wtedy również przemyślalem sprawe i zdecydowalem ze poczekam na korekte. No cóż myliem się. Zycze powodzenia w Almie, będe obserwowal kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
kitkat2 Re: ALMA 11.05.06, 22:35 dlaczego sugerujesz czekanie, ja też czekałam i co dziś po 90 zeta za akcję, a można było kupiś za 60 Odpowiedz Link Zgłoś
daro110 Re: ALMA 11.05.06, 22:38 Wyznaczyłem cene kupna o 3% i 5% mniejszą od obecnej a jutro zobacze. Informacje ze spółki są bardzo dobre , oby tak dalej.Już od dawna obserwowałem Alme i IDM SA to są kury znoszące złote jaja , zarobić można więcej niż na Lubawie i Elektrimie razem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: ALMA 11.05.06, 22:45 To mamy podobne gusta. Tez szykuje sie na IDM sa. Boje sie tylko wchodzić z duzą kasa w spólki które są na szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
daro110 Re: ALMA 11.05.06, 23:00 Szczyty po jakimś czasie okazują się dołkami . Wchódź stopniowo po pierwszym +10% dokładaj utrzymując te 10% jako bezpieczeństwo . Tak zrobiłem z IDM SA weszłem w poniedziałek i codziennie dokładam , no dzisiaj ostatni raz bo już mam 30% portfela i przez 4 dni +16,7% Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: ALMA 11.05.06, 23:39 Nie chcę być upierdliwy ale gdzie byliście wszyscy jak Alma była po około 20 zł ? Wyniki się poprawiają ale nie aż tak, żeby usprawiedliwić ostatnie wzrosty. Poza tym Alma jest w hiperboli - a tu się dzieją cuda. I z innej beczki - jest na naszej giełdzie taka spółeczka, która prowadzi podobną do Almy działalność. Jest znacznie tańsza od Almy. Nikt się nią nie interesuje, nie pisze a ona właśnie tak jakby się wybijała w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
daro110 Do soros2 12.05.06, 15:27 A co to za spółeczka ? IDM SA . Mógłbyś coś powiedzieć Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Do soros2 15.05.06, 22:39 Soros 2 :) Chylę czoła i moje gratulacje,za trafną ocenę i wyczucie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daro110 Re: ALMA 13.05.06, 19:43 No i weszłem w piątek narazie +1% jestem ciekaw jak będzie w poniedziałek.Nie wim czy nie sprzedać z jakimś zyskiem i odkupić we wtorek . We wtorek chyba znowu korekta. Dzięki fular za przypomnienie o korekcie dzięki temu dobrze wyszedłem z tego. Odpowiedz Link Zgłoś