gdrummer 07.08.07, 09:23 Witam, Czy warto zainwestować kilka tyś w akcje BRE Banku na najbliższe pół roku? Zwrot z ostatnich lat wygląda imponująco.. Jakieś prognozy ? Qseo.pl - pozycjonowanie stron Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleczer Re: Akcje BRE Banku 07.08.07, 09:29 będzie coraz lepiej,,, BreBank sie dość intensywnie rozwija, otwierają dwa nowe banki, wyniki finansowe są imponujące. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Akcje BRE Banku 07.08.07, 10:47 To dobry bank. Nawet bardzo tyle, że zarabia sie nie na wynikach czy perspektywach ale na wzroście ceny akcji i/lub dywidendzie. A tu jest tak, że BRE złamał roczny trend rosnący i wszedł w konsolidację (500 - 550 zł). Sygnałem do inwestycji może być wybicie w górę z konsolidacji (czyli powyżej 550 zł). Natomiast wybicie w dół to możliwe rozpoczęcie bessy/dużej korekty kursu. Na dzień dzisiejszy wygląda na to, że i BRE i reszta banków szykują się do wyjścia dołem (BZWBK chyba już to robi) z konsolidacji. Poza tym, ponieważ giełdą rządzą emocje i mody to raczej szykuję się do zajmowania krótkich pozycji na bankach w ślad za podobnym zachowaniem giełd w usa i europie. A że ktoś powie, że polskie banki nie mają problemu pożyczek subprime - to nie ma żadnego znaczenia - strach działa na oślep (a z drugiej strony kto to wie czy polskie banki nie mają tego problemu ? Juz nie wspomnę o wskaźnikach cena/zysk naszych banków, które, jak dla mnie, są stanowczo za wysoko aby inwestować w banki kierując się ich wartością). Podsumowując: czekanie wydaje się najlepszym zachowaniem w tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś