bernabeu17 16.01.07, 18:54 Znacie kogoś kto zarabia te 3027,51 zł ??? Bo ja nie... A moi znajomi to ludzie w wieku 28-35 lat... Nie wiem skąd oni te dane biorą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
as81 Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 19:01 Hej. ja zarabiam 2200 zł, ale mam jeszcze premie kwartalne 1000 zł i trzynastkę. Więc chyba jestem blisko średniej. Wiele osób tak ma zapomina że są dodatkowe składniki wynagrodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pc486 Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 19:40 o pasozyt z budzetowki Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Brawo! A wam psioczki nigdy nie dogodzi 16.01.07, 21:10 Skoro wszedzie wokół siebie widzicie zarabiajacych po 900 zł to gdzie wy za przeproszeniem jesteście przywiązane? Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: Brawo! A wam psioczki nigdy nie dogodzi 16.01.07, 23:39 do slupa przywiazani sa. kazdy zarabia tyle na ile ma zdolnosci. jak ktos jest dobry to zaobi wiecej. jak jest kiepski to niby czemu ma duzo zaabiac? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Buhaha 16.01.07, 23:44 Bzdury gadacie. Jak by tak było jak mówisz to większość posłów musiałaby dopłacać do swojego posłowania... Odpowiedz Link Zgłoś
olfy Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 19:08 To jest kwota brutto. Netto zostaje z tego 2030,57 zł. Nie powiesz mi że nie znasz nikogo kto tyle zarabia. Jak ktoś mówi, że zarabia ok 1500 to dolicz do tego 13-tkę, różne premie, bonusy, bony na świeta i masz już powyższą kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: o ile wzrósł dług IV Republiki? 16.01.07, 19:39 O okolo 100 mld, dokladnie nie sprawdzalem,zeby sie nie denerwowac.Za rok bedzie 150 mld wiecej itd... te bajki o 30 mld deficycie to dla ciemnego ludu.to kwota DODATKOWA ,bez uwzgledniania obslugi aktualnego dlugu.Aha ,zadluzenie szpitali tylko na dolnym slasku to 900 mld.Coraz to nowe grupy zawodowe chca podwyzek,"bedzie sie dzialo" i to bez WOSP :) POZDRAWIAM wyborcow PIS.Mam nadzieje,ze bedziecie wierni swoim wyborom i dobrowolnie sfinansujecie ,to na co glosowaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: o ile wzrósł dług IV Republiki? 16.01.07, 19:40 errata,troche mnie ponioslo ,dlugi szpitali to "tylko" 900 mln :) Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: o ile wzrósł dług IV Republiki? 16.01.07, 20:41 jak można mówić że szpital jest zadłużony?? przecież szpitale są publiczne i są przedsięwzięciem raczej nie nastawionym na zysk...chyba że prywatne! Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: o ile wzrósł dług IV Republiki? 16.01.07, 21:48 > te bajki o 30 mld deficycie to dla ciemnego ludu.to kwota > DODATKOWA ,bez uwzgledniania obslugi aktualnego dlugu Nieprawda, obsługa aktualnego długu jest wliczona w koszty budżetowe (a to duża suma). Nie są wliczone ewentualnie niektóre inne długi, np. przyszłe świadczenia emerytalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kergelen Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 19:35 Ja zarabiam 6.000 brutto i mam 27 lat. Z premiami za ubiegły rok wyszło średnio 6.641 zł brutto miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
regiomal Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 19:48 A w jakim zawodzie pracujesz? I w jakim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 20:00 Bardzo ładnie. Wszystko zależy od tego co się robi i dla kogo pracuje. W Polsce można zarabiać duże pieniądze i to legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodder Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 20:10 MOj tata 10 000 miesiecznie(dzialanosc) moj brat 6 000 (informatyk) siostra 3,400 (architekt) drugi brat ok 4/5000 (wlasciciel szkoly) mam 2,500 (dyrektorka) moja 2 siostra 2,5 tysiaca miesiecznie(studiuje pracowala tylko w wakacje w szkocji) ja 3000 (tez studiuje tez tylko wakacje w szkocji + miesiac pracy w polsce). Jedynie jeden brat odstaje zarabiajac 1,5 w urzedzie(bez premi) wszytskie zarobki sa netto(na ręke). Odpowiedz Link Zgłoś
shinma.x GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 19:51 kurcze a ja nie zauważyłam żeby moje wynagrodzenie wzrosło chociaż o 1% a co dopiero mówić o 8,5%.... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 20:49 moje wzrsoło o 80%... Odpowiedz Link Zgłoś
qtasek ciekawe, ciekawe, a może chodzi tylko o to... 16.01.07, 20:08 ...żeby składkę na ZUS wyższą wyliczyć, bo zaczyna kasy brakować na rozpuszczoną politykę socjalną? brakuje kasy na chłopów (bo tylko KRUS płacą a to samo mają), pijaków, berecikowe, etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
punter No i gów.. nam to mówi ! 16.01.07, 20:17 Jak ja mam 100, Kulczyk 1.000.000, a Karkosik 3.000.000 to średnie zarobki w naszym mini społeczeństwie wynoszą 1.333.366 zł. Taka jest prawda o średniej. Podajcie medianę ! 90% ludzi zarabia 1500-2500 brutto ! Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 20:22 ja mam 3200 plus trzynastka. Bonusy na każde święta. Moi znajomi też są niexle ustawieni. Skończyłem słabe studia, ale znam języki. to mój ogromny atut. Wielu ludzi zarabia nawet lepiej ode mnie. NIE JESTEM Z BUDŻETÓWKI. Odpowiedz Link Zgłoś
franekxy Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 20:31 z ciekawości - brutto czy netto i czy Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 20:38 brutto, nie Warszawa. W Wawie miałbym na tym stanowisku dwa razy więcej. Netto mam około 2 400 zależy jak się różne duperele doliczą. Odpowiedz Link Zgłoś
franekxy bernabeu - chodzi zapewne.. 16.01.07, 20:28 o płacę brutto i takich osób znam wiele. A Ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 A inflacja spadła. Co za idiotyzmy. 16.01.07, 20:45 Już dawno wiedziałam,że ekonomia to żadna NAUKA.Ale pleść takie idiotyzmy jak to czynił Wielki Ekonomista- specjalista od schładzania gospodarki,który na lewo i prawo ględził,że jak płace pójdą w górę to zaraza zwana inflacją zniszczy polską gospodarkę, to godne tylko tego Wielkiego Myśliciela. Rozumiem ataki kapciowych Balcerowicza na nowego szefa NBP. Okaże się bowiem ,że jak ktoś napisał.." Kazdy idiota może zostać szefem NBP" bez większej szkody dla polskiej gospodarki no i wtedy cały "geniusz" tego cepa może okazać się nic nie warty. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg już wkrótce każdy będzie milionerem 16.01.07, 21:16 jeden lepper, dwa romany i kaczor czyli 500000,2x200000 i 100000 złotych ale fajnie, wracają moje ulubione lata 80-te. Znowu będzie "spirala żądań płacowych", "trudności obiektywne" i "nawis inflacyjny" i może nawet cukier bez kartek? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: A inflacja spadła. Co za idiotyzmy. 16.01.07, 21:50 > który na lewo i prawo ględził,że jak płace pójdą w górę to zaraza zwana inflacją > zniszczy polską gospodarkę Podaj jakiś odnośnik do takiej wypowiedzi pana Balcerowicza, albo uznam że kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Prezesów i dyrektorów chyba 16.01.07, 20:55 Chyba wypłaty prezesów i dyrektorów. A co propaganda sukcesu, bo po co martwić społeczeństwo rosnącymi dysproporcjami zarobków. A może GUS opublikuje kiedyś różnice pomiędzy najwyższą a najniższą płacą oraz w jakim tempie występuje trend rosnący? Może wtedy zwyczajni ludzie bądą wiedzieć skąd te średnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: Prezesów i dyrektorów chyba 16.01.07, 21:23 gdybyś cokolwiek jarzył w tym teamcie wiedziałbyś że Polska jest krajem o średnim rozwarswtwieniu społecznym w Europie. To nazywało się wsp. Giniego, w Polsce wynosi 0,32, np w Austrii 0,31 (czym więcej tym nierówności większe) pl.wikipedia.org/wiki/Wsp%C3%B3%C5%82czynnik_Giniego. 209.85.129.104/search? q=cache:C8A0QiJ2iBsJ:www.univ.rzeszow.pl/nierownosci/wyklady/04.doc+wsp%C3% B3lczynnik+giniego&hl=pl&ct=clnk&cd=15 Odpowiedz Link Zgłoś
olcha11 Re: Prezesów i dyrektorów chyba 16.01.07, 21:33 Niekoniecznie. Mnie wzrosło o jakieś 20% i jest to ok. 10 tys. brutto na miesiąc - tzw, zawód wolny i twórczy. Ale rozumiem, mam swoje lata, doświadczenie i markę. Ale moja starsza córka (6 lat po studiach) rozpoczynała we wrześniu negocjacje z nowym pracodawca od kwot pięcioliczbowych - menadżer średnio-wyższego szczebla w mediach masowych. MOja młodsza córka (1,5 roku po studiach) właśnie dobrała się do pierwszego samodzielnego stanowiska w pewnej fundacji i zaczyna od ok. 3 tys. na rękę (jej wzrosło o ponad 100%). Kwalifikacje, kwalifikacje kolego szlifuj a nie narzekaj. Dobrej pracy jest w bród, dobrych ludzi do pracy nie ma. POszukiwanie asystentki, która chciałaby i umiała pracować to droga przez mękę. A skłonny byłbym zapłacić powyżej tej średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Uwaga na lekarzy!!! 16.01.07, 21:14 Masowa emigracja juz sie zaczela - lekarze uciekaja z kraju, bo za malo im placa. I jest problem, bo NIKT ich nie zastapi - lekarze w Rosji, Czechach i Slowacji zarabiaja wiecej. Nawet lekarze na Bialorusi zarabiaja wiecej niz w Polsce (!!!). Tylko idiota w takiej sytuacji przyjechalby do nas. Jedyny kraj, gdzie lekarze zarabiaja nominalnie tyle samo, co w Polsce to Ukraina. Problem jednak polega na tym, ze tam wszystko jest tansze, wiec de facto zarabiaja wiecej. Za kilka lat nagle sie okaze, ze nie ma kto nas leczyc - chyba, ze Religa sprowadzi lekarzy z Wietnamu (bo na Chinczykow nie ma co liczyc - co roku zarabiaja wiecej) i islamskich republik bylego ZSRR (Uzbekistan, Kirgizja, etc). I teraz najlepszy numer: sam bylem swiadkiem "konsultacji" w pewnym szpitalu w Poznaniu: do czlowieka po urazie przyszlo 3 konsultujacych lekarzy, z ktorych ZADEN nie pracowal dluzej niz 1 rok po stazu. Ostatecznie prosili o pomoc interniste, bo nie mogli sobie poradzic. Tym razem pacjent przezyl... A ilu z nich sie nie udaje? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: Uwaga na lekarzy!!! 16.01.07, 21:28 Orientuj się jak jest w rzeczywistości i czytaj cos poza wybiórczą. Nie wierz w to że mają 1500 zł. Lekarze zarabiają u nas spore pieniądze (prywatne praktyki CZĘSTO UŻYWAJĄ DO TEGO SZPITALNEGO SPRZĘTU!!). Gdyby było inaczej, juz dawno wprowadzonoby reformy ale zbyt wielu korzysta na obecnym chaosie. Wykazujesz się też kompletną ignorancją gdy piszesz że na Ukrainie jest taniej. Nigdy tam nie byłeś jak widać. Problem emigracji dotyczy faktycznie ok. 5 proc lekarzy, głównie młodych, tuz po studiach, którzy nie mają jeszcze dojść. Jeśli masz pisać tu przedruki z lewackiej prasy, daj sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 21:44 > Znacie kogoś kto zarabia te 3027,51 zł ??? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow ja tez nie znam 16.01.07, 22:24 >Znacie kogoś kto zarabia te 3027,51 zł ??? Bo ja nie... A moi znajomi to > ludzie w wieku 28-35 lat... Nie wiem skąd oni te dane biorą... wszyscy zarabiamy kilka razy tyle... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hator_hator GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 22:43 Ja znam i całkiem wieluuuuuu..... większość moich znajomych zarabia ponad te 3 z kawałkiem:))))) www.podroznicy.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 16.01.07, 23:19 Z powodu dobrej koniunktury menedżerowie podnieśli sobie pensje. Szkoda, że pracownikom... Spoko, jak spełni się sen menedżerów o tanich pracownikach z Rumunii i Bułgarii, to tempo wzrostu płac spadnie ;) I znów nie będą musieli nauczyć się porządnie zarządzać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 17.01.07, 00:02 No to w takim razie proponuję: "Bułgarzy i Rumuni mieli być ratunkiem dla naszych firm, którym pracownicy uciekli na Wyspy. Nic z tego - mieszkańcom nowych państw UE Polska się nie podoba. Bo brzydka, zimna i zarobki liche " praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,3852233.html Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 17.01.07, 01:34 Czytałem :) Stąd mój sarkazm ;) pozdro i dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Od nas nikt za 3000 do roboty nie idzie 17.01.07, 00:19 Godna stawka na początek to 5000. Odpowiedz Link Zgłoś
jasioski Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 17.01.07, 00:53 170 000 dochód roczny, wykształcenie wyższe, kadra kierownicza. Kwota oczywiście brutto są więc w niej wszelkie składki (tego nikt z narzekających zazwyczaj nikt nie liczy do swojego wynagrodzenia)obowiązkowe, zakładowe ubezpieczenie i wszystkie nagrody z całego roku. Wychodzi nieco ponad 14 tysięcy BRUTTO miesięcznie. Wszystkim narzekającym szczerze życze takich zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
jacky Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 17.01.07, 01:18 Nie chwal się zarobkami, a napisz co potrafisz robić, w czym jesteś dobry. Znam wielu głupków zarabiających więcej od Ciebie. A tak poza tym te 14 tys. to chyba średni szczebel zarządzania? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 17.01.07, 01:34 Jak zmniejszysz swoje to będziesz mógł podnieść pracownikom. Średnia zostanie ta sama ;p Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy-milion.com.pl Re: GUS: Wynagrodzenia wzrosły aż o 8,5 proc. 17.01.07, 16:08 nawet w Warszawie mozna nedznie zarabiac, nie tworzcie mitow, ze w Warszawie kazdy po minimum 2,5tys netto dostaje, bo potem powstaje takie dziwne wrazenie, ze kazdy warszawiak nie ma co z kasa robic jak wyjedzie poza miasto! a tak ogolnie to jak ten ten topik ma do gieldy? ---------- Doradztwo - Fundusze Inwestycyjne Odpowiedz Link Zgłoś