28.11.07, 10:56
Przepraszam rolników z wiejskich targowisk.
Ale patrząc na rynek tylko takie mam skojarzenia,co to za handel??
PKN po godzinie ma 4mln - śmiech
Gdzie animatorzy!
Może od razu niech zrobia dwa fixy,jeden o 9,30,a drugi o 16,10
Obserwuj wątek
    • gorbibanki Re: Wiocha!! 28.11.07, 11:10
      Co się tak denerwujesz ??? Wziąłeś mistrzu 100 L na wsparciu ???
    • violinist4 Re: Wiocha!! 28.11.07, 11:22
      nie jest tak źle - pięknie zaatakowali..

zara z rana połowa mi trzasła jak śmietana..
      nerwówa była ostra - tylu zleceń to już dawno nienaskładałem ;)
      uff...

już miałem iść na miasto, ale coś mnie tknęło i znów się
      popakowałem..
      i żebym popołudniem mógł znowu "ufnąć".. ;)

PZDR
      • violinist4 Re: Wiocha!! 28.11.07, 12:20
        i co.. (?)
        tarot podpowiada, że teraz toora't..

elek - szafa - trup + elki w akcji = toora
        (tak mi wyszło; fusy też to potwierdziły..)

ej - jak nie chcecie kasowego na termitowych wątkach - mówcie; pójde
        się "szlajać" na bankierze.. ;)

PZDR
        • citro1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 13:10
          jen słabnie - to dobrze dla rynków
          tylko niech zaczną coś handlować,bo na teraz to dalej zabawa
          • citro1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 13:26
            I trzymać mi teraz te 3500:)
            • futurek1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 14:00
              no tak niedzwiedz uspiony wczoraj na spacerze a slonko byczki przyciagnelo na
              pole :-)
              • futurek1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 14:14
                harami na TNX jednak nie klamalo :-)
              • citro1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 14:16
                Europa i jen ich trochę rozruszał,za chwile dane i znowu windziarz na 15min
                zgubi wajchę
                • stefekmaly Re: Wiocha!! 28.11.07, 15:03
                  Tam zaraz Europa czy jen. Mamy odbicie techniczne i to w dobrym
                  momencie. Teraz pytanie jak to się rozwinie (albo zwinie). Ja
                  stawiam na wzrosty bo za dużo biadolenia wokoło. Wszyscy widzą tylko
                  spadki i ryją ze śmiechu z byków. A to oznacza, że byki mogą
                  spojrzeć odważniej i weselej na otaczające je dziwne środowisko,
                  chłe, chłe.
                  • futurek1 Re: Wiocha!! 28.11.07, 15:11
                    koniec miesiaca wiec do pt mozemy poszalec i troszke zbyczec :-) ale do lamania
                    oporow misie by musialy z Citrem sie ulozyc na dluzszy spacer albo szykowac loze
                    do zimowego snu - ale wczoraj nikt mi nie odp jaki zasieg dla tej fali spadkowej
                    obstawiacie na FW20
                    • stefekmaly Re: Wiocha!! 28.11.07, 15:15
                      Biadol tak dalej. Tym lepiej dla byków. Właśnie o to chodzi aby tych
                      biadolących było jak najwięcej. Kocham biadolenie.
                      Za jakiś czas będziesz biadolił, że spadki są mało prawdopodobne, że
                      nie da rady itd. I o to chodzi.
                      • citro1 Re: Futurek 28.11.07, 15:25
                        Fala spadkowa doszła w Stanach do sierpniowych dołków,ten dolny knot na swiecy
                        dziennej w sierpniu można pominąć ( emocje)
                        Wskażniki dzienne generują sygnał kupna.
                        Więc na razie o dalszej kontynuacji spadków można zapomnieć,a po odbiciu poznamy
                        siłę rynku.
                        Na razie słaba - na razie!
                        • violinist4 Re: Futurek 28.11.07, 15:44
                          to wszystko nieważne !
                          bierzcie znowu faktora..

(styki mi się przegrzewają już dzisiaj..)

PZDR
                        • futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 15:49
                          ostatnie obroty wygladaja jakby spadek sie wyczerpywal ale masz racje na razie
                          tkwimy w boczniaku blizej wsparc i dopiero odbicie pokaze sile rynku - to teraz
                          przewrotnie do ilu w gore :-)? jezeli przyjac ze byl to juz koniec fali C?
                          • stefekmaly Re: Futurek 28.11.07, 15:52
                            No nie. Ty się nie pytaj do ilu w górę tylko biadol dalej.
                            • futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 15:58
                              kto tu biadoli na razie chyba Ty ja sie nie skarze na nic wymieniam
                              spostrzezenia tylko - masz jakies?
                              • citro1 Re: Futurek 28.11.07, 16:05
                                Ja wysiadam - starczy,jak dla mnie trochę za szybko;))
                                • violinist4 Re: Futurek 28.11.07, 16:15
                                  citro, no nie rób mi tego !!!

jeszcze jutro trzeba coś przykasować..
                                  stany oszalały, europa oszalała, rodzimy inwestorzy oszaleli..

zostawiasz nas z tym szaleństwem.. (?)

oj nie ładnie !

;)
                                  • futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 16:29
                                    no wlasnie pyt czy to dressing do konca m-ca czy - patrzac na waluty ( te jenowe
                                    zwlaszcza) poczatek wiekszej korekty spadku
                                    • js.2 Re: Futurek 28.11.07, 16:42
                                      futurek1, inwestujasz w waluty czy jest jakaś forumowa wycieczka do
                                      Japonii o której nie wiem ?
                                      Zostaw tego jena w spokoju. To dyżurny temat pseudo-analityków
                                      giełdowych. Jak nie mają o czym pisać para Y/$ wraca na tapetę.
                                      Bicie piany bez żadnego znaczenia, chyba że ktoś inwestuje w waluty.
                                      • futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 17:04
                                        jak moge cos zaproponowac to obserwuj ruchy np eurjpy na 1H i zachowanie
                                        kontraktow (nie zwracajac uwagi na czas i poziomy na poczatek tylko gora/dol) -
                                        a co do analitykow juz ich nie czytam wole obserwowac jak wyzej i juz zostawiam
                                        jena w spokoju skupie sie na wsparciach i oporach na FW20Z7
                                        • js.2 Re: Futurek 28.11.07, 17:19
                                          Obserwuj fut usa i zobaczysz dokładnie to samo.
                                          Każde drgnięcie o 0,000001 pkt jest odwzorowane na naszych FW.
                                          Ale nie ma się czego wstydzić, wszyscy tak mają, Londyny, Paryże i
                                          reszta krowich ogonów.
                                  • citro1 Re: Futurek 28.11.07, 16:34
                                    Niech szaleją beze mnie;))
                                    Mała kasa i to mnie skłoniło do zamknięcie,a inna sprawa to taka:
                                    Luki otwarcia - Stany moga jeszcze zjechać ,pierwsze pół godziny o niczym nie
                                    świadczy,ot ( emocje)
                                    Ale byki pokazały,że też potrafią 100pkt zrobić.
                                    Ostrzegałem dwa dni temu o dużej zmienności i o odpowiedniej ilości pozycji do
                                    kapitału.
                                    A jak tam Twoje śmiecie,eurofaktor zrobił 100% w parę dni.
                                    Ja nie przepadam za takimi jazdami,ale wielu to uwielbia.
                                    No dobra dzionek zaliczony,teraz spacerek z pieskiem i zobaczymy co wymyśla o 22,oo
                                    • prenditore Re: Futurek 28.11.07, 16:48
                                      Gratulacje dla zarobionych byków. Wyrzuciło mnie z rynku na 3500,
                                      ale ze względu na spadający LOP 1 eSka na zamknięciu po 3550.
                                      Wyzerowałem stan i zaczynam zabawę od nowa.
                                      • futurek1 Re: Futurek 28.11.07, 16:58
                                        podoba mi sie twoja konsekwencja :-) tez S na fix na zamkniecie ale z obstawa L
                                        jakby luke z rana chcieli zrobic
                                        • stefekmaly Re: Futurek 28.11.07, 17:27
                                          I o to chodzi. Widzę etatowych biadolących wciąż biadolących (a do
                                          nich nawet Citro się przyłączył). Moja jedna L jest bezpieczna.
                                          • js.2 Re: Stefek 28.11.07, 17:34
                                            stefekmaly, nie ma kompletu biadolących.
                                            Nie widzę fulara ubolewającego nad losem emerytów.
                                            • violinist4 Re: Stefek 28.11.07, 17:55
                                              ja się do biadolników przyłączę.. buuuuu..

;(

SFRAJEROWAŁEM SIĘ NA TORZE (jak zwykle zresztą !); i zamiast zrobić
                                              35% zrobiłem 25%.. (w tyłek jeża !)

ale mam hundred percent w faktorze po 8.60, brane (po przerwie) pod
                                              koniec sesji..
                                              i HWDP, info jest !

PZDR
                                              • incubus69 Re: Stefek 28.11.07, 19:37
                                                No to ja się dzisiaj też pochwalę.Może ostatnią niezbyt szczęśliwą
                                                passę zostawiłem za sobą?Oby.w sumie 4 transakcje:6 kontraktów w tym
                                                jedno wejście w S na początku i 3 wejścia w L później każde niższe o
                                                kilkanaście pkt od zamkniętej poprzedniej pozycji.W sumie 166
                                                pkt/kontrakt minus prowizja.Całkiem nieźle jak na 3 godzinny sen (
                                                musiałem w nocy odstawić Rodziców na pociąg i przywieźć psa do
                                                siebie, a na godz. 7.00 do pracy, gdzie się trochę pracowało, a w
                                                międzyczasie wystawiłem te zlecenia, obstawione stopami.Miałem chęć
                                                jeszcze raz wejść w L pod koniec, ale nie spadło poniżej 3540 pkt,a
                                                tam na poz. 3537 pkt ustawiłbym swoje L-ki.Tak mi się wydawało, że
                                                USA dzisiaj nie zrobią numeru i poszybują do góry, ale byłem za
                                                bardzo zmęczony, żeby zostawać z L-kami po cenach zamknięcia.Po 3537
                                                jeszcze bym zaryzykował.
                                                • citro1 Re: Stefek 28.11.07, 21:01
                                                  Stefek Ty mi tu z biadoleniem nie wyjeżdżaj.Swoje eLki skasowałem i
                                                  koniec.Napisałem - małe obroty,to mnie skłoniło i 120pkt od dzisiejszego dołka.
                                                  Nie pisze żeby pakować się w eSki,a 2,5% w Stanach.
                                                  Wiesz co ja o tym myśle,to nie Stany,nie Japonia,tylko kasa sie liczy.
                                                  A tej dzisiaj na naszym wiejskim rynku nie było sporo,a co za tym idzie??
                                                  Rynek jest płytki i każde 100/200mln może zrobić plus 1,5%,albo minus 2%
                                                  Opór szybki mamy na 3550/80,zobaczymy jak sobie z nim poradzą.Wsiąść do pociągu
                                                  zawsze zdąże.
                                                  • stefekmaly Re: Citro 28.11.07, 21:07
                                                    Oj tam. No dobra dobra. Tak mi sie napisało. Ale paru tu biadoliło i
                                                    dalej biadoli. I dobrze. Niech se biadolą.
                                                  • citro1 Re: Stefek 28.11.07, 21:24
                                                    Co do biadolenia to zawsze tak było ,jest i bedzie.
                                                    Jak podjada do góry - prawie wszyscy widzą kolejne szczyty i wieczną hossę,jak
                                                    zjadą z 10% tragedia bessa zgniły rynek itd.
                                                    A Rynek sobie spokojnie faluje,raz mocniej,dynamiczniej,innym razem spokojnie.
                                                    A jeszcze czasami grubaski robią sobie jaja z ulicy /tak jak dzisiaj do
                                                    południa/ i na mizernych obrotach ustawiają pod siebie bazarek.
                                                • violinist4 Re: Stefek 28.11.07, 21:04
                                                  i o to chodzi !
                                                  znowu każdy zarabia - jak za starych dobrych czasów..

:)
                                                  PZDR
                                                  • incubus69 Re: Stefek 28.11.07, 21:51
                                                    Te obroty dzisiaj z rana żenujące ( później trochę lepsze )-mogli
                                                    zrobić wszystko-iść w dowolną stronę, wspomagając się
                                                    arbitrażem.Dlatego m.in. zamknąłem ostatnie moje L-ki i nie
                                                    otwierałem nowych oraz poruszałem się skokami-przy takich obrotach
                                                    to lepsza metoda niż nastawienie się na jeden kierunek i przesuwanie
                                                    tylko stopów.Udało się wchodzić i wychodzić w odpowiednich momentach.
        • zakon13 Re: Wiocha!! 28.11.07, 22:27
          Dzieki violinist4 za tarota z toorą sporo kaski mi dzisiaj wpadlo
          chociaz nie powiem ze liczylem na spadki dzisiejszego dni troche
          cisnienie skakalo ale ogolnie luz:) w kazdym razie dzieki i pozdro
          • violinist4 Re: Wiocha!! 28.11.07, 22:48
            do usług !

PZDR
            • tom8010 Re: Citro wyslalem wiadoooomosc na priv ;-) 03.12.07, 20:44

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka