vertical1 06.10.06, 10:42 Obserwujcie kurs, zbliza sie nowa emisja akcji, bedzie ogloszona równocześnie z podwyzszeniem prognoz zysku za 2006 rok. Bedzie powtórka z Hutmena. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
citro1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 21:45 Fular Ty mi lepiej napisz co będzie: 3100 czy 2900 na koniec tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 21:48 hyhy. nie gram na kontraktach. mam akcje, bardzo maly udzial w portfelu. wiekszosc ochrona kapitalu. dalej twiedze ze po 4 letniej hossie nie bedzie wesolo. choc hossa moze i 8 lat trwac..... ja mysle ze bedziemy sie w tym momencie korekcic za usa.... chyba ze u nich dalsza euforia to up..... ale widze ze ta korelacja tylko w dol idzie, nie w gore. wiec ciezko. ciezko ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 citro1 ................................. . 08.10.06, 21:49 a co ty obstawiasz ? dla rynku makro ? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: citro1 ................................. . 08.10.06, 22:15 W dłuższej perspektywie południe,mam na myśli 6/12 miesięcy,te wzrosty w stanach i rekordy na DJI wyglądaja mi na fałsz,szeroki rynek USA nie wygląda juz tak wesoło,a my no to wiesz juz kiedys pisałem. Ciężko spadać jak Usa i europa szczytuje,do tego dochodzi mocna złotówka.Ale to do czasu,jak jakiemuś duzemu u nas puszcza nerwy to powtórke z maja mamy pewną.A na razie ten sam poziom od trzech miesięcy,a właściwie od początku roku. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 22:00 Czyli 3100 nie widzisz na koniec tygodnia.Hmm czterdzieści pare tysięcy pozycji otwartych,ktoś sie myli,tylko kto.Ja czuje jakiś większy ruch w tym tygodniu,a może się łudze.Ta konsolidacja juz mnie denerwuje,niech się określą,kupuja sprzedają.Mówisz ciężko hmm,tylko to ciężko znowu widzi większość,a wiesz jak jest z większością.Dobra na razie z boku,zobaczymy dwie,trzy sesje. Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 22:19 Pewną podpowiedzią do do kierunku rynku mogą być wskazania wigometru. A tam coraz większy optymizm. Ponieważ ten wskaźnik (a właściwie antywskaźnik) dość dobrze się sprawdza, oczekuję wyczerpywania się impulsu wzrostowego. Ten tydzień może wyrysować lokalny szczyt. I może to się zgrać z podobną sprawą w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 22:27 A co powiesz o LOPie Te 43tys pozycji otwieranych właściwei w drugiej połowie sierpnia,w porywach było 48tys Ciekawe kto to wchodził?? Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 22:44 Po krótkiej stronie pewnie arbitrażyści. A po długiej ? Nie wiem. Ale jak spojrzeć na LOP i kurs kontraktów to przez większą część "działania" tej serii LOP rósł na spadkach kursu i odwrotnie. Dopiero ostatnio LOP zaczął rosnąć wraz z kursem. Nie wiem. Sygnały mieszane. Dla mnie, jak WIG20 przebije jutro 3.000 pkt, to mam wskazanie na wzrosty na początku tygodnia a potem cholera wie ale może być jak napisałem powyżej. Z innej beczki, patrząc na niską wartość wskaźnika zmienności ATR szykuje się większy ruch. W którym kierunku ? Ja obstawiam na roboczo w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 23:06 vertical przepraszam,że tak wciołem się w Twój wątek.Myśle,że się nie pogniewasz:-) Odpowiedz Link Zgłoś