Dodaj do ulubionych

Elektrim [ELE] - finał majowy 2006

12.05.06, 20:17
Witam!

Coś w defensywie ostatnio rozważania na temat Elka, więc pozwolę sobie
sprowokować dyskusję o szansach na pozytywne rozstzrygnięcie i "uwolnienie"
kursu pod koniec maja 2006.

Moim zdaniem sytuacja prezentuje się bardzo ciekawie... Mimo czarnego PR m.
in. w Parkieice i bądź co bądź negatywnego (w sensie psychologicznym) info o
komorniku - kurs trzyma się mocno!!! Poziom 12 udeptany i poza zabawą dt
niemal nie drgnie :) Widać nastrój wyczekiwania na pozytywny finał. Co
najważniejsze przerwał milczeniem ZS zapowiadając dalszą walkę!!! A jakie są
Wasze opinie?

z wojskowo-parkietowym pozdrowieniem w rocznię wypadków majowych

Józef
Obserwuj wątek
    • samentu Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 12.05.06, 20:21
      Zgodnie z tym co powiedział Zygmunt Solorz Żak
      wszystko sie może zdarzyć lub
      co ma wisieć nie utonie
      technicznie sytuacja nie jest zła
      trend sie trzyma i konsoliduje tworząc flagę
      ps.
      nie rozumiem jak mozna byc dumny z człowieka podczas którego dyktatorskich
      rządów zamordowano więcej Polaków niż podczas trwania całego PRLu
      same "dni majowe" kosztowaly zycie 500 osób w tym 160 Bogu ducha winnych cywili
      ich życie nie było nic warte?
      • jozef.pilsudski Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 14.05.06, 13:56
        Miałem nie reagować... ale skoro zostałem wywołany... odpowiem:
        Tylko w okresie tzw. Polski lubelskiej i budowania fundamentów Polski Ludowej
        zginęło więcej ludzi niż przez cały okres rządow sanacji 1926-1939. Zestawianie
        tysięcy ofiar komunistycznej dyktatury z liczbą ofiar ludności cywilnej z 12-15
        maja 1926 jest co najmniej ogromnym nadużyciem i w żadn sposób nie da się
        porównać. Poza tym pamiętaj, że jak to określasz "Bogu ducha winni cywile" to w
        ogromnej większości członkowie bojówek i organizacji paramilitarnych, jakie
        wzięły udział w walkach o stolicę zarówno po stronie rządowej jak i po stronie
        zamachowców, a wiec ludzie którzy nie będąc żołnierzami świadomie decydowali
        się na udział w walkach zbrojnych i związane z tym ryzyko utraty życia.
        Polecam lekturę prac z najnowszej historii Polski, w razie potrzeby podrzucę
        kilka tytułów.
        pozdrawiam
        Józef
    • citro1 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 12.05.06, 20:27
      Zycze Ci szczerze wzrostu nawet do 50zł.Elek to spółka na 5 min i jeszcze
      trzeba mieć troche szczęścia.
      Ja to przerabiałem dawno temu i dzisiaj siedze z boku ,czytam komentarze i mam
      spokojną głowę.Ten papier może kosztować 5 zł i 105 zł,tu nie ma mądrych,za to
      są nerwy i nie przespane noce.Pozdrawiam
      • kukol69 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 12.05.06, 20:47
        Straciłem na nim prawie wszystko kilka lat temu.Powiedziałem sobie ,że nigdy
        nie spojrze na ten papier. i ....nie dotrzymałem słowa. Lubie ryzyko i to w
        największym tego słowa znaczeniu .I zapakowałem się w cesarza. Z perspektywy
        czasu przyznaję,że kiedys straciłem pieniadze na własne życzenie. Teraz
        uważam,że dzieje się coś ciekawego,stan wyczekiwania na tylko dobre wieści i
        daje 70% szans na duzy zarobek(bardzo duży)
    • wiktorsales Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 12.05.06, 21:39
      ...a może ta mega cena na którą tak czekamy jest już za nami, cieszymy się że
      elek obronił się na 12 ale to może być spowodowane właśnie tym że wszystkim się
      wydaje, że to cena przejściowa i trzymają elka, choć normalnie pewnie by go już
      puścili w ludzi. Sam mam trochę ele, ale nie topiłem w niego dużej kasy bo
      zdaję sobie sprawę, że jest to spółka dla ludzi o nieco mocniejszych nerwach
      niż moje:) Mimo wszystko czekam. Myślę że na przełomie maja i czewca będziemy
      już mądrzejsi, a może i bogatsi, czego sobie i wam życzę...
    • blazik Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 16.05.06, 08:57
      Sytuacja wreszcie się ustabilizowała. Poziom 11,60 broniony, więc moim zdaniem
      do końca maja spokojne wdrapywanie się na północ. Marsz może przyspieszyć
      spekuła... Wychodząc przy głębszej korekcie z "balonów" będzie musiała gdzieś
      ulokować wolne środki ;)
      • naganiatch Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 16.05.06, 10:51
        to jest balon ;)
    • jozef.pilsudski Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 16.05.06, 21:28
      No i co powiecie na dzisiejszy wzrost???
      Pora udeptać kolejny poziom...
      Mój typ na koniec tygodnia 15 zł.
      Pozdrawiam
      JP
      • citro1 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 16.05.06, 21:40
        Panie Józefie,co to za wzrost? Jak na cesarza to bąknięcie-no ale zawsze coś.
        Powodzenia:)
        • kukol69 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 16.05.06, 22:06
          ale tydzień sie jeszcze nie skończył:)
          • citro1 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 16.05.06, 22:21
            Kukol z tego co pamietam to zamknięcie poniżej 10zł uruchomić może następną
            lawine.Teraz może chodzić w przedziale 11/15.Sam wiesz najlepiej ,że tu jedna
            informacja zmienia wszystko i całe te analizy biorą w łep.Ale fakt jest faktem
            dołek jest uklepywany i to jest pozytywne,na teraz.
            Pozdrawiam:)
      • wiktorsales Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 16.05.06, 22:42
        moim skromnym zdaniem nie ma zadnych szans aby na koniec tygodnia było 15zł.
        też mam trochę ele ale w miare czasu dochodzę do wniosku że chyba nie bedzie z
        tego kokosów
        • jozef.pilsudski Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 16.05.06, 23:31
          To sprzedaj!!! Chętni na zakup na pewno się znajdą ;)
          Za 2 tygodnie wszystko będzie jasne...
          pozdrawiam
          • naganiatch Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 17.05.06, 11:27
            DO konca maja moze byc wzgledny spokoj z szansami na male wzrosty. Ale bez
            dobrych info nawet spekula tego eni wyciagnie.
            • naganiatch Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 17.05.06, 15:45
              15:28 17.05.2006
              Liczba klientów PTC przekroczyła 11 mln osób

Warszawa, 17.05.2006 (ISB) - Liczba klientów Polskiej Telefonii Cyfrowej (PTC),
              operatora sieci Era i Heyah, przekroczyła przed tygodniem 11 mln osób,
              dowiedziała się nieoficjalnie agencja ISB. Na koniec 2005 roku PTC miała 10,2
              mln klientów, czyli o 18% więcej, niż na koniec 2004 roku. Zysk netto PTC
              wyniósł w zeszłym roku 1.154 mln zł wobec 960 mln zł rok wcześniej, a przychody
              wzrosły w 2005 roku o 4% do 6.719 mln zł.

Spośród konkurentów PTC o przekroczeniu na początku maja bazy 10 mln klientów
              informował Polkomtel. Klientami Polkomtela na koniec zeszłego roku było 9,05 mln
              osób. Z kolei operator sieci Orange, PTK Centertel, miał na koniec pierwszego
              kwartału 10,419 mln klientów wobec 9,92 mln na koniec zeszłego roku.

Rzecznik PTC Witold Pasek uważa, że zapowiadana wcześniej przez PTC liczba
              12,4-12,5 mln klientów na koniec 2006 roku jest realna do osiągnięcia, ale tylko
              pod warunkiem, że na rynku nie nastąpiłyby gwałtowne zmiany. Takie zmiany może
              wywołać wydanie decyzji o roamingu krajowym przez Urząd Komunikacji Elektronicznej.

"Ta prognoza jest realna, o ile nie nastąpi gwałtowny wstrząs na rynku. Decyzja
              o roamingu krajowym wywołałaby wojnę cenową, nawet jeżeli faktyczne wejście
              operatora wirtualnego na rynek zajęłoby kilka miesięcy" - powiedział Pasek.

"Nasza prognoza była sporządzona przed objęciem stanowiska prezesa UKE przez
              panią Streżyńską" - dodał.

Prezes UKE Anna Streżyńska zapowiedziała w zeszłym tygodniu, że decyzja,
              otwierająca nowym firmom drogę do wejścia na rynek jako operator wirtualnej
              sieci komórkowej (MVNO), powinna zostać podpisana w ciągu kilku najbliższych
              tygodni. Obecnie projekt decyzji o tzw. roamingu krajowym znajduje się w trakcie
              obowiązkowych konsultacji oraz w notyfikacji przez Komisję Europejską. (ISB)
    • zablokowany Elektrim[ELE]-finał majowy 2006..i co teraz mamy 28.05.06, 17:52
      Tak sobie patrzę na stopę zwrotu i cóź widzę
      17.05.2006 - 26.05.2006 -13,77%
      Pozdrawiam:)
      • jozef.pilsudski Re: Elektrim[ELE]-finał majowy 2006..i co teraz m 28.05.06, 21:18
        Człowieku małej wiary! ;)

Obserwuj uważnie ten tydzień :)

Pozdrawiam serdecznie

Józef
    • krakszczur Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 29.05.06, 08:13
      Lubię elka,
      zawsze dostarcza mi wrażeń, ale nigdy nie kupuję za wiecej niż 25% posiadanych
      wolnych środków.
      Ostatnio zrestrukturyzowałem część portfela (krosno na elka)i czekam na emocje.

Marszałek wielkim Polakiem był.
      pozdr
      • laszlo1908 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 29.05.06, 11:39
        marszalek byl gejem!!!!!
        hihihihihihi
        • kgrigori Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 29.05.06, 12:14
          www.cire.pl/item,22727,1.html

Zygmunt Solorz - Żak kruczków się nie boi
          Właściciel Polsatu jest rozczarowany, że resort skarbu — zamiast jemu — woli
          sprzedać PAK zagranicznemu kapitałowi. Żąda stanowiska na piśmie.

W piątek pisaliśmy o pomyśle Ministerstwa Skarbu Państwa (MSP) na to, jak
          zniechęcić Elektrim do przejęcia kontroli kapitałowej nad Zespołem Elektrowni
          Pątnów-Adamów-Konin (PAK). Przypomnijmy, że MSP ma zamiar zrealizować
          zobowiązania wynikające z ubiegłorocznego porozumienia z Elektrimem i umożliwić
          mu dokupienie akcji PAK. Nie zamierza jednak pozwolić, by dokonało się to
          poprzez zakup kilku procent akcji, które wraz z walorami przejętymi od
          Elektrimu przez spółkę Zygmunta Solorza-Żaka (Inwestycje Polskie), jego
          głównego akcjonariusza, utworzą pakiet większościowy. Skarb państwa ma zamiar
          brać pod uwagę wyłącznie ten pakiet akcji PAK, który należy bezpośrednio do
          Elektrimu (zaledwie około 0,5 proc.), i zaoferować mu pozostałe 50 proc., bo
          tyle brakuje do przejęcia kontroli. Polityka „wszystko albo nic” — mająca
          zniechęcić niepożądanego inwestora do zakupu kolejnych walorów elektrowni (i
          zachęcić do wspólnej sprzedaży akcji inwestorowi branżowemu) — może okazać się
          skuteczna, bo wydaje się, że Elektrim nie miałby jak sfinansować transakcji na
          taką skalę. Poza tym, gdyby to Elektrim, a nie Inwestycje Polskie, musiał kupić
          PAK, prawdopodobnie natychmiast jego wierzyciele próbowaliby położyć rękę na
          papierach elektrowni.
          Bez kombinowania

Co na to Zygmunt Solorz-Żak? O zamiarach MSP dowiedział się od nas. Nie jest
          zachwycony, choć — jak tradycyjnie zapewnia — widzi możliwość, by Elektrim
          kupił wszystko.

— Jeśli MSP kombinuje, my też będziemy kombinować. Rozgrywek prawnych się nie
          boimy. Skoro udaje nam się walczyć z takimi tuzami międzynarodowymi, jak
          Deutsche Telekom czy Vivendi, w sprawie PAK też znajdziemy argumenty — mówi
          główny akcjonariusz Elektrimu.

Podkreśla, że nie szuka zwady z MSP. Wręcz przeciwnie, zamierza dążyć do
          kompromisu. Nie ukrywa jednak rozczarowania faktem, że skarb państwa nie chce
          takiego jak on inwestora w PAK.

— Wydawało mi się, że polityka państwa polega na wzmacnianiu rodzimego
          kapitału. Okazuje się, że jest inaczej. MSP woli sprzedać PAK zagranicznemu
          inwestorowi, niż pozostawić firmę w polskich rękach. Trudno. Nic na siłę —
          komentuje Zygmunt Solorz-Żak.
          Niepewny grunt

Główny akcjonariusz Elektrimu ma wątpliwości, czy po przeprowadzeniu due
          diligence którykolwiek inwestor (zainteresowani to CEZ, RWE i Vattenfall)
          będzie skłonny zapłacić za PAK satysfakcjonującą cenę, bo — jak twierdzi —
          elektrownia dokłada do produkowanej energii, a żyje z obrotu. Wydaje się jednak
          mało prawdopodobne, by to zniechęciło inwestorów, zwłaszcza że skarb państwa
          zaproponowałby im prawdopodobnie zakup zaopatrujących PAK kopalni węgla
          brunatnego. Nie bez znaczenia jest też fakt, że PAK to na razie jedyna
          elektrownia na rynku, która potencjalnie jest do kupienia, a inwestorzy
          zainteresowani wejściem do Polski wydają się zdeterminowani. Większym problemem
          może się okazać niejasny status prawny pakietu akcji PAK kontrolowanego przez
          Zygmunta Solorza-Żaka. Z powodu sporów z wierzycielami Elektrimu spółka nie
          może dysponować tym pakietem. W przyszłości może go nawet utracić na ich rzecz.

Na propozycję MSP, by wspólnie sprzedać PAK, główny akcjonariusz Elektrimu nie
          mówi ani „tak” ani „nie”.

— Poprosiliśmy ministerstwo o stanowisko na piśmie. Gdy je otrzymamy,
          odpowiemy — deklaruje Zygmunt Solorz-Żak.

Agnieszka Berger, Puls Biznesu

• jozef.pilsudski Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 29.05.06, 16:27
      NO TO JUTRO OTWIERAMY SIĘ PKC-em!!!

DZIŚ BYŁ OSTATNI DZIEŃ "MISTRZOWSKIEJ PROMOCJI" !!!
      • naganiatch Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 29.05.06, 20:01
        Promocje to sa w Tesco, a na gieldzie to zawsze ktos musi zarobic...
        niekoniecznie ty, ale na pewno twoim kosztem ;).

Ten wyrok to jeszcze otwarta karta..
        • jozef.pilsudski Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 29.05.06, 22:53
          Rozumiem frustrację... kolega nie zdążył kupić?! ;) ... przykre...
          pozdrawiam
          • citro1 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 12:16
            Panie józefie nie chce być złośliwy,ale to PKCem możo się skończyć KACEM.
            Oby nie:)pozdrawiam
            • jozef.pilsudski Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 12:56
              Witaj Mario!!!

Jeśli to będzie KAC po szampanie i zakończonych bojach nie miałbym nic przeciw
              temu...

a tak zupełnie na serio i w miarę rzeczowo...
              z ELE jest teraz ostateczna rozgrywka - duże ryzyko ale i duża szansa na spory
              zysk... ja nie mam wyjścia moja cena jeszcze nie osiągnięta ;)
              Mam 100 % kapitału w ELE... według mnie nadszedł już czas dłuższej korekty, a
              ja nie potrafię zarabiac na spadkach, więc zostałem tylko ze spółką, która ma
              duży potencjał wzrostu a podparta spekułą potencjał rzekłbym ogromny

serdecznie pozdrawiam
              Józef

• js.2 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 13:05
                100 % kapitału w ELE !!!!????
                Czyli są jeszcze inwestorzy dla których rosyjska reletka to zajęcie dla babć
                emerytek.
                pozdrawiam
              • citro1 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 13:18
                Czy ostateczna? wątpię.100% kapitału - nie nie będę nic wiencej pisał.
                • jozef.pilsudski Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 13:43
                  żle mnie zrozumieliście... lub ja się nieprecyzyjnie wyraziłem:

więc raz jeszcze i wprost - w zeszłym tygodniu pozamykałem wszystkie inne
                  pozycje zostając z gotówką i akcjami ELE - o to mi chodziło

pozdrawiam

JP
                  • js.2 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 13:45
                    to ja wycofuje babcie emerytki
                    • citro1 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 13:47
                      A ja więcej napisze wieczorem:)
                      • wigometr Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 14:43
                        TO bedziemy miec przewrot majowy panie Pilsudski??

Ciekaw jestem na ile wskoczy elek - 15? 16?
                        • citro1 Re: Elektrim [ELE] - finał majowy 2006 30.05.06, 16:25
                          Szampan do lodówki i niech się mrozi na lepsze czasy.Głowa do góry ,jutro
                          będzie lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka