citro1 Re: jutro w dół 05.06.06, 19:50 Znowu nurkują,a to łobuzy.Co tydzień sobie nurkują:) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: jutro w dół 05.06.06, 19:56 Może dzisiaj mają większe butle i ponurkują głębiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lakiluk777 Re: jutro w dół 05.06.06, 20:03 emocjonalnie jestem przy tej opcji ;) pasmatrim uwidzim Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: jutro w dół ,a potem znowu w gorę konsolidac 05.06.06, 20:23 Masz opcje ,czy kontrakty ,a może jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
lakiluk777 Re: jutro w dół ,a potem znowu w gorę konsolidac 05.06.06, 20:24 futsy nawet w konsolidacji jest 200 pkt do zagospodarowania Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: jutro w dół ,a potem znowu w gorę konsolidac 05.06.06, 20:29 ja tam nie jestem pazerny ,mi wystarcza 185:) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: jutro w dół ,a potem znowu w gorę konsolidac 08.06.06, 11:16 Witam. Krótkie wakacje się skończyły ,a krótkie pozycje juz pozamykane 178 pkt zysku - tak szybko, myślałem ,że trochę dłużej będę czekał . Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
lakiluk777 Re: jutro w dół ,a potem znowu w gorę konsolidac 08.06.06, 11:27 jasne, nie ma się co spinać. 185 to nie jest, ale zostały tylko drobne. nie ma się narazie co schylać chyba, że KTOŚ COŚ o 15:00 ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: jutro w dół ,a potem znowu w gorę konsolidac 08.06.06, 15:36 Lakiluk zamykasz ,czy trzymasz dalej.Ja już jestem po długiej stronie z b małą pozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
imafreak Re: jutro w dół 05.06.06, 20:19 tak, tempo na razie niezle, ze tak powiem nabieraja przyspieszenia :D. Jak tak dalej pojdzie, jutro rano bedziemy swiadkami malej paniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: jutro w dół 05.06.06, 21:03 Obecnie koryguja.Dawno nie obserwowałem stanów na żywo.Ale pare lat temu to prawie zawsze i wtedy była przewaznie tak tendencja ,ze jesli po 20,00 dobrze dołowali to zazwyczaj przed 21 następowała korekta która to zazwyczaj o 21,15 pokazywała co dalej.Jesli do tego czasu dobrze nie odrobili spadku to zazwyczaj następował spadek do końca sesji.Dzis wygląda podobnie.Testowali a nawet przebili ostatnie dna a potem korekta.która juz chyba dobiegłą końca.Widocznie ten szef rezerw Bernanke musiał im dobrze nakłaśc do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: jutro w dół 05.06.06, 21:09 Eliot a co za różnica czy oni skończą 11100,czy 11130.To już jest mały pikuś.Wydżwięk sesji jest juz negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
imafreak Re: jutro w dół 05.06.06, 21:18 wiesz, jest spora roznica pomiedzy, dajmy na to, -1.5% a -2.2%. Chyba jednak dzisiaj zjada ponizej 2%... Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: jutro w dół 05.06.06, 21:36 Tak między 1,5 a 2,2 jest spora różnica 0,7.Ja pisałem 0 0,25 Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: jutro w dół 05.06.06, 21:19 Własnie ja to widze inaczej,nie ważne ile spadją(poza krachem) ale co po tym spadku zostaje(pesymizm,optymizm)Jesli mocno spadają a potem w miare odrabiają i potem całą dobe kontrakty są wysokoto nawet jesli spadli ponad 1%na zmknieciu to wydzwięk takiej sesji jest w miare pozytywny dla reszty swiata.Nie ważne co było,wazne co bedzie dzisaj tak mówi swiat po takim spadku. Na razie dołuja,często tez nastepowała jakaś kontrakcja w obronie poziomów. po 21,30.Jak na razie to jest tam ciekawie tylko ten szef banku on ciągle jest z nimi ,moze przek koncem sesji sypnąc im pare słodkich słówek Odpowiedz Link Zgłoś
imafreak Re: jutro w dół 05.06.06, 21:26 no tak, jezeli spadna w okolicach 1-1.5% to sie mowi o tym "na amerykanskiej gieldzie spadki" natomiast spadek o ponad 2% oznacza już "minikrach". Na to drugie reakcja jest odpowiednio mocniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: jutro w dół 05.06.06, 21:31 Wydaje mi się ze akurat dzisiaj na rynku amerykańskim jest kolosalna róznica w spadku ponizej 1,5% a w spadku 1%-1,3%.W tym pierwszym przypadku indeks wyznacza nowe dno i to znacznie.Natomiast w drugim przypadku indeksy zatrzymują się na lini wsparcia i znowu pozostaje pole do kombinacji,przemysleń. Odpowiedz Link Zgłoś
imafreak Re: jutro w dół 05.06.06, 21:45 No tak, w cenach zamknięcia. Aczkolwiek naprawde negatywnym sygnałem byłoby przebicie poziomu około 11070 jako ostatniego wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: jutro w dół - nerwowy dzień BĘDZIE 05.06.06, 22:00 Zgadzam się, wybaczcie moje misie, że nic nie jest przesądzone. Wystarczy popatrzeć na wykres 3miesięcy i okazuje się zę wsparcie obronione - nawet nie muśnięte. I to wsparcie poterncjalnie rodzącego się trendu kilkumiesięcznego rosnącego;-) W który zresztą nie wierzę. Ale nie wykluczam:-) Jeśli chcesz aby każdy amerykański inwestor anpluł ci w twarz - powiedz chć jedno słowo na inf. Na dowód tego zobaczcie nasdaq:-) Chlapnął bernanki jedno słowo za dużo po piwie i tyle. Panika od razu. Niezbyt dobrze to wróży naszym indeksom - 2785 pewnie pęknie - ale do 2720 daleko. A fundusze kasy mają sporo.Niewykluczone że będę grał na zapełńienie luki. A jak za szybko się zapełni to na zamnkięcie powyżej wsparcia . Jak zwykle wszystko "zależy". Europa trochę dyskontowała ostatnio słabość ameryki. Jej zachowanie trudno prorokować. Będzie nerwowo - tym bardziej że waluty i surowce też wykazują nerwowość. Większość czynników jednak wskazuje że kolejne szczyty hossy są coraz bardziej nieosiągalne. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: jutro w dół - nerwowy dzień BĘDZIE 05.06.06, 22:11 Funduszom dosyc łatwo sie grało ostatnio bo nie było z kim(patrz obroty-brak podaży)ale jutro powinne miec z kim tańczyć."Bo do tanga trzeba dwojga" Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: jutro w dół - nerwowy dzień BĘDZIE 05.06.06, 22:42 mniej więcej to miałem na myśli. Sporo kasy czeka na okazję. Potrzebny jest jednak sygnał że nie będzie tak źle. Lukę mamy z bani. Pytanie co dalej. Jak głęboka. Właściwie jutro można w ciemno do 15,30 grać pod wykres ropy i newsy na ten temat. Naprawdopodobniej kontrakty amerykańskie będą wskazywać zielono. To skomplikuje sytuację. Nie było fundamentalnego info które mogłoby przełamać rynek. Odbicie jutro - w usa - więcej niż prawdopodobne. Stąd moje plany ewentualnego grania pod zapełnienie luki. Ale wpierw musi odbić z potwierdzeniem w sygnałach. Niektóre spółeczki już wyglądają na tanie - w kategoriach sprzed kilku tygodni. Wyniki były całkiem całkiem - więc chętnych będzie sporo. Nie zrobiłem oceny obrotów na indeksach w usa. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: jutro w dół - nerwowy dzień BĘDZIE 05.06.06, 22:18 Kontrakty dosyc mocno odbiły w góre na zamkniecie.To dobrze bo jutro mimo ze będą czerwone to moga wskazywac wzrost.Kolor czasem myli. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: jutro w dół - nerwowy dzień BĘDZIE 05.06.06, 22:36 nie chce zostawiac kontraktu na caly dzien, ale chyba zaryzykuje krotką - dzienną Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: jutro w dół - nerwowy dzień BĘDZIE 05.06.06, 22:49 zarówno kupowanie jak i sprzedawanie na luce niesie za sobą wielkie ryzyko. W otwarciu zdyskontowane będzie sporo ze spadków amerykańskich. Szczególnie na kontraktach. Odbicie do góry - przy takich emocjach na rynku - wielce prawdopodobne. Jakoś na naszym rynku stopy nieczęsto pękają spektakularnie. jutrzejsze zamknięcie to czarna magia - choć osobiście bardziej stawiam że nie się nie przebije do zielonego. Bez jaj z żelaza i nerwów pokerzysty - jutro wielu kontraktowców się spoci. fular - ostrożnie, nie żałuj kasy i zamykaj stopem jak tylko ci się będzie wymykać spod kontroli. Inaczej możesz tak umoczyć że więcej kontraktów nie dotkniesz. Swojego samochodu już też nie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: jutro w dół - nerwowy dzień BĘDZIE 05.06.06, 23:08 Juz szedłem spac ale cos mi nie dało spokoju.Elamigo o czym myslisz pisząc."Wystarczy popatrzeć na wykres 3miesięcy i okazuje się zę wsparcie obronione - nawet nie muśnięte. I to wsparcie poterncjalnie rodzącego się trendu kilkumiesięcznego rosnącego;-) W który zresztą nie wierzę"Przeciez tam juz nie ma zadnego trendu.Był ładny od pazdzienika 2005 i potem ładny kanalik od lutego 2006 ale to wszystko zostało przebite w dniu 180.5.2006 a ostatnie podrygi na indeksach od tego czasu to nic innego jak dwukrotna próba powrotu do lini trendu nieudana.Napisz jaśniej jutro poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: jutro w dół - nerwowy dzień BĘDZIE 06.06.06, 10:41 właśnie zamknąłem dzisiejszą długą. Nie mogę śledzić notowań - więc daruję sobie resztę odbicia. Spróbuję znów coś ugrać po obiedzie. Parę punktów ugrałem ale obrót jest taki że nie można wierzyć trwałości odbicia. Co do trendu w stanach - zobacz dołki s&p na wykresie rocznym. Nie patrz na szczegóły - ogólna sytuacja. Nie wygląda aż tak źle - bywało gorzej. ----------- Dzisiaj gra będzie po 14-15 pod otwarcie w usa. Dobrze ustawiane zlecenia - kilka jednocześnie - może kosztem niewielkiego ryzyka rzędu 20-30 punktów dać nawet ze 100 punktów w pół godziny. Wchodzę w to. Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: jutro w dół 05.06.06, 22:36 grajcie na kartce następującym systemem: stany w dół - krótka stany w góre - długa jakie wnioski???? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mamograf Re: jutro w dół 06.06.06, 01:23 Bardzo dobrze ze wszyscy piszecie o spadkach. Ostatnio gry była taka sytuacja niezle zarobiłem na wzrostach. Gielda jest kaprysna. Poza tym wszyscy widza ze nasza giełda podązy za ta amerykanska. A moze to amerykańska podazyła dzisiaj z a europejska. A tu wszędzie były spadki. Poza tym wcale nie ma takich spektakularnych wnisokow jak sie wydaje. Po takim dniu jak dzisiaj w USA jak u nas spadnie to wszyscy piszą że spadło bo w stanach spadło. A jak wzrosnie to wszyscy pisza ze u nas wzrosło bo tam spadło i kapitał sie przeniósł na EM. Szkoda tylko ze nikt tego nie napisze przed sesją. Ja mam jedna dlugą trochę załuje ze nie zamknąłem. Ale nie dla tego że jestem pewny ze jutro spadnie. Pewnie rano tak pózniej to nie wiadomo. Ale dla tego ze nie jestem pewny co do kierunku. A w takich przypadkach powinno sie wszystko pozamykac.....i czekac.... Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: jutro w dół 06.06.06, 08:15 Gdybym nie siedzial po uszy w papierach - dzisiaj bym kupował na maxa :/ Odpowiedz Link Zgłoś