r1234_76 a stadiony... 23.04.13, 13:02 jak zwykle o niedożywionych dzieciach było... ale pomyślcie: świątynia będzie kosztować z 160 mln. z czego z kieszeni państwowej było z 70 mln (40 z budżetu, 30 blacha z KGHM). Na jeden tylko głupi stadion, przepraszam, basen narodowy, wydano z 2 mld PLN. wszystko z publicznych pieniędzy. A to nie koniec, bo na utrzymanie trzeba będzie dokładać tyle, że w 5 lat pewnie wystarczyłoby na tę całą świątynię.... świątynię rocznie będzie pewnie odwiedzać więcej osób, niż ten stadion. jestem przeciwny wydawaniu pieniędzy publicznych na takie sprawy, ale z dwojga złego, to ta świątynia jest lepszym pomysłem. no, i najwyraźniej nie kradli tyle - przy pierwszych szacunkach ten stadion nie miał być wiele droższy od tej świątyni.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrus63 Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... 23.04.13, 13:25 Biblijna wersja Dekalogu: "Jam jest Pan, Bóg Twój, którym cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli." I. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną. II. Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg Twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, a czyniący miłosierdzie tym tysiącom tym, którzy mnie miłują i strzegą moich przykazań. A kosciol ma to gdzies, liczy sie blichtr, purpura, zloto i kasaaaa......A barany daja na to. Papiez nic z tym nie zrobi. Musialby zyc sto lat i przeprowadzic rewolucje jak Luter. Nigdy w zyciu to sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sqlap72 Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... 23.04.13, 13:48 >Kardynał Nycz) Tłumaczył, że co pokolenie Kościół pozostawia po sobie "strzeliste wieże". < Też mi event. Pieski to nawet codziennie na spacerze znakują swój teren. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_nienumerowanej_rp kardynale nycz... 23.04.13, 14:17 ...mogła cię twoja matka wyskrobać... byłoby o jednego sqrwysyna katabasa zwyrodnialca mniej na świecie... a tak - kosztowałeś naród pewnie kilka milionów złotych... i pewnie jeszcze trochę twoja zbrodnicza egzystencja będzie polskiego podatnika kosztowała... ale na szczęście (oby) już niedługo, stary strupie... podobno wieże kościelne służą jednemu celowi - leczeniu kompleksu małego członka stawiającego je katabasa... to teraz wiemy, czemu ta kupa gówna w centrum Wilanowa jest taka wielka... ............................................................. Co łączy rozbiory, wojny światowe, stalinizm, konkordat i wybór Kaczyńskich na premiera/prezydenta RP? Wszystkie te wydarzenia są formą okupacji narodu polskiego przez żądnych władzy zwyrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... 23.04.13, 16:54 To jest piękne :):)Tylko szkoda ,że metropolita nie wyjaśnił ,co ten koszmarek ma z kulturą wspólnego ?"Papież nie ma na pewno na myśli, żeby Kościół rezygnował z bycia mecenasem kultury. Wiem to od niego samego - odpowiedział arcybiskup. " Odpowiedz Link Zgłoś
koooala Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... 23.04.13, 16:59 Jasne, kto dzisiaj wyobraża sobie Warszawę bez Pałacu Kultury i Nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chronił ks. pedofi Nycz... IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 17:54 kardynał Nycz jest najwyższy rangą/stopniem (kardynał!!!) kościelnym dostojnikiem polskim któremu udowodniono ukrywanie księdza pedofila ,są na to protokoły sądowe ,dokumenty i pieczątki ... " Kilka lat później przypadkiem księdza R. zajął się Robert Dziemba, wtedy dziennikarz radiowy, do którego zgłosiła się matka innej ofiary. Dziemba zawiadomił hierarchów z Koszalina (w tym, jak wynika z zeznań przed sądem, również ówczesnego biskupa koszalińskiego, a dziś metropolitę warszawskiego, kard. Kazimierza Nycza), ale księdza R. nie spotkały żadne nieprzyjemności " cyt."Newsweek", Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być 23.04.13, 19:18 Chyba żadna tajemnica,zobaczymy kto z KGHM będzie na pokropku tego monstrum,ciekawe ile firm państwowych i samorządów przekazało kasę na ten cel i w jakiej wysokości to chyba nie jest tajemnicą Panie Nycz.To jest po prostu niewiarygodne państwowe firmy łożą na rzecz obcego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sxasx Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... IP: *.play-internet.pl 23.04.13, 19:26 Ta megalomania w budowach ma tyle wspólnego z ewangelią i nauką Jezusa, ile limuzyny, pałace i luksusy biskupów z apostołami Odpowiedz Link Zgłoś
volverener Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... 23.04.13, 22:09 Brakuje 5 milionów? Przecież jeden przekręt w Komisji Majątkowej za sprawą Ducha Świętego to grubo więcej. Jak ten Nycz ma czelność o takich drobnych kwotach rozmawiać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciw_debilom Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... IP: *.ip.skylogicnet.com 23.04.13, 23:14 Poku...ło czarnych pedofilów. Za te pieniądze można było wybudować super szpital pod wezwaniem ch... wie którego świętego. Czy to nie byłoby milsze waszemu Bogu???? Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macieuk Myślałem, że takie cudeńka tylko w KRLD mają... IP: *.zax.pl 23.04.13, 23:43 a to nasza krajowa gigantomania i bezguście, no ale właśnie taki jest polski Kościół. Wstyd, że coś tka paskudnego i gigantycznego pochłania pieniądze, za które można by pomóc tylu potrzebującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 07:32 Adam Struzik -marszałek woj. mazowieckiego dotuje Instytut Jana Pawła ll - wynajmuje pomieszczenia biurowe w kompleksie Swiątyni Opatrzności Bożej. Umowę z samorządem województwa zawieral proboszcz Zdzisław Struzik - prywatnie rodzony brat marszalka Adama Struzika. W 2006 r. przekazał sejmik kościołowi 20 MILIONÓW złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być IP: 156.17.6.* 24.04.13, 08:49 Spoko ! Przerobimy to na jakiś użyteczny społecznie obiekt 8-) To tylko kwestia czasu 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
biust75d Ile na to poszło z budżetu? 24.04.13, 09:02 Czarnuchy niech oddadzą kasę z budżetu. I utzrymanie na koszt parafii, gdzie ten maszkaron stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsawvoice Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.13, 09:33 w sumie to ksztalt tej inwestycji idealnie oddaje jej charakter... Wielka Wyciskarka do duzej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
sure 160 mln? 24.04.13, 10:57 Wątpię aby w tej kwocie inwestycja się zamknęła. A naród coraz bardziej drylowany podatkami i sporo ludzi żyje w nędzy. Ciekaw jestem czy KGHM będzie dalej taka dumna jak zdesperowani złomiarze będą z tej kopuły spadać. Odpowiedz Link Zgłoś
mira Kard. Nycz o Świątyni Opatrzności: "Mogła być m... 13.03.14, 22:39 pomnik ludzkiej glupoty i okrucienstwa Odpowiedz Link Zgłoś