jerry.uk 23.12.06, 16:02 Karkosik miał ludzi, którzy byli na tyle inteligentni, że zrobili z niego bogacza. On jednak był na tyle charyzmatyczny że przyciągnął ich do siebie. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuntaro Rekiny giełdy 2006 r. 23.12.06, 21:58 A tak, pogratulować! Przecież nie mozna wszędzie doszukiwac sie przekretów. Swoja droga jednak ciekawe jak rodziny "ustawione" na pokolenia konsumują dzielą zyski, czy są podobni do Billa G. który ponoć 60% dochodów przeznacza na cele charytatywne? czy i co robią dla znormalizowania warunkow dla życia w kraju - czy angażyja sie w przedsięwzięcia prowolnorynkowe lub ułatwiające życie przedsiębiorczym, w akcje rugowania lub choćby wytykania błędów systemu, który jednak, jak na kraj o takich możliwościach, "produkuje" ciagle mało klasy średniej? albo też jakie ugrupowania polityczne wspierają? Mogłoby to pokazać czy naszym rekinom dobrze jest w mętnej wodzie polskiej gospodarki, czy jednak tęsknią za czystą grą na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: Rekiny giełdy 2006 r. 24.12.06, 20:56 A ja jednak dopatrywalbym sie przekretow. Zeby zarobic na gieldzie milirdy trzeba miec "insider information" i to jest przekret. Jak ktos na zachodzie zarabia miliardy na gieldzie to jest zwykle przedmiotem obserwacji organow scigania. Zaloze sie ze 80-90% z nich dopuscila sie dzialalnosci przestepczej?! Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Rekiny giełdy 2006 r. 25.12.06, 07:48 Które przysłowie jest prawdziwe? 1. "Oszczędnością i pracą ludzie się bogacą". 2. Nauką i pracą ludzie się garbacą. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
nuntaro A kto bogaty... 23.12.06, 22:05 I jeszcze jedno.. Bo może który z krezusów czyta i komentarze. Jeden pomysł na pożyteczny gest: www.iwonam.gourl.org Odpowiedz Link Zgłoś
paul07 Re: A kto bogaty... 24.12.06, 21:56 twoje opinia ze bogaci w niedostatecznie wysokim stopniu dbaja o swoj wizerunek (chociazby przez akcje charytatywne) jest nieuzasadnione i nie popierasz tego zadnym dowodem.Najwiekszym motywem do tworzenia sie klasy sredniej sa sprzyjajace warunki polityczno-gospodarcze(stabilnosc) i powszechna edukacja , a nie dzialalnosc bogatych ludzi w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
nuntaro Re: A kto bogaty... 27.12.06, 03:09 No mnie jest właśnie brak takich danych na udowodnienie tezy, że dbają. W społecznym odbiorze bogaty to ten który idzie po trupach i ma wszystkich wystarczająco głęboko (do tego przestepca, bo uczciwie to w glowie sie nie mieści jak osiagnąc miliard - czego dowody widac było wyżej). A dla mnie byłoby ciekawe gdybym mógł zobaczyc badania preferencji wyborczych 1000 najbogatszych w RP i czy przypadkiem nie objawiły by nam się skłonności zachowawcze i antyrynkowe w tych badaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
alkor_ts Rekiny giełdy 2006 r. 24.12.06, 15:09 Tydzien 51 to dalsza dobra passa ATS. Chyba nikt nie moze miec co do tego watliwosci sledzac jego sygnaly na przelomie 2 ostatnich tygodni. System bardzo dobrze zajmowal pozycje, z ktorych udawalo sie jak do tej pory realizowac zyski. Nadal otwarta jest pozycja krotka po 3438 pkt., z ktorej mam nadzieje, uda sie jeszcze zarobic kilka punktow przed odroceniem na wzrosty (long). Rowniez w tym tygodniu system rekompensuje inwestycje, jakie zostaly na niego nalozone, tj. sledzenie i analiza on-line szeregu innych wskaznikow i notowan (indeksy rynkow wspodzacych, surowce itd.). Polska GPW od czasu do czasu potrafi zachowywac sie nieco nieracjonalnie, a "spojrzenie" na swiat daje nieco szerszy oglad dla sygnalow generowanych przez AlkorTradeSystem. Oczywiscie pozostanie tajemnica autorow systemu w jakim stopniu i w jakim zakresie wykorzystywane sa "inne czynniki", niemniej analizujac ostatnie wskazania ATS moge stwierdzic, ze w wielu wypadkach pomogly w tym, zeby nie wygenerowac mylnego sygnalu. Zapoznajac sie z wynikami widac, ze inwestorzy, ktorzy byli na bardzo ostrym zakrecie zaczynaja wychodzic na prosta, a czolowka stawki jest juz na dosc wysokim plusie. Jeszcze raz wychodzi na jaw stara prawda, ze systemy inwestycyjne sa dla osob, ktore postrzegaja zysk i strate w dluzszym okresie czasu. www.alkortrade.biz/start.html Odpowiedz Link Zgłoś
tomek20062 Rekiny wykorzystoja slaba przejrzystosc 24.12.06, 23:04 Ja zarobilem tylko $100M budujac szereg firm w USA, wprowadzajac je na gielde NASD. W zwiazku z tym poznalem kulisy gieldowe. Wierzcie mi ze w normalnie dzialajacym kraju, czyli w USA ( jaki kraj jest bardziej przejrzysty) , nawet prezes firmy, jakim bylem ja kilkakrotnie, nie ma zielonego pojecia jak uksztaltuja sie ceny akcji jego firmy. Zarobienie miliarda dolarow targujac na gieldzie w USA jest nie do pomyslenia. Sa wyjatki takie jak Warren Buffet ale to historia czterdziestu lat i takich jest bardzo malo. Maksyma inwestowania na gieldzie jest taka ze zarabia sie na tym ze wykorzystuje sie informacjie, albo niedostepne innym albo nie dobrze rozposwrzechniona. Aby zarobic miliony i miliardy, trzeba tez zaryzykowac porownujace sumy. Tego akurat nie widac w sukcesach tych panow. Dla mnie to jest dziki wschod, taki co stworzyl Bierezwoskiego, Kulczyka, Kraucze lub Abramowicza. Nie mam im tego za zle, bo w kapitalizmie trzeba wykorzystac tzw. "market inefficiencies" i oni to zrobili swietnie. Zazdroszcze im. Rynek Polski przechodzi jednak w normalke i aby sie zbogacic trzeba bedzie wytworzyc wartosc dodatkowa a nie wykorzystywac wartosc wytworzona przez innych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
noyle getin 25.12.06, 01:25 nie wiem jak to jest ale np GORNOSLASKI BANK teraz getin to jakas porazka kiedys klienci byli szanaowani, pracownicy tez teraz to ino wycisk a nie powazna instytucja nie wiem jak czarnecki robi to zlaoto mam nadzieje ze wie co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk W USA takiego gościa FBI mialoby na widelcu 25.12.06, 10:59 ..i bardzo uważnie patrzyliby mu na ręce. A u nas? Śmiech tylko - nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
p.bera Rekiny giełdy 2006 r. 25.12.06, 22:22 zainwestowałem w zeszlym roku kilkanascie tysięcy w różne fundusze , jak bedą stopy zwrotu po 100% rocznie to moze i ja dołącze kiedys do czołówki. ciekawe kiedy o mnie w wyborczej napisza?? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Masz"bank informacji"czy zanwestowałeś jak frajer? 25.12.06, 22:36 Bo jak widzisz po tym panu z artykułu bez "banku" sie nie da. Chyba ze ktoś wierzy w cuda.................... Odpowiedz Link Zgłoś