29.08.06, 20:57
czy moze ktośc podzielic sie opinia na ten temat?
moim zdaniem mimo slabszych wynikow finansowych społka ta po kilku sesjach w
okolicach 37,5 - 38,70 moze wybic sie do min 41 zł
Obserwuj wątek
    • zosiasamosia81 Re: softbank 29.08.06, 21:20
      daleko mi jeszcze do udzielania rad, ale przed chwilką przeczytałam coś
      takiego. Nie wiem jaką ta informacja ma wartość, ale lepsze to niż nic :)

www.fop.pl/serwis/news/tomasz_maczka.php?subaction=showfull&id=1156848539&archive=&start_from=&ucat=21&
    • citro1 Re: softbank 29.08.06, 21:31
      Drogi elliototomku,ostatnimi czasy mało interesowałem się tym papierkiem.Moge
      podzielić się tylko i wyłącznie tym co widze na wykresach.Papierek od początku
      roku jest w trendzie spadkowym,po zaliczeniu maksa na 49zł.Od marca jest
      uklepywany dołek na poziomie 36/37zł.Linia trendu spadkowego przebiega gdzieś w
      okolicach 43zł.Chcąc kupić teraz powinieneś liczyć się ze statą około 1,5/2zł -
      stop powinien byc ustawiony na poziomie 36/36,5,natomiast zyskać możesz około
      4/5zł - opór na poziomie 43zł.Teraz musisz sam sobie odpowiedzieć ,czy taka
      proporcja straty do zysku Ci odpowiada i podjąć decyzje.Po drodze papierek ma
      dwa małe oporki,pierwszy na 39zł a drugi na Twoich 41zł.To tyle i pamiętaj o
      stopach w razie jak byś się zdecydował na inwestycje.Powodzenia.
      • zawodowiec4 Re: softbank 29.08.06, 23:42
        Dla mnie papier jest w długoterminowym trendzie rosnącym. Obecnie jest na
        dolnym ogranoczeniu trendu wzrosotwero i szykuje się do mocnego wzrostu. Po
        przebiciu oporu na 41 zł, co może nastąpić nawet jutro, możemy widzieć spory
        wzrost.
        • elliotom Re: softbank 30.08.06, 20:41
          tak wszedzie wzrosty a tu nuda na tym softbanku- nie ma zabardzo kupujacych
          ale dzieki za opinie
          • longin17 Moze lepiej sie przyjzec Techmexowi. 30.08.06, 22:14
            Po tak dlugiej konsolidacji powinno nastapic wybicie. Nie wiem jak im idzie z
            tymi GISami i jakie sa perspektywy.
            AT mi mowi, ze mozna w to ostroznie wchodzic.
            • citro1 Re: Moze lepiej sie przyjzec Techmexowi. 30.08.06, 23:36
              Ja też coś tak czuje - wiosna i lato było ładne /mam na myśli zachmurzenie/ :-)
            • ffiill Re: Moze lepiej sie przyjzec Techmexowi. 31.08.06, 08:58
              na Techmexie wisi kara którą chce obciążyć ich ComputerLand za niewywiązywanie
              się z kontraktu w ARiMR.. coś chyba koło 10mln na co Techmex nie utworzył
              rezerwy..
              • elliotom Re: Moze lepiej jednak softbank 31.08.06, 11:35
                dzisiaj rano jest całkiem dobrze lepiej niz techmex
                • gorbibanki Re: Moze lepiej jednak softbank 31.08.06, 11:56
                  Ludzie. Nad czym wy się zastanawiacie. Tylko i wyłącznie TALEX. Już nigdy na
                  tej spółce nie będzie tak niskiej ceny. Jeżeli preferujecie branżę IT no to
                  powiedzcie jaka inna spółka da wam w 1 rok 100% zysku ???
                  • ffiill Re: Moze lepiej jednak softbank 31.08.06, 12:07
                    ŻADNA!!!!!!!!!!
                  • elliotom Re: Moze lepiej jednak softbank 31.08.06, 12:10
                    wygladaja podobie ale talex jest bardzo malo plynny
                    • gorbibanki Re: Płynność Talexu to zaleta 31.08.06, 12:35
                      No właśnie dlatego, że jest niska płynność będzie możliwe zarobioenie 100%.
                      Będzie tylko popyt a podaż będzie taka jaka stoi obecnie bo ludzie powystawiali
                      i wcale tam nie zaglądają. Naprawdę warto.
                      • elliotom ale jego zysk nie 31.08.06, 12:47
                        ale zyskiem to ta spólka pochwalic sie nie moze, a sofbank cos tam wypracował
                        • gorbibanki Re: ale jego zysk nie 31.08.06, 12:57
                          To zajżyj do linku o Talexie. Tam na końcu jest wszystko co właśnie obecnie się
                          dzieje wokół tej spółki. Będzie taka kasa, że w 2007 Talex wykaże taki ogromny
                          skokowy wzrost zysków, że już za rok w sierpniu będzie kosztował 22zł. Zajrzyj
                          bo warto.
                          P.S Ja właśnie uciekałem z Softbanku żeby wejść w TALEX.
                          • elliotom Re: ale jego zysk nie 31.08.06, 13:11
                            cos mi sie zdaje ze wlasnie chcesz uciec ale nie z softu tylko z talexsa
                            -moze to jest i dobra spolka ale tylko jak zacznie zarabiac
                            • ffiill Re: ale jego zysk nie 31.08.06, 13:37
                              Też mi wygląda na to że gorbi chce się poprostu w końcu pozbyc Talexu, bo to
                              mało trafiona inwestycja.

W kontekscie Talexu otworzyłem jeden wątek gorbiego i od razu trafiłem na info
                              dlaczego kupił Talex - bo zna się na bankach a Talex z nimi współpracuje.. haha
                              z WBK to prawda.. mocno się powiązali.. kiedyś nawet zwiedzałem serwerownie
                              gdzie stoją jakieś serwerki WBKowe u nich.. ale niestety na bankach to zarabia
                              lepiej kilka innych spółek IT..
                              • gorbibanki Re: ale jego zysk nie 31.08.06, 14:09
                                Wchodziłem ze względu na banki ale ogromna kasa będzie teraz z administracji. W
                                sumie przecież wszystko jedno kto daje kasę.
                            • gorbibanki Re: ale jego zysk nie 31.08.06, 14:10
                              W I i II kwartale 2007 wykażą bardzo duże zyski (porównując do 2006).
                              • ffiill Re: ale jego zysk nie 31.08.06, 14:21
                                To jednak kawalek czasu.. a co jezeli caly rynek zjedzie w najbliższym
                                półroczu.. albo zjedzie troche Talex.. to wtedy jedynie moze powrocisz na
                                dzisiejsze kursy i tyle.. to zbyt mało dynamiczna spółka..
                                Patrząc również na inne spółki można rzecz podobnie.. ze w przyszlym roku bedą
                                miały super zyski.. ale zawsze jest ryzyko i tyle..
                                A co jeżeli Talex nie wyrobi sie w harmonogramie przy tych systemach i bedzie
                                musial zaplacic karę.. spojrz a ComputerLand i Techmex vs ARiMR - każdemu moze
                                się to zdarzyć bo rynek (klienci) już sie nie boją stawić czoło dostawcy IT..
                                bo konkurencja jest duża i w razie czego pomoże w dokonczeniu kontraktów..!!!
                                • gorbibanki Re: ale jego zysk nie 31.08.06, 14:34
                                  Zawsze są jakieś obawy ale jak ktoś nie ryzykuje to w kozie nie siedzi. A tak
                                  poważnie to nie chodzi już teraz o pieniądze tylko o moje dobre imię . Już to 2
                                  razy tłumaczyłem.
              • pawelos7 Re: Moze lepiej sie przyjzec Techmexowi. 31.08.06, 16:32
                Przerzuci to na swoich podwykonawcow, chociaz mysle ze sie z ARiMR Computerland
                dogada.
                Dzis Techmex 2.35% w gore. Pogratulowac rekomendacji.
                • pawelos7 Re: Moze lepiej sie przyjzec Techmexowi. 31.08.06, 16:38
                  Ten post jest odpowidzia ffiillowi z powyzej.
                • longin17 Re: Moze lepiej sie przyjzec Techmexowi. 31.08.06, 23:56
                  Mowiac o potencjale wzrostu na Techmexie mialem na mysli duzo wieksza mozliwosc
                  wzrostu niz 2.35%.
                  • fortis_p Re: Moze lepiej sie przyjzec Techmexowi. 01.09.06, 00:15
                    Wyglada na to, ze jestesmy swiadkami konsolidacji na rynku IT w Polse. Dzis
                    Asseco Poland i Softbank. Wczesniej pogloski o min. ABG.
                    Warto sie temu przygladac i dobrze zajmowac pozycje.
                    Spolek IT o dobrej pozycji a niedrogich jest jeszcze kilka (zgadzam sie na
                    Techmex) i waro by je miec w swoim portwelu.
    • elliotom Re: softbank-mci 31.08.06, 21:52
      no tak softbank niewypalił (za to moje stopy na 37,6)i rzeczywiscie techmex
      okazał sie jak na razie lepszą inwestyjcją. Jak jutro softbank nie wybije się z
      miesiecznego trendu spadkowego to juz sie nim nie interesuje. Chociaz z drugiej
      strony Techmex i softbank poruszaja sie prawie bliźniaczo wiec moze.
      Moze ktosc podzilei się opinia na temat MCI?
      • citro1 Re: softbank-mci 31.08.06, 22:05
        MCI hmm i pan Czechowicz.Pamiętam czasy jak chodziła po 0,44zł.Miałem tego
        sporo,nawet bardzo sporo.A teraz, no wiesz z tego co wiem maja troche kasy i
        jakieś pomysły na jej wydanie.Technicznie można zaryzykować - stop na 5,2 i jak
        przejdzie 6zł jest szansa na test szczytu na te 7zł.Gra warta świeczki i
        oczywiście papierek z Wrocławia,a to wiadomo...
    • gorbibanki Re: softbank 01.09.06, 08:49
      Chociaż obserwujcie co się dzieje na TALEXie bo ewidentnie ostatnie 3 dni to
      pobudka z marazmu. Tam nic się nie dzieje bez konkretnego powodu. Ktoś coś wie.
      • muttleys Re: softbank 01.09.06, 11:47
        Gorbi co myślisz o stronie technicznej? Wygląda ze zawsze odbijał się od lini
        oporu w okolicach 9 zł i wędrował w górę.
        • muttleys Re: softbank 01.09.06, 11:48
          muttleys napisał:

> Gorbi co myślisz o stronie technicznej? Wygląda ze zawsze odbijał się od lini
          > oporu w okolicach 9 zł i wędrował w górę.

oczywiscie mowa o talexie ;-)
          • gorbibanki Re: softbank 01.09.06, 14:18
            To prawda. Nawet w najgorszych czasach punktem oporu było 9 zł. Historia lubi
            się powtarzać. Teraz nadchodzą tak dobre czasy jak w 2003 roku. Popatrz jak
            wtedy odbił od 9 zł. Teraz mamy podobnie więc tylko mocno do góry.
            • elliotom Re: softbank 03.09.06, 20:35
              dalej mecze softbank - moja prognoza na juto (dwie wersje )
              1. otwarcie na poziomie 38,30 (ja oczywiscie nie łapie sie kupic w takiej
              cenie)- i zaczyna szybki marsz w gore.
              2. otwarcie na poziomie 38,40( ja oczywiscie łapie sie w okolicach 38,50-60 ) i
              zaczyna sie zjazd w dół.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka