23.05.06, 12:56
Odbijamy!!!!! Mario
Obserwuj wątek
    • aloha11 Re: sanwil 23.05.06, 13:00
      Sam nie podołam. Obywatele pomożecie???? Mario
    • hubi74 Re: sanwil 23.05.06, 13:07
      Ja juz sie załadowałem ale po 0,74 i 0,76 no i zobaczymy co dalej :) Choc mam
      tez jeszcze kupione po 1.02 :)
      • aloha11 Re: sanwil 23.05.06, 14:02
        Mocny ten sanwil z -20% na co najmniej na -1% na koniec sesji (tak uważam)
        Gratuluje wytrwałym!!! To już chyba został tu tylko akcjonariat świadomy
        wartości sanwila. Pozdrawiam posiadaczy akcji mastersa. Mario
        • racheela Re: sanwil 23.05.06, 14:55
          witam Wszystkich:)
          troche poturbowana, ale nadal jestem. Na szczescie nie widzialam tego -20.
          • aloha11 Re: sanwil 23.05.06, 15:01
            aloha11 napisał:

> Mocny ten sanwil z -20% na co najmniej na -1% na koniec sesji (tak uważam)
            > Gratuluje wytrwałym!!! To już chyba został tu tylko akcjonariat świadomy
            > wartości sanwila. Pozdrawiam posiadaczy akcji mastersa. Mario

Pomyliłem się trochę z tym -1 (jak na razie) ale nie przypuszczałem, że koledzy
            inwestorzy się tak rozpędzą z zakupami. Mario
            • greg_skce Re: sanwil 23.05.06, 15:51
              No taka była promocja, że i ja postanowiłem trochę zakupić. :-)
              • aloha11 Re: sanwil 23.05.06, 16:50
                Nazwałbym to nie tylko promocją, ale mistrzostwem świata w pewnej dziecinie z
                pogranicza dobrych filmów dla dorosłych. Uczyć sie tylko i naśladować. Mario
                • pola555 Re: sanwil 23.05.06, 16:57
                  Mario,gdzie byłeś wczoraj z tym swoim optymizmem - może nie narobiłabym tyle
                  głupstw.Okazuje się im mniej robię tym lepiej na tym wychodzę. Zapisuje się do
                  Waszego klubu - w dobrym towarzystwie miło jest przeżywać i sukcesy i porażki
                  tych ostatnich życzę aby nie było.Pozdrowienia dla wszystkich.Pola
                  • aloha11 Re: sanwil 23.05.06, 17:06
                    Przedłużył mi się do dzisiaj wekeendowy wypoczynek u przyjaciół w małej
                    malowniczej miejscowości w której świętowałem dosyć mocno zakrapiane alkoholem
                    święto osadnika. Może to właśnie uchroniło mnie przed zrobieniem głupot
                    wczoraj,bo patrząc na notowania pomyliły mi sie kolory. Pozdrawiam. Mario
                    • aloha11 Re: sanwil 23.05.06, 17:07
                      weekendowym. Mario
                      • aloha11 Re: sanwil 23.05.06, 17:10

Treść raportu:
                        Zarząd SANWIL S.A. informuje o zakończeniu realizacji projektów
                        inwestycyjnych, o których Spółka informowała w raportach bieżących: Nr 22/2005
                        z dnia 17.06.2005, 28/2005 z dnia 19.08.2005, 32/2005 z dnia 05.10.2005,
                        36/2005 z dnia 28.11.2005. W czerwcu 2005 r. Spółka zawarła z Polską Agencją
                        Przedsiębiorczości umowę o dofinanowanie projektu "Zakup innowacyjnych urządzeń
                        technologicznych przez SANWIL S.A. w ramach Działania 2.3" Wzrost
                        konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw poprzez inwestycje".
                        Zakupiono, zainstalowano i uruchomiono 3 nowe innowacyjne linie technologiczne:
                        a) linia do uszlachetniania materiałów - TUMBLER, b) system izotopowego
                        sterowania gramaturą i grubością wyrobów, c) linia do dzianin dwułożyskowych -
                        TERROT. Projekt został zrealizowany w terminie zgodnie z umową. Wobec
                        dopełnienia wszystkich formalności Spółka otrzymała kwotę 686 tys. zł
                        odpowiadającą 50% wydatków kwalifikowanych.

No to mamy odpowiedź. Mario
                        • greg_skce Re: sanwil 23.05.06, 20:53
                          Pośród dzisiejszego mięsa giełdowego to info, chociaż można było przewidzieć
                          jego pojawienie się, przynosi powiew pozytywnego wiatru, no może wietrzyka...
                          Ja ciągle czekam na informacje o kontraktach i cholera doczekać się nie mogę.
                          • citro1 Re: sanwil 23.05.06, 20:59
                            Ja też czekam na jakiś kilku milionowy kontrakt .Może się doczekamy.Pozytwne
                            jest tylko to ,że Sanwil cały ten spadek od 1,03 wykonał na bardzo mizernych
                            obrotach.Natomiast dzisiejsze odbicie odbyło się na nieco większej kasie.
                            • greg_skce Re: sanwil 23.05.06, 21:41
                              W takiej sytuacji jaką mieliśmy w czasie ostatnich kilku sesji nic nie ma
                              znaczenia, panika i emocje biorą górę nad rozsądkiem. Niestety, będzie to dla
                              wielu bolesna nauczka. Z drugiej strony tak do końca nikt nie wiedział kiedy
                              spadki się zatrzymają i w którym momencie wyjście ma jeszcze sens. Sam dzisiaj
                              miałem sporego pietra widząc jak rosnące od wielu tygodni zyski są
                              ekspresowo "zjadane" przez spadki. Na szczęście parę dni temu wyszedłem z kilku
                              spółek i mogłem sobie pozwolić na zakupy i przemodelowanie portfela. Jak sądzę
                              takie sesje jak ostatnie to dobra lekcja giełdy dla wszystkich.
                            • aloha11 Re: sanwil 24.05.06, 08:14
                              Witam!!! Podobnie jak i Wy oczekuję w najbliższym czasie jakiejś informacji o
                              dużym kontrakcie, choc uważam , że bardziej podniesie kurs info o nowych
                              inwestorach. Myślę, że przed walnym można się tego spodziewać, dużym
                              zaskoczeniem dla inwestorów może być osoba nowego członka zarządu. Na tym
                              papierze jeszcze sie dużo zadzieje a dzisiejszy dzień zapowiada się
                              ciekawie.Proponuje pozapinać pasy, pozakładać koła ratunkowe by czasami przez
                              przypadek nie wypaśc za burte. Powodzenia. Mario
                              • aloha11 Re: sanwil 24.05.06, 10:40
                                No to jazda!! Mario
                                • hubi74 Re: sanwil 24.05.06, 10:50
                                  No ,przez chwile była jazda ale jak szybko sie zaczęła tak szybko się skończyła
                                  :) Chociaż ciekawe jak to sie skończy, wygląda mi to na jakieś małe macanko. No
                                  a le zobaczymy.
                                  • greg_skce Re: sanwil 24.05.06, 12:57
                                    No niestety na tej "jeździe" musiałem pożegnać snw, dopakowałem MNI na maxa.
                                    Kokosów nie ma, ale godziwy zarobek udało się zgarnąć. Tym nie mniej obserwuję
                                    snw i w odpowiednim momencie jeszcze na pewno wrócę. Pozdrówka.
                                    • aloha11 Re: sanwil 24.05.06, 13:25
                                      Mam nadzieję, że w odpowiednim czasie:) Można i tak, robię podobnie, ale go
                                      nie żegnam.Szkoda mi... zbyt wdzięczny papier. Zapewne większośc juz czytała
                                      artykuł z Parkietu, ale pozwolę sobie go wkleić. Mario

07:15 24.05.2006 Nr 3042, kolumna 10
                                      Sztuczne skóry będą na krzesłach
                                      Andrzej Kazimierczak

Poznańskie targi meblowe to dla Sanwilu zapowiedź nowych kontraktów. Możliwe że
                                      spółka nawiąże współpracę z ProfiM, produkującym krzesła

Podczas najbliższych poznańskich targów Meble 2006 (rozpoczną się pod koniec
                                      maja) Sanwil będzie prezentował nowe kolekcje tkanin obiciowych. - Liczymy na
                                      duże zainteresowanie klientów i nowe kontrakty - powiedział Jacek Rudnicki,
                                      prezes Sanwilu. W nowo opracowywanych kolekcjach firma stara się uzyskać
                                      materiał jak najbardziej zbliżony do naturalnej skóry.

Na targach przetrą szlak

Już teraz producent sztucznej skóry negocjuje warunki wielu kontraktów
                                      handlowych. Miźdzy innymi rozmawia z firmą ProfiM, jednym z największych
                                      polskich producentów krzeseł. Na razie prezes Sanwilu nie chce mówić o
                                      szczegółach. Wiadomo jednak, że podczas targów po raz pierwszy krzesła ProfiM
                                      będą wystawiane z tkaniną obiciową z Sanwilu.

