ojabun 03.10.07, 17:13 Obracając kontraktami np. FW20Z7 patrzymy na indeks WIG20 czy na notowania kontraktu FW20Z7 a może na oba wskażniki. Jeśli wiecie napiszcie, pozdro. I dlaczego się różnią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siurak20 Re: Kontrakty 03.10.07, 18:06 mam nadzieje ze nie inwestujesz w kontrakty nie wiedzac ktory wykres obserwowac :) Patrzymy na jedno i drugie (chociaz pewnie mozna tylko na jedno), na FW20 inwestujemy i zarabiamy/tracimy ale ruchy FW20 sa zalezne od W20. A rozne sa bo np jak ktos sie spodziewa ze w20 bedzie spadal to sprzedaje fw20 i w ten sposob fw20 spada a w20 jeszcze nic nie robi. To tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Kontrakty 03.10.07, 18:53 dobrze że na razie jeszcze nie wie, że na Forexie są też kontrakty oparte o indeks W20 i że grając tam warto obserwować wszystkie trzy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ojabun Re: Kontrakty 03.10.07, 21:50 ok, a cena transakcji np. po cenie bieżącej jest z fw20 czy z w20. Lub jeśli ustawię cenę realizacji kontraktu to realizacja nastąpi po dojściu fw20 do ustalonej ceny czy po dojściu w20 Odpowiedz Link Zgłoś
ojabun Re: Kontrakty 03.10.07, 22:03 nie mam jeszcze rachunku. Siurak jeśli masz obeznanie to poleć mi gdzie najlepiej otworzyć i na co zwracać uwagę itp. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Re: Kontrakty 03.10.07, 23:03 Zalezy ile masz kasy i do czego ten rachunek. Czy do akcji czy tylko do kontraktow (chociaz jak zaczynasz to kontrakty odradzam szczerze :) Czy masz kilka tys czy kilkadziesiat. Trzeba pochodzic po stronach DMow i poczytac oferty. Prowizje sa zazwyczaj podobne - 0,4% od akcji 10 zl od kontraktu z malymi roznicami. Jak sie ma malo kasy to wazna jest prowizja minimalna. To chyba wszystko na co zwracal bym uwage na poczatku. Oczywiscie kazde biuro ma swoje + i - ale wychodza one dopiero po pewnym czasie, jak zle trafisz to najwyzej otworzysz rachunek w innym miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś