Dodaj do ulubionych

GPW zieje ogniem

17.07.07, 09:58
wszystkich wrażliwych przepraszam za "bankierową" retorykę.
Ale w tym momencie chyba nie można tego co się dzieje wyrazić dosadniej :))
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:09
      robie zakupy
      • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:21
        fular, jeżeli robisz zakupy na dłużej niż kilka dni i na dodatek na małych i średnich....to według mnie robisz duzy błąd. Prawdziwe spadki jeszcze nadejdą.
        • fular1 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:36
          powolutku, powolutku podskubuje... bez jakiegoś polotu. czym wiecej komentarzy
          negatywnych, tym mi sie to bardziej podoba :p
    • gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:10
      Jeżeli to jednak zmiana trendu a nie tylko korekta to leżę jak długi :)
      • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:12
        o zmianie trendu jeszce za wcześnie mówić.....ale są szanse.
      • js.2 Re: Gorbi 17.07.07, 10:22
        Gorbi, co Ty znów wymyśliłeś ?
        Zapakowałeś się w L czy w PKN pod jakieś ploty.
      • alinka102 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:35
        gorbi, a to coś nowego dla ciebie ? :)
        • gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:45
          Ja jako Gorbi nigdy w życiu nie podejmowałbym takich decyzji jakie ostatnio
          podejmuje mój system mobilny. Ufam Zawodowcowi i Citro bo pomogli mi go
          dopracować. Jest tylko jedno poważne "ale". Na razie opracowałem część systemu
          dotyczącą hossy i korekt wzrostów. Jeżeli mamy zmianę trendu to leże jak długi
          jak zwykle.
          • js.2 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:49
            Spokojnie, pod koniec bessy dopracujesz system na spadki.
            • gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:17
              A co dla Was najważniejsze udało mi się w 100% wyeliminować emocje podczas
              zajmowania pozycji ( zarówno wejście jak i wyjście). Żeby nie brzmiało to
              niewiarygodnie to już wyjaśniam. Mną, Gorbim jako człowiekiem targają strasznie
              ogromne emocje. Zwłaszcza jak już zajmę pozycję. Ale to system otwiera i zamyka
              i ja tu nie mam nic do gadania. Moja rola ogranicza się tylko do uzupełniania
              depozytu (ewentualnie) gdy system woła "JEŚĆ".
              • alinka102 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:43
                gorbi, to co mówisz to poprostu przeraża
                ale i oczywiście śmieszy:)

myślisz że jak wprowadzisz jakąś bezsensowną, głupio-mądrą nazwę ( "system
                mobilny" ) to stanie się cud
                co ma mobilność ( znasz znaczenie tego słowa ?) do twoich chorych pomysłów ?
                chyba tylko to że z tego co mówisz to zanosi się na twoje przemieszczenie ( to
                jest właśnie mobilność ) z dachu nad głową ( teraz )- pod most ( wkrótce )

nie sądzę by zawodowiec i cito na których się powołujesz podpisywali się pod
                twoimi pomysłami
                to oni doradzili ci to beznamiętne, mechaniczne uzupełnianie depozytu ?:)
                jeśli tak to robią sobie z ciebie jaja chłopaku ! i tyle:)

"to system otwiera i zamyka pozycje i ja tu nie mam nic do gadania"
                nie, no nie podłamuj gorbi proszę:))

to oznacza ,żę w ten sposób od teraz wszystkie twoje nietrafione (zawsze!)
                ruchy - dodatkowo będą poza twoją kontrolą
                gratuluję pomosłów gorbi:)

lepiej gorbi wróć do tworzenia swoich analiz i prognoz makroekonomicznych
                one były równie bez sensu ale przynajmniej traciłeś tylko czas a nie traciłeś
                kasy
                daj już sobie spokój z giełdą - gorbi - dobrze ci radzę

• misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:57
                  to była tak zwana szczerość do bólu :))
            • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:19
              Gorbi, ja myśle że Alinka też ci dobrze radziła.....
              Czemu jesteś taki uparty i nie posłuchasz. Czemu nie zrobisz odwrotnie niż zamierzasz?
              Jak wychodzi ci że trzeba wziąć długie weź krótkie i odwrotnie.
              Przecież to takie proste :))
              • gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:32
                Misty. Czy Ty już z wrażenia nie rozumiesz co mówię. Właśnie powiedziałem, że
                Gorbi chciał zrobić co innego a system co innego i Gorbi zrobił dokładnie
                odwrotnie niż sam chciał.
                • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:36
                  a to sorry Gorbi....bez emocji :))
                • alinka102 Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:48
                  pełna schizofrenia :)

ale ty bredzisz chłopaku
    • zaneczka Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 10:20
      A ja mam nadzieję, że ten ogień to jeszcze mały tlący się płomyczek :)
      • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 17.07.07, 11:21
        ja też mam taką nadzieje, Gorbi natomiast nie ma.....:))
        Giełda wszystkich nie zadowoli :))
        • fular1 Uwaga jedna 17.07.07, 11:31
          Citro dobrze mowi... Jak euforia - to widzicie juz 5400 na wig20
          Jak spadki to 2200....

Powoli panowie i panny :)
          • js.2 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 11:43
            Fular, mogę się mylić, ale w tej chwili Citro raczej nie kupuje akcji.
            • fular1 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 11:44
              ależ ja mowie o poziomach a nie akcjach. w owym czasie ( koncowka hossy ) tylko
              kretyni kupuja akcje ( czyli ja )
              • tom8010 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:19
                Fular już tam nie generalizuj. Ja wczoraj kupiłem 2 spółki i dzisiaj koszyczek
                stoi jeszcze na 2 a uważam ze to nie jest kretyńska decyzja. Zasada jest prosta
                kupuj przy wsparciu a sprzedawaj przy oporze. Wciąż mamy hossę a jest kilka
                spółeczek które dochodzą do linii trendu wystarczy tylko poszukać. Oczywiście
                przy takim rynku trzeba uważać co, a przede wszystkim za ile się bierze. Jak
                na razie obroty nie przemawiają do mnie więc postawiłem kasę na cos
                bezpieczniejszego niż kontrakty.
                • fular1 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:25
                  i tak też czynie moj bracie... euforia euro mi napsuła krwi, nienawidze jak tłum
                  wpada w euforie. teraz tłum zaczyna lekko panikować. Obserwuje niektore spolki
                  od stycznia, lutego, takze moje decyzje są ścisle okreslone jak w zegarku. tu
                  nie ma spontana. wig20 sie trzyma, małe i srednie dostają po dupie - bardzo
                  dobrze. wreszcie niektore spolki troszke zeszly na ziemie.

natomiast moda na nie jeszcze wroci, tak sądze i znow beda fony balony :))

ps. o ile trend nam sie nie zmienił tudzież zmienia.
                  • tom8010 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:42
                    no chyba troche poplynales z ta zmiana trendu ;-) na razie to mamy jakas tam
                    korekte a co z tego wyjdzie to zobaczymy. wakacje -wiec sezon ogorkowy- maluchy
                    i sredniaki leca bo kto bedzie kupowac w takim czasie?? jak cos to chyba lepiej
                    sprzedac zeby bylo na lody i inne pierdoly. popatrz tylko na same forum- postów
                    jest znacznie mniej a animatorem zostal misty. kto zarobil wczesniej teraz lezy
                    do gory brzuchem na plazy i wszystko olewa a kto nie musi dalej ciułac
                    hehhehehe
                    • fular1 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:45
                      nie no oczywiscie. na zmiane trendu to nie te obroty.... mamy wakacje. sredniaki
                      i maluchy były w chmurach. niektore dostały nauczke - a mianowicie ich
                      właściciele...

jest na rynku coraz trudniej, ale jestem dobrej mysli.
                      • tom8010 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:49
                        a tak w ogóle to czytałem na forum ze z Alinka zarzadzacie jakims wiekszym
                        funduszem wiec po co ta dyskusja. daj cynk lepiej co kupiles i wszyscy
                        zarobimy ;-)
                        • alinka102 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 13:02
                          fular nie mów ! nie mów im !
                          niech se kupują biotony:)
                          • tom8010 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 13:07
                            w tym sezonie Elek jest modny a nie biotek ;-) ale czekaj alinka aloha wrocil
                            z wakacji wiec moze niedlugo dowiemy sie co bedzie trendy ;-)
                            • alinka102 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 13:09
                              teraz pora na talex "mobilny":)
                            • aloha11 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 13:59
                              Jak na razie wszedłem dziś rano z marszu w FON....tak tylko w ramach zwrotu
                              poniesionych kosztów. Myślę jednak, że już i dzisiaj się z nim rozstanę.

Mario
                • siurak20 Re: Uwaga jedna 17.07.07, 12:49
                  do mnie tez obroty nie przemawiaja i to jak narazie plus dla nas
                  • citro1 Re: Tom 8010 17.07.07, 13:43
                    No to mamy serię dobrych wyników za oceanem.
                    Mała eLka pod wsparciem,po takim zjeżdzie - czemu nie??,do 14,30 bezpieczna.
                    • tom8010 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:00
                      spojrzalem na wykres 5min jakies pol godziny temu i za pozno sie zorientowalem.
                      owszem mozna bylo wziac przed 12 ustawic stopa i spokojnie czekac - ale teraz
                      to se mozna gdybac. jednak nie jest tak zle, troche na akcjach wpadło.
                      • misty_zwany_krawcem Re: Tom 8010 17.07.07, 14:02
                        jak były złe wyniki to rośli.
                        To czemu jak są dobre nie mają spadać?
                        Grubasy czekały na lepsze wyniki żeby oddać papiery amerykańskiej ulicy :))
                        • citro1 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:08
                          Misty ja nie wiem co zrobia w stanach po danych i prawdę mówiąc,mało mnie to
                          obchodzi.Przed 14.30 skasuję zyski i kropka.Zjazd 60 pkt bez obrotu był za ostry
                          i sztuczny.To tyle co mam do powiedzenia
                          • citro1 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:12
                            Już poszły.Teraz nogi na stół i czekamy.
                            • tom8010 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:26
                              no własnie, chyba lepiej jest poczekac. chociaz mysle jak dane beda dobre to
                              moze podjada troche do gory a zamkniecie na kasowym w okolicach 3840 ale
                              zobaczymy. na razie to tak wyglada - czyli nijak

img377.imageshack.us/my.php?image=ad1uc5.jpg

• citro1 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:34
                                Tom mianuję Cię forumowym grafikiem :-))
                                • tom8010 Re: Tom 8010 17.07.07, 14:46
                                  spokojnie bo chlopaki ze stooqa strzela focha, nie bede im robil konkurencji.
                                  • tom8010 Re: Citro 17.07.07, 22:52
                                    i jak, skusiles sie po danych na el??
                                    • misty_zwany_krawcem Re: Citro 18.07.07, 09:25
                                      sytuacja w azji i w europie nieciekawa.......
                                      ale coś mi się wydaje, że ustawiacze bedą chcieli koniecznie podciągnąć W20 do poziomu 3840-3860 po to żeby Citro mógł wyrzucić tą elkę :))
                                      • citro1 Re: Citro 18.07.07, 15:06
                                        Witam!
                                        citro wyrzucił eLkę wczoraj o godzinie 14.12. Dzisiaj kupił ponownie po 3790 i
                                        wyrzucił po 3806.Jaki rynek ,takie inwestycje - co ja na to poradzę,ważne ,że
                                        sie zarabia. Pozdrawiam
                                        • misty_zwany_krawcem Re: Citro 18.07.07, 23:43
                                          chyba jutro tak powiedzmy do południa jakbyś potrzymał wycisnął byś więcej.
                                          Mi uciekło na S&P 200 punktów.
                                          Pojechałem po silnik do łodzi a te matoły odbiły....:))
                                          Ale daje im jeszce jedno testowanie szczytu
                                          a potem to już.... ratuj się kto może :))
                                          • citro1 Re: Misty 18.07.07, 23:51
                                            Może i tak - tylko ja ostatnimi czasy wolę spać z kobietą, niż z pozycją:-))
                                            A co do sp500 to zgadzam się z Tobą.Połowa białej świecy obroniona z przed paru
                                            dni.Miałeś nadzieję,że ją przebiją dzisiaj??.Dystrybucja trochę trwa:-)
                                            Pozdrawiam
                                            • misty_zwany_krawcem Re: Misty 19.07.07, 00:44
                                              ostatnimi czasy powiadasz.....
                                              rozumiem, łapie się te chwile bo to wiadomo jak długo jeszcze? :))
                                              • stockciarz Re: Misty 19.07.07, 22:10
                                                Amerykańce znów biją rekordy,europejskie byki też nabrały animuszu. Hulaj
                                                dusza, piekła nie ma. Misie, pobudka.
                                              • aloha11 Re: Misty 20.07.07, 00:55
                                                nie śpisz?
    • alinka102 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:30
      ja już nie śpię:)
      czy to ci coś zmienia ?
      • alinka102 w/w jest do alochy 20.07.07, 09:31
    • js.2 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:34
      Ja jeszcze śpię, ale niedługo budzik powinien zadzwonić.
      • alinka102 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:39
        z rana to jednak nie ma to jak merytoryczna wymiana zdań i poglądów
        • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:46
          ja się właśnie obudziłem....i nie wiem ....zamykać już te krótkie czy jeszcze czekać? :))
          • js.2 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:50
            A co mówi system ?
            • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:54
              system mówi że i tak się to zwali.....tylko że może się to trochę przedłużyć :))
              Na ryby chciałem jechać to co się bede denerwował........wyżarty na miedzi, złocie, aluminium i jenie jestem..... to na jednym mogę stracić.
              Tak żeby te statystyki jakoś wygladały :))
              • js.2 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:57
                No to w czym problem ?
                Zlecenie i po kłopocie.
                • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 09:59
                  czekam jeszce 15 minut i zamykam
                  • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 11:40
                    system się sprawdza :))
                    • js.2 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 11:42
                      Co się sprawdza ?
                      Co Ty tu jeszcze robisz do cholery ?
                      Miało być 15 min i co.....
                      • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 12:01
                        napłynęły z rynku nadzwyczjne informacje to musiałem nagiąć zasady i dokonać ponownej analizy :))
                        A ryby muszą poczekać.....co ja im poradze :))
                        • gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 12:52
                          Naginanie zasad to pierwszy krok do bankructwa. I nie ma żadnych nadzwyczajnych
                          informacji dla Ciebie. Wykresy uwzględnią te Twoje rewelacje. Naucz się po
                          prostu rysować linie wpracia i oporu tak jak ja się w końcu nauczyłem.

P.S. O Mamusiu. Zaczynam pouczać innych :)
                          • alinka102 Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 14:38
                            gorbi, a w/g twoich kresek 3800 dzisiaj zaliczymy ?
                            • gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 20.07.07, 14:51
                              A system tego nie wie. System każe brać dzisiaj L po 3791. Ale system jest
                              mobilny i jeśli dzisiaj nie wejdzie to jutro będzie zupełnie inny punkt wejścia.
                              • misty_zwany_krawcem Re: GPW zieje ogniem 21.07.07, 10:54
                                Do Gorbiego:
                                dziękuje Mistrzu za cenne uwagi. Odkąd zacząłem Ciebie słuchać zacząłem też w końcu zarabiać. :))
                                Tak więc, nauczywszy się w końcu rysować te linie wsparcia i oporu powiększyłem mój forexowy portfel w mijąjącym tygodniu o kolejne 32%.
                                Na 11 transakcji, 9 było trafionych a tylko 2 nietrafione.
                                Najwięcej zarobiłem na złocie, miedzi, aluminium, S%P i na WIG-u.
                                Na miedzi jak zwykle dałem się wyleszczyć i zamknąłem za wcześnie.
                                Mistrzu, może jakieś wskazówki....jak nie dać się wyleszczać? :))
                                Mam nowy nabytek. Krótkie na ropie z którymi wiąże duże nadzieje na nadchodzący tydzień. Jakoś te linie wsparcia tak mi się wykreśliły, że pokazały mi jedną wielką strzałkę w dół. :))
                                Mistrzu, proszę o kolejne cenne wskazówki. :))

• gorbibanki Re: GPW zieje ogniem 23.07.07, 08:32
                                  Spokojnie, spokojnie :) Jesteś lepszy ode mnie :) Ale do tej pory nie chciałeś
                                  słuchać podstawowej zasady :) Ja też dopiero 2 miesiące temu przejrzałem na
                                  oczy dzięki temu forum :)
    • siurak20 bedzie fuzja 23.07.07, 10:24
      wrogie przejecie nie doszlo do skutku, wiec mozna teraz myslec o fuzji PKN z
      MOLem.
      • misty_zwany_krawcem Re: bedzie fuzja 23.07.07, 22:51
        jak była fuzja z możejkami to Orlen spadł. Jeszcze dobrze by było jakby sie jakieś banki zfuzjowały.....to może w końcu coś spadnie...:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka