aloha11 28.03.07, 12:47 Zastanawiam się nad zakupem akcji tej spólki przy jakiejś korekcie. Jak myślicie czy mogę spodziewać się jeszcze niższej ceny? Mario Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groochal Re: Lubawa 28.03.07, 13:55 raczej nie zejdzie, chyba że znowu jakiś krach na rynku.. Odpowiedz Link Zgłoś
groochal Re: Lubawa 29.03.07, 14:01 i co Mario, nie wziąłeś wczoraj Lubawy? szkoda że sam się nie skusiłem.... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Lubawa 29.03.07, 14:16 Moze kiedyś będzie moja, jest tego warta. Przyznam się, że ostatnio moją głowę zaprząta mi IBS. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Lubawa 29.03.07, 20:23 wszedłem wczoraj i dzisiaj......myślę , że trzeba jej dać szansę....w tak dobrej sytuacji technicznej i fundamentalnej nie była przynajmniej od roku. Tylko patrzeć aż w końcu jakiś fund się zreflektuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: Lubawa 29.03.07, 20:31 Ile ja bym dał żeby to kupić;] tylko trochę szkoda mi tracić na capitalu i MCI bo nawet na prowizję nie zarobiłem;] Odpowiedz Link Zgłoś
olesss Re: Lubawa 29.03.07, 21:45 to jedyna spolka ktora sprzedawalem ze strata i mam do niej awersie Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Lubawa 04.04.07, 09:25 No Panie i Panowie chyba już najwyższy czas ruszyć Lubawkę. Co Wy na to? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Lubawa 04.04.07, 09:59 Trza być elastycznym :) Trza orać!!!! Zmieniła się sytuacja , to i moja ocena ceny:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Lubawa 04.04.07, 10:20 Zgadzam się z aloszą. Nawet sam dziś tą spółkę kupiłem i to bynajmniej nie pod jego wpływem (dopiero teraz to przeczytałem). Hmmm....to chyba nie jest dobra informacja dla aloszy, że stefek kupił jego spółkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Lubawa 04.04.07, 10:37 stefku,mylisz się dziecko drogie. Wręcz przeciwnie!!!!!!!! Wiesz niejak Szaul z Tarsu także potrzebował dużo czasu zanim obrał słuszna droge i stał się Pawłem. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: Lubawa 04.04.07, 10:38 - w wykresie tygodniowym jest jeszcze miejsce na korektę (-) Pozdrawiam , na razie obserwuję i nie wchodzę (najwyżej nie kupię) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Lubawa 05.04.07, 23:11 gdzie ty to widzisz? Ja nic nie dostrzegam. Popatrz na wykres dzienny. Podręcznikowy przykład rodzącego się trendu wzrostowego. We wczesnej fazie. Jeszcze z małym ryzykiem na pełne zaangażowanie ale w obecnych czasach trzeba ryzykować jak się chce zdążyć jeszcze coś złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko252 Re: Lubawa 06.04.07, 09:55 Dobre wskaźniki C/Z 25 i C/WK 4,aktualna cena na poziomie najniższym od roku,nowe kontrakty,oraz planowane przejęcia w mojej ocenie stawia tą spółkę w dobrym świetle na przyszłość.No bo co może jeszcze rosnąć jak spółki ,które wcześniej nie rosły? Lubawa przedluzyla na nastepne 5 lat umowe z niemieckim Brandtem na dostawe przystawek do przyczepek i zawarla pierwsza umowe z francuska CIAT Andre Trigano na dostawe namiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
rudyrlis Re: Lubawa 06.04.07, 13:03 mieszko252 napisał: > Dobre wskaźniki C/Z 25 i C/WK 4,aktualna cena na poziomie najniższym od > roku,nowe kontrakty,oraz planowane przejęcia w mojej ocenie stawia tą spółkę w > dobrym świetle na przyszłość.No bo co może jeszcze rosnąć jak spółki ,które > wcześniej nie rosły? > Lubawa przedluzyla na nastepne 5 lat umowe z niemieckim > Brandtem na dostawe przystawek do przyczepek i zawarla pierwsza > umowe z francuska CIAT Andre Trigano na dostawe namiotow. Nie, ty chyba zartujesz albo piles coś? To jest nie mozliwe zeby taki tekst mógł byc na forum o giełdzie. Dzieciaku hosssy zejdz wreszcie na ziemie i nie pisz bzdur! Koniec swiata c/wk na poz.4 ma odwage ktos naopisac ze to dobry wskaznik. podobnie c/z-25. Z tym najmniezszym kursem od roku to juz komletne bzdury, kto ci to powiedzial? widziałeś chociaz wykres tego walora? Najnizsza była w grudniu po 1.9zł a potem przez kilka miesiescy az do wybicia oscylowala wokól 2zł i ty piszesz o cenie ponad 25% większej ze jest to cena najnizsza od roku? kpiny. Co do technicznego obrazu to idealnym warunkiem było by, gdy po wybiciu z konsolidacji cena odbila sie w tym aktulanie powrotnym ruchu od poziomu 2,3zł-2,4zł ale czy taki ideal nastąpi? Odpowiedz Link Zgłoś
rudyrlis Re: Lubawa jednak slowo cialem sie stalo 23.04.07, 11:58 cyt:' Co do technicznego obrazu to idealnym warunkiem było by, gdy po wybiciu z konsolidacji cena odbila sie w tym aktulanie powrotnym ruchu od poziomu 2,3zł-2,4zł ale czy taki ideal nastąpi?" no i prosze panowie ,jaka dzisiaj cena? Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: Lubawa 06.04.07, 17:42 misty_zwany_krawcem napisał: > gdzie ty to widzisz? Ja nic nie dostrzegam. Popatrz na wykres dzienny. > Podręcznikowy przykład rodzącego się trendu wzrostowego. We wczesnej fazie. > Jeszcze z małym ryzykiem na pełne zaangażowanie ale w obecnych czasach trzeba r > yzykować jak się chce zdążyć jeszcze coś złapać. Sorry ,ale ja jestem za stary aby się w ten sposób gorączkować... Szukam spółek w dłuższym horyzoncie (np.na wykresach tygodniowych). Jeśli mi się coś spodoba , to przechodzę do analizy wkrótszym terminie. Sytuacja na lubie zaczyna sie rzeczywiście klarować.Ale widzę że kurs moze zlecieć do do MA 45 , która w tej chwili jest w okolicach 2,26 (na tygodniowych). Stać tak się może przy pertubacjach na rynku. Które są możliwe ,gdyż kursy są wysokie , a do maja nie jest tak daleko. Jeśli nie kupie to nie będzie tragedii , gdyż w tej chwili jest wiecej spółek o interesujących wykresach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: Lubawa 06.04.07, 18:22 Może podzielisz się z nami informacjami, które wykresy są jeszcze ciekawe i co tam widzisz;] ja dopiero nie dawno zacząłem "przygodę z giełdą" więc analiza techniczna jakoś do mnie nie dociera tzn. nie to że wyniki tej analizy do mnie nie docierają tylko to zrobienie AT jakoś mi nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: Lubawa 07.04.07, 07:33 krajek-krajek napisał: > Może podzielisz się z nami informacjami, które wykresy są jeszcze ciekawe i co > tam widzisz;] ja dopiero nie dawno zacząłem "przygodę z giełdą" więc analiza > techniczna jakoś do mnie nie dociera tzn. nie to że wyniki tej analizy do mnie > nie docierają tylko to zrobienie AT jakoś mi nie idzie Ciekawe wg. mnie nie muszą być ciekawymi według Ciebie... Ja szukam spółek które są po poważnej korekcie , lub w końcowej jej fazie. Robię tak gdyż w razie większych perturbacji na rynku papiery takie nie maja dużego potencjału spadkowego.Ale jak każdy inwestor mogę się pomylić ( np. trafić na bankruta z ładnym perspektywicznym wykresikiem...) Lubawa też jest taką firmą , ale za bardzo poszła na północ i moim zdaniem ma jeszcze spore szanse by trochę wrócić Mogę kilka takich spółek podać,ale na maila.Gdyż jest tu pare szczekaczy co gryzą wszystko co popadnie.... ŻYCZĘ WSZYSTKIM SPOKOJNYCH ZROWYCH I MIŁYCH ŚWIAT Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Lubawa 23.04.07, 12:09 No i proszę. A miało być tak wspaniale. I gdzie jest "A nie mówiłem ?". Miałem tą spółkę ale sprzedałem. Ale alosza jak zwykle gdzieś się ulotnił jak tylko Lubawa zaczęła spadać. Ale co tam. Spółka i tak mi się w miare podoba więc kto wie. Może znowu spróbuję ? Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: Lubawa 23.04.07, 12:21 w poście wyżej napisałem jaka cena mnie interesuje. - i jest coraz bliżej.Mnie sie też zaczyna podobać ( ale jeszcze trochę) Odpowiedz Link Zgłoś
cichaj Re: Lubawa 23.04.07, 22:34 Czy może ktos mi rozjasnić kwestie Prymusa w Lubawie oraz skład portfela grupy - tzn ile udziałow ma np. w Prymusie i Lentexie. Przyznam, ze miałem do tego "dołka" nie wskakiwać ponownie ale przy cenie 2,2-2,3 chyba warto raz jeszcze spróbować. Nie sledziłem ostatnich ruchów portfelowych /poza spektakularnym wyjściem Moski/ w Lubej i nie wiem jak to teraz wygląda. Prosze też o podanie linka do www Prymusa bo jakos nigdzie nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Lubawa 25.04.07, 22:58 no radio chyba trzeba będzie zacząć ci powoli gratulować.... stawiałem najniżej 2,30 ale żeby aż 2,23....no i to spektakularne podniesienie się, dziś ameryka na zielono więc chyba najgorsze ma Lubawa za sobą. Zaczynamy 3 falę a to oznacza minimum 3 zł a 3,50 wielce prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Lubawa 05.05.07, 11:04 podbijam wątek bo uważam że jest to bardzo ciekawy przypadek. Historia opisująca narodziny nowego trendu. Czyli klasyczne wybicie na wysokich obrotach po długich spadkach (czyli fala pierwsza) potem powrót niemal do punktu wyjścia, ogólne zniechęcenie, zapomnienie i rozczarowanie ( czyli fala 2), po czym narodziny 3 fali wzrostowej (chwila obecna) najpiękniejszej fali w historii każdego trendu wzrostowego. Okres nieprzerwanych, spokojnych wzrostów. Wszystkie inne wskaźniki zdają się to potwierdzać. AF raczej też tego nie zaneguje. Do pełni szczęścia potrzebne jest jeszce przebicie 2,80 a najlepiej 3zł. A potem to już.......sky is the limit :)). Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: Lubawa 05.05.07, 11:06 ja mam w notatkach ze 7 maja ma byc publikowany raport i z tego co mam napisane-nie tak dawno podawano szacunkowo lepsze wyniki:) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Lubawa 05.05.07, 13:05 rzeczywiście, zgadza się. W poniedziałek wyniki za I kwartał. Warto tylko dodać że na koniec marca 2007 roku Lentex w którym Lubawa ma dużo udziałów był po 60 zł. a obecnie jest już po 90 zł. Zyski z działalności finansowej raczej więc nie spadną. Szkoda tylko że zostanie to zawarte dopiero w nastepnym raporcie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: Lubawa 05.05.07, 22:36 Czy moglbys powiedziec jakiego okresu dotyczy ta analiza fal? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Lubawa 05.05.07, 23:44 początek 1 fali - 05 marzec początek 2 fali - 21 marzec początek 3 fali - 24 kwiecień Odpowiedz Link Zgłoś