misty_zwany_krawcem 17.07.07, 09:58 wszystkich wrażliwych przepraszam za "bankierową" retorykę. Ale w tym momencie chyba nie można tego co się dzieje wyrazić dosadniej :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:21 fular, jeżeli robisz zakupy na dłużej niż kilka dni i na dodatek na małych i średnich....to według mnie robisz duzy błąd. Prawdziwe spadki jeszcze nadejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:36 powolutku, powolutku podskubuje... bez jakiegoś polotu. czym wiecej komentarzy negatywnych, tym mi sie to bardziej podoba :p Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:10 Jeżeli to jednak zmiana trendu a nie tylko korekta to leżę jak długi :) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:12 o zmianie trendu jeszce za wcześnie mówić.....ale są szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Gorbi 17.07.07, 10:22 Gorbi, co Ty znów wymyśliłeś ? Zapakowałeś się w L czy w PKN pod jakieś ploty. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:35 gorbi, a to coś nowego dla ciebie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:45 Ja jako Gorbi nigdy w życiu nie podejmowałbym takich decyzji jakie ostatnio podejmuje mój system mobilny. Ufam Zawodowcowi i Citro bo pomogli mi go dopracować. Jest tylko jedno poważne "ale". Na razie opracowałem część systemu dotyczącą hossy i korekt wzrostów. Jeżeli mamy zmianę trendu to leże jak długi jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:49 Spokojnie, pod koniec bessy dopracujesz system na spadki. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:17 A co dla Was najważniejsze udało mi się w 100% wyeliminować emocje podczas zajmowania pozycji ( zarówno wejście jak i wyjście). Żeby nie brzmiało to niewiarygodnie to już wyjaśniam. Mną, Gorbim jako człowiekiem targają strasznie ogromne emocje. Zwłaszcza jak już zajmę pozycję. Ale to system otwiera i zamyka i ja tu nie mam nic do gadania. Moja rola ogranicza się tylko do uzupełniania depozytu (ewentualnie) gdy system woła "JEŚĆ". Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:43 gorbi, to co mówisz to poprostu przeraża ale i oczywiście śmieszy:) myślisz że jak wprowadzisz jakąś bezsensowną, głupio-mądrą nazwę ( "system mobilny" ) to stanie się cud co ma mobilność ( znasz znaczenie tego słowa ?) do twoich chorych pomysłów ? chyba tylko to że z tego co mówisz to zanosi się na twoje przemieszczenie ( to jest właśnie mobilność ) z dachu nad głową ( teraz )- pod most ( wkrótce ) nie sądzę by zawodowiec i cito na których się powołujesz podpisywali się pod twoimi pomysłami to oni doradzili ci to beznamiętne, mechaniczne uzupełnianie depozytu ?:) jeśli tak to robią sobie z ciebie jaja chłopaku ! i tyle:) "to system otwiera i zamyka pozycje i ja tu nie mam nic do gadania" nie, no nie podłamuj gorbi proszę:)) to oznacza ,żę w ten sposób od teraz wszystkie twoje nietrafione (zawsze!) ruchy - dodatkowo będą poza twoją kontrolą gratuluję pomosłów gorbi:) lepiej gorbi wróć do tworzenia swoich analiz i prognoz makroekonomicznych one były równie bez sensu ale przynajmniej traciłeś tylko czas a nie traciłeś kasy daj już sobie spokój z giełdą - gorbi - dobrze ci radzę Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:57 to była tak zwana szczerość do bólu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:19 Gorbi, ja myśle że Alinka też ci dobrze radziła..... Czemu jesteś taki uparty i nie posłuchasz. Czemu nie zrobisz odwrotnie niż zamierzasz? Jak wychodzi ci że trzeba wziąć długie weź krótkie i odwrotnie. Przecież to takie proste :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:32 Misty. Czy Ty już z wrażenia nie rozumiesz co mówię. Właśnie powiedziałem, że Gorbi chciał zrobić co innego a system co innego i Gorbi zrobił dokładnie odwrotnie niż sam chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:36 a to sorry Gorbi....bez emocji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:48 pełna schizofrenia :) ale ty bredzisz chłopaku Odpowiedz Link Zgłoś
zaneczka Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:20 A ja mam nadzieję, że ten ogień to jeszcze mały tlący się płomyczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:21 ja też mam taką nadzieje, Gorbi natomiast nie ma.....:)) Giełda wszystkich nie zadowoli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Uwaga jedna 17.07.07, 11:31 Citro dobrze mowi... Jak euforia - to widzicie juz 5400 na wig20 Jak spadki to 2200.... Powoli panowie i panny :) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 11:43 Fular, mogę się mylić, ale w tej chwili Citro raczej nie kupuje akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 11:44 ależ ja mowie o poziomach a nie akcjach. w owym czasie ( koncowka hossy ) tylko kretyni kupuja akcje ( czyli ja ) Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:19 Fular już tam nie generalizuj. Ja wczoraj kupiłem 2 spółki i dzisiaj koszyczek stoi jeszcze na 2 a uważam ze to nie jest kretyńska decyzja. Zasada jest prosta kupuj przy wsparciu a sprzedawaj przy oporze. Wciąż mamy hossę a jest kilka spółeczek które dochodzą do linii trendu wystarczy tylko poszukać. Oczywiście przy takim rynku trzeba uważać co, a przede wszystkim za ile się bierze. Jak na razie obroty nie przemawiają do mnie więc postawiłem kasę na cos bezpieczniejszego niż kontrakty. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:25 i tak też czynie moj bracie... euforia euro mi napsuła krwi, nienawidze jak tłum wpada w euforie. teraz tłum zaczyna lekko panikować. Obserwuje niektore spolki od stycznia, lutego, takze moje decyzje są ścisle okreslone jak w zegarku. tu nie ma spontana. wig20 sie trzyma, małe i srednie dostają po dupie - bardzo dobrze. wreszcie niektore spolki troszke zeszly na ziemie. natomiast moda na nie jeszcze wroci, tak sądze i znow beda fony balony :)) ps. o ile trend nam sie nie zmienił tudzież zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:42 no chyba troche poplynales z ta zmiana trendu ;-) na razie to mamy jakas tam korekte a co z tego wyjdzie to zobaczymy. wakacje -wiec sezon ogorkowy- maluchy i sredniaki leca bo kto bedzie kupowac w takim czasie?? jak cos to chyba lepiej sprzedac zeby bylo na lody i inne pierdoly. popatrz tylko na same forum- postów jest znacznie mniej a animatorem zostal misty. kto zarobil wczesniej teraz lezy do gory brzuchem na plazy i wszystko olewa a kto nie musi dalej ciułac hehhehehe Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:45 nie no oczywiscie. na zmiane trendu to nie te obroty.... mamy wakacje. sredniaki i maluchy były w chmurach. niektore dostały nauczke - a mianowicie ich właściciele... jest na rynku coraz trudniej, ale jestem dobrej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:49 a tak w ogóle to czytałem na forum ze z Alinka zarzadzacie jakims wiekszym funduszem wiec po co ta dyskusja. daj cynk lepiej co kupiles i wszyscy zarobimy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 13:02 fular nie mów ! nie mów im ! niech se kupują biotony:) Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 13:07 w tym sezonie Elek jest modny a nie biotek ;-) ale czekaj alinka aloha wrocil z wakacji wiec moze niedlugo dowiemy sie co bedzie trendy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 13:59 Jak na razie wszedłem dziś rano z marszu w FON....tak tylko w ramach zwrotu poniesionych kosztów. Myślę jednak, że już i dzisiaj się z nim rozstanę. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:49 do mnie tez obroty nie przemawiaja i to jak narazie plus dla nas Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Tom 8010 17.07.07, 13:43 No to mamy serię dobrych wyników za oceanem. Mała eLka pod wsparciem,po takim zjeżdzie - czemu nie??,do 14,30 bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:00 spojrzalem na wykres 5min jakies pol godziny temu i za pozno sie zorientowalem. owszem mozna bylo wziac przed 12 ustawic stopa i spokojnie czekac - ale teraz to se mozna gdybac. jednak nie jest tak zle, troche na akcjach wpadło. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Tom 8010 17.07.07, 14:02 jak były złe wyniki to rośli. To czemu jak są dobre nie mają spadać? Grubasy czekały na lepsze wyniki żeby oddać papiery amerykańskiej ulicy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:08 Misty ja nie wiem co zrobia w stanach po danych i prawdę mówiąc,mało mnie to obchodzi.Przed 14.30 skasuję zyski i kropka.Zjazd 60 pkt bez obrotu był za ostry i sztuczny.To tyle co mam do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:26 no własnie, chyba lepiej jest poczekac. chociaz mysle jak dane beda dobre to moze podjada troche do gory a zamkniecie na kasowym w okolicach 3840 ale zobaczymy. na razie to tak wyglada - czyli nijak img377.imageshack.us/my.php?image=ad1uc5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:46 spokojnie bo chlopaki ze stooqa strzela focha, nie bede im robil konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Citro 18.07.07, 09:25 sytuacja w azji i w europie nieciekawa....... ale coś mi się wydaje, że ustawiacze bedą chcieli koniecznie podciągnąć W20 do poziomu 3840-3860 po to żeby Citro mógł wyrzucić tą elkę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro 18.07.07, 15:06 Witam! citro wyrzucił eLkę wczoraj o godzinie 14.12. Dzisiaj kupił ponownie po 3790 i wyrzucił po 3806.Jaki rynek ,takie inwestycje - co ja na to poradzę,ważne ,że sie zarabia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Citro 18.07.07, 23:43 chyba jutro tak powiedzmy do południa jakbyś potrzymał wycisnął byś więcej. Mi uciekło na S&P 200 punktów. Pojechałem po silnik do łodzi a te matoły odbiły....:)) Ale daje im jeszce jedno testowanie szczytu a potem to już.... ratuj się kto może :)) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Misty 18.07.07, 23:51 Może i tak - tylko ja ostatnimi czasy wolę spać z kobietą, niż z pozycją:-)) A co do sp500 to zgadzam się z Tobą.Połowa białej świecy obroniona z przed paru dni.Miałeś nadzieję,że ją przebiją dzisiaj??.Dystrybucja trochę trwa:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Misty 19.07.07, 00:44 ostatnimi czasy powiadasz..... rozumiem, łapie się te chwile bo to wiadomo jak długo jeszcze? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stockciarz Re: Misty 19.07.07, 22:10 Amerykańce znów biją rekordy,europejskie byki też nabrały animuszu. Hulaj dusza, piekła nie ma. Misie, pobudka. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:30 ja już nie śpię:) czy to ci coś zmienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:34 Ja jeszcze śpię, ale niedługo budzik powinien zadzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:39 z rana to jednak nie ma to jak merytoryczna wymiana zdań i poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:46 ja się właśnie obudziłem....i nie wiem ....zamykać już te krótkie czy jeszcze czekać? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:54 system mówi że i tak się to zwali.....tylko że może się to trochę przedłużyć :)) Na ryby chciałem jechać to co się bede denerwował........wyżarty na miedzi, złocie, aluminium i jenie jestem..... to na jednym mogę stracić. Tak żeby te statystyki jakoś wygladały :)) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:57 No to w czym problem ? Zlecenie i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:59 czekam jeszce 15 minut i zamykam Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 11:40 system się sprawdza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 11:42 Co się sprawdza ? Co Ty tu jeszcze robisz do cholery ? Miało być 15 min i co..... Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 12:01 napłynęły z rynku nadzwyczjne informacje to musiałem nagiąć zasady i dokonać ponownej analizy :)) A ryby muszą poczekać.....co ja im poradze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 12:52 Naginanie zasad to pierwszy krok do bankructwa. I nie ma żadnych nadzwyczajnych informacji dla Ciebie. Wykresy uwzględnią te Twoje rewelacje. Naucz się po prostu rysować linie wpracia i oporu tak jak ja się w końcu nauczyłem. P.S. O Mamusiu. Zaczynam pouczać innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 14:38 gorbi, a w/g twoich kresek 3800 dzisiaj zaliczymy ? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 14:51 A system tego nie wie. System każe brać dzisiaj L po 3791. Ale system jest mobilny i jeśli dzisiaj nie wejdzie to jutro będzie zupełnie inny punkt wejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 21.07.07, 10:54 Do Gorbiego: dziękuje Mistrzu za cenne uwagi. Odkąd zacząłem Ciebie słuchać zacząłem też w końcu zarabiać. :)) Tak więc, nauczywszy się w końcu rysować te linie wsparcia i oporu powiększyłem mój forexowy portfel w mijąjącym tygodniu o kolejne 32%. Na 11 transakcji, 9 było trafionych a tylko 2 nietrafione. Najwięcej zarobiłem na złocie, miedzi, aluminium, S%P i na WIG-u. Na miedzi jak zwykle dałem się wyleszczyć i zamknąłem za wcześnie. Mistrzu, może jakieś wskazówki....jak nie dać się wyleszczać? :)) Mam nowy nabytek. Krótkie na ropie z którymi wiąże duże nadzieje na nadchodzący tydzień. Jakoś te linie wsparcia tak mi się wykreśliły, że pokazały mi jedną wielką strzałkę w dół. :)) Mistrzu, proszę o kolejne cenne wskazówki. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 23.07.07, 08:32 Spokojnie, spokojnie :) Jesteś lepszy ode mnie :) Ale do tej pory nie chciałeś słuchać podstawowej zasady :) Ja też dopiero 2 miesiące temu przejrzałem na oczy dzięki temu forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 bedzie fuzja 23.07.07, 10:24 wrogie przejecie nie doszlo do skutku, wiec mozna teraz myslec o fuzji PKN z MOLem. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: bedzie fuzja 23.07.07, 22:51 jak była fuzja z możejkami to Orlen spadł. Jeszcze dobrze by było jakby sie jakieś banki zfuzjowały.....to może w końcu coś spadnie...:)) Odpowiedz Link Zgłoś