Gość: Mlody Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: *.kliny.com / 192.168.1.* 28.08.03, 09:58 Ludzie! Wsial jakby tylko chciala to by mogla zatrzymac i kosowskiego i kuzbe a przynajmniej na pewno tego drugiego po prostu cupialowi nagle zrobilo sie zal kasy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany Ekspert Wisła: Dali ciała i tyle IP: *.visp.energis.pl 28.08.03, 10:02 Może prezes mówić co chce ale z taka polityka daleko nie zajda. Mielismy najlatwiejszego przeciwnika od 7 lat i wstydem jest, ze przegralismy bez walki. Nawet nie chodzi o wynik, ale styl. Smiem twierdzic, ze ta druzyna ma potencjal. Gorawski i Brasilia coraz lepiej sie rozumieja, ale zanim sie zgraja minie pol roku. Wisla pokazala, ze jest taka jak kazdy polski klub, ktory tylko mysli o kasie, sprzedaje najlpeszych graczy a potem dostaja w d... od przecietnych kopaczy z jakiejs miniaturowej Belgii. A taki Partizan i Sparta Praga graja w LM, Grecja ma 3(!) druzyny a my marzymy, zeby tylko jeden zespol zagral chociaz te 6 meczow w LM. Czy nasza pilke nie stac na to ??? Tak sie rozpisalem, bo sie wkurzylem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olomanolo Zwolnic redakcje sportowa! Lawka rezerwowych???? IP: 134.76.132.* 28.08.03, 10:08 Ja juz od 2 lat czytam artykuly panow redaktorow sportowych. Poza Panem Ambroziakiem reszta to gownarzeria. Kto to jest "Stec" Kto "Wolowski". Kim oni sa aby krytykowac np. Kasperczaka??? Ja nie znam sie na sporcie, ale jedno co wiem, ze z ICH artykulow niczego wiecej dowiedziec sie nie moge. Sport jest wazna rubryka kazdej gazety. Nawieksza w polsce gazeta nozna to smialo powiedziec, nie posiada redakcji sportowej, tylko jakas zbieranine. Jak dziennikarz prowadzacy mnoze wogule stawiac teze "Wisla musiala wejsc do LM"???? Ja rozumiem mlodych chlopcow tracych tutaj szaty "ze sie nie udalo". Ale jesli robia to "profesjonalni" dziennikarze, to to jest .... nie mam slow. Dzennikarz sportowy ktory wierzy ze 2, 3 pilkarzy moglo wszystko zmienic??????? A gdzie lawka rezerwowych????? Aby moc skutecznie grac w LM i utrzymac sie we Wlasnej lidze zespol musi dysponowac minimum 22 ROWNORZEDNYMI ZAWODNIKAMI!!! Gdyby WIsla jakims cudem dostala sie do LM, to nic by tam nie zdzialala, dodatkowo w lidze nie bylaby w stanie utrzymac czolowego miejsca i za rok nie byloby ani LM ani UEFA i wtedy klub przestalby istniec. Dziekuje Olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikis a jednak działacze popełnili błąd.... IP: *.mos.gov.pl 28.08.03, 10:39 drugi raz taka szansa się nie powtórzy - Cupiał mówi że wpompował 80 mln. w drużynę i żal mu było jeszcze 4-5 na dobrego pomocnika? w ten sposób może utopic całe 80 mln... i co z tego że kasperczak wyszkoli zdolnych następców - jak znam życie to Wisła spokojnie zdobedzie mistrza Polski a w przyszłym roku trafi na Barcelonę, Real, Manchester czy coś w tym styłu i i tak odpadnie. Taka sznasa jak słaby bądź co bądź Andrelecht (w porównaniu np. z Parmą czy Schalke) juz się pewnie nie powtórzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich1 Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: *.ists.pl / 192.168.0.* 28.08.03, 10:48 Jak dziennikarze są tacy mądrzy, to niech poproszą Wandę Rapaczyńską, żeby dała kasę na klub piłkarski. Jak przepadną, to niech im z pensji potrąci. Ludzie, może do was dotrze wreszcie, że klub piłkarski to przedsiębiorstwo, DOKŁADNIE takie samo jak warzywniak za rogiem. W każdej firmie obowiązuje prosta zasada: wydatki nie mogą przekraczać dochodów. Jeżeli przekraczają, to trzeba się zadłużyć. Jak zaciągamy długi, to potem trzeba oddać. Ja naprawdę wolę, żeby Wisła grała w tym roku w pucharze UEFA, niż żeby odpadła po rozgrywkach grupowych LM z dorobkiem 2 punktów a przez następne 10 lat miałby być taki kabaret jak teraz w Widzewie. Łatwo jest wydawać nie swoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deee Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: 192.168.1.* / 192.168.1.* 28.08.03, 12:03 przyszlosciowe myslenie dzialaczy nie powinno byc niczym godnym chwaly. Wszedzie kluby sprowadzaja juniorow z nadzieja, ze cos z nich wyrosnie. ale to nie znaczy , ze w najwazniejszym meczu sezonu maja grac juniorzy. trzeba myslec o przyszlosci, ale przede wszystkim o terazniejszosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUM Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: 195.205.16.* 28.08.03, 11:36 ...POPIERAM.... JAKIEM RUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabi Naiwni managerowie?! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 11:56 Daremne żale, próżny trud, bezsilne złożeczenia... Panowie "managerowie" z "przedsiębiorstwa piłkarskiego" (chyba w państwowym stylu jeszcze) zwalają swoją świetlaną działalność na trudności "obiektywne". Nikt nic nie mógł zrobić całkiem jak : Huta Stalowa Wola, czy "Wagon" z Ostrowa Wlkp. Skąd my to znamy...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vilkana kibic widzewa Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: *.net81-67-110.noos.fr 28.08.03, 11:59 jesli to prawda , to popieram , ma Wisla cel i powoli do niego dojdzie- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeee Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: 192.168.1.* / 192.168.1.* 28.08.03, 12:07 Gość portalu: vilkana kibic widzewa napisał(a): > jesli to prawda , to popieram , ma Wisla cel i powoli do niego > dojdzie- ale kidy i czy na pewno? i do czego? byla niezla druzyna , a teraz jest zbieranina. czy jeszcze bedzie kiedys druzyna?? a jak tak to tez na chwile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox w europie sporo jest dobrych bezrobotnych piłkarzy. IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 12:33 nawet teraz. podzwonic po menedzerach, popytac napewno trafi sie jakis przyzwoity zawodnik ZA DARMO. mozna bylo wzmocnic ten zespol tylko trzeba bylo chciec... wyciagnijcie wnioski za rok bo kolejnej takiej klapy nie zniose... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: w europie sporo jest dobrych bezrobotnych pił IP: *.lhr / 10.1.11.* / 198.141.252.* 28.08.03, 12:39 fakt,gdyby naprawde chcieli to mogli zastapic kosowskiego i uche, podejrzewam ze pan prezes nie mowi calej prawdy, ale tak czy inaczej przegrali i nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, newcastele niby taka silna druzyna a odpadli z partizanem belgrad, czyli wisla i tak nie jest najgorsza duza wine za sytuacje w polskiej pilce ponosi pzpn i rzad ktory w zaden sposob jej nie wspiera, w beznadziejnie biednej turcji potrafili stworzyc silna lige przez wprowadzenie ulg podatkowych dla firm sponsorujacych druzyny pilkarskie, efekt: dwie tureckie druzyny zagraja w LM w tym sezonie, mam nadzieje ze wczesniej czy pozniej ktos wyciagnie z tego wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: w europie sporo jest dobrych bezrobotnych pił IP: *.socantel.net 28.08.03, 13:14 Ryba psuje się od głowy. Na temat roli pzpn w naszym pilkarstwie już tyle razy bezskutecznie się wypowiadano. Nie możemy rozwiązać pierwszego członu "gordyjskiego wezła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal tyle że partizan ma, jak na mój gust,... IP: *.uga.pl 28.08.03, 13:21 bardzo mocny skład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzii Kosa wraca!!!!!!!!!!!! Skopiowane z Onetu! WISŁA GÓRĄ! IP: *.kim.pl / 10.0.1.* 28.08.03, 12:41 Kosowski: Niedługo wrócę do Wisły Kamil Kosowski bardzo przeżywał występ Wisły Kraków w eliminacjach Ligi Mistrzów. Był zawiedziony tym, że "Biała Gwiazda" nie przeszła Anderlechtu, ale szybko dodał: "Wisła to już nie to samo, beze mnie i Uche na skrzydłach i Kuźby w ataku. "Wiśle jednak zawsze będę kibicował, może nawet już niedługo tam wrócę. Niedługo, trochę przesadziłem, ale powiedziałem kolegom aby piątki nikomu nie dawali. To mój numer pod Wawelem" - powiedział Kosowski na łamach "Tempa". W tygodniu z Kosowski rozmowę przeprowadził Eric Gerets, trener Kaiserslautern, który zapytał Polaka, gdzie ta forma z Wisły Kraków. "Panie trenerze, mam zdecydowanie za mało podań, proszę zobaczyć na kasetach jak grałem w Wiśle. Miałem po kilkanaście podań w jednej połowie, a tutaj i 20 minut nie mogę się doczekać na zagranie" - powiedział "Kosa". Więcej szczegółów w "Tempie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzii Kanadyjski piłkarz w Wiśle Kraków? - z onet.pl IP: *.kim.pl / 10.0.1.* 28.08.03, 12:49 Kanadyjski piłkarz w Wiśle Kraków? Wszystko wskazuje na to, że Wisłę Kraków zasili 19-letni Kanadyjczyk Wyn Belotte, który ma za sobą występy w juniorskiej reprezentacji "Klonowego Liścia" - pisze "Gazeta Wyborcza". Zawodnik ten przechodził szlif w szkółce piłkarskiej FC Nantes, a od lutego 2002 roku występował w szwedzkim IFK Norrkoping. Jest wolnym zawodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: *.socantel.net 28.08.03, 13:05 Nie mozna tu mieć żadnych pretensji do Prezesa Pana Basałaja. Jego klub odnosił sukcesy przy 100% wykorzystaniu całej siły uderzenia. Wygląda to też na to, że te wspaniałe wyniki uzuskał przy wspaniałej pracy trenera i przy możliwie maksymalnych nakładach finansowych. Rynkowe realia zadecydowały o odejściu Kosowskiego, Kuzby, czy nawet Kali. Jedynie jestem zaskoczony, w moim przekonaniu, nadgorliwością w nałożeniu kar na uczestników drogowego incydentu. Życzę Wiśle powrotu do sukcesów. Zwykle spadające ciało nie wraca do porzednio zajmowanej pozycji. Jednak determinacja i wiedza może w przyszłości znów zaowocować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL KOZY SPASAĆ NA NOWEJ MURAWIE!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 13:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: 193.193.85.* 28.08.03, 13:38 mario jest świrnięty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOGUS Re: Jeden krok do przodu, 2 do tylu IP: *.radianinc.com 28.08.03, 13:48 Niesadze ze w ten sposob mozna wygrac lige mistrzow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myvatn Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: 213.77.27.* 28.08.03, 13:52 Bardzo mi się podoba wypowiedź prezesa Basałaja, zresztą zdjęcie samego prezesa oddaje rozsadne przesłanie wywiadu. To jest sport, i nikt nie powinien mieć 100% przekonania, że z Kosowskim, Kużba i Uche to Wisła pokonałaby Anderlecht. Trzeba budowac zespół o zdrowe zasady i mechanizmy poparte dużym wysiłkiem pracy w każdym ogniwie klubu i rezultay powinny przyjść. Przy odrobinie, potrzebne także w sporcie, szczęścia, przyjda wcześniej niz myślimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyczek Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: *.dyn.optonline.net 28.08.03, 14:02 Dla mnie to jest swietna wypowiedz. Mysle ze pan Cupial jeszcze poprowadzi ta druzyne w leprze sukcesy niz TYLKO zawansowanie sie do LM. Te dowswiadczenie jakie on pozyskal nikt mu nie zabierze i nikt mu nie podskoczy. Mysle ze dosyc dobrze to wszystko rozpracowal chociaz troche szkoda ze tyle nadzieji narobili gadajac no ale tez bym mial pretensje jakby powiedziele "aaa i tak nie wygramy". Wazne jest ze pan Cupial sie stara i bedzie sie starac. Mysle ze Wisla jeszcze bedzie znana w Europie. Teraz tylko trzeba czekac az inne zespoly sie zgraja i zaczna sie uczyc ... Groclinowi juz bardzo dobrze w tym idzie ... pora na Amice i Legie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek z Katowic Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: odrodzenia:* / 10.50.67.* 28.08.03, 14:58 Wiśle i calej polskiej lidze jest potrzebny drugi Abramowicz!! Mama nadzieje ze jako mlody czlowiek dozyje jeszcze czasow,jak pojawi sie wlascieciel ktory wylozy pieniadze,budujac nie tylko zespol(Co chce zrobic ponoc Pan Cupial??),ale cala infrastrukture zaczynajac od stadionu,konczac na szkolce dla mlodych pilkarzy.Wlasnie tego typu inwestycje maja stanowic wizytowke,przyciagajaca pilkarzy z lig zachodnich,ktorzy nie beda grali na klepowisku i dojezdzali na mecze pucharowe 80- 100km do innnego miasta(Polonia,Wisla itd),bo zyjemy Panowie prezesi w 21 wieku,gdzie wymiana muraw na stadionie to nie jest wydarzenie roku opisywane na pierwszych stronach gazet(tak jak u nas,gdy sie pojawila w sklepach Coca-cola,czy baton snickers),to jest norma i jezeli jej nie pojmiemy bedziemy ciulac w 3 lidze europejskiej do jezdzac na mecze do naszych poludniowych sasiadow!!Mam nadzieje ze tego nie dozyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finansista Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 28.08.03, 16:11 W pełni podzielam wizję Pana Prezesa SSA Wisła Kraków. Inwestycja w sport w obecnych realiach ma dość niepewną stopę zwrotu co więcej jak się nie powiedzie to od razu wszyscy zaczynają marudzić. Osobiście uważam że pomysł stworzenia mocego klubu ( o solidnych podstawach finansowych , z dobrą polityką transferową) jest godzien realizacji. W pełni popieram tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Audytor Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: *.NYCMNY83.covad.net 28.08.03, 18:43 Gość portalu: Finansista napisał(a): > W pełni podzielam wizję Pana Prezesa SSA Wisła Kraków. > Inwestycja w sport w obecnych realiach ma dość niepewną stopę > zwrotu co więcej jak się nie powiedzie to od razu wszyscy > zaczynają marudzić. Osobiście uważam że pomysł stworzenia mocego > klubu ( o solidnych podstawach finansowych , z dobrą polityką > transferową) jest godzien realizacji. W pełni popieram tak > trzymać Nawet i w obecnych realiach inwestycja w pilke nozna moze sie oplacac tylko zalezy w co sie inwestuje i czy ma sie wystarczajce srodki. Polecam przeczytanie bilansu Liverpool FC czy Manchester United ktore sa dostepne na ich stronach internetowych. Powinna to byc obowiazkowa lektura dla takich menago jak Basalaj czy Cupial. Niestety ciagle w Polsce brakuje fachowcow w swoich dziedzinach a ci ktorzy mysla ze sa nimi raza ignoracja i dyletantctwem. Pilkrskich talentow nam nie brakuje co pokazuja kolejne mlodziezowe mistrzostwa Europy. Wiec, panowie "biznesmeni" czas powrocic do szkoly !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shamick Przynajmiej ten gosc jest Profesjonalista IP: 128.163.38.* 28.08.03, 16:17 Gosc ktory mysli o przyszlosci, zna realia pieniedzy, i buduje druzyne myslac juz o 18-20 mlodziezowych pilkarzach ktorych wychowuje ... A moze by tak cala Polska liga zaczela w ten sposob myslec zamiast marzyc o milioonach aby kupci "zwyciestwo"? WEtedy, nie tylko Polscy pilarze mielibyprace ale cala masa ludzi w kolo nich tez? o, pewnie lepiej nie, lepiej w ten NORMALNY POSLKI sposob, jak sklepy spozywcze - 10 zagranicznych, i moze jeden maly Polski - a pozniej sie ludzie zastanawiaja czemu w Polsce pracy nie ma, tak jak sie zastnanwiaja czemu bez ivestycji w mlodziez, w porfesjonalnosc polki, Polska liga do "..py" i ani na MS ani do Ligi Mistrzow nie mozemy wejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZuluGula z Lubina Trele morele P Basłaj IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.08.03, 16:47 Budujecie własne portwele i okradacie pozostałe ledwo zipiące kluby a efekt tego wszyscy widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darko Panie CupiaB co pan bredzi ?? IP: *.netblok.pl 28.08.03, 17:56 Przypuscmy ze za rok pilkarze typu Gorawski , Brasillia , Strak beda mieli taka forme jak Kosowski (nie ma co sie oszukiwac gral dobrze ale tylko w wisle) Uche, Kuzba i beda chcieli odejsc to znowu ich puscicie i tak bedzie w kólko jezeli sie buduje zespol tak jak pan twierdzi powoli i zglowa to pozniej sie nie pozbywa filarow swojego zespolu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: 213.155.178.* 28.08.03, 19:48 Piszą, że awans w tym momncie to byłby złoty interes. Pomijając, że nie bardzo wierzył w ten awnas nawet Kasperczak. Na ligę miszczów (sic!) trzeba by było wynająć Kocioł Chorzowski - nie za grosze. Reasumując wydatków kupa a uzysk marny i jeszcze łatwo można wtopić i pogrążyć drużynę. To tak jakby usiłować przejść jezioro w czasie początku wiosny - można próbować: może się uda, jak się nie uda to bul, bul, bul ... w zimnej wodzie pływa się krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torek Re: Prezes Wisły dla Gazety: Nie gramy va banque IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 20:27 Mądrze mówi, trochę szkoda szansy na LM, ale to mogło pogrążyć klub na bardzo wiele lat. W końcu za rozbienie piłki wzięli się ludzie z głową do interesu. Powoli do przodu i tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dglabowski@wp.pl Co Krakus to Krakus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 22:19 No i jak by nie patrzeć Co Krakus to Krakus (nieistotne czy rodowity - niewiem). Jak tu gościowi odmówić logiki. Złorzeczyłem na nich cały wtorkowy wieczór: To ja 3/4 wypłaty wydałem w lutym zeby obejrzeć Wisłę w Rzymie (jestem ze Szczecina)a Wisła dzisiaj to cień drużyny sprzed paru tygodni, co tez ci prezesi zrobili z moją kochaną pełną polotu werwy i finezji Wisłą! Jak świat widze od 26 lat nigdy wcześniej nie widziałem tak pięknie dla oka grającej polskiej drużyny. Styl "Engelowski" to jak Mr. Jekkyl przy Mr. Hyde. No ale jak czytam faceta no to......cholera, ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Co Krakus to Krakus IP: utp.:* / 10.10.9.* 30.08.03, 18:31 raczej dr Jekyll Odpowiedz Link Zgłoś