citro1 28.11.07, 10:56 Przepraszam rolników z wiejskich targowisk. Ale patrząc na rynek tylko takie mam skojarzenia,co to za handel?? PKN po godzinie ma 4mln - śmiech Gdzie animatorzy! Może od razu niech zrobia dwa fixy,jeden o 9,30,a drugi o 16,10 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gorbibanki Re: Wiocha!! 28.11.07, 11:10 Co się tak denerwujesz ??? Wziąłeś mistrzu 100 L na wsparciu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Wiocha!! 28.11.07, 11:22 nie jest tak źle - pięknie zaatakowali.. zara z rana połowa mi trzasła jak śmietana.. nerwówa była ostra - tylu zleceń to już dawno nienaskładałem ;) uff... już miałem iść na miasto, ale coś mnie tknęło i znów się popakowałem.. i żebym popołudniem mógł znowu "ufnąć".. ;) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Wiocha!! 28.11.07, 12:20 i co.. (?) tarot podpowiada, że teraz toora't.. elek - szafa - trup + elki w akcji = toora (tak mi wyszło; fusy też to potwierdziły..) ej - jak nie chcecie kasowego na termitowych wątkach - mówcie; pójde się "szlajać" na bankierze.. ;) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 13:10 jen słabnie - to dobrze dla rynków tylko niech zaczną coś handlować,bo na teraz to dalej zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 14:00 no tak niedzwiedz uspiony wczoraj na spacerze a slonko byczki przyciagnelo na pole :-) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 14:16 Europa i jen ich trochę rozruszał,za chwile dane i znowu windziarz na 15min zgubi wajchę Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Wiocha!! 28.11.07, 15:03 Tam zaraz Europa czy jen. Mamy odbicie techniczne i to w dobrym momencie. Teraz pytanie jak to się rozwinie (albo zwinie). Ja stawiam na wzrosty bo za dużo biadolenia wokoło. Wszyscy widzą tylko spadki i ryją ze śmiechu z byków. A to oznacza, że byki mogą spojrzeć odważniej i weselej na otaczające je dziwne środowisko, chłe, chłe. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 15:11 koniec miesiaca wiec do pt mozemy poszalec i troszke zbyczec :-) ale do lamania oporow misie by musialy z Citrem sie ulozyc na dluzszy spacer albo szykowac loze do zimowego snu - ale wczoraj nikt mi nie odp jaki zasieg dla tej fali spadkowej obstawiacie na FW20 Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Wiocha!! 28.11.07, 15:15 Biadol tak dalej. Tym lepiej dla byków. Właśnie o to chodzi aby tych biadolących było jak najwięcej. Kocham biadolenie. Za jakiś czas będziesz biadolił, że spadki są mało prawdopodobne, że nie da rady itd. I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Futurek 28.11.07, 15:25 Fala spadkowa doszła w Stanach do sierpniowych dołków,ten dolny knot na swiecy dziennej w sierpniu można pominąć ( emocje) Wskażniki dzienne generują sygnał kupna. Więc na razie o dalszej kontynuacji spadków można zapomnieć,a po odbiciu poznamy siłę rynku. Na razie słaba - na razie! Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Futurek 28.11.07, 15:44 to wszystko nieważne ! bierzcie znowu faktora.. (styki mi się przegrzewają już dzisiaj..) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 15:49 ostatnie obroty wygladaja jakby spadek sie wyczerpywal ale masz racje na razie tkwimy w boczniaku blizej wsparc i dopiero odbicie pokaze sile rynku - to teraz przewrotnie do ilu w gore :-)? jezeli przyjac ze byl to juz koniec fali C? Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Futurek 28.11.07, 15:52 No nie. Ty się nie pytaj do ilu w górę tylko biadol dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 15:58 kto tu biadoli na razie chyba Ty ja sie nie skarze na nic wymieniam spostrzezenia tylko - masz jakies? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Futurek 28.11.07, 16:05 Ja wysiadam - starczy,jak dla mnie trochę za szybko;)) Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Futurek 28.11.07, 16:15 citro, no nie rób mi tego !!! jeszcze jutro trzeba coś przykasować.. stany oszalały, europa oszalała, rodzimy inwestorzy oszaleli.. zostawiasz nas z tym szaleństwem.. (?) oj nie ładnie ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 16:29 no wlasnie pyt czy to dressing do konca m-ca czy - patrzac na waluty ( te jenowe zwlaszcza) poczatek wiekszej korekty spadku Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Futurek 28.11.07, 16:42 futurek1, inwestujasz w waluty czy jest jakaś forumowa wycieczka do Japonii o której nie wiem ? Zostaw tego jena w spokoju. To dyżurny temat pseudo-analityków giełdowych. Jak nie mają o czym pisać para Y/$ wraca na tapetę. Bicie piany bez żadnego znaczenia, chyba że ktoś inwestuje w waluty. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 17:04 jak moge cos zaproponowac to obserwuj ruchy np eurjpy na 1H i zachowanie kontraktow (nie zwracajac uwagi na czas i poziomy na poczatek tylko gora/dol) - a co do analitykow juz ich nie czytam wole obserwowac jak wyzej i juz zostawiam jena w spokoju skupie sie na wsparciach i oporach na FW20Z7 Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Futurek 28.11.07, 17:19 Obserwuj fut usa i zobaczysz dokładnie to samo. Każde drgnięcie o 0,000001 pkt jest odwzorowane na naszych FW. Ale nie ma się czego wstydzić, wszyscy tak mają, Londyny, Paryże i reszta krowich ogonów. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Futurek 28.11.07, 16:34 Niech szaleją beze mnie;)) Mała kasa i to mnie skłoniło do zamknięcie,a inna sprawa to taka: Luki otwarcia - Stany moga jeszcze zjechać ,pierwsze pół godziny o niczym nie świadczy,ot ( emocje) Ale byki pokazały,że też potrafią 100pkt zrobić. Ostrzegałem dwa dni temu o dużej zmienności i o odpowiedniej ilości pozycji do kapitału. A jak tam Twoje śmiecie,eurofaktor zrobił 100% w parę dni. Ja nie przepadam za takimi jazdami,ale wielu to uwielbia. No dobra dzionek zaliczony,teraz spacerek z pieskiem i zobaczymy co wymyśla o 22,oo Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Futurek 28.11.07, 16:48 Gratulacje dla zarobionych byków. Wyrzuciło mnie z rynku na 3500, ale ze względu na spadający LOP 1 eSka na zamknięciu po 3550. Wyzerowałem stan i zaczynam zabawę od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 16:58 podoba mi sie twoja konsekwencja :-) tez S na fix na zamkniecie ale z obstawa L jakby luke z rana chcieli zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Futurek 28.11.07, 17:27 I o to chodzi. Widzę etatowych biadolących wciąż biadolących (a do nich nawet Citro się przyłączył). Moja jedna L jest bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Stefek 28.11.07, 17:34 stefekmaly, nie ma kompletu biadolących. Nie widzę fulara ubolewającego nad losem emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Stefek 28.11.07, 17:55 ja się do biadolników przyłączę.. buuuuu.. ;( SFRAJEROWAŁEM SIĘ NA TORZE (jak zwykle zresztą !); i zamiast zrobić 35% zrobiłem 25%.. (w tyłek jeża !) ale mam hundred percent w faktorze po 8.60, brane (po przerwie) pod koniec sesji.. i HWDP, info jest ! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
incubus69 Re: Stefek 28.11.07, 19:37 No to ja się dzisiaj też pochwalę.Może ostatnią niezbyt szczęśliwą passę zostawiłem za sobą?Oby.w sumie 4 transakcje:6 kontraktów w tym jedno wejście w S na początku i 3 wejścia w L później każde niższe o kilkanaście pkt od zamkniętej poprzedniej pozycji.W sumie 166 pkt/kontrakt minus prowizja.Całkiem nieźle jak na 3 godzinny sen ( musiałem w nocy odstawić Rodziców na pociąg i przywieźć psa do siebie, a na godz. 7.00 do pracy, gdzie się trochę pracowało, a w międzyczasie wystawiłem te zlecenia, obstawione stopami.Miałem chęć jeszcze raz wejść w L pod koniec, ale nie spadło poniżej 3540 pkt,a tam na poz. 3537 pkt ustawiłbym swoje L-ki.Tak mi się wydawało, że USA dzisiaj nie zrobią numeru i poszybują do góry, ale byłem za bardzo zmęczony, żeby zostawać z L-kami po cenach zamknięcia.Po 3537 jeszcze bym zaryzykował. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Stefek 28.11.07, 21:01 Stefek Ty mi tu z biadoleniem nie wyjeżdżaj.Swoje eLki skasowałem i koniec.Napisałem - małe obroty,to mnie skłoniło i 120pkt od dzisiejszego dołka. Nie pisze żeby pakować się w eSki,a 2,5% w Stanach. Wiesz co ja o tym myśle,to nie Stany,nie Japonia,tylko kasa sie liczy. A tej dzisiaj na naszym wiejskim rynku nie było sporo,a co za tym idzie?? Rynek jest płytki i każde 100/200mln może zrobić plus 1,5%,albo minus 2% Opór szybki mamy na 3550/80,zobaczymy jak sobie z nim poradzą.Wsiąść do pociągu zawsze zdąże. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Citro 28.11.07, 21:07 Oj tam. No dobra dobra. Tak mi sie napisało. Ale paru tu biadoliło i dalej biadoli. I dobrze. Niech se biadolą. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Stefek 28.11.07, 21:24 Co do biadolenia to zawsze tak było ,jest i bedzie. Jak podjada do góry - prawie wszyscy widzą kolejne szczyty i wieczną hossę,jak zjadą z 10% tragedia bessa zgniły rynek itd. A Rynek sobie spokojnie faluje,raz mocniej,dynamiczniej,innym razem spokojnie. A jeszcze czasami grubaski robią sobie jaja z ulicy /tak jak dzisiaj do południa/ i na mizernych obrotach ustawiają pod siebie bazarek. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Stefek 28.11.07, 21:04 i o to chodzi ! znowu każdy zarabia - jak za starych dobrych czasów.. :) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
incubus69 Re: Stefek 28.11.07, 21:51 Te obroty dzisiaj z rana żenujące ( później trochę lepsze )-mogli zrobić wszystko-iść w dowolną stronę, wspomagając się arbitrażem.Dlatego m.in. zamknąłem ostatnie moje L-ki i nie otwierałem nowych oraz poruszałem się skokami-przy takich obrotach to lepsza metoda niż nastawienie się na jeden kierunek i przesuwanie tylko stopów.Udało się wchodzić i wychodzić w odpowiednich momentach. Odpowiedz Link Zgłoś
zakon13 Re: Wiocha!! 28.11.07, 22:27 Dzieki violinist4 za tarota z toorą sporo kaski mi dzisiaj wpadlo chociaz nie powiem ze liczylem na spadki dzisiejszego dni troche cisnienie skakalo ale ogolnie luz:) w kazdym razie dzieki i pozdro Odpowiedz Link Zgłoś