03.02.07, 21:26
co sadzicie o budopolu? warto trzymać, czy lepiej sprzedać?
Obserwuj wątek
    • citro1 Re: budopol 03.02.07, 21:45
      Słuchaj - bez obrazy,ale zadajesz głupie pytanie.Trzymać czy sprzedać,a kto to
      wie?,napisz coś więcej po ile kupiłeś,ile to waży w Twoim portfelu,czy masz coś
      jeszcze z budowlanki itd.Wykaż sam jakąś inicjatywę a nie tylko kupić czy sprzedać.
      Ja ci mogę odpowiedzieć: jak chcesz to sprzedaj,a jak nie to trzymaj i co
      zadowala Cię taka odpowiedż - chyba nie i wcale Ci nie dziwie
      • cork17 Re: budopol 03.02.07, 22:13
        oj oj oj! citro1 po co sie odzywasz jak nie masz nic do powiedzenia. Nie ma
        głupich pytań za to są głupie odpowiedzi. żałosne - sorry ale jesli ci coś nie
        wychodzi to wyżywaj się gdzie indziej.
        • plessok Re: budopol 03.02.07, 22:15
          stary,wszystko zalezy po ile kupiles,wiec sluchaj madrzejszych
          • cork17 Re: budopol 03.02.07, 22:17
            z pokorą: kupiłem po 7,40 . Mam tylko budopol. - 900 akcji . jestem bardzo
            poczatkującym inwestorem
        • citro1 Re: budopol 03.02.07, 22:17
          Ja się nie wyżywam,ale nich Ci będzie - masz racje
          Pytaj dalej.
          • cork17 Re: budopol 03.02.07, 22:18
            sorry citro1. jestem dziś podładowany negatywnie na złosliwości
            Tak to zrozumiałem ale chyba niesłusznie
            • citro1 Re: budopol 03.02.07, 23:01
              No to kupiłeś prawie na samym szczycie.Jak to wygląda dzisiaj.Powiem Ci trochę
              nie ciekawie.Dzienny MACD dał sygnał na sprzedaż,a RSI odbił się od górnej
              linii.Można powiedzieć klasyka na sprzedaż.Pytanie tylko czy to korekta,czy coś
              dłuższego.Pozytywem jest Tygodniowy MACD i potężne obroty jakie towarzyszyły
              wzrostom.To jest taka klasyczna hiperbola.Spadki od szczytu odbywają się na
              zdecydowanie mniejszy obrocie i tu się kończą pozytywy.Pierwszy poziom wsparcia
              jest na 6,5 to lokalny dołek,a następne na 6zł ten poziom zbiegnie się z sk30 i
              będzie miał kluczowe znaczenie.
              Co masz zrobić? Jeżeli te 6660zł to cały Twój kapitał,to zamknięcie na 6,5 przy
              obrocie 10/15mln każe sprzedać ze stratą odzyskasz 5850 i będziesz mógł
              spokojnie zastanowić się dalej.
              Twoim błędem było kupowanie tak spekulacyjnego papieru po takim ostrym
              wzroście.Budowlanka ma przyszłość ,ale takie wzrosty.Mam również nadzieję,że
              wiesz kto rozdaje karty w tej spółce.Ja Ci radzę sprzedaj i zacznij zarabiać na
              dobrych spółkach po 2/5%,a jak zdobędziesz więcej doświadczenia ,to dopiero
              będziesz mógł spekulować na czymś takim.Decyzje podejmiesz sam - pamiętaj
              tylko,że strata to nie grzech ,a pierwsza to nawet i dobrze.
              • plessok Re: budopol 04.02.07, 02:35
                co powiedzial citro to swiete slowa,powiem tylko ze mialem to jak kurs wahal
                sie w okolicach 3zl,a bylo to raptem dwa miesiace temu,wiec co tu duzo
                mowic,jeszcze nie ma jako tako banki w Polsce:(
              • cork17 Re: budopol 04.02.07, 11:12
                dzięki citro1. wydaje mi sie, że jestem anty graczem. Zawsze gdy coś sprzedam
                pochwili idzie to mocno w górę. Tak było z wibo - 10tys w akcjach - kupiłem po
                3,8 - sprzedałem po 4,2 - za moment kosztowały prawie 5 zł. Mostostal zabrze
                kupiłem po 6,39 - sprzedałem ze strata po czym wystartował po 10m % do góry
                dziennie. Obserwuje od długiego czasu budopol i jest to po prostu spółka, która
                idzie do góry , ale wielkie dzieki za opinię.
              • cork17 Re: budopol 04.02.07, 11:15
                citro1 - powiedziałeś zarabiaj na dobrych spółkach - jakieś sugestie? nie
                bardzo wiem, o czym mówisz
                • citro1 Re: budopol 04.02.07, 11:59
                  Ja wiem,że zielone kusi,a jeszcze jak przy tym zielonym pojawiają się dwu
                  cyfrówki.Trzeba tylko być świadom ryzyka / dużo rośnie i dużo spada /.Piszesz,że
                  to Twoje początki i wsiadasz od razu w "bolidy".Ryzykujesz i masz tego
                  skutki,możesz zarobić szybko,ale i szybko stracić - bierzesz to pod uwagę??
                  Co miałem na myśli pisząc o dobrych spółkach: Widzisz różnice między
                  budopolem,mostostalem, gantem,a gtc,echo - branża ta sama,ale jak różne
                  fundamenty,akcjonariat i kaliber.
                  To nie jest rekomendacja,tylko takie porównanie - poczytaj o tych papierkach
                  /wszystkich / i pomyśl.
                  • citro1 Re: budopol 04.02.07, 12:24
                    I jeszcze jedno.Ty nie jesteś anty graczem,tylko skupiasz się nie na tym co trzeba.
                    Kiedyś pisał o tym Harry: Mając np. kapitał 10tyś należy chronić go jak oka w
                    głowie i na tym skupić całą uwagę i działania. Musisz myśleć jak i co robić,żeby
                    po trzech miesiącach było dalej 9/10tyś na Twoim rachunku i to powinno być celem
                    nadrzędnym ,a nie jak szybko z tych 10 zrobić 20.Ktoś kto potrafi chronić
                    kapitał,na zyski nie zwraca uwagi,te same przychodzą po jakimś czasie.Może to
                    jest trudno zrozumieć,dla początkujących / jak to nie patrzeć na zyski,to po co
                    ja to robię/,ale tak jest i po latach sam się o tym przekonasz.

Nie zarabiać jak najwięcej,a jak najmniej tracić - to jest tajemnica sukcesu na
                    giełdzie.Zapisz sobie to i powieś nad komputerem.
                    Pozdrawiam
                    • plessok Re: budopol 04.02.07, 12:46
                      chyba nad lozkiem,albo lepiej niech ta notake wlozy do portfela i ze soba nosi
                    • cork17 Re: budopol 04.02.07, 17:52
                      citro1 - dzięki wielkie za pomoc - to dla mnie bardzo cenne wskazówki. Chyba
                      kilka sukcesów na początku dało mi zbyt wielka wiare w swoje siły i dostałem
                      prztyczka w nos. Wezmę twoje wskazówki pod uwagę - w końcu ucze sie...Oby jak
                      najmniej bolało
                      • citro1 Re: cork17 08.02.07, 16:34
                        Sprzedałeś?
                        • plessok Re: cork17 08.02.07, 23:03
                          pewno nie,moze sie pocieszyc ze byly male obroty i jeszcze jakis czas bedziemy
                          isc do gory:)
    • the_kalkulator Re: budopol 04.02.07, 13:10
      9 lutego będzie publikacja wyników za IV kwartał. Więc wszystko może się
      zdarzyć... wzrosty przed a po publikacji spadki; spadki przed a po publikacji
      wzrosty; spadki przed i po publikacji spadki; wzrosty przed i po publikacji...:-
      )
    • najcz Re: budopol 08.02.07, 18:22
      wsparcie na 4,61
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka