misty_zwany_krawcem Re: Witam wszystkich!!!!!! 20.03.09, 18:38 to zależy na jakim interwale grasz. Tu, www.globtrex.com/Wiadomosci/show/11555-Ile+lat+potrwa+bessa+w+USA+Anal%E2%80%A6 jest jeden gość co gra na interwale 100-letnim i według niego bessa skończy sie dopiero za 17 lat :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Witam wszystkich!!!!!! 20.03.09, 18:50 .nareszcie ktoś ze starych znajomych:) Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: Witam wszystkich!!!!!! 20.03.09, 20:42 Witam - widzę że w Łodzi popracowali nad IBSem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Witam wszystkich!!!!!! 20.03.09, 20:48 .tu jeszcze jest dużo do roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Witam wszystkich!!!!!! 22.03.09, 00:27 zesrała:) wiesz ?!... zesrała ! Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Witam wszystkich!!!!!! 23.03.09, 08:43 .znów do roboty trzeba sie brać kuźwa jego maćz;)) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Witam wszystkich!!!!!! 23.03.09, 08:59 w tak ciekawych czasach wziąłeś urlop? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafio_1977 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta ? 23.03.09, 09:28 witam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 23.03.09, 09:35 coś mi tam, gdzieś świta :)). ale panowie rozumiem że macie kase? :)) więc do roboty , do roboty...wszyscy z kasą mile widziani, brać kupować, nie wybrzydzać :)). Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 23.03.09, 10:58 hahah byłem na wychowawczym:) ...niestety bezpłatnym a z giełdą jak na dzień dzisiejszy nadal jestem w separacji, choć zaczyna coś znów w Naszym związku się dziać..nie wykluczone że niedługo do siebie powrócimy:) Pamiętam wszystkich i wszystkich pozdrawiam:))) STEFKU GDZIE JESTRES Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 23.03.09, 11:06 Jestem, jestem. I co ? Czyli trzeba sprzedawać ? Odpowiedz Link Zgłoś
rafio_1977 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 23.03.09, 13:51 Stefek nic sie nie zmieniłeś a przynajmniej twoje komentarze CZAS ZACZYNAC ZABAWĘ Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 23.03.09, 15:08 A ty się zmieniłeś ? A czy w ogóle ktoś tu się zmienił ? Wystarczy, że indeks trochę nie spada a juz wypełzają ze swoich zapyziałych nor różne ciemne indywidua tworząc nowe stada swoich tępych zwolenników. A i tak jesteście tylko przegrani gawędziarze - jak wszyscy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 23.03.09, 16:50 i kogoś ty Aloha wywołał? Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 25.03.09, 22:53 hehehehehe. Kurde. Pomyślałem sobie, że skoro zaczyna się robić ciepło - czyli pojawiają się pierwsze komentarze analityków że to już koniec bessy - to pewnie forum się ożywi. No i proszę - Aljosza wrócił. Czy w związku z tym Elami ma przyzwolenie na powrót do czarnowidztwa i wieszczenie że WIG20 spadnie do poziomów poniżej tych z 2005 - bo wtedy zrobiło się drogo.... Teraz trzeba by naganiać na spadki do poziomów poniżej tych z 2000 - no ale nie wydaje mi się. Niestety mam niewiele czasu na postowanie - lajf iz brutal - za dużo pracy zawodowej - kryzys. Polecam jednak uważną obserwację wskaźników inflacji. Dezinflacyjny wpływ zalewu świata chińszczyzną został już zdyskontowany, a cała ta kasa która jest pompowana na rynek gdzieś musi znaleźć ujście. Ami Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 26.03.09, 15:44 Witam stefanka i amigo i zresztą wszystkich:) Jest tyle tak taniego towaru, że nie wiadomo co kupować:) Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 26.03.09, 15:53 Nigdy nie jest tak tanio, by nie mogło być jeszcze taniej. Wcale nie jest powiedziane, że nie będzie drożej. Kiedyś postowałem, że cóż z tego, że WIG 20 będzie na poziomie 5000 pkt. jeśli bułki kajzerki będż po 5 zeta za sztukę. 1. Najpierw uderzenie deflacji. 2. Przegięcie w drugą stronę. 3. Trudności z opanowaniem inflacji. Czy tego już przypadkiem nie było? Nie nie było - nie w tej skali.... a Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 27.03.09, 17:07 są jednak takie które już są zauważone i znów pojawiają się na nich spore wzrosty....czy to jest przypadek czy to powrót szybkiego kapitału na te papierki:)? Odpowiedz Link Zgłoś
cichaj Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 28.03.09, 23:37 Myślisz np. o BBIDEV /PIAST/? ... a może Karkosikowe ? /ja obserwuję IMPEXa/. Ciekawie też może być na Dudzie i SWZ Pozdrawiam starą gwardię - szczególnie Radiotrwam :) PS Witaj Mario - mi też się kończy "wychowawczy" - moja córa już sama chodzi i muszę coś "ugrać" na dobre buciki :) Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 29.03.09, 12:35 Dziekuję :) - ja też cię Serdecznie Witam. Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 29.03.09, 13:11 ja cie krece-cala gwardia powrocila ja tez witam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 30.03.09, 12:03 BBIDEV tak tu znów można będzie chyba trochę zarobić na te buciki:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 03.04.09, 10:01 .ah jak przyjemnie znów na fali:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 03.04.09, 10:15 A co ? Gość z Łodzi kupił se łódkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: ja tez wróciłem -czy ktos mmnie jesz pamieta 06.04.09, 20:29 ..hahhah i do tego podwodną w niej przeczekałem spokojnie wszystkie sztormy:) Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Witam wszystkich!!!!!! 06.04.09, 21:13 ja też pamiętacie mnie ? jeżeli nie to niektórzy- popamiętacie Odpowiedz Link Zgłoś
makler666 W jakie spółki inwestuje patrowiczalbo solorz 06.04.09, 22:24 Może wiecie gdzie teraz patrowicz albo solorz inwestuje Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: W jakie spółki inwestuje patrowiczalbo solorz 07.04.09, 10:16 ...nie wiem, gdzie Ci wymienieni ale za to wiem, gdzie Mario...brawo IBS nareszcie konkrety:) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: W jakie spółki inwestuje patrowiczalbo solorz 07.04.09, 10:17 ...nie wiem, gdzie Ci wymienieni ale za to wiem, gdzie Mario...brawo IBS nareszcie konkrety:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: W jakie spółki inwestuje patrowiczalbo solorz 08.04.09, 08:57 A kogo to obchodzi gdzie jest niejaki Mario ? I kogo to obchodzi ile zarobił niejaki Mario ? A w ogóle kogo to obchodzi kto to i po co jest niejaki Mario ? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: W jakie spółki inwestuje patrowiczalbo solorz 08.04.09, 14:33 Stefka!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: W jakie spółki inwestuje patrowiczalbo solorz 08.04.09, 15:24 Przeceniasz siebie, drogi koleżko. Stanowcze nie i precz pępkom świata. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: W jakie spółki inwestuje patrowiczalbo solorz 08.04.09, 21:01 gielda.onet.pl/0,1949607,wiadomosci.html stefku dajże spokój i jak tu być skromnym:)? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Witam wszystkich!!!!!! 09.04.09, 10:49 biznes.interia.pl/gieldy/news/guru-gield-na-lowy-ruszajcie-teraz,1288296 Mario Odpowiedz Link Zgłoś
eisenhower1112 Re: Witam wszystkich!!!!!! 09.04.09, 21:46 nie kojarze goscia ale do tego nie trzeba bylo wielkich guru,zreszta sprawa dojrzewa do solidnej korekty wiec moment kupna może byc "przegrzany".Witaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=89441463&a=89619557 Odpowiedz Link Zgłoś
zz-4 Re: Witam wszystkich!!!!!! 09.04.09, 22:27 Faber to, moim zdaniem, jeden z najlepszych inwestorów. Czytam go od dawna (5 - 7 lat). To nie jest analityk ale facet, który inwestuje swoją kasę (również zarządza kasą innych, z tego co pamiętam). Udziela sie na całym świecie, prowadzi też działalność charytatywną w tajlandii (to taki dziwny szwajcar mieszkający w tajlandii). Typowy contrarianin, zawsze jest przed rynkiem więc.....i tu jest jego największy problem - ma co jakiś spore problemy z timingiem czyli prognoza jest trafna ale trzeba mieć bardzo głęboką kieszeń aby na tym zarobić. Ale jak ktoś ma taka kieszeń to może zrobić fortunę. Czyli absolutnie nie jest to typ inwestycji dla każdego (dla większości na tym forum kompletnie nie do skorzystania). Odpowiedz Link Zgłoś
zz-4 Re: Witam wszystkich!!!!!! 09.04.09, 23:06 Tu jest link na blog fabera dla czytających po angielsku: marcfaberblog.blogspot.com/ Na dowód tego, że jego pomysły są dla elity: na tym blogu rekomenduje mongolię jako kraj o super potencjale (coś jak arabia saudyjska). Czy jest tu ktoś kto by zainwestował w mongolii ? Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Witam wszystkich!!!!!! 11.04.09, 00:17 mi opadła szczęka Odpowiedz Link Zgłoś
eisenhower1112 Re: Witam wszystkich!!!!!! 11.04.09, 11:35 A na blogu Fabera z prawej masz blog Petera Shiffa,którego nie znałes. Odpowiedz Link Zgłoś
veronikas Re: Witam wszystkich!!!!!! 16.04.09, 09:23 Mario powrócił i na śmieciach znów wzrosty:)? IBS zapitala do góry jak aż miło, cos w tej Łodzi kombinują? Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Witam wszystkich!!!!!! 16.04.09, 09:52 Pokombinować to on se może co najwyżej w swoim nosie. Ktoś inny tam kombinuje. Tyle, że na naszej wspaniałej giełdzie ostatnio jest mnóstwo podobnych spółek a sporo nawet znacznie ciekawszych pod względem kombinowania niż IBS. Więc drogi pacanie, nie przesadzaj z rolą naszego nosowego kombinowacza, cheł, cheł. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Witam wszystkich!!!!!! 16.04.09, 11:16 Ja napiszę inaczej. Szacun dla wszystkich. Tych kombinujących w zaropiałych nosach też. Odpowiedz Link Zgłoś
veronikas Re: Witam wszystkich!!!!!! 16.04.09, 14:20 aloha11 07.04.09, 10:16 ...nie wiem, gdzie Ci wymienieni ale za to wiem, gdzie Mario...brawo IBS nareszcie konkrety:) nareszcie znów zapodajesz na czym zarabiać:) Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Witam wszystkich!!!!!! 21.04.09, 09:41 Spadek od szczytu o około 30%. Czy wy pacany w ogóle wiecie o czym piszecie ? I czy wiecie na jakim rynku działacie ? Kumacie na czym polega spekulacja na śmieciach ? Cheł, cheł. Ale oczywiście wyszliście z IBS na szczycie ze świetnym zyskiem i pewnie teraz polujecie aby wejść z powrotem. Ja wszyscy bajarze na tym forum, cheł, cheł. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Witam wszystkich!!!!!! 22.04.09, 14:46 Jakieś sugestie co do dalszych losów IBS ? No, gdzie jesteście ? Rurki wam pacany pomiękły ? Gdzie jest guru z zadartym kinolem ? Gdzie jego wierni ? Odpowiedz Link Zgłoś