23.08.05, 14:23
Drogie Mamy
Poniewaz moj brzuszek jest juz duzy zaczelam miec problemy z depilacja nog i
miejsc intymnych. Czy mozecie polecic mi jakas dobra kosmetyczke z W-wy,
ktora zrobilaby mi depilacje woskiem bikini? Chcialabym pochodzic troche na
basen a nie chce meczyc sie co 2 dni z lusterkiem smile by w miare mozliwosci
dokladnie sie ogolic i czuc sie dobrze na basenie . Zastanawiam sie czy taki
zabieg jest bardzo bolesny? W koncu to dosc delikatne miejsce? Co jesli w
polowie nie wytrzymam i uciekne? smile

bd.lilypie.com/xE2sp2/.png
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: depilacja 23.08.05, 14:27
      czytałam na innym forum że przy depilacji woskiem albo depilatorem mogą nam
      popękać naczyńka krwionośne.Nie wiem tego napewno ale męcze się maszynką. . .
      • naturella Re: depilacja 23.08.05, 14:30
        Ja też - wczoraj był pierwszy raz z lusterkiem...
        • mokopi Re: depilacja 23.08.05, 14:39
          Jeszcze sobie radzę bez lusterka, ale już nie długo.
    • budzik11 Re: depilacja 23.08.05, 14:57
      Ja też golę się z lusterkiem (bikini) a nóżki - depilatorem.
    • kocia_kotna Re: depilacja 23.08.05, 15:31
      Eeee...to ja jestem MISZCZYNIsmile))))) Zawsze robiłam to bez patrzeniasmile)))))

A co sie bedę chwalićbig_grin
    • bazylea1 Re: depilacja 23.08.05, 16:42
      a z jakiej jestes okolicy? mogę polecić 2 salony w których zrobią to dobrze -
      jeden na Ursynowie a drugi na Muranowie. jak robi wprawna kosmetyczka to ból
      powinien być minimalny.

ja sobie normalnie robię bikini woskiem samodzielnie ale ostatni raz zrobiłam
      to 2 m-ce temu, teraz chodzę do kosmetyczki bo sama nic nie widzę smile
      najbardziej mnie wkurza że nie moge sobie usunąć wrastających włosków bo z
      lusterkiem totalnie mi nie wychodzi smile

aha nogi depiluję depilatorem elektrycznym, nie mam z tym problemów, w 1 ciąży
      robiłam do końca. siadam na zamknietym kiblu, noge kładę na pralce i już smile
      • izagrab Re: depilacja 23.08.05, 22:43
        Kupilam sobie jakis czas temu depilator ale wytrzymalam tylko katusze do polowy
        pierwszej lydki. Robilam potem kilka podejsc do niego, przed depilacja lezalam
        w wannie z goraca woda itp ale bol okazal sie zbyt silny. Mam nadzieje, ze
        depilacja woskiem okolic bikini nie jest tak samo bolesna.
        Mozesz podac mi namiary na salon na Ursynowie? Jak dlugo trwa zabieg i jaki
        jest jego koszt?

• bazylea1 Re: depilacja 24.08.05, 06:25
          odpisałam Ci na priva. zabieg trwa ok pół godziny.
          • konefka29 Re: depilacja 24.08.05, 08:51
            Bazylea,

ja tez poprosze o ten namiar gabinetu na Ursynowie i orientacyjny koszt. Dziekismile
    • gabi72 Re: depilacja 24.08.05, 11:49
      mnie juz od jakiegos czasu goli moj piotrus.depilator odpada,kiedys sprobowalam
      i nie wytrzymalam tego bolu.
      nogi moglabym jeszcze jako tako ogolic sama,ale tylko dolne partie i to na
      lezaco.mam duzy brzuch ,ktory uniemozliwia jakiekolwiek 'akrobacje 'plus mam
      krotkie rece ,ktore nie sa wstanie golic na 'czuja',bo nie dosiegaja i zagradza
      im brzuch.piotrus jest zadowolony,bo moze sobie tworzyc w okolicach bikini
      wzorki.
      • jasama3 Re: depilacja 24.08.05, 12:00
        ja na szczęście nie muszę patrzeć i jeszcze się nie zacięłam a najczesciej golę
        okolice intymne w wannie smile
        • gomaz Re: depilacja 24.08.05, 12:06
          ja to samo, na czuja - nie muszę patrzeć i zazwyczaj robię to w wannie przy
          kąpieli też bez żadnych zacięć smile))
          Gosia
          • malooh Re: depilacja 24.08.05, 18:42
            Ja tez gole sie w wannie ale ostatnio sie niestety nie mieszczę.To znaczy nie
            mogę na tyle rozłożyć nóg zeby dotrzeć do wszystkich zgięć.Teraz tak sie z tym
            morduję że wychodzę z kąpieli normalnie zdyszanasmileChyba poproszę męża o pomoc.
            • swietlik111 Re: depilacja 24.08.05, 20:19
              jej dziewczyny czy Wy wszystkie tak dokładnie golicie nogi i bikini??? ja w
              sumie zawsze goliłam tylko nogi i to wcale nie często wink głównie w lecie smile no
              kiedyś jak chodziłam na randki.... wink)) hehehe
              • budzik11 Re: depilacja 25.08.05, 13:40
                No w zasadzie to tak, bo mąż lubi "gładkie ciałko" smile)) Chociaż jak mi się nie
                chce, to się nie zmuszam. Jak zimą chodzę tylko w spodniach to też nie zawsze
                mi się chce depilować.
            • gomaz Re: depilacja 25.08.05, 10:34
              a spróbuj na stojąco, z jedną nogą np. na poręczy wanny
              • gomaz Re: depilacja 25.08.05, 10:35
                sorry, to wyżej to było do malooh
                • naturella Re: depilacja 25.08.05, 11:02
                  U mnie z bikini jest taki problem, że o ile same boki to mogę "na czuja", o
                  tyle całość troszkę skrócić to już koniecznie trzeba z patrzeniem. Raz
                  próbowałam to zrobić na wyczucie i bardzo piękny placek sobie zrobiłamwink
            • budzik11 Re: depilacja 25.08.05, 13:42
              Ja mam na szczęście bidet i robię to wygodnie na siedząco smile
              • zabelka24 Re: depilacja 25.08.05, 21:21
                Z nogami nie ma problemu smile - zamknięta ubikacja i noga na pralce (ktos juz o
                tym wspominał), a bólu przy depilatorze juz dawno nie czuje. Natomiast okolice
                bikini to juz gorsza sprawa - u kosmetyczki prawie sie poplakałam z bólu, więc
                też męcze biedny depilator, ale niedługo chyba znów odwiedze "gabinet tortur" wink
                • bazylea1 Re: depilacja 26.08.05, 11:58
                  depilujesz depilatorem eletrycznym bikini? o rety to Ty heroska jestes! wink)))
                  woskiem boli duuuuzo mniej! moze jakaś niewprawna kosmetyczka Ci wtedy zrobiła?
                  • budzik11 Re: depilacja 26.08.05, 13:30
                    Ja próbowałam depilatorem elektrycznym, ale się nie da. A mam taki niby też do
                    okolic wrażliwych, ale gdzie tam... Pod pachami parę razy mi się udało, ale
                    więcej nie próbowałam, ponad moje siły.
                  • zabelka24 Re: depilacja 26.08.05, 20:56
                    Kosmetyczka znana mi juz od dawna, ale koszmarnie bolało, a depilatorem wlaśnie
                    jakoś teraz tak lepiej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka