Dodaj do ulubionych

FW20Z08_kontrakty_terminowe

03.12.08, 08:21
witam
rozpoczynam watek kontraktow terminowych na WIG20 jaka wedlug was nalezy zajac
pozycje
Obserwuj wątek
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 03.12.08, 08:23
      dodam, iz ja na otwarciu postaram sie zajac pozycje krotka na jak najwyzszym
      levelu, zwazajac na kontrakty DAX, ktore juz teraz sa na poziomomie 475 ponizej
      wczorajszego zamkniecia
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 03.12.08, 08:37
      pozycja L od 1741
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 03.12.08, 09:04
      S od 1739
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 03.12.08, 09:19
      zamkniecie pozycji S na 1719
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 04.12.08, 00:35
      stany na zielono , byc moze jutro luka up
      • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 18:30
        dzien na rynkach kapitalowych jak i tydzien zakonczyl sie spadkami , co bylo
        naturalna sprawa gdyz wczorajsze kontarkty na FW20H08 wyciagane byly na maxa za
        uszy, tak wiec dzis nastapila realizacja zyskow czyli zamykanie otwartych na
        wysokich poziomach krotkich pozycji, zadziwiajace jest natomiast ze przy tak
        drastycznych danych naplywajacych z rynkow zagranicznych czy takze ze stanow ,
        spadlismy przy min do tylko 1711, jak i LOP na zakonczenie sesji wynosil 92896
        znaczy, iz byc moze przyszly tydzien zaczniemy od wzrostow co obstawiam.
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 22:28
      zmkniecie kontraktow S&P 500 w USA wysoko ponad wczorajszym zamknieciem na
      poziomie 879,52 swiadczy o wysokich byczych nastrojach , dobry sygnal do zajecia
      pozycji L na FW20H08 tymbardziej , iz dzis nastapila korekta wczesniejszych
      wzrostow tak wiec pozycja L na poniedzialek
      • citro1 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 22:39
        Na serii FW20HO8??
        Bawisz sie w kontrakty,a nie wiesz jaka jest seria ??
        • zz-4 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 22:53
          On nie jest od znania się, Citro. On jest, wiesz, team negocjacyjny,
          he, he. Czyli spec od mącenia.
          Coraz więcej jakiś dziwolągów na tym forum - chyba się szykuje jakiś
          większy ruch.
          • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 23:21
            napewno dziwolongiem jestes ty skoro masz tak waski punkt widzenia obrazac
            inaczej myslacych jak ty
        • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 05.12.08, 23:23
          nie kazdy moze byc tak perfekcyjny jak ty i ma prawo sie pomylic tymbardziej iz
          kolejna seria wpada w litere H, tak czy inaczej zwykla literowka
          • zz-4 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 07.12.08, 20:23
            Kolego, po pierwsze naucz sie pisać po polsku.
            Po drugie zanim coś na kogoś napiszesz pomyśl. Ja wiem, że większość
            narodu ma problemy z myśleniem ale jak już się zabierasz do pisania
            publicznego to włóz w to jakieś przynajmniej minimum wysiłku
            umysłowego. Przykładowo - zakupy w almie robię od lat i nigdy mnie
            tam nie oszukano. Więc namawianie kogokolwiek aby nie płacił kartą w
            almie jest typowym złośliwym pierdem. Jak już był taki przypadek to
            od tego są odpowiednie służby - idź więc do nich jak jest jakiś
            problem; problem, który może być problemem jednego sklepu a nie
            całej sieci (to też jest takie typowo polskie - ponieważ gdzieś w
            jednym miejscu jest źle to źle musi być wszędzie - stosowanie
            odpowiedzialności zbiorowej czyli podstawowy błąd w myśleniu).
            Internet nie jest odpowiednim miejscem do tego a forum giełdowe tym
            bardziej.

A juz zajmowanie sie czymś tak skomplikowanym jak kontrakty
            terminowe w sposób w jaki to robisz.....niby każdy może to robić ale
            czy akurat ty musisz ? Rozważ to, tym bardziej, że jest tu paru
            gości mających spore o tym pojęcie.
            • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 07.12.08, 22:58
              kolego styl twojego pisania jak haslo "zlosliwym pierdem" swiadczy jak i
              zabranianie pisania na forum odnosnie sytuacji ktora poparta jest dowodami i
              sluzby wyjasnia znikniecie pieniedzy jak i dlaczego , zostaly pobrane pieniadze
              z konta jesli transakcja byla nieudana rodzi wiele domyslow, dodam , iz jesli
              posuneles sie do tak dalekiego obrzucenia mnie blotem, wnioskuje iz jestes
              postkomunistycznm tworem demokracji , ktora chce wszystko , ale z nazuceniem
              wlasnych totalitarnych regol jakie stosuje np, wladca i pan prezydent Kaczynski
              , ty mozesz mu podac reke jestes taka sama totalitarna istosta , nie respektuje
              demokracji jak i wolnosci slowa, tak wiec milo by bylo gdybys poskromil swoje
              egoistyczne uwagi , co do kontraktow , byc moze masz wiedze, nie zaprzeczam ,
              nie pojde twym plaskim rozumowaniem , ze ty wiesz najlepiej , a inni nie maja
              racji , wlacz swoj analityczny umysl , i zamiast pisac jaki to jestes dobry
              inwesor napisz mi prognoze na przyszly tydzien, prosze pochwal sie dowodami na
              swoja na ten czas pusta teze jakiej nie przedstwiles, czekam na szczegoly, do
              ktorych merytorycznie sie odniose , na ten czas piszesz paplanine.......
              • zz-4 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 08.12.08, 08:45
                Sorry ale nie jestem w stanie ustosunkować sie to tego bełkotu. Po
                prostu nie wiem o czym piszesz - w jakim to jest języku ?
                • male12 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 08.12.08, 16:26
                  pieski, spokój ma być. facet wie co pisze.
      • male12 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 08.12.08, 16:31
        skalpuję po kilka punktów dziennie. dzisiaj 16 pkt do tyłu, nie licząc kosztów.
        • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 02:56
          poniedzialkowa sesja przebiegla zgodnie z zapowiedzial kontraktow terminowych an
          S&P 500 , tymbardziej , iz wybilismy sie z klina gora , opinia moja na kolejne
          sesje jest nastepujaca, bezpodstawne wyciagniecie kontarktow marcowych FW20H09
          na poziom 2100, bezpodstawne czyli nazwijmy to doslownie szulerskie wyciagniecie
          kontarktow za uszy na poziom 2100, dlaczego szulerskie ,bo jak kazdy z nas wie
          na swicie jest zle , a nawet gorzej niz zle nie ma uzasadnionych podstaw do
          wzrostow, malo to zauwazyc nalezy , iz po poniedzialkowej sesji , gdzie nie
          wyciagnieto nawet FW20Z08 powyzej 100pkt pietkowego zamkniecia co jest
          szuslerskim sygnalem do wejscia w pozycje L bez jak to mowi Owsiak bez trzymanki
          i przy okazji pozdrawiam Wilekiego Czlowieka J.Owsiaka, aby styczen 2009 roku
          przyniusl rejkordowy zysk z akcji Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy jak i
          wiele zdrowia w Nowym roku dla kazdego dziecka.
          Wracajac do polskiej esbeckiej szulerni, ktora to pod rozkazami amerykanskiego
          kapitalu rozdaje kartu na warszawskim parkiecie, co mozemy sie przekonywac
          niemal raz w tygodniu chociazby cudowfix 12 listopada, to ze wzrosty sa
          spekulacyjne swiadczy nawet o pomniejszeniu LOPu po poeniedzialkowej sesji o
          okolo 1000 pozycji , co nie wrozy, iz grono uliczne zwykly polski smiertelnik
          rzuci sie na zakupy, to ze 2100 bedziemy juz obserwolali na kontarktach
          marcowych swiadczy , iz te same wyparowane 1000 pozycji z FW20H08 pojawilo sie
          przy wzroscie kontarktow na Fw20H09, tak wiec , juz wiemy , iz poniedzialowy
          wzrost sluzyl zamknieciu pozycji dlugich na wysokich poziomach o otwarciu czyli
          zaiwestowaniu tego zamego kapitalu tylko , ze z zyskiem jaki zostanie naliczony
          po sesji.
          Potwierdza moja teze to , iz zamkniete pozycje L zostaly od razu otworzone takze
          jako L na FW20H09, tak wiec rajd na 2100 jest niemal pzresadzony z uwagi na
          takze konczacy sie rok , pomyslcie jak beda wygladaly wyniki TFI jesli wiga20 na
          koniec roku mialby wartosc 1600 pkt :)
          a teraz do mojego postkonunistycznego totalitarnego przyjaciela naszego
          wielcemoznego Pana szanownego prezydenta Kaczynskiego do kolegi zz-4 , kochany
          ivestorze od 7 bolesci , pochwal sie sie na forum , na ktorym ty stwiasz zasady
          , kto co moze pisac , a kto czego nie moze pisac , tu oficjalnie przyznaj sie ,
          ile placic za otwarcie pozycji an kontraktach , jak prowizje w zebach oddajesz
          domu maklerskiemu jednym pytaniem cie kochasiu rozpracuje i abys za dlugo
          paznokci nie obgryzal podam ci do wiadomosci , ze ja place 6zl,
          co do ruchu dzis we wtorek , czekam na dogodny moment otwarcia pozycji krotkiej
          , badz jak zakladam otworzymy sie ponizej wczorajszego zamkniecia wiec zajmuje
          pozycje L i rajd do sw mikolaja
          • zz-4 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 08:42
            Znam bardzo dobrego psychiatrę. Mogę ci podać namiary. On ci
            naprawdę może pomóc.
            • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 09:47
              kazdy z nas jakiegos bzika , zalozylem ten watek , aby merytorycznie dyskutowac
              i wymieniac informacje na temat kontraktow terminowych, tymczem widze , ze nie
              ma konkreciazy hazardzistow na tym forum, sami gawedziarze ,
              • wuli Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 22:25
                Panowie a moze by tak skonczyc te wycieczki osobiste? Osobiscie ciesze sie jesli
                na forum pojawiaja sie nowi piszacy ktorzy pisza konkretnie. n78_gdynia jest
                jednym (i trzeba powiedziec nielicznym) z nich.

Nie mam pojecia czy bedzie mial racje ale szybko sie przekonamy.
          • male12 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 09:30
            6 PLN? pochwal sie gdzie tak jest.
            • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 09:50
              cene kontraktu wynegocjujesz w kazdym biurze , jesli wlasnie jesli , twoj obrot
              na rachunku maklerskim wykarze , iz jestes dobrym klientem i nie chca cie
              stracic, jesli obraocisz okolo 200 kontraktow w ciagu dnia przez jakis okres to
              zapewne takze dadza ci dobra cene, 7,5 zl za kontrakt to ostatnia moja cena ,
              teraz jestem na pulapie 6zl , wiec jak koledzy leciny na polnoc czy na poludnie ???
              • male12 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 10:04
                na razie dryfujemy. pisałem wcześniej jak gram, więc szczerze mówiąc nie
                interesuje mnie w jakim kierunku pójdziemy. Od wczoraj kurs miota się pomiędzy
                wsparciem na 80, a oporem na 20. jeżeli jakiś zdecydowany ruch wybije kurs ponad
                te wartości to wsiadam na tą falę. a obrót 200 kontraktami dziennie, to
                zdecydowanie jeszcze nie mój pułap, ale chętnie poobserwuję jak robią to inni.
                • citro1 Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 09.12.08, 22:55
                  fiu fiu fiu!!!
                  200 kontraktów dziennie - jeszcze trochę i zostaniesz animatorem rynku
                  terminowego,a wtedy prowizja 2zł od sztuki.
                  • fular1 Citro... 10.12.08, 10:42
                    posłałem meila, skrobniesz jak bedziesz miał czas ?
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 10.12.08, 01:03
      wtorkowa sesja na kontraktach terminowych FW20H08 zakonczyla sie wzrostem w
      stosunku do poniedzialku o 24pkt , nie wiele.
      tym samym przy nudnej sesji wyparowalo okolo 1000 kotraktow natomiast na
      kontraktach marcowych FW20H09 pojawio sie o 513 kontraktow wiecej, czy byly
      otwierane jako S czy jako L oto jest pytanie.stany S&P500 zamknely sie ponizej
      poniedzialkowego zamkniecia na poziomie 887,66. Wydawac sie bedzie , iz srodowa
      sesja powinna otworzyc sie ponizej 1800pkt jesi byla byla na stale skoreloana z
      usa , natomiast mozna takze przewidziec scenariusz otwarcia powyzej wtorkowego
      zamkniecia i szybki rajd na poludnie, z uwagi , ze wskazniki do analizy
      technicznej przegrzane sa do czerowonosci, sroda przebiegnie wiec plaska korekta
      , tymbardziej , iz w ciagu dnia ni bda naplywaly do nas znaczase dane z rynku UE
      czy USA
      • jestem-tu Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 12.12.08, 12:41
        witam,
        n78 pisze ...."pojawiło się o 513 kontraktów więcej, czy były
        otwierane jako S czt L oto jest pytanie....."
        Przecież to jest bełkot bez sensu. PRZYBYLO 513 NOWYCH POZYCJI S I
        513 NOWYCH POZYCJI L, I TO STANOWI 513 NOWYCH KONTRAKTOW. Trzeba
        rozróżniac handlowanie juz istniejacym kontraktem od otwierania
        nowego kontraktu. Nowy kontrakt powstaje gdy pojawia sie nowa
        pozycja L i nowa pozycja S i tych dwoch nowych inwestorow
        (spekulantow) tworzy nowy jeden kontrakt
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 10.12.08, 08:12
      TKO FW20H08 na warszawskim parkiecie sugeruje spadki
      • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 10.12.08, 08:31
        ruszyly kontrakty FW20Z08 kurs otwarcia 1837
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 12.12.08, 07:55
      srodowe zamkniecia S&P500 jest na reke dla polskich inwestorow , pretekst do
      zamkiecia luki , jak i zakmniecie pozycji S dla zestresowanych misiow
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 12.12.08, 08:00
      kontrakty DAX sugeruja dzisiejsze otwarcie warszawskich kontraktow, w dol
    • n78_gdynia Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 17.12.08, 10:22
      trend wzrozstowy zachowany jest od paru sesji , nawet drastyczne ciecie stop o
      75pkt w usa nie napawa investporow strachem i pion wzrostowy jest nadal
      zachowany 2100 na wig20 bedzie wiec utrzymany
    • cnbc Re: FW20Z08_kontrakty_terminowe 20.12.08, 19:20
      www.krocej.pl/500
      www.krocej.pl/500
      www.krocej.pl/500
      www.krocej.pl/500
      www.krocej.pl/500
      www.krocej.pl/500
      www.krocej.pl/500
      www.krocej.pl/500
      www.krocej.pl/500