Gość: Mamut IP: *.gsk.pl / 192.168.16.* 14.09.03, 13:22 A teraz pora na Mostostal :) i kolejne mistrzoswo. Hej Widzew GOOOOOL :) Pozdrawiam Kedzierzyn i Lodz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo ME siatkarzy - Polska - Holandia 3:0 IP: *.punkt.pl 14.09.03, 13:22 Ambroziak musi odejść (i Zarzycki też). Oni zepsują każde widowisko. Tego się nie da słuchać. I jeszcze te perfidne komentarze (jak się nie ma co się lubi ..). To są 2 największe szkodniki polskiej siatkówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZSfan AMBROZIAK OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 13:58 calkiwice sie nie zgadzam... uwazam ze Ambroziak jest jak najbardziej odpowiednia osoba na to miejsce... jego znajomosc siatkarskiego srodowiska przerasta wszystkich naszych gryzipiorkow co slychac w jego wielu ciekawych anegdotach a to ze od czasu do czasu powie cos w 'nowoczesnym' stylu mozna zaliczyc tylko na jego plus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo "odpowiednia osoba na to miejsce" IP: *.punkt.pl 14.09.03, 14:00 na jakie miejsce? nudziarza i mąciciela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sodom Re: AMBROZIAK OK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.03, 14:36 Daj spokoj! Jak ten koles zaczyna cos gadac to nie wiadomo kiedy zaczyna a kiedy konczy; jak dobrze idzie to mowi ze polacy sa nalepsi, gdy natomiast sknoca cos to najgorsi; koles nie jest w stanie sklecic jednego pozadnego zdania z orzeczeniem i podmiotem; co chwila jakies dziwne dygresje, przerywniki "eeeeeee" i "yyyyyyy", monotonny i wszystkowiedzacy ton; innymi slowy niech komentuje ale albo w formie pisemnej albo dla gluchoniemych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZSfan wolne zarty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 13:51 mam wrazenie ze niedlugo 5 miejsce bedziemy mieli za sukces.. jesli tren. wspanialy mowi ze 5 miejsce liczy sie w europie... miala to byc druzyna na medal... oddana liga swiatowa miala pozwolic odpoczac naszym 'gwiazda' jak widac troche za bardzo sie rozleniwily... kiepsko to widze... ostatnia szansa do kwalifikacje olimpijskie ale czy warto zaryzykowac????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: wolne zarty IP: *.punkt.pl 14.09.03, 13:58 5 miejsce to jest sukces. Właśnie Ambroziaki natłukły ci do głowy, że tak nie jest. Mamy jeszcze jakieś 5 miejsce w Europie w innej męskiej dyscyplinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZSfan Re: wolne zarty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 14:07 5 miejsce to sukces... he he jesli wszyscy mowia ze jedziemy na Me po medal a czas swietnosci naszej druzyny wlasnie przyszedl to 5 miejsce to porazka... 2 lata temu tez bylo 5 miejsce i nie widac poprawy... nie ma zmian zmienmy szkoleniowca... dla mnie sukcesem jest MS juniorow... to jest sukces... a 5 miejsce (czyli srednnia europejska) dla druzyny mogocej grac o zloto to porazka... a co do pana ambroziaka to raczej nie jest on dla mnie autorytetem... jestem wychowany na szkole Wagnera... Gosciniak to sa dla mnie autorytety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMA z KIELC Tak ja Malyszowi psycholog jest potrzbny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 14:42 hm... ludzie co sie z wami dzieje, Polska druzyna jest bardzo mocna druzyna i zawsze w nia wierzylam, ale mysle ze stac nas na wiecej dlatego mysle ze druzynie jest potrzebny psycholog, bo oni umiejetnosci maja.. trzymam za nich kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Tak ja Malyszowi psycholog jest potrzbny IP: *.tkb.net.pl 14.09.03, 14:49 wiesz? napisalem ze potrzebny im ktos kto potrafi ich bardzie zmotywowac niz wspaniały, psycholog? mozna sprobowac, ale obawiam sie ze z naszymi to sie moze nie udac. po meczu z grecją był w tv wywiad z Murkiem, a więc czołowym siatkarzem od ktorego postawy zależy bardzo wiele. i na pytanie "czy jest pan optymistą przed meczem z Rosją?" Dawid odpowiedział "chciałbym byc"!!!!!!!!! co to za odpowiedz???? po udanym meczu? toz to uznanie sie za cieniasa na samym starcie!!! a pozniej sie okazalo ze z Rosją udupilismy, choc taka rosja potrafila przegrywac z kim popadlo pozniej... wiec mecz byl jak nabradizje do wygrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: wolne zarty IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 20:17 To przez takich jak Ty szlag mnie trafia kiedy myślę o jakiejkolwiek dyscyplinie sportu.Piłka nożna(nie mówię o tym co teraz,bo faktycznie szkoda gadać,ale np.podczas eliminacji do MŚ)-eee jak był Górski,to było coś.Siatkówka- eeee,jak był Wagner...Takie ględzenie wkurza mnie bardziej niż gra naszych(o ile graja słabo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: wolne zarty IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 14:09 mamy!!! w pieprzeniu głupot na czas!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix straszny z Ciebie przeciętniak Olo IP: *.tkb.net.pl 14.09.03, 14:10 szkoda ze niektorzy nasi kibice są tacy bezkrytyczni dla naszych siatkarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo chciałbyś być 5 w Europie? IP: *.zwm.punkt.pl / *.uni.opole.pl 14.09.03, 23:23 a nie będziesz przeciętniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: chciałbyś być 5 w Europie? IP: *.tkb.net.pl 15.09.03, 23:15 wiesz? nie chcialbym byc mając swiadomosc ze moglbym byc pierwszy. wiesz olo? w artykule o tomku hajcie Twoje komentarze byly przemyslane, ale tu z uporem bronisz czegos czego nie powinienes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: wolne zarty IP: *.tkb.net.pl 14.09.03, 14:02 masz calkowitą rację, nie ma sie co przywalac do ambroziaka ani tym bardziez zarzyckiego bo oni mowią tak jak jest. nie da sie ukryc ze siatkarzy mamy z potencjalem, przeciez to są mistrzowie swiata juniorow, potrafią wygrywac mecze z silnymi druzynami ale... no wlasnie ale tylko wtedy gdy nie są to mecze o stawkę, albo przeciwnicy im na to pozwalają. nasz zespol nie robi postepów takich jak chocby francja, niestety. i na prawde nie mam zamiararu traktowac piatego miejsca jako sukces naszego zespolu, gdyz w przeciwioenstwie do pilkarzy wiem ze ich STAC na wiecej, i wlasnie to mowi zarzycki i ambroziak!!!! mam nadzieje ze nie stanie sie przepowiednia vladimira grbicia sprzed kilku lat o tym ze nasz zespol nigdy nic nie wygra, bo po prostu są "bez jaj". na razie sie to w pelni sprawdza. jak nie ma takiego lidera ktory potrafi zespol zmotywowac na boisku (jak grbic wlasnie) to powinien byc ktos taki na lawce? bardzo lubie waldemara wspanialego za to jakim jest czlowiekiem, ale NIE MA ON DARU MOTYWOWANIA ANI PRZYGOTOWANIA MENTALNEGO naszych siatkarzy do waznego meczu. ale z drugiej strony wcale nie jestem przekonany ze ten ktory przyszedl by po nim mialby taki dar. moze stad PZPS zadowala sie piątymi miejscami bez ryzyka? szkoda! mam nadzieje ze moze kiedys Michał Bąkiewicz stanie sie liderem naszego zespolu. pozdrawiam wszystkich, szczegolnie tych ktorzy mają już dość minimalizmu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZSfan Re: wolne zarty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 14:12 ......przypomina mi sie nieodzalowany Wagner... ale nie widze kogos takiego, myslalem o Bosku wydaje mi sie ze on moglby cos zrobic... mial szanse ale ni do konca... zostal za wczesnie zdjety... mysle ze jakby mial wiecej czasu moglby cos zmienic... co do Wspanialego to sa takie cieple kluchy z niego z Mostostalem szlo latwo... ale jak sie mialo same gwiazdy to co mialo nie isc... zobaczymy ja da sobie rade teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: wolne zarty IP: *.tkb.net.pl 14.09.03, 14:18 w sumie wagner tez mial swoj czas z tym skladem, faktem ze wtedy bylo troche mlodsi, ale prochu nie wymyslil, inne czasy. wiesz ja bym sobie marzyl zeby selekcjonerem został rezende. Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: wolne zarty 16.09.03, 17:22 Jakby spojrzeć na sprawy nie z punktu widzenia kibica Polaka, to okazałoby się (mam wrażenie), że - 5 miejsce jest po prostu naszym miejscem "w szeregu". Włosi i Francuzi ze swoją grą obronną i blokiem nie przypadkiem spotkali się w finale. Rosjanie mają sporego doła w formie przez ostatnie miesiące, ale swoje minimum robią. Serbom-Czarnogórcom przytrafiła się pechowa porażka (16:14 w półfinałowym tie- breaku to żadne przekonujące zwycięstwo Francuzów, tylko jedna akcja lepsza; a mecz z nami odpuśicili, bo ile można się skupiać...) - to 5 miejsce mówi nic innego, niż że jesteśmy najlepsi z drużyn poza czołową czwórką. W zasadzie trójka jest żelazna, Francja zastąpiła Holandię, przez wiele lat ostatniej dekady świętującą sukcesy - to 5 miejsce mówi, że o ile w ataku jesteśmy skuteczni (zwracam uwagę: "skuteczni", nie imponujący, bo duży procent naszych ataków to aut po bloku przeciwnika - wiele drużyn atak ma bardziej imponujący) to blok a zwłaszcza gra obronna w polu pozostawiają dużo do życzenia w porównaniu do Włochów/Francuzów - to 5 miejsce mówi, że o ile potrafimy się sporadycznie zmobilizować na jakieś mecze, te z gruntu wygrane przegrywamy, gdyż jak to Polacy myślimy, że skoro przeciwnik cieńszy i udało się łatwo wygrać kilka punktów, to przeciwnik odda mecz. Gdyby stać naszych siatkarzy było na koncentrację przez cały mecz, nie myślenie o dupie Maryni to nie przegrywalibyśmy z Bułgarią/Holandią/słabszymi Rosjanami. Dodatkowo wygrywać trzeba kiedy jest szansa: w 3-4 setach a nie ciągnąć do tie-breaku, bo tutaj kilka drobnych akcji może wszystko odwrócić - to nas różni od choćby Serbów/Czarnogórców czy Rosjan - to 5 miejsce mówi, że trener trenerem, ale grają zawodnicy - gdyby wygrali mecz z Bułgarią i znaleźli się w czwórce a potem chociażby w finale (co jest możliwe, półfinał to "tylko" jeden mecz) to trenera chwalonoby za osiągnięcie a teraz spadają na niego niezbyt pochlebne opinie - a wszystko gdyby wygrac kilka punktów więcej z cienką Bułgarią - CO TU TRENER MÓGŁ ZROBIĆ ? zdjąć pasa i natłuc w tyłek dzieciom na boisku ??? itd. itd Teraz naprawdę przyszedł czas na zrobienie coś z tym: może psycholog, może katorżnicza praca nad słabszymi elementami (w tym zagrywka i szybsze rozegranie), może małe zmiany w kadrze (Bąkiewicz na lidera ?) może jeszcze coś inne. Na pewno trzeba coś zrobić. Jak się do sprawy nie podejdzie inaczej niż do tej pory, to na olimpiadzie do której powinnismy się zakwalifikować będzie dokładnie to samo co na ME: duży potencjał, wiara kibiców, rozdmuchane nadzieje, przegrywanie wygranych meczów, gra o wszystko a na koniec jakieś miejsce pocieszenia... NIE CHCEMY TEGO - NIE CHCĘ JA SAM !! PS. A do piłkarzy nie ma co naszych porównywać. Tam to nawet Nadzieja już umarła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siatkarz Re:Co to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 14:57 Co to kurwa jest, graja na mistrzostwach i taki ciec (jeden z zwodnikow) mowi ze nie wazne jakie zajmiemy miejsce 5 czy 6 to jest reprezentant Polski, wypierdolic go i jemu podobnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re:Co to jest IP: 62.233.185.* 14.09.03, 16:15 Gość portalu: Siatkarz napisał(a): > Co to kurwa jest, graja na mistrzostwach i taki ciec (jeden z > zwodnikow) mowi ze nie wazne jakie zajmiemy miejsce 5 czy 6 to > jest reprezentant Polski, wypierdolic go i jemu podobnych Wypierd@#$% to powinni ciebie w kosmos buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re:Co to jest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.03, 16:55 zgadzam sie z Siatkarzem i to jest wlasciwie sedno sprawy. Nie ma znaczenia czy gramy o 5 czy 6 miejsce... dla naszych reprezentantow w ogole nie ma znaczenia, ze graja np. o wyjscie z grupy czy o pietruche, a powinno miec ogromne! W meczach o jakakolwiek stawke powinni zostawiac zdrowie na boisku, walczyc o kazda pilke, zagrywac mocno, bronic zaciekle a nie poddawac sie po kilku stratach i "stawac" na boisku. Oni faktycznie nie maja jaj. Tak sie zawodowo sportu nie uprawia. Grbic mial racje, z taka mentalnoscia oni juz niczego nigdy nie osiagna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicka Re: ME siatkarzy - Polska - Holandia 3:0 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.09.03, 21:46 Zauważyliście, jak ładnie w drużynę się wkomponował Lipiński ? Wcale nie uważam, że on jest gorszy od Zagumnego, a z całą pewnością umie serwować ! A czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego w ogóle Wspaniały nie zmieniał Zagumnego na zagrywce ? Przecież te jego serwy to była gwarantowana strata punktów !!! Sama bym lepiej zagrywała ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Nie spieprzyć dobrej roboty IP: *.p.lodz.pl 15.09.03, 09:39 W wielu dyscyplinach mamy dzisiaj mizerię przez wypowiedzi różnych "fachowców" i "dziennikarzy". Po Korei poszła głowa Engela ale jednocześnie i reprezentacji mającej już jakiś poziom. Przyszedł Boniek żeby budować od nowa i mamy piłkę z głowy na kolejne 10-20 lat. Zobaczcie Szwedzi - niczego w Korei nie zdobyli ale trenerzy ci sami - jak grają wszyscy widzieli. Zostawić Wspaniałego, bo budowa od nowa to zawsze katastrofa - w innych krajach to wiedzą u nas dopiero się tego uczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Nie spieprzyć dobrej roboty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 16:48 skie przysłowie mówi : Chcesz zmienić wszystko - nie zmieniaj niczego. Odpowiedz Link Zgłoś