fular1 11.10.08, 10:36 Psychologiczne wzparcia wczoraj zostały pomamane jak słabej jakości zapałki, nie ma mowy o uklepaniu dna. Korekta sie należy. Trend is your boy friend. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misty_zwany_krawcem Re: Moje przemyślenia 11.10.08, 11:30 ale korekta czego? bo pod koniec sesji troche wzrastali...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Moje przemyślenia 11.10.08, 11:34 a to że jeździmy po 10% tam i z powrotem to swoją drogą =) przesilenie było mam wrażenie, może uderzymy w 2200, może 2300 ? tylko co dalej ?? jeśli kryzys nie ma sie ku końcowi ( a moim zdaniem wiele przed nami ) to korekta będzie zaledwie naturalną korektą w mocnym trendzie ( kto wie czy nie mocniejszym niż ta cała hossa była ) a zamykanie gield dolewa tylko oliwy do ognia Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Re: Moje przemyślenia 11.10.08, 11:47 jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów :) i wydaje mi się ze w usa nie ma praktyczne żadnego kryzysu (PKB 3,5). całe zamieszanie powstało dlatego ze, nazwijmy je, 'wielkie instytucje finansowe' odkryły ze można szantażować rząd usa przed wyborami, i ze rząd usa jest gotowy zapłacić niewyobrażane kwoty aby uspokoić sztucznie wywołaną zadymę. Ale wracając do "wykresów", nawet jeśli sie uspokoi (nie wazne nawet na jakim poziomie), i miesiącami będzie wszystko ładnie i miarowo rosło. giełda już nie będzie taka sama. ten "Wielki Skok na Kasę" podważył zaufanie do giełd na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Moje przemyślenia 11.10.08, 11:53 no to masz odważną tezę... Zamach stanu na świat powiadasz... Ale te straty w bankach to też wirtualne ? Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Re: Moje przemyślenia 11.10.08, 12:03 jak do tej pory, upadł jeden bank, został natychmiast wykupiony i tyle, a o "kryzysie" media, a właściwie miso-naganiacze trąbią od ponad roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9000 Re: Moje przemyślenia 11.10.08, 12:57 Ja tez mam spiskowa teorię , że żadnego +3,5 % PKB w USA nie ma. W 2007 chyba w III kwartale też mieli , ale na papierze. Później zrobili korektę :) Odpowiedz Link Zgłoś
borrek Re: Moje przemyślenia 16.10.08, 16:53 ewa9000 napisała: > Ja tez mam spiskowa teorię , że żadnego +3,5 % PKB w USA nie ma. W > 2007 chyba w III kwartale też mieli , ale na papierze. Później > zrobili korektę :) www.cagle.com/working/081004/deligne.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Moje przemyślenia 15.10.08, 23:55 2200 oporek, nawet do niego nie doszlismy. trend is jor frend Odpowiedz Link Zgłoś
borrek Re: Moje przemyślenia 16.10.08, 23:19 www.cagle.com/working/020729/boyle.gif Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Moje przemyślenia 17.10.08, 00:17 trend is friend to the end -ale end to dopiero za rok najwzesniej teraz czekamy na cuda i sw.Mikolaja tak do 2200 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adagol Re: Moje przemyślenia 18.10.08, 11:59 Cuda to my mamy ponoc od 25 października 2007, gdy na tron wstąpił PR-owiec zamiast premiera. Teraz miejmy nadzieję, że na GPW wróci normalnośc i odbijemy się od linii trendu wzrostowego (aktualnie przebiega na poziomie 1650-1700) i zaliczymy odbicie jak 7 lat temu, czyli 45%. Odpowiedz Link Zgłoś
mladen4 Re: Moje przemyślenia 18.10.08, 13:28 technicy zapowiadali już koniec spadków, ale w tych nienorlmalnych warunkach norlmanle zasady nie działają. ja inwestuje na razie tylko w bezpieczne teamaty: obligacje i sturktury z ochrona kapitału. kupiłem płaśnie przyjazną planetę wubeku i mogę spać spookojnie, że nic nie stracę Odpowiedz Link Zgłoś