Dodaj do ulubionych

W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli

• Gość: DoKibicówJagi a co ta zaciśnięta pięść ma oznaczać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 09:42
      i dlaczego nie jest otwarta dłoń? albo zaciśnięta pięta?
      Co to ma symblizować? przemoc? Siłę? to nie piłka ręczna :)
      • Gość: szkoda gadac Re: a co ta zaciśnięta pięść ma oznaczać? IP: *.2-0.pl 10.11.07, 10:00
        bo trzyma race... trudno trzymac race w otwartej dloni, nieprawdaz? no chyba, ze
        ty tak potrafisz.... gwoli scislosci: ta flaga to symbol ultras JB (tak, tych od
        opraw i dopingu) i z rasizmem nie ma nic wspolnego... poza tym w jadze graja
        czarnoskory Rodnei i brazylijczyk Ewerthon i jakos nie skarza sie na rasizm...
      • boulo Re: a co ta zaciśnięta pięść ma oznaczać? 10.11.07, 10:37
        jak dla mnie o moze tez to: zacisnieta piesc to symbol sily, kolory oznaczaja klub - czyli po prostu fajne logo oznaczajace silny i mocny zespół. raca? to juz wytlumacza chlopaki z Jagiellonia Ultras. Dla mnie fajna flaga na poparcie ulubionego zespołu. A ponadto skuteczna, bo od dzis rozpoznawalna. gdzie tu RASIZM ??????
        mnie sie flaga podoba.
        (co innego zachowanie kiboli :((( - syf)
    • Gość: hmmmm W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.11.07, 10:00
      a ja myslalem, ze czerwona zacisnieta piesc to co najwyzej anarchistyczny
      symbol... jakas gupia ta gazeta
    • sraczynski W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli 10.11.07, 10:04
      A czego się spodziewać po białymstoku? Kto tam był wie, że pod miastem mają straszne żyły wodne, które spłaszczają zwoje mózgowe i normalny człowiek po kilku tygodniach staje się człowiekiem neandertalskim.
      • Gość: Zonder Re: W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.icm.edu.pl 10.11.07, 12:10
        ja sie nie dziwie, białystok to wioska chamecka i mieszkaja tam smiecie i
        wywloki .Trudno takie bydlo z wioski bialostockiej okreslic mianem ludzi.
        bialystok to psy i dziadowszczyzna a jaga to szmata.
    • grzes1966 W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli 10.11.07, 10:09

co robić? to proste jak ..ie! i nie ma w tym żadnej filozofii.
      Koniec meczu, walkower dla drużyny przeciwnej i po zawodach. A
      jeżeli bydło sprowokuje zamieszki - drużyna 2 klasy rozgrywkowe
      niżej.
      • tomekk361 Wszyscy powinni nosić koszulki z tym śmieciem Che 10.11.07, 10:30
        wtedy według GóWna byłoby poprawnie i ładnie!:P)
    • Gość: MIEDZ&SLASK !!! W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.wro.vectranet.pl 10.11.07, 10:30
      No i po co to naglasniac!! Po meczu synka do sady 24h, a szmate do
      pieca i po sprawie, kiedy w koncu Ci wszyscy lesni dziadkowie wkocu
      sie zwolnia, potrzeba ludzi ktorzy szyko i efektywnie niszcza zlo
      polskiej pilki!!! MIEDZ&SLASK !!!
    • Gość: adas W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 10:41
      w bialymstoku czerwona armia tyez wywyiesila flage ktora nie pdobala sie panu
      tomaszewskiemu.jakis dziswny ten delegat.tylko widzew rts
    • nicolasix W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli 10.11.07, 10:43
      w warszawie przegrała wyborcza. w imię własnej wojny jaką toczy ze sceną
      kibicowska (zresztą nie rozumiejąc jej problemów). na fladze widać rękę
      trzymającą racę. ale kto chce zobaczyć rasizm, zobaczy go nawet na ultrasowskiej
      fladze. nie sądziłam do tej pory, że można tak manipulować czytelnikami. jestem
      zażenowana.
    • Gość: Forest Symbol WHITE POWER wygląda tak!!! IP: *.telpol.net.pl 10.11.07, 10:45
      www.ns88.com/shop/images/wpfist01.jpg
      To chyba nie jest to samo.
      • boulo Re: Symbol WHITE POWER wygląda tak!!! 10.11.07, 10:56
        Gość portalu: Forest napisał(a):

> www.ns88.com/shop/images/wpfist01.jpg
        > To chyba nie jest to samo.

biala dziurka od klucza na czarnym kółku wygladalaby podobnie, czy zatem jak ktos bedzie mial flage z biala dziurka od klucza na czarnym kole z biala obwódka, to zostanie posadzony o rasizm????;P
    • Gość: Jagiellonia Fan W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.escom.net.pl 10.11.07, 10:48
      "Znak na fladze to biała pięść zaciśnięta w wieńcu. White power -
      biała siła. Symbolika typowo rasistowska."

Czy oni sa wszyscy slepi? Bo to jest znak ultrasowski, a nie
      rasistowski. Trzeba miec wiedze, zeby sie wypowiadac.
    • Gość: ANTI ANTIFA W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 10:50
      pod sad pzpn i tego pismaka co napisal ten paszkwil. rasistowska flaga dobre
      sobie hehe. tak wmawialiscie jak to pis nakreca spirale nienawisci przeciw
      drugim a sami nie jestescie lepsi. widac kazdy w sobie ma swojego adolfa.

ps. mam pytanie, jak hitler mowil dzien dobry i ja tez mowie dzien dobry to jest
      to oznaka gloryfikacji idei narodowo-socjalistycznej? stecu nauczycielu, pomysl
      nad tym hehe

LECHIA GDANSK-PRECZ Z KOMUNA!!!
    • guru133 Dalszct ciąg "występów" tych troli miał miejsce w 10.11.07, 10:54
      pociągu do Białegostoku. Czy na prawdę nie dało się wygarnąć tych śmieci z
      trybun a potem na piechotę pognać do Białegostoku? W tym roku na Podlasiu
      widziałem sporo nazistowskich haseł na przystankach, płotach, murach i jakoś to
      nie razi władz tego matecznika PiS-u, więc trudno potem się dziwić że brunatna
      hołota staje się tam coraz bezczelniejsza.
    • el.es I tu widac wyraznie.... 10.11.07, 11:00
      I tu widac wyraznie, ze Ci ludzie nie sa zainteresowani pilka nozna. Zero
      doslownie zainteresowania pilka. To zwyczajne bandziory.
    • Gość: zaglebie sosnowiec W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.smstv.pl 10.11.07, 11:00
      co za paranoja,od dawna obracam sie w ruchu anty faszystowski-panie
      delagacie jaki faszyzm jak rasizm..to nie ta flaga nie te
      symbole...a dlaczego na trybunach klubow slaska nie ma tych
      interwencji gdzie notorycznie wisza flagi z krzyzami celtyckimi .
      jagielonnia juz jakis czas temu zakonczyla kwestie rasistowskich
      kibicow i wszyscxy dobrze o tym wiedza,,
    • Gość: PRZYGŁUP Z POLSKI Debilami byliśmy jesteśmy bedziemy!!!!!!! IP: *.chello.pl 10.11.07, 11:15
      A komu kibicujemy to nie jest ważne!!! Myślenie nas zabija. Z faszystowskim
      pozdrowieniem - kibole. pseudo-kibole.
    • Gość: Janek W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: 83.238.103.* 10.11.07, 11:18
      Panie Ziobro, chwytał się pan ludzi którzy nikomu nie wadzili a tu
      frajerzy na stadionach........
    • Gość: jasiek w Wawie bylo 1000 osob z Bialego. Skinow moze z 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 11:18
      Niesprawiedliwie oceniac wszystkich.
    • Gość: Janek Re: W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: 83.238.103.* 10.11.07, 11:19
      Frajer jesteś
      • Gość: akuku Obserwator PZPN ma kłopoty ze wzrokiem IP: *.255.98-84.rev.gaoland.net 10.11.07, 11:24
        a Wyborczej to woda na mlyn...

ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,title,Obserwator-PZPN-ma-klopoty-ze-wzrokiem,wid,9378095,wiadomosc.html?ticaid=14cbc
    • Gość: Orbita W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.crowley.pl 10.11.07, 11:32
      najpierw to trzeba się pozbyc leśnych dziadków z PZPN bo nic nie robia, stadion Legii powin ien byc zamkniety na dwa spotkania lub mecze roz, bez publiki.
    • Gość: Jastrzab Białostoczanie bojkotują GW i Engela IP: *.chello.pl 10.11.07, 11:35
      W Warszawie GW przegrala z swoimi szukajacymi taniej sensacji
      niedouczonymi pismakami. Strasznie jestem wkurzony za kibicow za to
      co zrobili w Zielonce, ale na klamstwa w jednej z najwiekszych gazet
      polskich sie nie zgadza,
      Bialostoczanie bojkotują tą gazetę i Engela, ktory to Skubaniec
      bedzie chcial wykorzystac sytuacje przeciw Jadze i Platkowi!!!!!!!
    • Gość: janusz Do Steca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 11:41
      Nie bronię Stecowi walczyć z huligaństwem. Ale zeby być przekonywującym, to
      musiałby trochę więcej wiedziec o tym co sie dzieje. Rafal, zamiast jezdzic po
      Hiszpanii i Anglii może byś pointeresował sie trochę kibicami z Polski, jak już
      chcesz być ekspertem w tej sprawie.
      Twoje komentarze sa zbyt lakoniczne. Potrafisz generalizowac osadzac wszystkich.
      Jesteś demagogiem. Rzucasz pustymi hasłami. Tak jak Kaczynski mowi: wylapac
      wszystkich przestepcow.
      Tak Ty oskarżasz: Wylapać wszystkich kiboli.
      To nie jest takie proste. Ruchy i trendy wsrod kibicow sa zdecydowanie bardziej
      skomplikowane, a to w nich jest pies pogrzebany.
      Pytasz o konkrety? W Bialym kibice wewnętrznie walczą ze skinami. Skini są
      powoli marginalizowani przez Pretorian. Ale Ty im nie pomagasz, jak mowisz, ze
      cale 1200 osob, ktore bylo w Wawie to kibole, ktorych trzeba tepic. Przemysl to
      Rafal. Czy warto obwolywac sie specem od huliganstwa jak sie niewiele wie na ten
      temat.
    • Gość: Zdrowy rozsądek Flaga bez zarzutów IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.07, 11:45
      Flaga była w porządku,to przepisy są głupie. Przypomne tylko, ze
      koszulki z Andzrejem Gołotom i napisem white power sprzedawali swego
      czasu chińczycy na targowiskach. PZPN niech się mocno uderzy w głowe
      za durne przepisy. KIBOLE JAGIELONI BYLI W PORZO. Jak to jest, że
      tolerancjonizm jednych obowiązuje, a drugich nie dotyczy. TO JEST
      WALKA O WOLNOŚĆ
    • Gość: domel W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.tvgawex.pl 10.11.07, 11:47
      zamiast bawic sie gasnicami ktos powinien isc tam z granatem!!!
      • Gość: celowniczy Re: W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.icm.edu.pl 10.11.07, 14:24
        Ja nie wiem w co ci ochroniarze lecieli?? chyba łacha se darli bo inaczej nie
        idzie wytłumaczyc, wygarnał bym ze shot guna kilka razy gumowymi kulkami to by
        sciagneli te szmate z ogrodzenia w sekunde i byłby spokoj z ta wioska białostocka.
        • Gość: nigdy więcej Re: W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli IP: *.csk.pl 10.11.07, 14:33
          Stec już przeprosił na swoim
          blogu:rafalstec.blox.pl/2007/11/Przepraszam-To-nie-byl-rasizm.html

Teraz pora na przeprosiny na łamach Wyborczej.
    • Gość: sasan Co w tej fladze jest rasistowskiego? IP: *.adsl.alicedsl.de 10.11.07, 11:48
      Bo jakos sie nie dopatrzylem
    • freewolf W Warszawie futbol przegrał z bandą kiboli 10.11.07, 11:50
      Co za kretyni. Gdzie w tej fladze rasizm?
      Flaga wisi na meczach od bardzo dawna i nigdy nie niosła ze sobą
      rasistowskiego przesłania. A tu nagle jednemu oszołomowi zaczęła
      przeszkadzać.
    • Gość: vlad Re: "delegat" to daltonista i wyjątkowy nieuk IP: *.euro-net.pl 10.11.07, 11:53

"Legia Warszawa bezbramkowo zremisowała na własnym boisku z Jagiellonią
      Białystok w meczu 14. kolejki Orange Ekstraklasy. W roli głównej w tym meczu
      wystąpił... delegat Polskiego Związku Piłki Nożnej Andrzej Tomaszewski.
      Przedstawiciel PZPN nie pozwolił na rozpoczęcie drugiej połowy, gdyż w sektorze
      gości dopatrzył się flagi propagującej rasizm.
      - Biała, zaciśnięta pięść to element wybitnie rasistowski. Takie symbole nie
      mają prawa być na stadionie. Dopóki symbol "White Power" nie przestanie być
      widoczny, mecz nie zostanie wznowiony - mówił w przerwie Andrzej Tomaszewski.
      - Na meczu było sporo zawodników o innym zabarwieniu skóry. Musiałem zareagować.
      Przerwa się wydłużała, wysłaliśmy zawodników do szatni. Podpowiedziałem, żeby
      zasłonić znak. Flaga została przewieszona wyżej. Nie zdecydowałem się przerwać
      meczu po raz drugi. Pierwsza przerwa trwała 25 minut - powiedział Tomaszewski po
      meczu."

Sam się brzydzę rasizmem,ale przypatrzcie się tej fladze. Czy ten "delegat" jest
      daltonistą?!!. Jak dla mnie wyjątkowa kompromitacja . Jak już wcześniej
      napisałem po prostu dziadek z pzpn-u chcąc się dowartościować,
      musiał pokazać kto tu "żondzi".
      Jeśli wiecie co to ruch Ultras to powinniście domyślić się, że na fladze jest
      zaciśnięta pięść, a obok blask trzymanej racy. Można sobie wszystko wkręcić, ale
      dla mnie zaciśnięta pięść to symbol np. siły, determinacji niekoniecznie
      agresji. Po za tym macie małe pojęcie, to nie arbiter przerwał mecz tylko
      delegat PZPN.
      "Delegat" Tomaszewski jest daltonistą, ale co gorsze nieukiem
      Widzi białą zaciśniętą pięść, a przecież na transparencie jest czerwona ! Równie
      dobrze mogła być czarna. A Pan Tomaszewski nie wie
      o tym, że czarna zaciśnięta pięść
      była i jest symbolem walki narodów Afryki z aparthaidem. Gdzie on tu widzi
      rasizm ?
      Wniosek z tego, że pan delegat nie
      wiedział co robi wstrzymując mecz na pół godziny!
      Proponowałbym wytoczyć "delegatowi" sprawę w sądzie, aby odszczekał te kretynizmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka