Dodaj do ulubionych

sol y mar abu dabbab

22.05.12, 15:22
witam serdecznie lecę po raz trzeci do marsa alam a pierwszy raz mam obawy co do hotelu czy słuszne chodzi mi w szczególnosći o opcję all ,tłumy wycieczkowiczów na plaży oraz w wodzie oraz wyżywienie za wszystkie pomocne opinie z góry dziekuję a jeszcze jedno planuję synowi zrobić kurs nurkowy OWD w bazie 3Will pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gemalla Re: sol y mar abu dabbab 22.05.12, 16:41
      dokładnie tak jak piszesz na jednym wdechu tłumy wszedzie bedziecie chodzic głodni i spragnieni wody a wody w morzu też dla was nie starczy pozdrawiam
      • dianaro Re: sol y mar abu dabbab 22.05.12, 17:05
        Sądzę, że akurat Twoje obawy są bezpodstawne tym bardziej, że nie jesteś nowicjuszem w Egipcie. Byliśmy z rodziną w ub. roku w tym hotelu i jak dotąd był to naszym zdaniem najlepszy hotel, w których byliśmy zarówno pod kątem zakwaterowania, wyżywienia, dostępu do morza i plaży (za nami Sharm, Hurghada). Do tego stopnia nawet, że planujemy tam powrócić. Tłumów naszym zdaniem nie było, jedzenia nie zabrakło, kelnerzy biegali aby wymienić obrusy, zebrać brudne naczynia, stale donoszono jedzenie. Fakt, na plaży dużo osób, ale my z racji małego dziecka częściej byliśmy nad basenem jednak nigdy nie zabrakło na plaży ręczników czy leżaków - poza tym na leżaku wg mnie długo nie wytrzymasz - my stale w morzu siedzieliśmy. Hotel polecam w zupełności a że ludzi dużo - trzeba to brać pod uwagę i przeboleć.
      • michalk1908 Re: sol y mar abu dabbab 22.05.12, 21:40
        gemalla nie prosiłem o głupie wpisy w takim stylu nie pasi to nie czytaj
    • caesar_pl Re: sol y mar abu dabbab 22.05.12, 20:45
      Hotel chyba dobry bo jest reklamowany w niemieckiej TV.
      tinyurl.com/dxq64cp
      7 dni na Nilu i 7 dni w tym hotelu.
      • aksas Re: sol y mar abu dabbab 03.06.12, 11:46
        Bylam tam co prawda w 2009 ale wtedy sie zakochalam w tym hotelu dwie rafy zolwie mila obsluga. To ten hotel w Marsa?? Ciekawe kto ze starej ekipy tam dalej pracuje!!!
        To byly super wakacje!!
        dobrej zabawy
        Asia
        • kkk Re: sol y mar abu dabbab 03.06.12, 12:51
          Ludzi sporo - gł. Włosi, Niemcy i Polacy. Tłumy... czy ja wiem? zawsze jet miejsce na leżakach i na plazy i na basenie, w wodzie tez - bez obaw! big_grin
          Jedzenie - masa wszystkiego, wybór, całkiem smaczne, świeże, jeśli ktos narzekał że był tam głodny - KŁAMIE wink wierzcie mi, hehe.
          • krzysiek_909 Re: sol y mar abu dabbab 03.06.12, 17:07
            A jak wygladalo zaopatrzenie barow smile ? Woda butelkowana bez problemu dostepna ?

Z jakiego biura byles ? Orientujesz sie czy jesli wylot jest w nocy to rezydenci zalatwiaja pokoj do konca pobytu czy trzeba grzecznie opuscic o 12 ?

• kkk Re: sol y mar abu dabbab 03.06.12, 18:06
              zaopatrzenie baru jest OK big_grin nie ma kolejek, barmani nalewają na plaży napoje, samemu soki (z dystr.) i wodę. Jest kawa/herbata, równiez z ekspresu robią jaką chcesz. Butelkowana woda jest płatna ale są dostępne 24 godz./dobę dystrybutory i bez zadnego problemu nalewasz sobie w butelke tez jeśli chcesz (kubeczki stoją obok). Ja tak robiłam i inni też. Jestem przyzwyczajona do butelkowanej ale po prostu w małą butelkę nalewałam wodę i używałam jej własciwie do mycia zębów tylko, tak - chodziłam i piłam napoje, piwo, soki...
              Byłam z itaki, wylatywaliśmy w nocy o 3, spotkanie pod autokarem było po 24 bo jeszcze inne hotele itd. Ja kupowałam lasta więc pokój miałam do 12 w południe i można było sobie przedłużyć do 20 tej, ludzie robili różnie. Kto kupował wczesniej i w trakcie zminili godz. wylotu miał do końca pokój bez dopłaty. Ja dopłaciłam 30 usd za pokój (2 os.) i już, po problemie.
              jeśli nawet chcesz opuścić pokój o 12 tej i złozyc bagaz w recepcji możesz swobodnie korzystać z all do końca! pamiętaj! bo rezydent trochę kręci. Nie odcinają opasek i korzystasz, norma, nie pytaj sie nawet rezydenta, nei jest zbyt kompetentny. Kilka osób dzwoniło do Polski do itaki i to im potwierdzili, że masz all wink
              Ludzie oczywiscie wszczynali awantury z tymi pokojami... ze maja dopłacac jesli chca przedłużyc itd, a ie musieli, mogli zlozyc bagaze a odswiezyc się u zapoznanych ludzi, jest tam masee Polaków. Ja nie widziałam w tym żadnego problemu, ludzie sami je stwarzają nie czytając informacji wink
              • krzysiek_909 Re: sol y mar abu dabbab 03.06.12, 20:51
                dzieki za streszczenie smile
                Przegladajac inne tematy czytalem ze bylas w Marriocie (Taba). Duza roznica w standardzie hotelu ?
                W Sol y Mar w lobby tez drinki robia z soku z nalewakow jak przy basenie ? smile W restauracji wystepuje obsluga kelnerska ?
                W tym roku jakos ciezko mi sie zdecydowac na konkretny hotel, czlowiek sie starzeje smile
                • kkk Re: sol y mar abu dabbab 04.06.12, 14:58
                  hhmm, trochę tak smile w Mariocie czuło się ten powiew luksusu, inna obsługa, pokoje, nawet pościel, wiecej zieleni i kwiatów wokół, bardziej zadbany hotel, co do jedzenia własciwie tak samo.
                  DL amnie podawankie na plazy w barze piwka zimnego w puszkach 0,3 było świetne smile a nie w grubych plastikowych kubkach jak wszędzie... taki mały dodatek a cieszył wink
                  Tam tez były oczywiscie cola, napoje, drinie na plazy - w grubym plastiku, ale to piwko z puszeczki lodowatej - inaczej się pije wink
                  Plaza - hamaki, lezaki rzadko rozstawione, tak ze nie musisz sie patrzec na czyjes plecy czy pięty... swoboda luuuz, to tez było wielkim plusem.
                  Drinie w Sol z nalewaków pewni robili, obsługa kelnerska - raczej nie, samemu wszystko, jedynie zabierali naczynia. ALe jak chciałas, wołałas i przynosili Ci do stolika napoje - tez to widziałam.
                  • kkk Re: sol y mar abu dabbab 04.06.12, 15:07
                    mi tez było ciężko wybrac, brałam pod uwagę Reste Grand i Tree Corners Fayrouz ... ale zwyciężyło Aby dabbab czyli zatoka zółwi przy Sol y Mar smile
                    Nie żałuje, widziałam je codziennie, pływałam obok nich, mam mase fajnych zdjęć do oglądania w zimne czerwcowe polskie dni big_grin takze polecam! a na niektóre rzeczy przymknij oko i baw się dobrze smile
                  • krzysiek_909 Re: sol y mar abu dabbab 04.06.12, 18:38
                    Tak, piwko dobrze gazowane z puszki w Marriocie to byla fajna sprawa smile

Gdzies czytalem ze w Sol y mar do obiadu sa tylko soki, kawa/herbata a np. cola do kolacji, prawda to ? smile Nie mozna sobie do obiadu zamowic coli czy piwa ?
                    • kkk Re: sol y mar abu dabbab 05.06.12, 08:18
                      bzdura wink można ić do obiadu cole, fante, sprite też - to wszystko jest nawet w barze na plaży, ja tylko tam jadłam, nie chciało mi się chodzić na obiady do restauracji.
                      Ale na miejscu w restauracji gł. jest piwo, wino itd., można sobie zamówić, do kolacji też jak najbardziej, sama piłam zawsze wino, ludzie tez zamawiali wino butelkowane (dodatkowo płatne).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka