Gość: darowch IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.09, 14:38 napewno jest lepszy od krzynowka:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: subyello Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 11.08.09, 14:46 Zgadzam sie ... gra w reprze Niemieckiej, chodz mlodziezowka to wyrosnie i bedzie spoko, bierzecie bo znow bedzieta zalowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: *.echostar.pl 11.08.09, 14:56 a potem na każdej pozycji bedzie grał "polak" z paszportem od 3miesiecy ? jeden Roger mógł być, teraz Obraniak, ale nie róbmy z Kadry chlewu z konkursem "która świnka ma ładniejszy ogonek". To jest KADRA POLSKI i nie chcę w niej takich zawodników (część z nich ma w d* ten kraj tylko chce sie wypromować), a z Polską łaczy ich to, że potrafią powiedzieć bigos, pirougi, dziekuuje, prosze, jaksiemasz? itd... Oczywiscie zawsze dopuszczam mozliwość gry takiego człowieka, ale niech nie będzie regułą, że akceptujemy wszystkich chętnych z dziadkiem polakiem w drzewie genealogicznym. Tu, nad Wisłą jest mnóstwo czysto słowiańskich chłopców chcących zostać naszymi bohaterami - zróbmy im do tego warunki, a nie szukajmy w obcych krajach ćwierć-polaków, w reszcie |Francuzów czy Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Ogarnij się 11.08.09, 15:41 Jak możesz porównywać sprawę Rogera do sprawy Obraniaka? Jednemu przyznano obywatelstwo, drugiemu jedynie potwierdzono, bo już je posiadał zgodnie z prawem krwi. Z tego co wiem to Boenisch też ma polskie korzenie więc chyba jemu też wystarczy obywatelstwo potwierdzić. Co do takich piłkarzy nie mam żadnych przeciwwskazań. Kolejnym "Rogerom" mówię NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parys Racja Polacy na obczyznie to prawdziwi Polacy a IP: *.superkabel.de 22.08.09, 18:12 naturalizacja na Polaka nie powinna miec miejsca kadra tylko dla prawdziwych Polakow 697952.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhwh Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 18:30 wyluzuj, czystosłowiański przaśny smutasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sachi Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:06 Krzynówek po prostu trzęsie dupą o swoją pozycje w kadrze i tyle :] A tak w ogóle, artykuł jest z Super Expressu więc nie traktował bym go poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: 82.160.24.* 11.08.09, 21:52 no Jacek troszke zyje za bardzo dniem dzisiejszym :) Boenish to jakby nie bylo mlody pilkarz i warto miec zaklepanego go na wszelki. badz co badz lepszy Boenish z nalepka : najslabsze ogniwo w Werderze niz jaki P Brozek w wisle :) z czym do ludzi sie pytam ?:) jakich przeciwnikow co tydzien ma Werder a jakich Wisla ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo59 Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.net.stream.pl 11.08.09, 15:09 Nie zgadzam się z poprzednikiem, jakoś inni nie mają z tym problemów np. Niemcy (Kuranyi (ur. w Brazylii), Gomez (Hiszpania ), Klose, Podolski, Trochowski (wiadomo) i wielu innych że o Francji czy Holandii nie wspomnę i należą do światowej czołówki. Nie jesteśmy Brazylią, Argentyną czy Hiszpanią, jak wygląda u nas szkolenie młodych piłkarzy widzimy po grze reprezentacji bez sukcesów przez ostatnie kilkanaście lat. Jeżeli czują się Polakami (to co innego niż Roger i Olisadebe) i chcą grać dla kraju swoich przodków (przecież nie mieli wpływu na to że ich dziadkowie wyjechali) to trzeba im dać szansę i ich wypróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Drobna różnica 11.08.09, 15:43 Roger był w Polsce rok i dostał obywatelstwo, Niemcy których przywołujesz takiej sytuacji nie mieli. Tam piłkarze mieszkali w kraju latami - porównaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo59 Re: Drobna różnica IP: *.net.stream.pl 11.08.09, 16:57 No właśnie o tym piszę, Rogerom i Olisadebe mówię zdecydowane NIE, takim jak Obraniak mówię zdecydowane TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Hm, ok - mój błąd 11.08.09, 17:49 Chyba ciut za szybko wzrokiem przeleciałem i źle odebrałem to co napisałeś. W takim razie wychodzi na to, że myślimy podobnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cantona Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: *.pools.arcor-ip.net 11.08.09, 18:28 Gomez nie urodzil sie w Hiszpani, tylko w Riedlingen(Niemcy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavlo720 Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 15:20 Nie wiem czy powinnismy zawracac sobie glowe Krzynowkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan90 Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.itcomp.pl 11.08.09, 15:31 Krzynówek po prostu boi się o miejsce w składzie bo obecni gra na pozycji lewego obrońcy na której gra tez Boenisch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danielpower Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:03 już od kilku lat słysze tekst że nie mamy lewego obrońcy GANCARCZYK grał znakomicie na ukrainie wrócił do polski tylko po to by mieć szanse na reprezentacje TEN CHŁOPAK NAPRAWDE MA TALENT a przecierz jest jeszcze piotr brożek (nie lubie go bo gra w wiśle) ale wiadomo że do reprezentacji mógłby sie dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: && Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.infocoig.pl 11.08.09, 16:06 Boenisch jak na swój wiek umie już bardzo wiele, natomiast Krzynówek mimo ogromnego doświadczenia swoją grą na zgrupowaniu w RPA pokazał, że wybitnie nie wie na czym polega gra obronna. Ja jestem jak najbardziej za Sebastianem w reprezentacji. Pewnie, że lepszy byłby Kasmirski i do tego Acquafresca w ataku, ale to właśnie Boenisch jest jej najbliżej i trzeba zrobić wszystko, żeby dla nas grał, bo obecnie na lewą obronę nie mamy absolutnie nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk A Gancarczyk? Najlepszy lewy obrońca ligi ukraińsk IP: *.toya.net.pl 11.08.09, 20:19 Gancarczyk - najlepszy lewy obrońca ligi ukraińskiej. Dziękuję za uwagę ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepek Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.toya.net.pl 11.08.09, 16:06 krzyzowek mierny pilkarzyna miele jezorem... sp... z kadry buraku albo naucz sie przyjmowac pilke.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: *.tp.unicity.pl 11.08.09, 16:47 Sam jesteś burak. Trochę szacunku dla Krzynówka by się należało bądź co bądź trochę dobrego dla kadry zrobił na przestrzeni lat. Jak strzelał wyrównującą bramkę na 2-2 w Lizbonie w kwalifikacjach do euro to pewnie byłeś pierwszy, który chciał go na rękach nosić. Jakie to typowo polskie zmieszać kogoś z błotem zapominając o jego wcześniejszych zasługach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Miał farta przy tym strzale i tyle. IP: *.toya.net.pl 11.08.09, 20:20 To co zrobił bramkarz reprezentacji Portugalii wołało o pomstę do nieba ;). Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy-gwiazdka sie.. 11.08.09, 16:16 ...odezwala! ty sobie glowy tym nie zawracaj,jacku krzynowku, graj dobrze dla swojego H96. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmolada Boenisch -to DREWNO IP: 89.108.221.* 11.08.09, 16:17 Boenisch to jest kompletne DREWNO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Boenisch -to DREWNO IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.09, 17:09 jak te"drewno"wpakuje do siatki 2,jak Podolski,znowu bedziesz wyl :Zdrajca????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski Czuję wielki niesmak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:39 gdy jeden "fachowiec" ocenia drugiego - tak samo piłkarze. Gdyby tak jeszcze Krzynówek w istocie osiągnął jakiś konkretny sukces jak np. Boniek (w Juventusie, reprezentacji), miałby prawo do ferowania takich opinii. Tymczasem Krzynówki zdarzy się czasem dobry mecz, aby w kolejnym grać fatalnie. Zresztą to większości polskich sportowców - brak stabilnej formy. Widziałem Boenischa w meczu pucharowym i jedno można powiedzieć - jest jak większość zawodników grających w zachodnich ligach dobrze przygotowany fizycznie. Tu trzeba oddać Krzynówkowi, że jeśli jest w formie, to też potrafi wytrzymać 90 minut na pełnych obrotach. Do niedawna sądziłem jak jeden z przedmówców, żeby dać szansę polskiej młodzieży, a bedą trawę gryźć, żeby się pokazać - niestety RPA pokazało, że są za ciency na reprezentację. Dlatego jeśli mamy dobrych piłkarzy za granicą, trzeba z nich korzystać - bo najwazniejsze jest to, aby trochę radości z tej polskiej pilki w końcu mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:43 Krzynowek zaraz idzie na emeryturę, więc co ma się bać Boenisha?! hehe. POza tym Boenisch wykazuje 0 zainteresowanie Polską. Dajcie sobie spokój. Tylko gada nic poza tym. Obraniak chociaż się starał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c4 Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:57 Ta. Krzynówek się zna. To jego powinno się wywalić z kadry i dać szanse młodym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.08.09, 16:57 Nawet najsłabsze ogniwo bardzo solidnego Werderu Brema, to poziom nieosiągalny do kopaczy z polskiej "ekstraklasy". Ale jak Boenisch sam nie chce grać w polskiej kadrze to bez łaski.. Odpowiedz Link Zgłoś
maderic Wisla i Legia potwierdzilala ze trzeba szukac 11.08.09, 17:09 reprezentantow za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.09, 17:10 problem w tym ze pan wogole nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 787 Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... IP: *.wifi-networks.pl 11.08.09, 17:18 knurówek boi się o ostatnią pozycję w reprze na której mógłby od biedy jeszcze zagrać. boenisch ma w poprownaniu z wawrzyniakiem, krzynowkiem czy brozkiem przede wszystkim przewage wieku, dwa jest zawodnikiem grajacym regularnie w dobrym zachodnim klubie i jest w stanie zapewnic spokoj na lewej obronie niemalże na 10 lat, lewa strona boiska zawsze byla w polsce piętą achillesowa, wiec lepiej tego pilkarza brac, kasmirski to raczej nierealna opcja, ale jedyna lepsza na ten moment od b. nie ma szans na to by wyszkolic w najlbizszym czasie dobrego lewego obronce, no chyba ze sie nam przypadkiem anrodzi jakis samorodek typu kuba, wawrzyniak w kadrze nie powinien zagrac juz nigdy bo jest po pierwsze albo nieprofesjonalny(zakldama ze nei szpricowal się celowo) albo durny (tak jakby zawodowy kierowca nie wiedzial ze nie mozna prowadzic po pijaku)poza tym po dyskwalifikacji jeszcze troche czasu mu zejdzie zanim wroci do formy, nie wiadomo kto bedzie go chcial zatrudnic a poza tym wspomniany juz wiek. Kwestia tez ile wysmienitych meczow jarzyniaka pamiętacie? Krzynowek jest stary i na obornie nigdy dobrze nie grał i juz pewnie nie będzie, natomiast brozek chyba nigdy na miedzynarodowym poziomie nie zagrał a młodzianem tez nie jest. trzeba myslec pragmatycznie i odrzucic szowinizm i nacjonalistyczna histerie, bo b. nie chciał parę lat temu przyjść na kolanach do reprezentacji z białym orłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks skoro tak mówi jacek "Wolfsburg jest cienki IP: *.piekary.net 11.08.09, 17:19 i beze mnie spadnie do drugiej ligi :P" krzynówek to pewnie wie co gada hahahahahahahahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
belotto Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... 11.08.09, 18:03 Powołać Boenischa na jeden mecz i będzie spokój. Nawet jeśli by potem nie grał, to przynajmniej będzie w rezerwie na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
astargoth Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... 11.08.09, 18:08 bronie krzynowka.Od pieprzcie sie od niego . Poczekam az Obraniak pokaze ze zasluguje na kadre . Tego akurat nie wiem.Pozdro dla wsdzystkich fanow krzynowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CoZaJęzyk Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 19:38 Panie kolego - każdy ma prawo do swojej opinii, a kwestie w stylu "ZAMKNIJ SIĘ" to system totalitarny. Widzę, że u Ciebie każdy może mieć swoje zdanie, pod warunkiem, że jest takie samo jak twoje. Więcej kultury i tolerancji - pisząc takie chamskie teksty dopisujesz się do stylu twojego idola. A tak naprawdę - pewnie jakiś pismak znowu coś zmienił w autentycznej wypowiedzi Krzynka i wyszła z tego chryja. Krzynówek trochę przyczynił się do różnych sukcesów Polaków, ale o klasie zawodnika świadczą także wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda12345 Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... 11.08.09, 18:21 To jest swinstwo panie Krzynowek. Takich opinii sie nie wyglasza. Nawet gdyby nie gral dla Polski to mozna i powinno sie pomoc mu w uzyskaniu polskiego obywatelstwa. Troche kultury, przyzwoitosci panie reprezentant. I zadnej polemiki! Przeprosic i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s IP: *.aster.pl 11.08.09, 18:56 Co tam ten Krzynio wie... W końcu tylko 10 lat gra u Niemca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grigor Nie zawracajmy sobie głowy Krzynówkiem... IP: *.range86-134.btcentralplus.com 11.08.09, 19:59 Panie Jacku, pański czas w reprezentacji dobiega końca... A w zasadzie to chyba już dobiegł, jakieś 1,5 roku temu... Odpowiedz Link Zgłoś
nordyk83 Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać sob... 11.08.09, 21:14 świnówkiem też sobie nie powinniśmy zawracać głowy chyba, że zamierza ktoś powspominać jego akcje sprzed lat Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: Krzynówek: Nie wiem czy powinniśmy zawracać s 12.08.09, 11:08 polska prasa gra ciagle ta sama stara plyte. Boenisch powiedzial juz rok temu ze chce grac dla Niemiec i isc w slady innych Slazakow. latem zostal mistrzem europy z ta reprezentacja. i powolanie do reprezentacji seniorow to tylko kwestia czasu. wiec temat zamkniety. Odpowiedz Link Zgłoś