n78_gdynia 03.12.08, 08:21 witam rozpoczynam watek kontraktow terminowych na WIG20 jaka wedlug was nalezy zajac pozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 03.12.08, 08:23 dodam, iz ja na otwarciu postaram sie zajac pozycje krotka na jak najwyzszym levelu, zwazajac na kontrakty DAX, ktore juz teraz sa na poziomomie 475 ponizej wczorajszego zamkniecia Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 03.12.08, 09:19 zamkniecie pozycji S na 1719 Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 04.12.08, 00:35 stany na zielono , byc moze jutro luka up Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 18:30 dzien na rynkach kapitalowych jak i tydzien zakonczyl sie spadkami , co bylo naturalna sprawa gdyz wczorajsze kontarkty na FW20H08 wyciagane byly na maxa za uszy, tak wiec dzis nastapila realizacja zyskow czyli zamykanie otwartych na wysokich poziomach krotkich pozycji, zadziwiajace jest natomiast ze przy tak drastycznych danych naplywajacych z rynkow zagranicznych czy takze ze stanow , spadlismy przy min do tylko 1711, jak i LOP na zakonczenie sesji wynosil 92896 znaczy, iz byc moze przyszly tydzien zaczniemy od wzrostow co obstawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 22:28 zmkniecie kontraktow S&P 500 w USA wysoko ponad wczorajszym zamknieciem na poziomie 879,52 swiadczy o wysokich byczych nastrojach , dobry sygnal do zajecia pozycji L na FW20H08 tymbardziej , iz dzis nastapila korekta wczesniejszych wzrostow tak wiec pozycja L na poniedzialek Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 22:39 Na serii FW20HO8?? Bawisz sie w kontrakty,a nie wiesz jaka jest seria ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zz-4 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 22:53 On nie jest od znania się, Citro. On jest, wiesz, team negocjacyjny, he, he. Czyli spec od mącenia. Coraz więcej jakiś dziwolągów na tym forum - chyba się szykuje jakiś większy ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 23:21 napewno dziwolongiem jestes ty skoro masz tak waski punkt widzenia obrazac inaczej myslacych jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 23:23 nie kazdy moze byc tak perfekcyjny jak ty i ma prawo sie pomylic tymbardziej iz kolejna seria wpada w litere H, tak czy inaczej zwykla literowka Odpowiedz Link Zgłoś
zz-4 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 07.12.08, 20:23 Kolego, po pierwsze naucz sie pisać po polsku. Po drugie zanim coś na kogoś napiszesz pomyśl. Ja wiem, że większość narodu ma problemy z myśleniem ale jak już się zabierasz do pisania publicznego to włóz w to jakieś przynajmniej minimum wysiłku umysłowego. Przykładowo - zakupy w almie robię od lat i nigdy mnie tam nie oszukano. Więc namawianie kogokolwiek aby nie płacił kartą w almie jest typowym złośliwym pierdem. Jak już był taki przypadek to od tego są odpowiednie służby - idź więc do nich jak jest jakiś problem; problem, który może być problemem jednego sklepu a nie całej sieci (to też jest takie typowo polskie - ponieważ gdzieś w jednym miejscu jest źle to źle musi być wszędzie - stosowanie odpowiedzialności zbiorowej czyli podstawowy błąd w myśleniu). Internet nie jest odpowiednim miejscem do tego a forum giełdowe tym bardziej. A juz zajmowanie sie czymś tak skomplikowanym jak kontrakty terminowe w sposób w jaki to robisz.....niby każdy może to robić ale czy akurat ty musisz ? Rozważ to, tym bardziej, że jest tu paru gości mających spore o tym pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 07.12.08, 22:58 kolego styl twojego pisania jak haslo "zlosliwym pierdem" swiadczy jak i zabranianie pisania na forum odnosnie sytuacji ktora poparta jest dowodami i sluzby wyjasnia znikniecie pieniedzy jak i dlaczego , zostaly pobrane pieniadze z konta jesli transakcja byla nieudana rodzi wiele domyslow, dodam , iz jesli posuneles sie do tak dalekiego obrzucenia mnie blotem, wnioskuje iz jestes postkomunistycznm tworem demokracji , ktora chce wszystko , ale z nazuceniem wlasnych totalitarnych regol jakie stosuje np, wladca i pan prezydent Kaczynski , ty mozesz mu podac reke jestes taka sama totalitarna istosta , nie respektuje demokracji jak i wolnosci slowa, tak wiec milo by bylo gdybys poskromil swoje egoistyczne uwagi , co do kontraktow , byc moze masz wiedze, nie zaprzeczam , nie pojde twym plaskim rozumowaniem , ze ty wiesz najlepiej , a inni nie maja racji , wlacz swoj analityczny umysl , i zamiast pisac jaki to jestes dobry inwesor napisz mi prognoze na przyszly tydzien, prosze pochwal sie dowodami na swoja na ten czas pusta teze jakiej nie przedstwiles, czekam na szczegoly, do ktorych merytorycznie sie odniose , na ten czas piszesz paplanine....... Odpowiedz Link Zgłoś
zz-4 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 08.12.08, 08:45 Sorry ale nie jestem w stanie ustosunkować sie to tego bełkotu. Po prostu nie wiem o czym piszesz - w jakim to jest języku ? Odpowiedz Link Zgłoś
male12 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 08.12.08, 16:26 pieski, spokój ma być. facet wie co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
male12 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 08.12.08, 16:31 skalpuję po kilka punktów dziennie. dzisiaj 16 pkt do tyłu, nie licząc kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 02:56 poniedzialkowa sesja przebiegla zgodnie z zapowiedzial kontraktow terminowych an S&P 500 , tymbardziej , iz wybilismy sie z klina gora , opinia moja na kolejne sesje jest nastepujaca, bezpodstawne wyciagniecie kontarktow marcowych FW20H09 na poziom 2100, bezpodstawne czyli nazwijmy to doslownie szulerskie wyciagniecie kontarktow za uszy na poziom 2100, dlaczego szulerskie ,bo jak kazdy z nas wie na swicie jest zle , a nawet gorzej niz zle nie ma uzasadnionych podstaw do wzrostow, malo to zauwazyc nalezy , iz po poniedzialkowej sesji , gdzie nie wyciagnieto nawet FW20Z08 powyzej 100pkt pietkowego zamkniecia co jest szuslerskim sygnalem do wejscia w pozycje L bez jak to mowi Owsiak bez trzymanki i przy okazji pozdrawiam Wilekiego Czlowieka J.Owsiaka, aby styczen 2009 roku przyniusl rejkordowy zysk z akcji Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy jak i wiele zdrowia w Nowym roku dla kazdego dziecka. Wracajac do polskiej esbeckiej szulerni, ktora to pod rozkazami amerykanskiego kapitalu rozdaje kartu na warszawskim parkiecie, co mozemy sie przekonywac niemal raz w tygodniu chociazby cudowfix 12 listopada, to ze wzrosty sa spekulacyjne swiadczy nawet o pomniejszeniu LOPu po poeniedzialkowej sesji o okolo 1000 pozycji , co nie wrozy, iz grono uliczne zwykly polski smiertelnik rzuci sie na zakupy, to ze 2100 bedziemy juz obserwolali na kontarktach marcowych swiadczy , iz te same wyparowane 1000 pozycji z FW20H08 pojawilo sie przy wzroscie kontarktow na Fw20H09, tak wiec , juz wiemy , iz poniedzialowy wzrost sluzyl zamknieciu pozycji dlugich na wysokich poziomach o otwarciu czyli zaiwestowaniu tego zamego kapitalu tylko , ze z zyskiem jaki zostanie naliczony po sesji. Potwierdza moja teze to , iz zamkniete pozycje L zostaly od razu otworzone takze jako L na FW20H09, tak wiec rajd na 2100 jest niemal pzresadzony z uwagi na takze konczacy sie rok , pomyslcie jak beda wygladaly wyniki TFI jesli wiga20 na koniec roku mialby wartosc 1600 pkt :) a teraz do mojego postkonunistycznego totalitarnego przyjaciela naszego wielcemoznego Pana szanownego prezydenta Kaczynskiego do kolegi zz-4 , kochany ivestorze od 7 bolesci , pochwal sie sie na forum , na ktorym ty stwiasz zasady , kto co moze pisac , a kto czego nie moze pisac , tu oficjalnie przyznaj sie , ile placic za otwarcie pozycji an kontraktach , jak prowizje w zebach oddajesz domu maklerskiemu jednym pytaniem cie kochasiu rozpracuje i abys za dlugo paznokci nie obgryzal podam ci do wiadomosci , ze ja place 6zl, co do ruchu dzis we wtorek , czekam na dogodny moment otwarcia pozycji krotkiej , badz jak zakladam otworzymy sie ponizej wczorajszego zamkniecia wiec zajmuje pozycje L i rajd do sw mikolaja Odpowiedz Link Zgłoś
zz-4 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 08:42 Znam bardzo dobrego psychiatrę. Mogę ci podać namiary. On ci naprawdę może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 09:47 kazdy z nas jakiegos bzika , zalozylem ten watek , aby merytorycznie dyskutowac i wymieniac informacje na temat kontraktow terminowych, tymczem widze , ze nie ma konkreciazy hazardzistow na tym forum, sami gawedziarze , Odpowiedz Link Zgłoś
wuli Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 22:25 Panowie a moze by tak skonczyc te wycieczki osobiste? Osobiscie ciesze sie jesli na forum pojawiaja sie nowi piszacy ktorzy pisza konkretnie. n78_gdynia jest jednym (i trzeba powiedziec nielicznym) z nich. Nie mam pojecia czy bedzie mial racje ale szybko sie przekonamy. Odpowiedz Link Zgłoś
male12 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 09:30 6 PLN? pochwal sie gdzie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 09:50 cene kontraktu wynegocjujesz w kazdym biurze , jesli wlasnie jesli , twoj obrot na rachunku maklerskim wykarze , iz jestes dobrym klientem i nie chca cie stracic, jesli obraocisz okolo 200 kontraktow w ciagu dnia przez jakis okres to zapewne takze dadza ci dobra cene, 7,5 zl za kontrakt to ostatnia moja cena , teraz jestem na pulapie 6zl , wiec jak koledzy leciny na polnoc czy na poludnie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
male12 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 10:04 na razie dryfujemy. pisałem wcześniej jak gram, więc szczerze mówiąc nie interesuje mnie w jakim kierunku pójdziemy. Od wczoraj kurs miota się pomiędzy wsparciem na 80, a oporem na 20. jeżeli jakiś zdecydowany ruch wybije kurs ponad te wartości to wsiadam na tą falę. a obrót 200 kontraktami dziennie, to zdecydowanie jeszcze nie mój pułap, ale chętnie poobserwuję jak robią to inni. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 22:55 fiu fiu fiu!!! 200 kontraktów dziennie - jeszcze trochę i zostaniesz animatorem rynku terminowego,a wtedy prowizja 2zł od sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Citro... 10.12.08, 10:42 posłałem meila, skrobniesz jak bedziesz miał czas ? Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 10.12.08, 01:03 wtorkowa sesja na kontraktach terminowych FW20H08 zakonczyla sie wzrostem w stosunku do poniedzialku o 24pkt , nie wiele. tym samym przy nudnej sesji wyparowalo okolo 1000 kotraktow natomiast na kontraktach marcowych FW20H09 pojawio sie o 513 kontraktow wiecej, czy byly otwierane jako S czy jako L oto jest pytanie.stany S&P500 zamknely sie ponizej poniedzialkowego zamkniecia na poziomie 887,66. Wydawac sie bedzie , iz srodowa sesja powinna otworzyc sie ponizej 1800pkt jesi byla byla na stale skoreloana z usa , natomiast mozna takze przewidziec scenariusz otwarcia powyzej wtorkowego zamkniecia i szybki rajd na poludnie, z uwagi , ze wskazniki do analizy technicznej przegrzane sa do czerowonosci, sroda przebiegnie wiec plaska korekta , tymbardziej , iz w ciagu dnia ni bda naplywaly do nas znaczase dane z rynku UE czy USA Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-tu Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 12.12.08, 12:41 witam, n78 pisze ...."pojawiło się o 513 kontraktów więcej, czy były otwierane jako S czt L oto jest pytanie....." Przecież to jest bełkot bez sensu. PRZYBYLO 513 NOWYCH POZYCJI S I 513 NOWYCH POZYCJI L, I TO STANOWI 513 NOWYCH KONTRAKTOW. Trzeba rozróżniac handlowanie juz istniejacym kontraktem od otwierania nowego kontraktu. Nowy kontrakt powstaje gdy pojawia sie nowa pozycja L i nowa pozycja S i tych dwoch nowych inwestorow (spekulantow) tworzy nowy jeden kontrakt Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 10.12.08, 08:12 TKO FW20H08 na warszawskim parkiecie sugeruje spadki Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 10.12.08, 08:31 ruszyly kontrakty FW20Z08 kurs otwarcia 1837 Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 12.12.08, 07:55 srodowe zamkniecia S&P500 jest na reke dla polskich inwestorow , pretekst do zamkiecia luki , jak i zakmniecie pozycji S dla zestresowanych misiow Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 12.12.08, 08:00 kontrakty DAX sugeruja dzisiejsze otwarcie warszawskich kontraktow, w dol Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 17.12.08, 10:22 trend wzrozstowy zachowany jest od paru sesji , nawet drastyczne ciecie stop o 75pkt w usa nie napawa investporow strachem i pion wzrostowy jest nadal zachowany 2100 na wig20 bedzie wiec utrzymany Odpowiedz Link Zgłoś
cnbc Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 20.12.08, 19:20 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 www.krocej.pl/500 Odpowiedz Link Zgłoś