citro1 15.11.07, 13:02 Na średniakach i maluchach mamy padaczkę. Wiguś20 jakoś sie trzyma. Czy to juz tanio?? na maluchach jeszcze nie,mają co oddawać po szaleńczych wzrostach. To jeszcze nie bessa,ale po łapach sporo ludzi już dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
js.2 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:07 Jaka tam bessa. Bessa będzie wtedy gdy w telewizji J.Szczepkowska ogłosi : "Proszę państwa dziś rano w polsce skończyła się hossa" Wcześniej nie ma się czym przejmowć. Chyba że ktoś po korek zapakował się w maluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:12 Tych zapakowanych pod korek jest sporo na średniakach myślisz,że kto te g...na ciągnął do góry - zagranica?? Odpowiedz Link Zgłoś
mag754 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:16 duża liczba dzieci hossy nie powróci już na giełdę Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:24 Syn hossy pocieszał miesiąc temu "dzieci hossy" Dobrze,że ostatnio zmienił zdanie. Maluchy urosły do kosmicznych wycen,ceny dyskontowały zyski na pięć lat do przodu,a lud chciwy to kupował. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:26 niech no wreszcie przeżyję swój pierwszy KRACH.. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:29 Krach to będzie jak trzy razy dziennie będa zawieszone notowania,albo po stronie kupna nikogo nie będzie. Pewnie wydaje Ci to sie śmieszne?? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:33 Na W40 i 80 źle to wygląda. Jeśli każde odbicie bedzie wykorzystywane do pozbywania się papierów, akcjonariusze maluchów na powrót optymizmu będą musieli dłuuuuuuuuugo poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:38 No dobra - krew krwią ,z resztą maluchy mnie już dawno nie interesują. Małe eLki po 3525 /wskażniki dzienne w piwnicy/ i poczekamy do danych. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:44 Przygotowałem zlecenie na L-ki o 10 rano. Jest prawie 14 a ja nic tylko zmieniam kurs w zleceniu, ale mój "system" wygenerował mi sygnał SND (siedź na du.ie) i tak też robię. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: krew sie leje 15.11.07, 13:42 pamiętam taki czas gdy przez kilka dni wyświetlały się OS to za starych dobrych czasów było a du...a bolała że hhohohoh od mrozu w czasie stania w kolejce do DM zastanawiam się tylko jak w kontekście tego co się dzieje swoje premie roczne wyobrażają sobie zarządzający funduszami wszelkiej maści p.s. w jakiejś stacji radiowej dziś jakiś makler opowiadał że od mikołaja będzie wzrastać - to się nazywa "wróżba" ku..a jak TVN Meteo ;)) normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: js2 15.11.07, 13:50 co Ty taki "czajnik" jesteś?? wsparcie na 3470/80 boisz sie 1% spadku?? Kasa mała - strajk popytu,a nie podaż,kghm i banki jeszcze wykręcą numer. chyba,że dane będą tragiczne - choć wiesz jak to bywa z danymi może być tak /im gorzej tym lepiej/ Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: js2 15.11.07, 13:54 Zaraz czajnik..... Teraz pogrywam z lekarską zasadą : "Przede wszystkim nie szkodzić (swojemu potfelowi)" Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: js2 15.11.07, 14:01 Citro, patrz na małe spolki rownie z uwagą jak na wig20... psychologiczna bariera 4000 walnęla z hukiem. wyceny jednostek funduszy nie pozostawią zarobionym innego wyjscia jak realizacje jeszcze istniejacego zysku. wtedy i wig20 ucierpi. paniki nie ma. oj nie. panika moze dopiero nastapic. moim zdaniem to nie ulica zrobila ten zjazd, tylko fundusze, gdyz efekty rozpoczecia fatalnego listopada widzimy dopiero dzis. efekty dzisiejsze, zobaczymy na gwiazdke Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Fular 15.11.07, 14:06 A po co ja mam na nie patrzeć. Fular wchodząc na rynek zawsze ponosisz ryzyko ile ryzykuję?? 30/40pkt jak sie pomylę to trudno ale jak nie to 90pkt do wiciagnięcia i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: krew sie leje 15.11.07, 13:53 Oni swoje juz wzieli. Teraz siedzą sobie wygodnie przed monitorami i się śmieją. A co do krachu. E tam, nie bedzie żadnego krachu. Krach jest jak jest dużo optymizmu a teraz ? Opttymizm ? Jak juz to pesymizm albo zdziwienie skalą spadków (szczególnie średniaków - tu jest faktycznie istny dramat). Nie ma więc klimatu do krachu. podobnie jak w usa. Ja, podobnie jak js2, miałem sen o biciu rekrodów (maksów). A na razie bez pozycji, tym bardziej, że jesteśmy poniżej wsparcia na wig20. I nie sugerowałbym się stanami czy innymi francjami. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 fibonacci..? 15.11.07, 13:59 bo wogóle, to jesteśmy przy fibonaccim.. ta.. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: violinist4 15.11.07, 14:13 violinist4, nie psiocz na biotka, przynajmniej dzisiaj. W aplikacji do notowań mam jedną zakładkę, nie powiem jak ją nazwałem by nie urażać akcjonariuszy, w której mam biotki, systemy, próchniki i jeszcze kilkanaście podobnych spółek. Tak zakładka służy mi do badania nastrojów rynku. W mojej zakładce najlepszą spółką, pomimo małego spadku, jest dzisiaj właśnie biotek. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 14:20 tylko w nim siedzę.. 0.86, wydałem rozkazy, że gdyby tam Szwed się pojawił, to walić do niego z "Grubej Berty", bo jak co to ja się do tego Szweda przyłączę.. ;) kilka "moich" szmat, także relatywnie lepiej zachowuje się dziś od rynku.. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 14:32 No to mamy dane! teraz trzeba poczekać do jutra do 22,00 i poznamy prawdziwą reakcję Amerykanów Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 14:40 Oni muszą 24godz trawić.Jak przetrawią ,to pokażą prawdziwy kierunek w krótkim terminie Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 14:57 moim zdaniem to nie jest dzien odwrotu. nie na te obroty. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:03 Fular ty zmieniasz zdanie co chwila. Dwa dni temu współczułeś eSką po Stanach na plus 2,5%,dzisiaj co innego, taki jest rynek! tu pewności nigdy nie ma i nie będzie. Jak twierdzisz,że będzie niżej - to wiesz nic prostszego eSka i nogi nastół. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:09 absolutnie. niedzwiedziem bede póki bioton nie bedzie po 20 gr. widac w USA +4 i ich zwariowana psyche wspolczulem S-kom... sam mialem opcje L... natomiast to nie zmienia obrazu rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
kostek343 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 19:11 hehe, za to ty jestes staly, a co to ma do rzeczy? sytuacja zmienai sie jak w kalejdoskopie a ty wypomisz komus cos xco powiedzial przed wiekami masz jeszcze te L? Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:06 Oczywiście dane z usa są bez znaczenia. Nie wiem czemu Citro tak zwracasz na nie uwagę. Co one zmienia ? Nic. Ani jutro ani dzisiaj. Ważne jest to, że np. dax jest na linii trendu rosnącego czyli w niemczech właśnie ważą się losy hossy. U nas zachowanie typowe dla przełamania wsparcia. Nadzieją dla byków są faktycznie małe obroty. Ale ja wolę to przeczekać. Kasy nie kładę. W usa będzie ciekawie. Tam do wsparć po raz kolejny mało brakuje. Można popwiedzieć, że decydują sie losy światowych rynków akcji w średnim terminie. Ja roboczo obstawiam obronę hossy. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:09 A na poparcie tej tezy stawiam kasę na TPsę (kontrakty) - ta spółka póki co jakoś wydaje się mieć siłę.. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:14 Też liczę na obronę 3470/80 ,jak sie pomylę to zapłacę. Jak dla mnie za duży pesymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:18 panuje jeszcze ktoś nad tym..? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:21 Spokojnie- dramatu nie ma to pierwszy raz?? Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:24 pierwszy raz już miałem.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:19 Pesymizm duży, obroty małe, ale mi na otwarcie L-ek Jacuś nie pozwala. ( Ja cuś popytu nie widzę ) Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: ja wcale nie psioczę ! 15.11.07, 15:58 ciekawe czy bedzie wyciaganie na -4 małych na fixie... jesli nie, to fundy potrzebuja znacznie wiecej gotówki niz nam sie zdaje Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: fiu, fiu.. 15.11.07, 15:12 aż sobie ISPAGa otworzę i dokładnie popatrzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
tamoio77 Re: ło jesu to barania krew przecie! 15.11.07, 16:27 Tak właśnie wygląda nasza twarz Wszyscy mądre rzeczy piszą, Znają rynki jak cholera, a tu masz. Nie chce się po dane zajrzeć Zwierak puszcza, tylko sr... A BRIC wie swoje bo na giełdzie się nie znaju. Służę okładem. Odpowiedz Link Zgłoś