12.03.07, 22:44
Tak sie zastanawiałem w poprzednim tygodniu - kto tyle tego maleństwa zbiera
i po co? Też sie podłączyłem z kontrolnym pakietem ale na czuja /choć
wcześniej bawiły mnie rekomendacje na 15 zł/. Niby spółka perspektywiczna i
jeszcze nie nadmuchana ale żeby teraz /nerwówka/ tak ostro wchodziły fundy i
to stabilne ....
Co o tym sądzicie - dokupić?
demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/20070312/20070312_214218_0000044506.xml&xsl=depesza3.xsl&id=hyxq68qa
41
Obserwuj wątek
    • cichaj Re: Qumak 13.03.07, 18:18
      Hej, czy tylko IBS - owcy i Sanwilowcy są na tym forum ???
      Też miałem IBS po rekomendacji Mario ale za wcześnie zrealizowałem zysk :( .
      Co do Sanwilu to podejrzewałem "drania" Moskę, że wyciągnie kurs i ... teraz
      oby nie było powtórki z Lubawy :(((
      Ale Qumak to naprawdę fundamentalnie dobra spółka /branża rewelka/ i jest na
      początku wznoszenia. Wczoraj przed otwarciem "naganiałem" na nią bo sam kupiłem
      po ok 10 zł - określiłem dzisiejszy cel na 11 zł i... :))).
      Z mojej AT wynika, że jak jutro przełamie opór na ok 11,4 to jazda w kier.
      12,4.
      Chyba, że rynek podąży na pd to wsparcie w okolicy 10,4 a mocniejsze na 9,7
      C/Z poniżej 15 - chyba warto !
      Mam na oku jeszcze 2 perełki... jedna ze stajni Mario a druga
      Stefka :))) /niezły konflikt interesów ;)/
      I oczywiście Drozapol po korekcie /koniecznie !!!/

• stefekmaly Re: Qumak 13.03.07, 18:28
        Qumak. Faktycznie ciekawa spółka. Przyjrzę się.
        • aloha11 Re: Qumak 13.03.07, 21:24
          QUMAK, nie wiem czy nie za drogi?

Ten, jak Ty go nazywasz "drań" jak wyciągnie kurs to na pewno nie na tym
          poziomie. Szybciej bym stawiał, że ma poważniejsze plany względem sanwila.

Mario

• cichaj Re: Qumak 13.03.07, 23:21
            O jak miło Panowie. Obydwu cenię mimo sporów i rozbieżności w ocenie wielu
            spółek, jak również spojrzenia na rzeczywistość. Przy okazji Mario niedawno sie
            dowiedziałem, że tez czekają mnie pieluchy /mój "debiut" ale życiowy już we
            wrześniu - jak obstawiasz otwarcie :)/
            A tak bardziej poważnie to czemu Qumak za drogi? - sprawdziłeś syt. finansową i
            perspektywy ?/te mniej dostepne również/. Ja trochę poszperałem i domyślam sie
            czemu wchodzą fundy /widziałeś zlecenia pod koniec sesji - wymiana była
            umówiona a co to oznacza to chyba Wiesz...
            Szkoda, że jutro USrAją nas amerykańską kupą i jedna pielucha raczej nie
            wystarczy :( - ale Qumaczek poniżej 10 raczej nie spadnie /ja bym kupił jak
            będzie taka promocja/
          • cichaj Re: Qumak do Mario 15.03.07, 23:26
            Mario znowu miałeś rację z Moską :) - a ja pomyślałem, że 1,20 to już za wysoko
            by wchodzić :(
            Ale nie doceniłes Qumaka ;) - a ja zarobiłem bo przy 12 zł zrealizowałem z
            przyzwoitym zyskiem /teraz liczę na korektę do ok 11 zł i znowu dobiorę/
            Napisz jakie śmieci wg Ciebie mają szanse jeszcze wzlecieć /poza SNW, IBS/
            Może Inwestcon, Masters lub Action ?
            • aloha11 Re: Qumak do Mario 16.03.07, 09:11
              Na razie stawiałbym na mastersa.

Mario
              • aloha11 Re: Qumak do Mario 16.03.07, 10:10
                I znów wypada mi powiedzieć A NIE MÓWIŁEM

Mario
                • cichaj Re: Qumak do Mario 16.03.07, 10:39
                  To powoli staje sie nudne :)
                  Znowu sie zgapiłem - jak przeczytałem Twojego posta /niestety o 10.30/ to
                  przełączyłem na notowania - patrzę na Mastersa i oczom nie wierzę i jakie
                  obroty...
                  Ale spekuła sie bawi na "śmieciach" - warto sie podłaczyć na chwile bo wg mnie
                  to harce przed wiekszym ruchem /tylko w którą stronę - obstawiam pd/
                  • aloha11 Re: Qumak do Mario 16.03.07, 11:00
                    Nudne to moje powiedzenie "a nie mówiłem"? To taki mój kij w mrowisko:)

Mario
                    • stefekmaly Re: Qumak do Mario 16.03.07, 12:13
                      Agora: kierunek 5 zł - rekomendacja aloszy gdy agora kosztowała 30 zł. Dzisiaj
                      Agora kosztuje 43 zł - "A nie mówiłem ?".
                      • cichaj Re: do Stefka 16.03.07, 21:33
                        Stefek wyluzuj - nigdy nikt tutaj nie twierdził, że jest nieomylny.
                        Mario nie ma patentu na "a nie mówiłem" ale jak każdy normalny facet lubi sie
                        pochwalić jak trafi ...:).
                        Obecnie obok analiz, umiejętności wyciągania wniosków na podstawie złozonych
                        danych z rynku /fundamenty to teraz są dodatkiem/liczy się intuicja i
                        doświadczenie.
                        Stefku na obecną chwilę więcej razy Mario pomógł niż zaszkodził
                        swoim "wróżeniem" /nawet może być z fusów/ i to się liczy. Nikt nie każe Ci
                        podążać jego tokiem rozumowania czy przewidywania. Ja czytam jego posty od
                        lutego 2006r. /o Piascie i nie tylko/ i trochę zarobiłem nie dlatego, że ktos
                        napisał że urośnie ale, że zwrócił mi uwagę na konkretną spółkę /podając często
                        sensowne argumenty, co u typowych naganiaczy jest rzadkością/.
                        Giełda zainteresowała mnie po raz pierwszy w latach 90 - tych - zarobiłem na
                        malucha :) potem się sparzyłem i wróciłem dopiero po kilku latach /dzięki
                        Internetowi/. Obecne inwestowanie to bardziej granie na czuja i tyle - jak ktoś
                        ma farta to warto sie podczepić a nie czepiać. Napisz dla odmiany jakie spółki
                        mają wg Ciebie "szansę" wzrosnąć i "dlaczego" ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka