Gość: Echud Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.one.pl 18.09.03, 19:29 Zwolnijcie Wspaniałego, a bedzie tak samo jak po zwolnieniu Engela Odpowiedz Link Zgłoś
yeti Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci 18.09.03, 19:45 Engela i Wspaniałego łączy wiele - oboje są mało zdecydowani na zmiany, przywiązani do paru zawodników i fatalnie się wypowiadają. Ambroziak jest fatalnym komentatorem, lecz świetnym felietonistą. Lecz niestety, co przyznaję ze smutkiem, jego trenerskie typy są śmieszne. Myślę, że nowy trener mógłby wnieść wiele dobrego i niemożliwe, aby było gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:51 zgadzam sie calkowicie z p. Ambroziakiem; szczegolnie cieszy mnie zauwazenie syndromu mostostalu i krytyka (na nic innego bowiem nie zasluzyli) czolowych graczy tej druzyny z poprzedniego sezonu (Papke, Swiderski), ktorzy do niczego sie na ME nie przydali; czas chyba skocznyc z cackianiem sie z reprezetacja; nalezy wymagac od nich konkretnych lepszych osiagniec, a nie utrzymania sie na stalej pozycji; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatnia Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.lanet.wroc.pl 18.09.03, 20:38 Panie Zdzichu !!!O tym Casanowie to już kilka razy czytałem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 23 Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 21:04 Można nie lubić Z A ale nie można odmówić mu znajomości siatkówki i chęci oglądania sukcesów tej wspaniałej dyscypliny przy udziale najlepszych kibiców na świecie.To jedno.Drugie to to,że w każdym z wywiadów z trenerem czy też z zawodnikami słyszeliśmy"przegraliśmy bo byli lepsi".To niby wszystkich rozgrzesza.Ale odwróćmy pytanie.Na turnieju kwalifikacyjnym w Katowicach miałem przyjemność rozmawiać z jednym z naszych zawodników i po przegranym meczu z Jugosławią na pytanie dlaczego przegraliśmy oczywiście odpowiedział "bo byli lepsi".Zadałem inne pytanie-dlaczego wy byliście słabsi.Odpowiedział,że przecież to samo.Nie kochani siatkarze.Tak odpowiadając rozgrzeszacie się ze swojej słabości.Pytając się dlaczego ja byłem słabszy zmusza was to do myślenia.Jeśli ja jestem słabszy od takiego samego osobnika to powinienem się zastanowić dlaczego tak się dzieje.Dlaczego ja przez 5 lat gram na tym samym poziomie a on jest coraz lepszy,zdobywa medale,a ja wygrywam ze wszystkimi ale pojedyńcze mecze,żadnej liczącej się imprezy.Dlatego jeszcze raz radzę:po porażkach zadajcie sobie pytanie:DLACZEGO JA BYŁEM SŁABSZY?I poszukajcie swych błędów.Warto.Jak to zrozumiecie przyjdą medale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makron Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 21:44 Drodzy uczestnicy niniejszego forum, Łatwo jest zmieniać trenerów i obarczać ich całkowitą winą za przegrane. Zanim jednak zaperzycie się w obronie/w oskarżaniu WW zastanówcie się nad jedną rzeczą. Pewna (dość duża) część zawodników, którzy teraz są w tzw. szerokiej kadrze jest w reprezentacji od Atlanty (a niektórzy nawet trochę wcześniej). Od tego czasu reprezentację prowadzili: W.Krebok, ś.p.H.Wagner, I.Mazur, R.Bosek, a teraz W.Wspaniały (być może o kimś zapomniałem, ale nie to jest ważne). Ci wszyscy trenerzy współpracowali mniej więcej z tą samą grupą zawodników i każdy z nich miał z pewnością inne podejście do treningów, do psychiki, inne wymagania i oczekiwania od poszczególnych graczy oraz drużyny jako całości. Mimo tego, nasza reprezentacja jakoś nie wykazała dużego postępu. Rodzi się pytanie: DLACZEGO??? Czy naprawdę uważacie, że wina leży po stronie trenera? Hubert Wagner, po zdobyciu złota w Meksyku, a potem w Montrealu nie osiągnął później zbyt wiele. Nie udało się także trenerowi mistrzów świata juniorów - Mazurowi. Czy to nie ciekawe? Tak więc może wina tkwi po drugiej stronie? Paradoksalnie uważam, że nie; albo lepiej, nie bardziej niż po stronie któregokolwiek z wyżej wymienionych trenerów. Nasi reprezentanci, (może poza dwoma lub trzema wyjątkami) są dobrze wyszkoleni technicznie, ograni, doświadczeni. Jednak czegoś brakuje. Osobiście uważam, że jest to bezwzględna wola wygrywania, radość z gry, ze współzawodnictwa, zacięcie, żeby udowodnić innym (oraz sobie), że potrafią świetnie grać oraz odrobina dynamiki i refleksu. Wagner trafił na grupę ludzi, którzy wiedzieli co chcą osiągnąć i zgodzili się na przyjęcie ciężkich warunków, jakie im postawił. Jednak najwyraźniej oni musieli do tego dojrzeć: wcześniej, przez dwie olimpiady, jeszcze z Wagnerem (oraz red. Ambroziakiem) w składzie ci sami zawodnicy nie osiągnęli wybitnych rezultatów. Z kolei trener Mazur doprowadził grupę młodziutkich zawodników do złota praktycznie na wstępie ich kariery. Oni już wiedzą, co to znaczy być najlepszymi (nawet jeśli chodzi tu o mistrzostwo świata juniorów) i chyba tu można (daj Boże abym się mylił) upatrywać źródła ich bierności i nieporadności w meczach o stawkę. Mimo to nie sądzę, że należy ich uznać za stracone pokolenie - między innymi dlatego, że po prostu nasi "młodzi zdolni" są jeszcze wciąż odrobinę gorsi od naszych "doświadczonych reprezentantów". Nie chodzi mi o to, że Gołaś, Kadziewicz, Bąkiewicz, Siezieniewski albo Winiarski są gorzej wyszkoleni - im wciąż brakuje doświadczenia i pewności gry: ci z was, którzy kiedykolwiek grali w siatkówkę na poziomie ciut wyższym od "trzepakowego" wiedzą o co mi chodzi. Nie chodzi mi też o to, że na najblizsze kilka lat należy im zablokować drogę do reprezentacji: wręcz przeciwnie, niech ich się powołuje do kadry, niech walczą o miejsce w składzie, niech zdobywają doświadczenie. Chcę tylko powiedzieć, że przekreślanie z góry zawodników, którzy w mniemaniu niektórych z was są już wypaleni jest, według mnie, przedwczesne. Wymiana pokoleniowa powinna zachodzić stopniowo. Ponadto popatrzcie na Włochów - ich podstawowy atakujący, Sartoretti, jest zawodnikiem "wiekowym", a mimo to gra świetnie i wciąż jest podporą reprezentacji. Notabene, kapitan drużyny Wagnera Edward Skorek miał po trzydziestce, kiedy sięgał po najwyższe laury. Nasz naród ma niestety tendencję do krytykowania wszystkiego i wszystkich. Redaktora Ambroziaka szanuję i cenię bardzo jego felietony, uważam go za wielkiego profesjonalistę i znawcę tematu, ale nie lubię retoryki bez treści, a tym właśnie wydaje mi się być ten artykuł. Zwalnianie trenera nie powinno być karą, za brak osiągnięć, a jedynie koniecznością, jeśli istnieje obiektywnie lepszy kandydat. A kandydatów jest wielu: tych doświadczonych, z nazwiskiem oraz tych młodych i mniej znanych. Zgadzam się, że zmiany w systemie szkoleniowym powinny nastąpić i jeśli Waldemar Wspaniały nie jest w stanie tego zrozumieć lub spełnić być może powinien skupić się na Mostostalu a nie na kadrze. Można, a nawet należy go obarczyć odpowiedzialnością za brak zaangażowania i ołowiane ... "stopy" naszych zawodników w ważnych meczach, ale myślę, że z karami trzeba się jeszcze powstrzymać - nie on jeden jest temu winien. Gdyby nasi zawodnicy mieli zacięcie do gry i wolę zwycięstwa we krwi nie było by tematu. Z drugiej strony, jeśli PZPS lub ktokolwiek inny jest w stanie wskazać super-kandydata, wielki autorytet, mistrza motywacji, który pociągnie za sobą drużynę... Coś jednak czuję, że trudno będzie wskazać taką osobę bo, choć paradoksalnie mamy aż nadto cenionych trenerów, to nasza reprezentacja ni rusz nie wybija się ponad przeciętność. A to boli, bo ile można? Tym bardziej, że chyba naprawdę ich stać na coś więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 08:30 masz racje że pracowali juz wcześniej z tą drużyną, faktem jest że też nic wielkiego nie osiąnęli z tą drużyną, ale faktem jest tez, że ta drużyna wczesniej była niedoswiadczona, dopiero zaczynala grac ze sobą. przeciez Ci siatkarze wlasnie teraz sa w optymalnym wieku dla sportowca, zeby cos wygrywac, prawda? i w ten ich optymalny wiek wstrzelil sie WW, ale od paru lat cos nie potrafi nic z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-zdzich bądx powaźny!zacznij myśleć albo przestań pisać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 07:32 propozycja "młodego" Wagnera jest chora!zero grania i zero umiejetniści trenerskich ale nazwiako tatusia! Czy Zdzicha "stary" Wagner straszy w snach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuja Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: 195.193.177.* 19.09.03, 11:05 Proponuje przyjac podobny sposob postepowania z panem Ambroziakiem jak on Przyjal z trenerem Wspanialym, Ustalmy oczywiscie bez niego ze ma on byc najlepszym komentatorem na swiecie i po kazdym jego wystepie bedziemy miec furmanke powodow aby go w koncu wyrzucic bo do srednich nawet mu ogromnie duzo brakuje. Andrysiak zaczal zwalniac Wspanialego natychmist po jego nominacji. Przypomnijcie sobie poprzednie mistrzostwa. Zmiana trenera ma sens jesli jest to zmiana na lepsze. Druzyna i cala dyscyplina jako jedna z niewielu w naszym kraju ciagle robi postep i moze po prostu trzeba byc cierpliwym. Wiem, ze to nie jest latwe.(Mostostal przykladem jak trudno i dlugo powstaje dobra druzyna w tej dyscyplinie sportu). Proponowane zmiany nie sa na pewno zmianami na lepsze. A propozycja G> Wagnera to chyba glupi zart. Mnie sie wydaje, ze powierzenie reprezentacji kraju komus kto nigdy nie trenowal, zadnej druzyny tylko dlatego, ze jego Ojciec odnisl kiedys spektakulrny sukces w pelni charakteryzuje autora propozycji. Chcialbym przypomniec, ze Ojciec Grzegorza pracowal nie tak dawno z ta reprezentacja i sukcesu nie odniOsl podobnie jak weileu innych przypadakach (reprezentacja Kobiet lata temu). To nie tylko trener i nazwisko sa gwarancja sukcesu. Tu trzeba wlczyc o cala dyscypline o dobre transmisje w mediach, wtedy kiedy kibice moga siatkowke Ogladac a nie w srodku nocy na trudno dostepnych antenach. O fachowy, nie emocjonalny komntarz na antenie. O fachowych i uczciwych dzialaczy o duze nowoczesne hale itd. Jesli pan Ambroziak skoncentruje sie na tych sprawach ma sznase zrobic cos dobrego dla dyscypliny. Ja mam nadzieje, ze w Polsce poparcie dla dzialan typu XXX musi odjesc maleje.Nie wierzcie, ze nowy jest zawsze dobrym rozwiazaniem (pilka nozna). On musi byc lepszy i to duzo a i tak cudow nie zdziala. Pozdrowienia dla wszystkich co kochaja siatkowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.03, 11:07 bravo_ ma Pan 100% racji- do przodu a nie do tyłu. A Wspaniały nie wraca na wieś do Kędzierzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwerver Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.acn.waw.pl 19.09.03, 12:04 (Przepraszam za ostre slowa w mojej wypowiedzi ale trzeba to dobitnie powiedziec) Co za kretyn mowi, ze 6. (szoste) miejsce na swiecie, jakie obecni zajmujemy (za Serbia, Rosja, Francja, Wlochami i Brazylia) to "niepokojaca stagnacja". Ludzie trzeba poznac swoje miejsce w szeregu, a szoste miejsce to naprawde dobre miejsce z widokami na przyszlosc. Jesli jakis debil glosujacy za wywaleniem Wspanialego i krytykujacy siatkarzy powie kogo z tej piatki my mamy przeskoczyc w najblizszym czasie to ze zdumieniem przeczytam argumentacje. KONKRETNIE ! I skonczmy z tym pierdoleniem o tym, jacy to bylismy swietni w 70 latach, kiedy byl ZSRR i kilka srednich zespolow (Polska, Japonia i niewiele wiecej). Dzis w siatkowke na wysokim poziomie graja nie 3 a 15 zespolow. (to samo mozna odniesc do pilki noznej). W Polsce jest taka mentalnosc: mamy spieprzone zycie, nie zarabiamy za duzo, wiec niech nasi sportowcy (zarabiajacy niewiele wiecej od nas) zdobywaja tytuly mistrzow swiata; pieprzyc ze to niemozliwe, TAK MA BYC !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSPANIAŁY Ambroziak na trenera IP: 150.254.84.* 19.09.03, 12:34 Proponuje: Ambroziak na trenera, do pomocy Zarzycki i młody Wagner. Niech się wykażą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.szel-sat.com.pl 19.09.03, 16:42 Popatrz sobie chlopie na Litwe.Taki maly kraik,maja akurat dryg do koszykowki,jak do zadnej innej dyscypliny sportu i sa najlepsi w Europie.Ja akurat twierdze,ze my mamy smykalke do siatkowki , a swiadcza o tym dawne sukcesy reprezentacji,a nawet obecne juniorow.Dlaczego przynajmniej w tym,skoro gdzie indziej slabo sie wiedzie mamy sie zadawalac piatym miejscem w Europie,skoro stac nas na wiecej.I nie mow mi ,ze pokonanie Bulgarii czy Holandii przerastalo mozliwosci naszej druzyny.A gdyby tak sie stalo bylibysmy w pierwszej czworce.A tak dla przypomnienia to Bosek wygral z Francja w finale Ligi Swiatowej dwa lata temu,a Wspanialy przewalil z nimi w eliminacjach do mistrzostw swiata i gdyby nie uklady Biesiady z Acosta tobysmy do Argentyny nie pojechali.Faktem jest ,ze zaczelismy wygrywac z Brazylia (ostatnio trzy wygrane na cztery mecze),przyznaje dzialo sie to za kadencji Wspanialego i po takich sukcesach nalezalo oczekiwac postepu w kolejnym sezonie.Wiec pytam sie ,gdzie ten postep? Liga Swiatowa niby odpuszczona(Francuzi zrobili to samo) bo wazniejsze Mistrzostwa Europy.Uklad spotkan w grupie ewidentnie nam sprzyjal,najpierw przecietni Grecy,potem mecz z Rosja,gdzie nie ma sie czym stresowac,bo mozemy jeszcze odrobic ewentualna porazke i na koncu Serbia ,ktora majac cztery wygrane mecze miala zapewnione pierwsze miejsce w grupie i nie angazowala sie w meczu z Polska.Do tego dochodzi rozbita psychicznie po trzech porazkach Bulgaria.Niestety nie wyjscie z takiej grupy i w takim ukladzie gier ,gdzie inni grali na nasza korzysc okazalo sie czystym frajerstwem.I co mam jako kibic przechodzic nad tym do porzadku dziennego? Nie pisze tutaj o rzeczach niemozliwych,awans byl na wyciagniecie reki. Tak na marginesie to nie jestesmy szosta druzyna swiata przynajmniej na papierze.Po tych mistrzostwach bedziemy zajmowac osme miejsce w rankingu,chociaz trzeba przyznac,ze miejsce Argentyny przed nami jest zdecydowanie na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 22:06 Właśnie, ale WW stwierdził, że mieliśmy fatalne losowanie - boshe, boshe to w stylu Engela "ten skład nigdy nie zagra równie dobrego meczu" - straszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 14:22 Ambroziak idz sie leczyc na nogi bo na głowę już za późno. Jak się słyszy Pana komentarze na meczach to aż się płakać chce z Pana głupoty.Pan nawet nie wie jak nazywają się zawodnicy to co dopiero ma Pan wiedzieć o trenowaniu siatkarzy.Jakoś sami siatkarze nie narzekają na Waldka tylko wkółko Pan i Pan Bosek i Zarzycki.A co dobrego zrobil nasz poczciwy Bosek?-wielkie nic a teraz potrafi pouczać?!Czyżby Panów swędziała posada trenerska albo poprostu przemawia sama zazdrość. WALDEK JESTEŚMY Z TOBĄ!!!!!!!!! NIE DAJ SIE TYM BUFONOM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shilton Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.net / 192.168.1.* 19.09.03, 16:18 No jak Bosek nic nie zrobil, to Wspanialy zrobil piec razy mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNAJOMY Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 17:08 WALDEK JESTEŚMY Z TOBĄ!!!!!!!!! NIE DAJ SIE TYM BUFONOM. DLATEGO PODAJ SIĘ DO DYMISJI!!!. BĘDZIE WÓWCZAS NORMALNIE. KTO ZA NIEGO? MŁODY WAGNER TO KPINA Z LUDZI KTÓRZY GO ZNAJĄ. JA GO ZNAM KILKA ŁADNYCH LAT WIĘC PANIE AMBROZIAK TYLKO NIE EGOISTA I "..." NA TRENERA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEKARZ a nie mówiłem , że ON JEST CHORY?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 19:26 CHYBA CIE CZŁOWIEKU POGIĘŁO RAZEM gRZESIEM WAGNEREM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kargul Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 13:55 P Ambroziak na pewno ma pan w niektórych sprawach racje ale.. to siatkarze zagrali źle a nie trener poza tym brzmi to tak jakby nikt prócz pana i Grbicia nie znał się na siatkówce. Oczywiście tak jak Wspaniały wg Pana ma obsesje na punkcie Mostostalu tak samo pan ma na punkcie Wagnerów ( patrz typy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 15:42 komentarz p. Ambroziaka jeszcze nieraz ujdzie w tłoku ale z drugiej strony nawet moja żona już nie może go słuchać a komentator od śiedmiu boleści J. Uznański to powinien się nauczyć poprawnie polskiej mowy i zasad piłki siatkowej bo gdzie mają pojęcie w TV aby HANYSA wysyłać na Mistrzostwa. To całkowite beztalencie które jest wpatrzone jaki to Papke wspaniały albo Świderski lub Szczerbaniuk bo jak się wypowiada na temat byłych graczy z Częstochowy to poprostu szkoda słów. On nie cierpi AZS-u alu kij mu w oko proszę o zmianę tego anty komentatora (kto jest za niech się wpisze)Co zaś się tyczy p. Ambroziaka i jego teoria na temat nowego trenera G. Wagnera niech się Zdzisiu zastanowi dwa razy zanim wygłosi taką chorą teorię. Pozdrawiam wszystkich wkurwionych kibiców piłki siatkowej w naszym Kraju. Oddany siatkówce z Częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejdzi Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.krak.tke.pl 21.09.03, 08:48 psycholog i tylko on!!!! moze i zmiana trenera tez jest potrzebna ale bez psychologa nikt nie pomoze reprezentacji - tacy juz sa ci zawodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gambit zatrudniając psychologa nic nie tracimy,zróbmy to IP: *.bielsko.msk.pl 21.09.03, 10:14 Zgadzam się, w tej chwili tylko psycholog jest w stanie spowodować, że będziemy zdobywać medale. Jest w tej chwili za mało czasu do IO, by manipulować kadrą i delegować do niej (hehehe) Wagnera. To jest chore, tak jak większość sądów i opinii Ambroziaka. Zmiana trenera, czyli zakłócenie przygotowań,wprowadzi chaos i o medalach możemy w najbliższym czasie zapomnieć, a może i tym dalszym również, patrz: piłka nożna. P.S. A co ten artykuł robi jeszcze na pierwszej stronie?; czyżby faktycznie, któryś z przedmówców miał rację, że wyborcza zwalnia trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goya PRZECZYTAJCIE CO MÓWIŁ KILKANAŚCIE DNI TEMU IP: *.bielsko.msk.pl 21.09.03, 10:44 Zdzisław Ambroziak: Siatkarze w ME, czyli pełen gambit-to wczesniejszy artykuł tego samego autora, jak widać zresztą, ale gdyby nie podpis, to nie domyślilabym się. "Jeżeli start zakończy się totalną klapą i Polacy nie wyjdą z grupy, sytuacja będzie bolesna, niemniej jednak czytelna - zmiany, jak najszybsze i jak najdalej idące, okażą się niezbędne i mogą przynieść ożywczy powiew nadziei." --------------- "Czarna rozpacz ogarnęłaby mnie, gdyby nasi osiągnęli niezłe, honorowe piąte, szóste miejsce. W atmosferze aż gęstej od niedomówień, pokrętnej, nieszczerej, z prezesem Januszem Biesiadą, który nie wiadomo, jakim cudem wciąż kieruje polską siatkówką, choć odpowiada za milionowe długi związku, ze sponsorem, który musi po raz kolejny omijać szerokim łukiem PZPS, by finansowo wspierać kadrę, z trenerem Wspaniałym wreszcie, któremu wielu "życzliwych" już od wielu miesięcy szyje buty na zmianę, otóż w takiej atmosferze marzy mi się rezultat wyrazisty jak wykrzyknik: wielki sukces albo wielka porażka! " ------------ "Jeżeli, czego oczywiście nie życzę, start zakończy się totalną klapą i nasi gracze nie wyjdą z grupy, sytuacja będzie bolesna, niemniej jednak czytelna - zmiany, jak najszybsze i jak najdalej idące, okażą się niezbędne i mogą przynieść ożywczy powiew nadziei." --------------- To fragmenty z jego wczesniejszego artykułu. Zgoła odmienne w sądach od tego co teraz możemy przeczytać. Wtenczas sądził, że zmiany będą konieczne w momencie , kiedy nie wyjdziemy z grupy, a teraz chce zwalniać trenera. Czy ktoś mu za to zapłacił? Wcześniej bowiem był zdania, że :"W atmosferze az gestej od niedomówien, pokretnej, nieszczerej, z prezesem Januszem Biesiada, który nie wiadomo, jakim cudem wciaz kieruje polska siatkówka, choc odpowiada za milionowe dlugi zwiazku, ze sponsorem, który musi po raz kolejny omijac szerokim lukiem PZPS, by finansowo wspierac kadre, z trenerem Wspanialym wreszcie, któremu wielu "zyczliwych" juz od wielu miesiecy szyje buty na zmiane, otóz w takiej atmosferze marzy mi sie rezultat wyrazisty jak wykrzyknik: wielki sukces albo wielka porazka!" Czyli rozumiem, że wcześniej nie był tym życzliwym? Co się więc stało, bo warunek konieczny do zmiany trenera, który postawił Ambroziak, został nie spełniony?! Czyżby ...kiedy nie wiadomo o co chodzi, to ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Pocałunek śmierci pzps IP: *.socantel.net 22.09.03, 01:52 Jeszcze przed zakończeniem wojny nastąpiła era pasozydów. Przemiany, niby demokratyczne odywły się jednak już pod całkowitą kontrolą, bez względu na rodzaj i szczebel działalności. Paraliżujący twór SLD niesie za sobą spustoszenia. Po rządzie, pzpn i innych, zgodnie z przewidzeniem nastąpił demontaż PZPS. Po kryzysie należy się spodziewać upadku. Jeszcze okoliczności nie pozwalają wyciągnięcia wniosków. Jednak nadszedł czas waluacji towarzyszy jak: Broen,Winkler,Sagan,Kiszczak,Kamuda,Heller,Karski,Litwin,Glepa,M iller,Cuch,Wawrych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _daniela_ Żenada panie Ambroziak IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 12:45 To był ostatni artykuł Ambroziaka,jaki przeczytałam! O czym on pisze?O sobie,czy o siatkówce.Mi się wydaje ,ze celem jego artykułów jest pokazanie,czego to on nie wie,z kim to on nie rozmawiał i jak to on kwieciście potrafi wyrazać swoje mysli.Takie ot przechwałki dumnej zapałki. Niektórzy mówią,ze komentarze Ambroziaka mają dobre strony,bo on sam grał w siatkówkę.Może i grał,ale ja jego fachowej wiedzy za nic nie mogę wyłowić ze slinotoku,w którym ze zdań multipodrzędnie złożonych sens mają dwa słowa. Kto jest w tym ważniejszy:przemądrzały pan A. ,czy siatkówka? A propozycje zmian na stanowisku trenera...-tu się ośmieszył... ...polecam Eurosport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Siatkę Re: Zdzisław Ambroziak: po-pie-ram! IP: 213.25.11.* 25.09.03, 01:35 Popieram, znacznie lepiej Pan pisze, niż komentuje. -jak widać z korespondencji występy siatkarzy leżą nam na sercu - szkoda nas kibiców i naszych rozbudzonych apetytów!!! (dużo emocji i niestety chamstwa jak na każdym forum - anoniomowo - łatwo) Odpowiedź co zrobić? pojawia sie sama, gdy przeanalizujemy grę Naszych szczególnie na tle tych z którymi przegrali ! W siatkówce, jak mawiał żartobliwie słynny Kazimierz Górski trzeba: 1.przyjąć 2. rozegrać 3.zakończyć. Dobrze byłoby też skutecznie serwować. Wydaje mi się, że nasi po prostu byli słabsi w każdym (podkreslam) z tych technicznych elementów !!! po prostu !!! - słabsi szczególnie jako drużyna i nic tu nie pomoże "wola walki". Na tyle słabsi, aby przegrywac te kilka najważniejszych piłek! Dopiero, gdy wymienione elementy gry wykonuje sie per-fe-kcyj-nie, można liczyć na medale! Jest taka oczywista prawda, która dotyczy siatkówki na troszkę wyższym niż Polska liga poziomie - siła ataku drużyny nie zależy od atakujacego, tylko od rozgrywającego, a dobre rozegranie zależy od przyjmującego !!! Bo tak naprawdę - bez bloku, lub na pojedyńczym, nie trzeba być Gruszką, czy Papke by zakończyć, a z prawidłowo, to znaczy pod siatkę przyjętej zagrywki, każdy rozgrywający zgubi blok !!! A jak grali nasi? prześledźmy jeszcze raz, -niestety nazbyt często, przyjęcie na 4-6 metr, rozegranie -lob na skrzydło, na potrójny blok ! i módlmy się za atakującego - niech się wykaże i obije blok, może sie uda? Szybki atak tylko ze środka, serwis a la Zagumny! no comments ! z czym do Gości? To dobre na Polską Ligę, ale nie na mistrzostwa Europy czy Świata !!! W siatkówkę nic sie nie "uda", każdy punkt to efekt zbiorowego wysiłku: - 1..2..3..! Myśle, że kibice koncentrują się na tym 3.. i nic dziwnego, ale trenerzy powinni pamietać, że bez perfekcyjnego (podkreślam) - 1.. i 2.., - 3.. wygląda żałośnie i nikomu nie sprawia satysfakcji. Nerwy ??? nerwy - sa funkcją pewności siebie, pewność siebie to cecha profesjonalistów. Nie bez kozery Wagner nosił przydomek Kat. Potrzeba nam nowego trenera i nowego rozgrywajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek PODŁY CZŁOWIEK AMBROZIAK MUSI ODEJŚĆ !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 08:14 Ambroziaku ! Jesteś podłym człowiekiem, a kibice tyle Ci darowali. Nie rozumiesz co to znaczy być komentatorem. Ciszewski to rozumiał - "komentator jest kapłanem" a "mecz jest mszą". Komentator musi tak przekazywać relację jakby się MODLIŁ O ZWYCIĘSTWO ukochanego ludu czyli reprezentacji Polski. Ty tego nie rozumiesz a nawet nie umiesz się modlić. Więc czego do tej pory sie nauczyłeś ? Trujesz, jątrzysz , kłamiesz, podkładasz świnie. Nie wyobrażam sobie, abyś mógł jeszcze kiedykolwiek prowadzić relację z meczów reprezentacji Polski. Kibice w Polsce wyłączają dżwięk jak prowadzisz relację. Bo siejesz defetyzm, okazujesz publicznie złą wolę i pragniesz, aby Polska reprezentacja poniosła porażkę. Byłeś wściekły jak Nasi chłopcy wygrali z Grecją - twoje kłamliwe komentarze w czasie meczu i po nim o tym świadczą. Byłeś wściekły jak Nasi wygrali trzy ostatnie mecze z Serbią, Niemcami i Holandią bo to zburzyło tobie z góry przygotowany zcenariusz. A był on prosty : Wiedziałeś, że Polacy trafili do grupy śmierci w której każdy mógł wygrać z każdym ( i tak też było ) a więc samo wyjście z grupy było bardzo trudne. A ty zacząłeś truć o medalu na swojej zasranej piersi. Trener Wspaniały wiedział co go czeka więc tonował jak mógł a ty ciągle dolewałeś oliwy do ognia i jątrzyłeś siejąc zło i zamęt - w gruncie rzeczy spodziewałeś się, że Nasi chłopcy nie wejdą do szóstki. Oczekiwałeś klęski zanim te mistrzostwa jeszcze się zaczęły !!! A tu masz ci los - zajęli wysokie 5-te miejsce. OGŁASZAM KONIEC AMBROZIAKA I PROSZĘ TVP, ABY WYLAŁA GO NA ZBITY PYSK. USILNIE PROSZĘ PREZESA BIESIADĘ I CAŁY ZWIĄZEK POLSKIEJ SIATKÓWKI, ABY POMOGLI KIBICOM POLSKIEJ REPREZENTACJI I WYKOPALI PODLECA. MAMY DOŚĆ CZYTANIA JEGO ARTYKUŁÓW I SŁUCHANIA JEGO GŁOSU W TVP. Panie prezesie Biesiada Ambroziak próbuje Pane szantażować, niech Pan sie nie da. Ambroziak nie walczy o polską siatkówkę, nie walczy z trenerem Wspaniałem, nie walczy o medal polskiej reprezentacji, ALE WALCZY O SWÓJ STOŁEK KOMENTATORA. Tak nawiasem Serbia przegrała trzy ostatnie mecze a Ambroziak zasłania sie jakimś Grbiciem. Trochę umiaru z tą boskością "kumpli ambroziakowych". Jedyny zespół, który poniósł kleskę na mistrzostwach to była właśnie Serbia. Czemu Ambroziaku o tym nie napisałeś ? Bo byś się nie mógł, ty nieudaczniku, tamtymi nieudacznikami zasłonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: PODŁY CZŁOWIEK AMBROZIAK MUSI ODEJŚĆ !!! IP: *.bielsko.msk.pl 26.09.03, 09:08 to racja o czym piszesz, ale niewielu na tym świecie potrafi samodzielnie mysleć; mam nadzieję, że wkrótce nas będzie więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Przeprosiłem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 01:06 Przykro mi, ale mam nadzieję, że red.Zdzisława Ambroziaka przeczytał moje przeprosiny z dnia 17.10.2003 : Szanowny Pan Zdzisław Ambroziak proszony jest o Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Janek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl Data: 17.10.2003 21:02 + odpowiedz na list ------------------------------------------------------------------------------- dalsze komentowanie w TVP meczów polskiej reprezentacji męskiej i żeńskiej w siatkówce. Pan Ambroziak ma barwny głos, który jest dla polskiej siatkówki tak charakterystyczny, że każdy kibic, który go usłyszy w TVP to wie, że leci tenis lub siatkówka - nawet jak nie patrzy na ekran. Pan Ambroziak ma osobowość do której się przyzwyczailiśmy i byśmy gorzko żałowali, gdyby Jej nam zabrakło. Chciałbym widzieć również tych samych trenerów w najbliższych kwalifikacjach, bo uważam, że jeszcze nie do końca wypełnili swój obowiązek i swoje przeznaczenie. Tak więc proszę u puszczenie w niepamięć jedną z moich zgryżliwych uwag pod adresem Szanownego Pana Redaktora. Wierzę, że pod wodzą Wspaniałego, Niemczyka i Ambroziaka polscy kibice siatkówki przeżyją wiele radosnych chwil nie tylko w Japonii ale i w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek DOSYĆ Ambroziak - MUSISZ ODEJŚĆ. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 08:19 O Grzegorzu Wagnerze nawet nie wspominajmy! Przegraliśmy przez niego kluczowy mecz na oztatnich mistrzoastwach świata z Portugalią. Ambroziak rżnie głupa i udaje , że tego nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Ambroziak WALCZY O SWÓJ STOŁEK IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 08:21 Ambroziaku ! Jesteś podłym człowiekiem, a kibice tyle Ci darowali. Nie rozumiesz co to znaczy być komentatorem. Ciszewski to rozumiał - "komentator jest kapłanem" a "mecz jest mszą". Komentator musi tak przekazywać relację jakby się MODLIŁ O ZWYCIĘSTWO ukochanego ludu czyli reprezentacji Polski. Ty tego nie rozumiesz a nawet nie umiesz się modlić. Więc czego do tej pory sie nauczyłeś ? Trujesz, jątrzysz , kłamiesz, podkładasz świnie. Nie wyobrażam sobie, abyś mógł jeszcze kiedykolwiek prowadzić relację z meczów reprezentacji Polski. Kibice w Polsce wyłączają dżwięk jak prowadzisz relację. Bo siejesz defetyzm, okazujesz publicznie złą wolę i pragniesz, aby Polska reprezentacja poniosła porażkę. Byłeś wściekły jak Nasi chłopcy wygrali z Grecją - twoje kłamliwe komentarze w czasie meczu i po nim o tym świadczą. Byłeś wściekły jak Nasi wygrali trzy ostatnie mecze z Serbią, Niemcami i Holandią bo to zburzyło tobie z góry przygotowany zcenariusz. A był on prosty : Wiedziałeś, że Polacy trafili do grupy śmierci w której każdy mógł wygrać z każdym ( i tak też było ) a więc samo wyjście z grupy było bardzo trudne. A ty zacząłeś truć o medalu na swojej zasranej piersi. Trener Wspaniały wiedział co go czeka więc tonował jak mógł a ty ciągle dolewałeś oliwy do ognia i jątrzyłeś siejąc zło i zamęt - w gruncie rzeczy spodziewałeś się, że Nasi chłopcy nie wejdą do szóstki. Oczekiwałeś klęski zanim te mistrzostwa jeszcze się zaczęły !!! A tu masz ci los - zajęli wysokie 5-te miejsce. OGŁASZAM KONIEC AMBROZIAKA I PROSZĘ TVP, ABY WYLAŁA GO NA ZBITY PYSK. USILNIE PROSZĘ PREZESA BIESIADĘ I CAŁY ZWIĄZEK POLSKIEJ SIATKÓWKI, ABY POMOGLI KIBICOM POLSKIEJ REPREZENTACJI I WYKOPALI PODLECA. MAMY DOŚĆ CZYTANIA JEGO ARTYKUŁÓW I SŁUCHANIA JEGO GŁOSU W TVP. Panie prezesie Biesiada Ambroziak próbuje Pane szantażować, niech Pan sie nie da. Ambroziak nie walczy o polską siatkówkę, nie walczy z trenerem Wspaniałem, nie walczy o medal polskiej reprezentacji, ALE WALCZY O SWÓJ STOŁEK KOMENTATORA. Tak nawiasem Serbia przegrała trzy ostatnie mecze a Ambroziak zasłania sie jakimś Grbiciem. Trochę umiaru z tą boskością "kumpli ambroziakowych". Jedyny zespół, który poniósł kleskę na mistrzostwach to była właśnie Serbia. Czemu Ambroziaku o tym nie napisałeś ? Bo byś się nie mógł, ty nieudaczniku, tamtymi nieudacznikami zasłonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Siatkę Re: Ambroziak WALCZY O SWÓJ STOŁEK IP: 213.25.11.* 24.01.04, 18:17 Ciekawe co teraz napisze JANEK z Wrocławia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Co zrobił Ambroziak dla Polskiej siatkówki ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 08:26 Czy wywalczył medal olimpijski ? A może mistrzostw świata ? A może mistrzostw Europy ? Jak śmiesz gówniarzu tykać trenera Wspaniałego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek ZŁOTY MEDAL w siatkówce dla red Z.Ambroziaka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 15:06 Szanowny Panie Redaktorze Zdzisławie Ambroziak! Proszę mnie kibicowi siatkówki wybaczyć ostre słowa pod Pana adresem. Równocześnie uprzejmie informuję, że zdobył Pan ZŁOTY MEDAL W SIATKÓWCE. Mianowicie Pana artykuł "Pocałunek śmierci" zdobył najwięcej bo 109 postów wśród wszyskich artykułów poświęconych siatkówce. A wśród wszystkich kategorii sportowych na Forum zdobył Pan wysokie i zaszczytne 14 miejsce. Lista artykułów, które znalazły się w honorowym "Klubie 100" naszego sportowego Forum (licząc ostatnie 7 stron w każdej kategorii): 1)Czas na Żurawia(piłka nozna;24.09.03)postów 509, 2)Edyta Górniak-jak Wam sie podobało(sport;19.09.03)postów 455, 3)Aroma Choszczówka.Co się stało(sport;24.09.03)postów 414, 4)Szwedzi strzelili bramkę(sport;11.09.03)postów 273, 5)Wpisujemy dobre rady dla Pawła Janasa(sport;15.09.03)postów 217, 6)Najlepszy obecnie piłkarz to...(piłka nożna;26.09.03)postów 187, 7)Legia-Wisła-komplet widzów,słowacki sędzia(liga polska;22.09.03)postów 175, 8)Tomasz Hajto dla Gazety.Oddałem serce(sport;18.09.03)postów 157, 9)Strajk[klonowanie kart]zbieramy wpisy(piłkarzyki,22.09.03)postow 152, 10)Będę pisał do skutku(piłkarzyki,26.09.03)postów 118, 11)Idea Śląsk w Eurolidze(koszykówka;04.07.03)postów 117, 12)Paweł Janas dla Gazety.To był szok także dla...(sport;25.09.03)postów 112, 13)Po porażce Wisły.Płacz nad rozbitą drużyną(piłka nożna;29.08.03)postów 110, 14)Zdzisław Amroziak.Pocałunek śmierci(siatkówka;26.09.03)postów 109, 15)Polacy prowadzą z Łotwa 2:0(piłka nożna;08.09.03) postów 103, 16)Opinia o przyznaniu miejsca Śląskowi w E...(koszykówka;23.06.03)postów 102, 17)Milan padrone dEuropa (sport;23.09.03)postów 101. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.mirtel.net 20.10.03, 15:33 Jeżeli walczyć, to o złoto, o najwyższe cele. Wspaniały doprowadził drużynę do imprez i sie skończył. Trudno ! Nie mamludzi niezastąpionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Zdzisław Ambroziak: Pocałunek śmierci IP: *.tuwien.ac.at 20.10.03, 16:28 ten ambroziak jest jakis umyslowo chory zygac mi sie chce tymi jego felietonikami " krytyk za piec groszy " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noli Re: Zdzisław Ambroziak - odejdz IP: *.ne.client2.attbi.com 20.10.03, 18:48 Odpowiedz Link Zgłoś