Jakiej wartości zamówień może spodziewać się firma z Przemyśla? - O istotnych
                                      kontraktach będziemy informowali w komunikatach - skomentował J. Rudnicki.
                                      Spółka nie podawała prognoz rocznych.

Poza nowymi zamówieniami od producentów mebli tapicerowanych prezes Sanwilu
                                      spodziewa się także zwiększenia liczby zamówień z branży obuwniczej. Po tym jak
                                      w Unii Europejskiej nałożono dodatkowe opłaty na import obuwia wizytowego z
                                      Chin oferta Sanwilu może być dla polskich producentów butów bardziej
                                      interesująca.

Co dalej z Irlandczykami?

Prezes Sanwilu jest przekonany, że utrzyma także dobre kontakty biznesowe z
                                      irlandzką firmą Trimproof mimo, że nie doszło i już prawdopodobnie nie dojdzie
                                      do powiązań kapitałowych. Irlandczycy pod koniec ubiegłego roku zapowiedzieli
                                      chęć przejęcia nawet 25 proc. walorów Sanwilu. Teraz zaproponowali wniesienie w
                                      postaci aportu linii technologicznej do produkcji PCV w zamian za 20 proc.
                                      walorów spółki. Na to nie zgodził się Sanwil twierdząc, że nie pozwala na to
                                      polityka rozwoju spółki. - Poza tym nie potrzebujemy tego typu maszyn - dodał
                                      prezes. Dla irlandzkiej firmy polska spółka produkuje głównie materiały
                                      powlekane PCV sprzedawane na rynkach kontraktowych. Prezes nie chciał podać
                                      jaka jest wartość obrotu.

Jest dofinansowanie

Spółka zakończyła instalację trzech linii technologicznych. Będą one
                                      wykorzystywane do uszlachetniania materiałów, izotopowego sterowania gramaturą
                                      i grubością wyrobów oraz do dzianin dwułożyskowych. Ponieważ projekt został
                                      zrealizowany w terminie i zgodnie z założeniami Sanwil otrzymał 686 tys. zł
                                      dofinansowania . (50 proc. poniesionych wydatków.

Wsparcie projektu pochodziło z programu mającego na celu wzrost
                                      konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw poprzez inwestycje.

Wczoraj kurs Sanwilu wzrósł o 2,4 proc. do 0,86 zł.
                                      • greg_skce Re: sanwil 24.05.06, 14:32
                                        To, że do powiązań kapitałowych z irlandczykami "prawdopodobnie nie dojdzie" to
                                        nie jest dobra wiadomość. Myślę, że w przyszłości mogą nastąpić pewne
                                        rozszerzenia w produkowanym asortymencie i mocna współpraca z Mastersem, ale to
                                        takie luźne dywagacje. :-)
                                        • aloha11 Re: sanwil 24.05.06, 16:10

greg_skce napisał:

> Myślę, że w przyszłości mogą nastąpić pewne
                                          > rozszerzenia w produkowanym asortymencie i mocna współpraca z Mastersem, ale
                                          to
                                          >
                                          > takie luźne dywagacje. :-)

Jak na dzień dzisiejszy może i luźne dywagacje, lecz w najbliższym czasie może
                                          się tyle zadziać, że jeszcze na wątku o sanwilu i mastersie będzie po 100
                                          postów dziennie, jak za starych czasów:) Nie no to był żart oczywiście z tą
                                          setką dziennie, będzie ich 200. Mario
                                • zawodowiec4 Re: sanwil 24.05.06, 11:52
                                  Jazda. Tylko tak jakby inaczej, ha ha ha.
                                  • aloha11 Re: sanwil 24.05.06, 12:06
                                    aloha11 napisał:

> Na tym
                                    > papierze jeszcze sie dużo zadzieje a dzisiejszy dzień zapowiada się
                                    > ciekawie.Proponuje pozapinać pasy, pozakładać koła ratunkowe by czasami przez
                                    > przypadek nie wypaśc za burte. Powodzenia. Mario

Trzeba czytac wszystko i to ze zrozumieniem, dopiero można o sobie powiedzieć,
                                    że jest się zawodowcem. Czy ja pisałem ile ona potrwa? Pozdrawiam Mario
                      • pola555 Re: sanwil 23.05.06, 17:15
                        Jesteś rozgrzeszony, też lubię majówki, ale wczoraj jak na złość miałam troche
                        czasu i spędziłam przy komp. Okazuje sie , że jestem bardzo wpływowa i pobyt na
                        forach mi nie służy.Sprzedałam pare poz. zupełnie bez sensu np. KGHM .Trzymaj
                        się.Pzdr. Pola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka