3miastoorg 10.04.09, 10:09 Kolejne hcujki wyzyskujące pracowników i niszczące lokalną konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yez.hodowca Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 10:15 Spóźnili się moim skromnym zdaniem z wejściem do Polski, tak jak eBay czy AOL. A tak w ogóle, czy oni za te cztery dolary to serwują chociaż dobrą kawę? Pytam, bo ostatnio miałem od Starbucksa paczkę nieźle zapowiadającej się kawy w ziarnach, która była bardzo przeciętna. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarnoo kawa moze byc slaba, atmosfera ma byc ok! 10.04.09, 10:27 hehe, pelna zenada, 10zeta albo i wiecej (4$) za srednia kawe w tandetnym amerykanskim wnetrzu z muzyka BMarleya... tak to bedzie miejsce gdzie w Polsce beda lansowac sie *gwiazdy* seriali, tylko amrest musi kilku z nim zaplacic i cyknac kilka fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeu Re: kawa moze byc slaba, atmosfera ma byc ok! 10.04.09, 10:35 Średnia kawa? To beznadziejne, industrialne siki i do tego stanowczo za drogie. Podane w klonowanych, tandetnych lokalach bez duszy. Ja rozumiem, że Polacy muszą się nauczyć kultury picia kawy, ale na litość boską, nie od USA! Uczmy się od Portugalczyków i Włochów! Macdonaldowi kawy trzeba powiedzieć stanowcze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: kawa moze byc slaba, atmosfera ma byc ok! 10.04.09, 11:23 Smakuje tak samo jak "kawa" w Makdonaldzie, tyle że jest 4 x droższa. Szkoda czasu i pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukka12 Re: kawa moze byc slaba, atmosfera ma byc ok! 10.04.09, 12:26 McDonald's podaje kawę Jacobs - na pewno nie jest to cud świata, ale też nie są to, jak ktoś napisał, siki z wodą, tylko całkiem porządna kawa. Nie smakuje Wam kawa ze Starbucks? Jaką pijecie na codzień i uważacie za naprawdę dobrą? Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Kawa i herbata z Mc Donald'sa 10.04.09, 13:27 Nie wiem, jak innym, ale mnie ich napoje, obojętnie w czym są podawane, już zawsze będą zajeżdżały steropianem. Odpowiedz Link Zgłoś
lecoqsportif Re: Kawa i herbata z Mc Donald'sa 11.04.09, 09:41 Starbucks we Wrocławiu - zdjęcie na wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
puterko00 Re: kawa moze byc slaba, atmosfera ma byc ok! 23.06.09, 14:32 Nie wiem jak smakuje bo tak naprawde nie piłam.Zawsze rano przed praca wypijam w domu swoja Astre a dwie kawy po drodze do pracy to jak dla mnie za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
lukka12 Re: kawa moze byc slaba, atmosfera ma byc ok! 10.04.09, 12:29 Cena kilkunastu złotych za kubek też nie odbiega od tego, co jest w innych sieciach: Coffee Heaven, iCoffee, a nawet, przeliczając objętość, Wars :) Ile chcielibyście płacić za kawę? Odpowiedz Link Zgłoś
marter7 Re: kawa moze byc slaba, atmosfera ma byc ok! 10.04.09, 13:13 Ja chciałbym tyle co w Portugalii ;) [lub i 2 razy tyle, byle była takiej jakości] Café 0,50 € Carioca (café ou limão) 0,50 € Descaféinado 0,50 € Café Pingado 0,60 € Meia Leite 0,70 € Galão 0,80 € Café c/ Aguardente 0,80 € Chocolate Quente 0,80 € Cappuccino 0,90 € Odpowiedz Link Zgłoś
lukka12 Re: kawa moze byc slaba, atmosfera ma byc ok! 10.04.09, 13:35 Ja mam niedaleko domu kawiarenkę, w której całkiem przyzwoite latte kosztuje w przeliczeniu w okolicach 1 euro, więc w okolicach cennika, który wkleiłeś. Kawy z sieci to trochę inny sposób picia, są dużo większe i odpowiednio droższe. Przeliczając te 11-13zł na objętość pewnie wyjdzie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Gazeta nie ma innych zmartwień? :P 10.04.09, 11:24 Zajmują się tym Starbucksem jakby rzeczywiście miał uratować Polskę przed kryzysem :> A kawę w papierowym kubku można faktycznie kupić w Polsce od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Tu przegiąłeś. 10.04.09, 12:08 Przynajmniej w USA lokale nie muszą być dokładnie klonowane i mogą mieć zupełnie ciekawy lokalny charakter. Inna sprawa, że o ile pamiętam ta kawa to się zaczyna od 4 dolarów. W Szwajcarii w Starbucksie za duużą dobrą kawę trzeba było płacić niecałe 10 CHF - na dzisiaj jakieś 28 PLN (no ale Szwajcaria jest droga). Kawa jak kawa - mówi się o stylu Starbucksowym (jak na USA jest bardzo mocna, podawana też w dużych porcjach) i jedni ją kochają inni omijają szerokim łukiem. Inna sprawa, że kilka lat temu kawiarnie Starbucksa to był hit, trudno było znaleźć miejsce siedzące. Podobnie było jednak i w innych sieciówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 12:18 I tak jak ebay i AOL sie zawinie, pozostawiając obłok kurzu... Bye, bye już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
torent4321 Re: Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 10:21 Ja to tylko cierpliwie czekam, aż ktoś sie zainteresuje powiązaniami w Polsce samej grupy, mam na myśli spółki córki, i takie spółki gdzie udziały ma "kryształowo" czysty mangement a są powiazane ze spółką notowaną na giełdzie umowami, ludźmi, usługami itp.. Czekam cierpliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 11:03 Kto ma się zainteresować? Prywatny biznes. Niech sobie robią powiązania jak chcą. A jak wiesz coś o przestępstwach to zgłoś się do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
torent4321 Re: Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 11:48 Jakie przestępstwa? Ja nic nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiul80 Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 11:08 16kwietnia otwierają we wrocławiu kawiarnie .tyle że gorszej lokalizacji wybrac niemogli bo plac grunwaldzki wprawdzie duzy i tam maja swoj siedzibe ale poza pracownikami amrestu chybatamnikt chodzic niebedzie po pół roku jak juz umilknie szum po starbucksie. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Dal was to paradoks? 10.04.09, 11:17 "Największa na świecie sieć kawiarni nie ma dobrej prasy. Paradoksalnie, podobnie jak sam Amrest." Wg was, dziennikarzełków, im goriza opinia sieci, tym lepsza właściciela? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
the.witcher jaka kawa? to co dają w sb to napój kawowy 10.04.09, 11:37 jeśli ktos te świństwo w tekturowym kubku nazywa kawą to znaczy, że nigdy nie pił prawdziwej kawy ;) ale przecież nie chodzi o to co oni tam serwują za kosmiczne jak na polskie warunki ceny, ważny jest lans, grymasy, frazesy, bywanie i gęba stałego bywalca światowej sieciówki ;))) żałosne, ale jestem pewien, że gdzie jak gdzie, ale w wawce frekwencja dopisze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Starbucks sprzedaje pomyje nie kawe 10.04.09, 11:52 w Australii padl glownie przez marna jakosc sprzedawanej kawy mysle,ze w Polsce bedzie podobnie manager.money.pl/news/artykul/starbucks;znika;z;australii;jest;za;slaby,234,0,358378.html Odpowiedz Link Zgłoś
estevez Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 12:13 heh znawcy kawy sie odezwali. Jak nie piliscie to nie piszcie. Jak sie napijecie to wtedy napiszcie - bo poki co to wygladacie tak samo jako sie Walmart zapowiadal, ze w Polsce otworzy sklep - sami przeciwnicy a nikt tam nigdy nie byl, tylko wiekszosc kupuje w sklepach dyskontowych ale to takie modne, kiedy nagle Polacy moga sie przeciwstawic amerykanskiej konsumpcji w stylu Starbucks - ani jednego komenta w stylu : mi ta kawa nie smakuje (a mi wlasnie nie smakuje), sam sprzeciw dla sprzeciwu - typowe dla Polski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Muszę uczciwie przyznać że ze wszystkich sieciówek 10.04.09, 12:18 Starbucks ma najlepszą kawę. Czekam kiedy będą w Polsce. Zobaczycie, że w Coffee Haeven itp. podają nam sz....y za sporą kasę. Ale są trendy.... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 12:19 Oczywiscie ludzie maja rozne gusta, jesli ktos lubi mocna wloska kawe to Starbucks nie jest dla niego. Ja wlasnie dzisiaj jestem umowiony z zona na lunch w Starbucksie i mysle ze jak zawsze bede zadowolody. Obserwujemy Starbucks przez wszystkie nasze podroze przez Ameryke i Europe i wszedzie ma wysoka jakosc i czystosc. W ubieglym roku bylismy np bardzo szczesliwi kiedy napotkalismy Starbucks w Sewilli, hiszpanskie jedzenie uwazamy za dosyc podle i Starbucks uratowal nam przynajmniej sniadania. Po prostu wiadomo czego sie spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
the_cause pismak i jego angielski 10.04.09, 12:24 "- Ostatni raz byłem w Starbucks ponad rok temu. Oni jeszcze żyją? Myślę, że prawdziwe dno giełda osiągnie dopiero wtedy, gdy zbankrutują - skomentował tekst jeden z internautów i nie jest to jedyny dowód na to, że marka największej sieci kawiarni na świecie nie ma już tego uroku, co kiedyś." Chyba jest raczej odwrotnie? Internauta raczej sugeruje, że bankructwo Starbucksa będzie prawdziwym sygnałem katastrofy na giełdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Starbucks, AmRest - dwa bratanki 10.04.09, 12:25 Coś czuję, że marketoidy ze Starbucksa będą chcieli tubylców uczyć jak posługiwać się kawą, kawiarnią i dodatkami do nich. Dlaczego mam przeczucie, że skończą jak Ebay? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio Palermo w Krakowie - oto jest kawa!!! 10.04.09, 12:26 ich kawa jest sztuczna, to juz nie jest kawa tylko jakis napój kawopodobny, choc w zamierzeniu miała byc to kawa. mam kubek tej firmy i stoi na półce, jest ładny z matrioszka z rosji. W moskwie sa juz od dawna, ruskim takie restauracje sie podobają. Dla mnie to plastik i amerykański pasztet. Spróbujcie kawy w krakowie w kafejce: PALERMO. To jest kawa! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Palermo w Krakowie - oto jest kawa!!! 10.04.09, 15:31 szabepio napisał: > Spróbujcie kawy w krakowie w kafejce: > PALERMO. To jest kawa! Jeśli będę w Krakowie spróbuję. Jeśli ich kawa jest taka dobra to dlaczego nie chcą otworzyć więcej swoich kawiarni? W Warszawia na przykład. Narzekacie na Starbucksa za ekspansję ale nic nie robicie aby z nim mądrze rywalizować. Dlatego Starbucks istnieje na całym świecie. I to was boli. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nie wybiorę się raczej do Starbucks na kawę 10.04.09, 12:40 Nie widzę potrzeby kreowania się na podstarzałego snoba. Kiedyś przypadkiem byłem w Starbucks w Londynie. Wierzcie mi, nic specjalnego. Szkoda kasy. Wszędzie dookoła jest to samo. Często nawet w innych miejscach kawa jest smaczniejsza. Nie rozumiem tych amerykanów. Zachwycają się jakimiś spidermanami, czy batmanami, jedzą śmieciowate hamburgery, przesłodzone batoniki a dupy im rosną szybciej jak dom, który buduje mój sąsiad za płotem. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_przemian Sieciówki - gó... w złotym papierku 10.04.09, 13:17 Każdy kto wchodzi do Mc Donald'sa, KFC, Pizzy Hut, Sfinxa, Sturbucksa i tym podobnych przybytków jest usprawiedliwiony pod warunkiem, że traktuje całą ich nędzną ofertę w pięknej marketingowej otoczce z przymrużeniem oka, a swoją obecność w tego typu lokalach jako potrzebę chwili i sytuację bez wyjścia. Bo tam nie można ani dobrze zjeść ani napić się dobrej kawy - nie ma się co oszukiwać. Tak samo w hipermarketach nie kupimy dobrej jakości ubrań ani owoców, warzyw, czy indywidualnie dobranych kosmetyków. Wpadasz- łapiesz, co popadnie, wypadasz. A zaspokojenie jest chwilowe. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Sieciówki - gó... w złotym papierku 10.04.09, 15:34 O to własnie chodzi. Starbucks to miejsce na gdzie wiesz czego oczekiwać. Nie jest to miejsce na niedzielne spotkanie rodzinne po kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Należy stawiać na oryginalność, indywidualność 10.04.09, 13:25 Ze Sturbucksami jest tak, jak ze szkołami nauki jazdy. W Piasecznie jest na przykład taka, co należy do całej sieci rozsianej po Warszawie i okolicach. I jest pan Ziutek, który ma dwuosobową działalność i razem z panem Stefanem mają duże wzięcie i nie muszą sobie wywieszać reklamy na płocie, bo zorientowani wiedzą od znajomych, że tylko u dwóch starszych panów o fizjonomii menelików, ale niesłychanie utalentowanych pedagogicznie, a przy tym dowcipnych i cierpliwych, można naprawdę nauczyć się prowadzić pojazdy mechaniczne. Tak samo kierowcy polecają sobie nawzajem przydrożne bary na trasie do Poznania, a pani Jola z Bródna robi najlepsze naleśniki w swojej małej gastronomii, zaś w Jabłonnej na przeciwko domu weselnego są przepyszne lody. I to się wbija w pamięć, a nie wizyta w Mc Donalds'ie koło Sezamu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Starbucks - jestem wielkim fanem 11.04.09, 20:38 Myślę, że autor sam nie wiedział, o czym pisze. Mogę uznać jego dowody (ale nie się z nimi zgodzić) jedynie wtedy, gdy powie, że nigdy nie płaci 8zł za piwo w pubie, bo może kupić to samo za 2,50 w sklepie. Skąd to przeliczenie, że jeżeli w USA się płaci za kawę 4$, to w Polsce to będzie po kursie dolara z dnia?? Czy w Polsce Heineken w barze kosztuje 24zł, dlatego że w Holandii kosztuje 7 euro? Swoją drogą latte, które zawsze kupuję w Starbuck'u kosztuje 2,65$. A ile to kosztuje w Polsce w Coffeeheaven? 8zł (jak pamiętam 2 lata temu). 5 centów z 1,80$ to jest prawie 3%, czyli o 2 punkty procentowe więcej niż państwo daje z naszych 1% z PITu. Odpowiedz Link Zgłoś
qqeq Starbucks, AmRest - dwa bratanki 22.05.09, 12:26 Jedyna i najlepsza kawa to Arabica Coffea. Jak zamawiacie ją w Sklepie Coffeawpiszcie SUPREME a otrzymacie rabat Odpowiedz Link Zgłoś
larry_mcc Re: Starbucks, AmRest - dwa bratanki 14.06.13, 11:20 Na wykresie postał układ korekcyjny i jest to prawdopodobnie korekta prosta. Zakres fal A i C pokrywa się dając szansę na powrót do wzrostów zgodnie z dotychczasowym kierunkiem trendu. Średnie krótkoterminowe odwracają w górę potwierdzając oczekiwany zwrot. Słabe wyniki za IQ 2013 dały podstawę do wykończenia fali C w korekcie. www.gieldowy-wizjer.pl/pl-amrest-mozliwa-korekta-prosta/ Odpowiedz Link Zgłoś