w.s3 Budowa meczetu zatrzymana. A gmach już prawie g... 12.07.12, 08:22 Czy w ramach wzajemności budowany jest kościół w państwie fundatora meczetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Budowa meczetu zatrzymana. A gmach już prawie g... IP: *.icpnet.pl 18.08.12, 17:04 zatem poproszę o wybudowanie w Arabii Saudyjskiej kościoła katolickiego, bo żadnego zaje się tam nie ma - i wtedy porozmawiamy o tolerancji i równości i prawie do budowania meczetów w Eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albwu za 20 lat IP: *.icpnet.pl 07.09.12, 15:03 Ja mówię młodym - za 20 lat będziecie biegać do meczetu i nikt Was nie będzie pytał czy chcecie. Wszystko zaczyna się od jednego meczetu na Wiertniczej, teraz następne przy Rondzie Zesłanców i we Włochach, a za kilkanaście lat w panoramie Wwy będzie pełno minaretów z coraz mniejszą ilościa wież kościelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
elemir Prosta propozycja 23.01.13, 01:38 Jeden meczet w Polsce za jeden kościół chrześcijański w Arabii Saudyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak z Pragi Budowa meczetu zatrzymana. A gmach już prawie g... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 10:47 Dużo poróżuję, mam ponad 50lat, nie praktykujący katolik. Z obawą obserwuję procesy społeczne które powoli zmieniają Europę... Byłem wielokrotnie w UK i pod Londynem widziałem agresywnych islamistów, zaczepiających białe kobiety w europejskich strojach, dzielnice na peryferiach gdzie nie zapuszcza się policja. W Paryżu widziałem patrole islamskie odganiające "białych" od miejsc gdzie stoją meczety. Byłem zaskoczony wzrostem ilości bezrobotnych, bezdomnych francuzów śpiących pokotem na chodniku - wszyscy byli rdzennymi francuzami i Europejczykami ! Dla myślących: współczynnik dzietności to ilość dzieci na dwuosobową rodzinę. Aby dana kultura mogła przetrwać musi in być większy niż 1,6 przy aktualnej średniej długości życia. O ekspansji danej nacji można mówić przy wsp. 1,8. We Francji i Anglii wynosi on obecnie 1,4 - we Włoszech i Hiszpanii 1,1... W mniejszościach islamskich w tych krajach wynosi on od 8,0 do 11,0 i dodatkowo ta sytuacja jest wspierana przez systemy socjalne w tych krajach. Czy my, Polacy, choć raz nie możemy wyciągać mądrych wniosków z cudzych błędów? I tu dygresja: środowiska prawicowe takie jak PIS, zdeklarowane jako katolickie z założenia zdają się w ogóle nie zauważać problemu, wolą zajmować się kwestią smoleńską. W Szwecji, zbyt późno zauważono problem i zakazano zewnętrznego finansowania budowy meczetów i "ośrodków kultury islamskiej". Za wzór może być stawiana Japonia, gdzie islam jest na cenzurowanym. Można go wyznawać tylko prywatnie, osoba publicznie się do niego przyznająca może być zwolniona z pracy, nie jest możliwe nabycie gruntu lub nieruchomości przez organizację lub osobę jawnie powiązaną z islamem. W Japonii nie ma ani jednego meczetu. Jeśli ktoś jeszcze nie dostrzega problemu islamizacji Europy i naszego kraju niech odpowie sobie na proste pytanie: dlaczego przez 60 lat powojennej historii w Polsce meczetów powstało raptem kilka, a teraz ciągle słyszy się o powstawaniu nowych "sal modlitewnych" i świątyń ? Kwestia mody? Nie martwię się o siebie, martwię się o moje wnuczki i ich przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżon świnka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.13, 13:03 Proponuję podłożyć im świnię. Kilo smalcu albo co. Odpowiedz Link Zgłoś