Dodaj do ulubionych

Alchemia na Start

06.10.06, 10:42
Obserwujcie kurs, zbliza sie nowa emisja akcji, bedzie ogloszona równocześnie
z podwyzszeniem prognoz zysku za 2006 rok. Bedzie powtórka z Hutmena.
Obserwuj wątek
    • vertical1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 21:15
      nikt nie ma, a jutro odpal.
      • fular1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 21:40
        ja mam. :)
        • citro1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 21:45
          Fular Ty mi lepiej napisz co będzie: 3100 czy 2900 na koniec tygodnia.
          • fular1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 21:48
            hyhy. nie gram na kontraktach. mam akcje, bardzo maly udzial w portfelu.
            wiekszosc ochrona kapitalu. dalej twiedze ze po 4 letniej hossie nie bedzie
            wesolo. choc hossa moze i 8 lat trwac..... ja mysle ze bedziemy sie w tym
            momencie korekcic za usa.... chyba ze u nich dalsza euforia to up..... ale
            widze ze ta korelacja tylko w dol idzie, nie w gore. wiec ciezko. ciezko ciezko.
            • fular1 citro1 ................................. . 08.10.06, 21:49
              a co ty obstawiasz ? dla rynku makro ?
              • citro1 Re: citro1 ................................. . 08.10.06, 22:15
                W dłuższej perspektywie południe,mam na myśli 6/12 miesięcy,te wzrosty w
                stanach i rekordy na DJI wyglądaja mi na fałsz,szeroki rynek USA nie wygląda
                juz tak wesoło,a my no to wiesz juz kiedys pisałem. Ciężko spadać jak Usa i
                europa szczytuje,do tego dochodzi mocna złotówka.Ale to do czasu,jak jakiemuś
                duzemu u nas puszcza nerwy to powtórke z maja mamy pewną.A na razie ten sam
                poziom od trzech miesięcy,a właściwie od początku roku.
            • citro1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 22:00
              Czyli 3100 nie widzisz na koniec tygodnia.Hmm czterdzieści pare tysięcy pozycji
              otwartych,ktoś sie myli,tylko kto.Ja czuje jakiś większy ruch w tym tygodniu,a
              może się łudze.Ta konsolidacja juz mnie denerwuje,niech się określą,kupuja
              sprzedają.Mówisz ciężko hmm,tylko to ciężko znowu widzi większość,a wiesz jak
              jest z większością.Dobra na razie z boku,zobaczymy dwie,trzy sesje.
              • soros2 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 22:19
                Pewną podpowiedzią do do kierunku rynku mogą być wskazania wigometru. A tam
                coraz większy optymizm. Ponieważ ten wskaźnik (a właściwie antywskaźnik) dość
                dobrze się sprawdza, oczekuję wyczerpywania się impulsu wzrostowego. Ten
                tydzień może wyrysować lokalny szczyt. I może to się zgrać z podobną sprawą w
                USA.
                • citro1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 22:27
                  A co powiesz o LOPie Te 43tys pozycji otwieranych właściwei w drugiej połowie
                  sierpnia,w porywach było 48tys Ciekawe kto to wchodził??
                  • soros2 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 22:44
                    Po krótkiej stronie pewnie arbitrażyści. A po długiej ? Nie wiem. Ale jak
                    spojrzeć na LOP i kurs kontraktów to przez większą część "działania" tej serii
                    LOP rósł na spadkach kursu i odwrotnie. Dopiero ostatnio LOP zaczął rosnąć wraz
                    z kursem. Nie wiem. Sygnały mieszane. Dla mnie, jak WIG20 przebije jutro 3.000
                    pkt, to mam wskazanie na wzrosty na początku tygodnia a potem cholera wie ale
                    może być jak napisałem powyżej.
                    Z innej beczki, patrząc na niską wartość wskaźnika zmienności ATR szykuje się
                    większy ruch. W którym kierunku ? Ja obstawiam na roboczo w górę.
      • citro1 Re: Alchemia na Start 08.10.06, 23:06
        vertical przepraszam,że tak wciołem się w Twój wątek.Myśle,że się nie
        pogniewasz:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka