Gość: w IP: *.range86-142.btcentralplus.com 11.03.06, 01:53 Polandia - kraina przekretow, kolejny odcinek juz wkrotce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryszard wójcik Re: Sędzia W. z zarzutami IP: 81.1.88.* 11.03.06, 02:06 Tak to wyglądało: s9.bitefight.pl/c.php?uid=29683 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derty a kiedy kolej na Listka ? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 11.03.06, 07:14 ta morda z cygarerm w pysku drażni wszystkich kibiców, głosowałem na PiS, więc zróbcie cos z tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekameka LIstkiewicz kluczem do wszystkich afer w PZPN IP: *.koba.pl / *.koba.pl 11.03.06, 07:28 przycisnąć go, to wszystko wyśpiewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typer czy choć jeden spośród nich jest sprawiedliwy? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:40 Kolejny sędzia - kolejna afera ___ Bonus 140 zł w Betandwin! Do 400zł dla nowych w Sportingbet! Liga angielska na żywo online! bukmacherzy.250free.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: a kiedy kolej na Listka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 07:16 Zgłoś się na Witosa na przeszczep rozumu. Majś świeżą dostawę ptasich móżdżków. Odpowiedz Link Zgłoś
kresowiak1999 Re: Sędzia W. z zarzutami 11.03.06, 07:08 Jeżeli ktoś poświęca niemal pół życia sędziowaniu... i braniu kasy ;-)........ to naturalne jest, że chciałby pełnić tę funkcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cymr Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:26 Człowieku, ten gość gdy jeszcze sędziował miał już tyle kasy, że mółby kupić niejeden klub piłkarski. Łakomił by się na jakiś marny tysiąc zł ? Pomyśl. Znam go osobiście (pracuję w jego firmie), każdemu życzę takiego Szefa. NIc dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC:REALISTA Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.03.06, 20:45 pOPIERAM TWOJ PUNKT WIDZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:42 Tu nie jest mowa o jakimś tysiącu zl, ale o 10 mln, dzięki ktorym p. Rysiu mógł rozkręcic biznes. Nie wszyscy mieli taka szansę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:40 To logiczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa Re: Sędzia W. z zarzutami 11.03.06, 08:30 Pan Wójcik to bardzo porządny człowiek. Jestem wstząśnięta i nie rozumiem powodu postawienia mu w/w zarzutów. Proszę, nie wypowiadajcie się o kimś kogo nie znacie i nie rzucajcie bezpodstawnych sloganów. Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Re: Sędzia W. z zarzutami 11.03.06, 08:54 Sugeruję zapoznać się z historią pracy pana Wójcika jako sędziego i jego wypowiedziamy w tym czasie. Dziw bierze, że ma czelność ubiegać się o stanowisko w kolegium sędziów. Osobiście nigdy nie robiłbym z nim żadnych interesów - nawet psa nie dałbym mu do popilnowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC:REALISTA Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.03.06, 21:03 SZANOWNY INTERNAUTO/TKO/ COZY!ODPOWIEM TYLKO TAK "EIN NARR KANN MEHR FRAGEN ALS ZEHN WEISE ANTWORTEN".STWIERDZAM ,ZE PAN/PANI TO TEN JEDEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC:REALISTA Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.03.06, 20:54 ODP:DO PLETWY !MASZ RACJE!!! TYLKO ZE TO NIE SA SLOGANY TYLKO BEZCZELNE OBRZUCANIE BLOTEM W NAJGORSZYM TEGO WYDANIU, CZLOWIEKA KTORY JEST SZANOWANY,UCZCIWY. TO SKANDAL W PANSTWIE MAJACYM ASPIRACJE DO PANSTWA PRAWA I SPRAWIEDLIWOSCI.TO KRAJ OBLEDU.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:47 Pan Pogan i Dolata też byli szanowanymi Obywatelami Opola!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:REALISTA Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.03.06, 18:02 Odp:dla Jam. Panie JAM nie porownoj Pogana i Dolaty do czlowieka o ktorym tu zabieraja glos internauci bo to nie przystoi. Pan Pogan duzo lat wczesniej na zabawie sylwestrowej dostal w "dziub" za swoja bute i arogancje o czym lokalna prasa pisala.Pan Szteliga rowniez przestrzegal na lamach prasy o tych "panach z Ratusza". I co i nic zostal zakrzyczany rowniez przez media ze nie ma racji, ze prowadzi zla robote.Gdyby wowczas sprawa zajeli sie dziennikarze wczesniej by sprawa sie wyjasnila.Wtedy rowniez byli dyspozycyjni mimo tego ze Pan Szteliga byl z tej samej formacji. Wniosek jest jeden w kazdym srodowisku sa ludzie i ludziska.Nie nalezy wszystkich mierzyc jedna miarka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris*** PZPN IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 11.03.06, 09:22 ludzie! po raz kolejny mamy przyklad, co sie dzieje w strukturach pilkarskich w polsce. gdzie jest minister sportu?! (nowo powolany), gdzie sa ci cali kaczynscy, ktorzy opowiadali o naprawie panstwa?! polska pilka smierdzi, a taki "listek" zaciera rece, bo reprezentacja ma sukcesy i mozna wszystko zatuszowac... rzygac sie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shooya Re: Sędzia W. z zarzutami IP: 70.230.73.* 11.03.06, 09:34 Dojczlandia - kraina przekrętów, kolejny odcinek już wkrótce... sport.gazeta.pl/pilka/1,65085,3204553.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek Zgadzam sie z pletwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:42 nie wierze by sedzia wojcik mial cos wspolnego z tymi przekretami, bo wiem ile mniej wiecej zarabia sedzia UEFA i FIFA, a poza tym firma sindbad jest jedna z najporzadniejszych firm w polsce. a za aferami w sindbad SA stoi pan G. (garbowski).a jak znam swiaat to nasze kochane panstwo z kieszeni podatnikow wyplaci jeszcze wojcikowi odszkodowanie za zniszczenie dobrego imienia ktorym ja go nadal darze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Zgadzam sie z pletwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:37 ojojo voytek, czyżbyś pracował w tej świetnej firmie? Widzę ze praconicy stanęli na szefem, bo a nuż stracą robotę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal jesteśmy zakładnikami Mundialu IP: *.robbo.pl 11.03.06, 09:47 Wolę czysta piłkę i brak naszej reprezentacji na Mundialu wNiemczech niż sytuacja w której wszyscy jesteśmy zakładnikami wyników tej drużyny. Towearzystwo z PZPN a teraz jeszcze Ekstraklasa SA to ludzie do odstrzału... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek do znawcow futbolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:57 jak by ktos nie wiedzial to ten zarzut nie ma nic wspolnego z pilka.poza tym wojci kk nie pracuje w pzpn od ponad roku, jak by ktos ze znawcow nie zauwazyl to on nie jest obserwatorem pzpn,tylko uefa i fifa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WZIEU siedlecki bierze w łape w szczecinie na Uniwerku.. IP: *.veranet.pl 11.03.06, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
a.retka brawo dla "dziennikarzy" którzy to napisali 11.03.06, 10:39 Udało Wam się złamać prawo. Pan sędzia może wytoczyć Wam proces cywilny, który wygra. Jeżeli nie wierzycie to polecam art. 6 ustawy o ochronie danych osobowych. ps: ja wiedziałem bez sprawdzania o kogo chodzi, średnio rozgarnięta osoba może dotrzeć do takiej informacji w mniej niż minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Re: brawo dla "dziennikarzy" którzy to napisali IP: *.stansat.pl 11.03.06, 12:13 Drogi Buraku !!! Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem a później polecaj !!! Ten artykuł nawet nie wymaga interpretacji, jest jasny i klarowny - a Wójcikowi za całokształ należy się wyróżnienie !!!! Więcej takich pseudodziałaczy, którzy naszą piłkę potrafią rozreklamować :))) Misio L.zapewne wyciągnie pomocną dłoń i znowu sie wszystko rozejdzie po kościach. Będzie się mógł teraz uznać za wybitnego. Odpowiedz Link Zgłoś
a.retka Re: brawo dla "dziennikarzy" którzy to napisali 13.03.06, 09:43 Profesorze! W tym tekście pojawiają się "sędzia W." i Wójcik. Jeżeli nawet prokuratura powiadomiła dziennikarzy o sprawie to nie wiemy czy wydała zgodę na publikację danych osobowych oskarżonego. Bez takiej zgody (najlepiej pismenej) wydanej przez prokuratora, sąd lub samego oskarżonego dziennikarze łamią prawo. PS: doceniam czułe przywitanie ale wolałbym żebyś w ten sposób do mnie nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Re: brawo dla "dziennikarzy" którzy to napisali 11.03.06, 13:26 Droga a.retko, o tym jaka jest norma bynajmniej nie decyduje treść jednego przepisu. To prawniczy elementarz. Np. Art. 148. § 1. Kodeksu Karnego: Kto zabija człowieka, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 8, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności. Gdyby trzymać się tylko tego artykułu wówczas każdy kto zabije człowieka podlega sankcji wymienionej w tym artykule. Jednak bywają przypadki szczególne, jak np. osoby nieletnie, osoby niepoczyatlne, działanie w obronie koniecznej. Są one opisane w innych miejscach kodeksu karnego a nawet w innych aktach prawnych. Odwoływanie się do pojedyńczych przepisów z pominęciem innych to najczęstrzy błąd ludzi nie mających najmniejszego pojęcia o prawie. Jak i w Twoim przypadku, powołując się na artykuł 6 pominęłaś art 2. tej ustawy, który określa czego dotyczy ta ustawa. A dotyczy ona przetwarzania danych osobowych w zbiorach danych. Art 7 wyjasnia co to jest zbiór danych w świetle ustawy i niestety nie jest nim artykuł w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.retka Re: brawo dla "dziennikarzy" którzy to napisali 13.03.06, 09:48 Masz rację, w tej sprawie dużo lepszy będzie artykół 13 prawa prasowego: "Art. 13. 1. Nie wolno wypowiadać w prasie opinii co do rozstrzygnięcia w postępowaniu sądowym przed wydaniem orzeczenia w I instancji. 2. Nie wolno publikować w prasie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe, jak również danych osobowych i wizerunku świadków, pokrzywdzonych i poszkodowanych, chyba że osoby te wyrażą na to zgodę. 3. Ograniczenie, o którym mowa w ust. 2, nie narusza przepisów innych ustaw. Właściwy prokurator lub sąd może zezwolić, ze względu na ważny interes społeczny, na ujawnienie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe." Z tekstu wynika, że prokuratura powiadomiła dziennikarzy o dochodzeniu, nie ma żadnej informacji o zgodzie na ujawnienie danych osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziawa Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.broker.com.pl 11.03.06, 10:59 Chciałbym przeczytać o uczciwym sędziowaniu, uczciwych sędziach i i uczciwych byłych sędziach. Ale niestety pan Listkiewicz otacza się tylko klakierami i ludżmi skorumpowanymi. Dlaczego??? Bo sam jest umoczony po same pachy w tym gó..e. Dla dobra polskiej piłki powinien odejść precz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.ghnet.pl 11.03.06, 12:17 Wiadomo, ze Ryszard W.to Ryszard Wojcik. Po co ta tajemnica z inicjalami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.atol.com.pl 11.03.06, 14:36 kłamstwo ma krótkie nogi i długi nos... tak było, jest i będzie. więc może lepiej zastanowić się czy warto robić coś co później okazać się może jednym wielkim przekrętem, w naszym kraju niestety kolejnym... przykro czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:14 gazeta+wyborcza=szmatlawiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:20 to dziwne, ze wszystkie wypowiedzi w obronie p.Rysia wychodza z tego samego adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.chello.pl 11.03.06, 18:32 Właśnie to ciekawe. A może obrońca pana W. jest u niego na pensji, albo był jego asystentem. Proponuje to sprawdzić, żeby byle kto nie mącił ludziom w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 07:24 Twój też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc cała Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:14 niestety polska to taki kraj ze jak komus cos idzie to wszyscy sa zanim, a jak podwinie sie noga to juz wielka nagonka.pan wojcik mial juz zarzut proukuratorski od jakiegos czasu lecz gazeta napisala o nim dopiero dzis.napisala to tylko gazeta i czemu akurat dzis, wieice?? bo ja tak.otoz w dniu wczorajszym w gazecie wyborczej w dodatku opolskim ukazal sie artykul o odrze opole.bylo na nim widac zdjecie (oczywiscie nie z tego roku)jak pilkarze odry usuwaja snieg z murawy banerem sponsora z ktorym odra do wczoraj negocjowala o dod. 100tys.pln(a na dniach miala podpisac umowe).pisze do wczoraj bo po obejrzeniu tego artykulu prezes firmy, sponsor zrezygnowal,a pan wojcik zadzwonil do dzienikarzyny z gazety ze nigdy juz mu nie udzieli wywiadu.i z tak blahej sprawy zaczela sie nagonka na wojcika.wiem o tym bo pracuje w odrze.dlatego mimo ze nie glosowalem za PISem popieram p.kaczynskiego niech wezmie sie za dzienikarzy co maja na celu tylko udupic kogos.ale wierze w sprawiedliwosc, ze wojcik zostanie uniewinony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michała Re: cała Prawda IP: 217.197.74.* 11.03.06, 18:20 Niestety to co pisze mój poprzednik to prawda. Niedorajdy z gazety w ten sposób mszczą się np na biznesmenach. Sam bylem swiadkiem takiej sytuacji na innym opolskim biznesmenie. Miejmy nadzieje ze prawo, ktorym sie zaslaniaja ich tez osadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:realista Re: cała Prawda IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.03.06, 19:31 Obaj przedmowcy maja racje. Niestety musze stwierdzic ze w Polsce zawod niektorych dziennikarzy mozna przyrownac do szamba. Sami unurzani w szambie staraja sie obrzucic kogosc blotem. Najlepiej im idzie obrzucic ludzi powszechnie znanych i szanowanych.Pan Ryszard Wojcik nie jest moim kolega, jednak znam go od lat.Jest to czlowiek skromny, uczciwy i sprawiedliwy.Przyczyna moze byc tylko jedna.Nie dal KOMUS KASY i dlatego jest nagonka na jego osobe. Jak slusznie zauwazyl jeden z internautow ze Pan Ryszard Wojcik moglby kupic dobry klub pilkarski bo go na to stac. Jednak niektorzy zawistni ze swoja praca przez ponad 20 lat dorobil sie tego co ma chca go obrzucic blotem.Przeciez cos z tego blota przylgnie.Firma SINDBAD jest znana na rynku europejskim i ma bardzo dobra renome. W Niemczech byla sprawdzana i kontrolowana wiele razy przez wiele czynnikow i zobyla I miejsce wsrod wszystkich przewoznikow.Najwyzszy czas aby nierzetelni dziennikarze odpowiadali przed Sadem .Poczytnosc tej gazety przez takich dziennikarzy nie wzrosnie.Mam na mysli nierzetelnych dziennikarzy.Jak mowia w Niemczech "jeder sieht durch seine Brille", natomiast Anglicy mowia "every ass loves to hear himself bray" i wlasnie niektorzy lubia sluchac swego ryku.Dziennikarzom nierzetelnym przesylam maksyme "die Dummen werden nicht alle". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: cała Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:09 brawo realista.bardzo mi sie podoba co napisales. mam nadzieje ze ktos w koncu sie wezmie za tych bezkarnych cwaniakow i ze znajda sie odwazni by zlozyc pozwy przeciw nim.mam nadzieje ze pan wojcik rowniez zlozy pozew i to jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC:REALISTA Re: cała Prawda IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.03.06, 20:38 PANIE GOSCIU,MNIE NAJLEPIEJ PODOBA SIE REKLAMA W TV "TO WSZYSTKO JEST TUTAJ JAKIES CHORE" TAK TO KRAJ OBLEDU I PARANOII.MIALO BYC TAK PIEKNIE! NIESTETY TAK NIE JEST I NIE BEDZIE.JUZ SA DYSPOZYCYJNI DZIENNIKARZE I RESZTA URZEDOW.NIEMIECKIE PRZYSLOWIE MOWI"AUS FREMDER LEUTE HAUT IST GUT RIEMEN SCHNEIDEN"CO PO POLSKU MOZNA POWIEDZIEC "Z CUDZEJ SKORY WYGODNIE CIAC RZEMIEN".ZASTANAWIALEM SIE CZY PISAC NA TYM FORUM JEDNAK GDY OBRZUCAJA BLOTEM UCZCIWEGO CZLOWIEKA TO KREW MNIE ZALEWA.MOZNA PRZYTOCZYC TU AFORYZM HORACJUSZA"WSZYSTKO WINNO MIEC SWE GRANICE /EST MODUS IN REBUS/.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD Re: cała Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:35 za kilka lat uniewinnienie i odszkodowanie z NASZYCH pieniędzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asasas Re: cała Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:18 koleś, cvzy ty zwariowałeś. Oni sknerusy jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: cała Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:52 Tak tak znana to ona jest, ale jak powstała to ciekawa historia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk A teraz przemówią niemieckojęzyczni: IP: *.chello.pl 11.03.06, 23:22 Tak se patrze, czytam te głosy niżej i zastanawiam sie w ktorej czesci Polski tyle osób zna niemiecki? ktos wie? Podpowiadam: w Opolu. Resza bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwidon Re: A teraz przemówią niemieckojęzyczni: IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.03.06, 02:23 Jeszcze niech prokurator sprawdzi prywatyzację hotelu "Olimpijski" obecnie chyba "Festiwal". Wówczas p.Wójcik był doradcą ds.prywatyzacji. No i sobie sprywatyzował i przestał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:REALISTA Re: A teraz przemówią niemieckojęzyczni: IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.03.06, 11:05 gosc - Analityk napisal"...w ktorej czesci Polski tyle osob zna niemiecki? ktos wie?..."Nie bede zlosliwy ale nie znasz uwarunkowan historycznych.Druga sprawa to nalezy sie uczyc.Jesli ci nie odpowiada niemiecki to moze napisze ci tak "ugowor luczsze dienieg a slowo ne strila, a glybsze ranit".Wiec zastanow sie co piszesz.Odpisalem bo piles do moich postow.Moge dodac tylko izbawi Bog i nas ot etakich ludiej.Chyba ze pan wyznaje zasade "divide et impera" tzn.dziel i rzadz,tj. siej niezgode, bys mogl rzadzic.Na marginesie moge panu powiedziec ze w szkole musialem sie uczyc rosyjskiego, bo w tym regionie uczono rosyjskiego i laciny.Chcialbym aby przyslowie lacinskie "homo homini lupus est" nie bylo w zyciu codziennym naduzywane, ale ze smutkiem stwierdzam ze tak jest tzn czlowiek czlowiekowi jest wilkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozpoznanin Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.03.06, 03:48 Jednak to jedna banda. Zmiana wladzy nic nie dala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 09:39 Nie znam czowieka osobiście. Znam firmę Sindbad, bo kto nie zna. Jedno co mnie łączy z panem Wójcikiem to fakt, że byłem również opluwany na tym forum. Przyczyną tego, że znalazłem się na tym forum był fakt, że ktoś z dyskutantów kupił w mojej firmie wadliwy towar. Bubel został oczywiście wymieniony w ciągu kilku dni ale "forumowiczowi" było mało, więc dowalił mi personalnie na tym forum. Podobnie jak pan Wójcik nic nie mogłem zrobić. Dołączyło się do niezadowolonego klienta kilku takich co zawsze będą "bić kapitalistę" i zaczęło się przez kilka dni walenie jak w przysłowiowy bęben. Bardzo to przeżywałem, a o rodzinie nie wspomnę. Jakie wnioski wyciągnąłem z tamtego smutnego dla mnie okresu ? Kompletna znieczulica na wszystko i wszystkich w tym mieście. Pomagałem dwum klubom sportowym, pomagałem szkole nr 5 bo do niej chodziły moje dzieci. Nie odmawiałem pomocy finansowej pewnej szkole tańca przed organizowanymi przez nią turniejami dla dzieciaczków. Dorzucałem się do kolonii dla dzieci, którą to zbiórkę organizowała inna lokalna gazeta. Od tamtego czasu powiedziałem DOŚĆ. Z powodu bubla jaki dostarczyła pewna fabryka zostałem oblany wszelkimi pomyjami jakie można sobie wymyśleć. Iluż to forumowiczów chętnie dołączyło do tej nierównej walki i z jakim zaangażowaniem. "Biliście" mnie drodzy forumowicze przez prawie dwa tygodnie za ukrytą wadę towaru, a ponieważ człowiek nie jest jednak z żelaza i przeżywa bardzo takie personalne wycieczki dlatego zwracam wam uwagę abyście zbyt pochopnie nie wylewali żółci w stosunku do innych bo czynicie krzywdę, zarówno bohaterowi waszych wpisów jak i jego rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:46 O nie, kochany właśnie dzieki nowej władzy dowiesz się o tych przekrętach!! Tak to bys nadalżył w przekonaniu o tym że np. tacy biznesmeni są nieskazitelni!! Nie uwierzę ,ze w Polsce można było się dorobić takich fortun bez układów! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Sędzia W. z zarzutami 13.03.06, 09:20 Gość portalu: jam napisał(a): > O nie, kochany właśnie dzieki nowej władzy dowiesz się o tych przekrętach!! Tak > > to bys nadalżył w przekonaniu o tym że np. tacy biznesmeni są nieskazitelni!! > Nie uwierzę ,ze w Polsce można było się dorobić takich fortun bez układów! A co Ci ta wiedza da, więcej nienawiści? Czy myślisz, że wiedza o ludzkich błędach poprawi Twój byt ? Nikt nie jest nieskazitelny, bo jesteśmy tylko ludźmi, najgorsze jednak, że niedługo więcej będzie sędziów niż sądzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:26 Kochani bardzo bym chciała aby ktoś np. PZU spłaciło moje kredyty. Zapewniam za są mniejsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sędzia Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:55 Ten kraj to prawdziwe bagno. Prokuratura puszcza farbę do prasy po to aby zniszczyć człowieka. Warto wspomnieć, że jeśli nie była to informacja pochodząca od rzecznika prasowego prokuratury to mamy do czynienia z ujawnieniem tajemnicy śledztwa. Dziennikarze z tego grajdołka za wszelka cenę chcą sensacji. I walą po nazwisku na pierwszej stronie (co ciekawe w wydaniu ogólnopolskim jest już sędzia Ryszard W.) A od postawienia zarzutów do wyroku droga daleka. Jeśli Wójcik jest winny niech idzie siedzieć, jeśli nie jest winny niech idzie siedzieć prokurator który ujawnia tajemnice i dziennikarz. Ale z wyrokami wstrzymajcie się do czasu zakończenia sprawy. To elementarne zasady kultury. W jednym Wojcik ma racje na pewno. Kaczyńscy rozpętuja wojnę wszystkich ze wszystkimi.Po to by ukryc, że nic nie są w stanie zaproponować temu narodowi, nic oprócz igrzysk nienawiści. Ale przyjdzie czas i na Kaczyńskich. Najdalej na trzy lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:REALISTA Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.03.06, 19:15 Sedzio! Masz racje w 100%. Calkowicie sie z Toba zgadzam!Moze dozyje ze w tym kraju bedzie normalnie.Nic sie nie zmienia a mialo byc lepej!Na forum zabieralem glos wiele razy, nikogo nie zniewazalem i dalej nie bede ale ilez czlowiek moze wytrzymac nie uzywajac mocniejszych slow.Ale jest prawda ze Polska nie moze byc normalnym krajem,tzn rowniez ze ludzie w naszym kraju nie dorosli dodemokracji i przemian. Czasami nachodza mnie wstretne mysli, ze szkoda ze W.Jaruzelski wprowadzil stan wojenny, gdyby nie wprowadzil w tej chwili niektorzy uczyliby sie demokracji w zimniejszym klimacie. Dla goracych glow troche ochlody. Moze i mnie tez.Pozdrawiam Pana i Wszystkich realistycznie myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:58 Realisto ciebie pogięło!!! I Ty będziesz pisał, że szkoda że Jaruzelski wprowadził stan wojenny itd.. Chłopie Ty stary komunista jesteś, a jak ci tu za gorąco to masz wybór. Ewakuuj się na białe niedźwiedzie!! A porządkowanie panów sędziów zostaw Prokuraurze. Pozdrawiam Prokuraturę w Opolu i mam nadzieję że nie da się wmanewrować w układy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:Realista Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.03.06, 13:20 Panie Ja - prosze ze zrozumieniem czytac posty i nie zarzucac mnie czegos co nie jest zgodne z prawda.Byc moze ze to ja napisalem"nie w pelni dokladnie" o co mi chodzilo.Nie popieralem stanu wojennego, lecz przypuszczalem cosie moglo stac gdyby go nie wprowadzono? Prosze sie zastanowic nad wydarzeniami w bylej Jugoslawi,co jest w Iraku i wielu innych rejonach swiata? Byc moze, ze doszloby wowczas w Polsce do walk bratobojczych do walk z agresorem a wowczs to tylko ruiny i zgliszcza.Bylem i jestem za praworzadnoscia,panstwem prawa, uczciwoscia w kazdej dziedzinie zycia, wolnoscia i tolerancja.Z pisanych przez Pana postow wynika ze jest Pan czlowiekiem wyksztalconym lecz z natury impulsywnym i porywczym. U mnie te cechy tez sie przejawiaja.Nie zanudzam i przepraszam innych internautow ze na tym forum pozwolilem sobie na wymiane zdan z Panem "Ja"Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:01 > szkoda ze W.Jaruzelski wprowadzil stan wojenny, gdyby nie wprowadzil w tej > chwili niektorzy uczyliby sie demokracji w zimniejszym klimacie. Dla goracych > glow troche ochlody. Moze i mnie tez.Pozdrawiam Pana i Wszystkich realistycznie > > myslacych. A no to juz wiadomo z kim mamy do czynienia, moze Jaruzelskiemu jeszcze pomnik postawisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:Realista Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.03.06, 13:26 Prosze przeczytac /jak ma Pan zyczenie/ moja odpowiedz udzielona Panu "Ja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:04 I tu pana boli Panie Sędzio,o innych porzekrętach chcesz czytać ale jak dotyka to ciebie samegolub kogoś tobie bliskiego to już źle. Nareszcie dziennikarze złamuję blokadę informacji. Pozdrawiam Pania Redaktor i czekam na dalsze relacje z przebiegu śledztwa. Proszę się nie poddać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzer Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:08 Sędzio naucz sie czytać tekst ze zrozumieniem: Pan Wójcik w tekście cieszy się że p. Kaczyńscy zaczęli robic porządki, więc z tego rozumiem że chce aby rządzili jak najdłużej1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) czy sędzia Ryszard W. nie był juz podejrzany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 00:18 Była przed laty afera. Z Listkiewiczem się wywuinęłi. A kiedy rezygnował z sędziowania to co? Bo już mu prokurator siedział na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW>OPOLE< Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:46 Ciekawe kto dostał zlecenie na sprzedaż biletów na MŚ w niemczech i kto będzie woził swoimi autokarami tych klientów ?????? Czy ktoś zna odpowiedź.?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.atol.com.pl 13.03.06, 15:59 Ja znam, zlecenie PZPN, a jechać możesz sobie Sindbadem, Orbisem albo czymś innym. Jeżeli tu szukasz sensacji, to trafiłeś jak kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sędzia W. z zarzutami IP: *.gaja.net.pl 13.03.06, 21:46 No niestety nie Sindbad sprzedaje bilety, gdyby tak było to przynajmniej można by normalnie kupić bilety i pojechać, a tak masa kibiców nie mających dostępu do netu, albo starszych co się nie znają, nie pojedzie na mistrzostwa, bo bilety to loteria w internecie.Bez sensu. Sindbad chociaż organizuje jakiś wyjazd dla tych co wylosowali bilety, polecam bo organizacja na piątkę.Byłem w Manchesterze ostatnio i było super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Będzie afera IP: 81.210.71.* 14.03.06, 09:20 Można wygrywać różnego rodzaju sondaże gdy skorzystało się z nie swoich pieniędzy (PZU Życie) oraz zniszczyło rynek przewozów autokarowych w Polsce stosując stałą politykę przekupywania biur podróży sprzedających bilety Sindbada, nie licząc się z kosztami. (Patrz art. Gazeta Wyborcza - sport str. 31 z 11-12 marca 2006). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caymann Re: Będzie afera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:50 Jan - nie wiesz o czym mówisz, jakie przekupstwa???. Widzę, że ludzka zazdrość i obłuda nie zna granic... Najprościej zgnoić kogoś kogoś nie mając pojęcia o sprawie. Przykre to i bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Sędzia W. drukował dla kartof(L)i IP: *.jelonki.robbo.pl 24.07.06, 21:15 w swoim pożegnalnym meczu, drukował dla Legii w finale Pucharu Ligi z Polonią. Karny "z kapelusza" nie wystarczył: Polonia strzeliła bramkę w ostatniej minucie meczu :) Odpowiedz Link Zgłoś