Dodaj do ulubionych

Uchwała 2023/24

02.01.24, 13:23
Proszę o zamieszczanie tego co Was bawi w tym roku. Zobaczymy pod koniec, jak się zmieniało nasze samopoczucie.
https://pbs.twimg.com/media/GCxylfwWMAA59Zx?format=jpg&name=4096x4096
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Uchwała 2023/24 02.01.24, 16:44
      https://memy.pl/show/big/uploads/Post/452150/17041899841874.jpg
    • hell-raiser1 Re: Uchwała 2023/24 02.01.24, 18:18
      8 bo taki numeryczny rok. Lew (23 lipca - 22 sierpnia):
      Dla Lwów rok 2024 przyniesie zmiany. Zainwestujcie w rozwój zawodowy i bądźcie gotowi na nowe wyzwania, ale zachowajcie przy tym dużą elastyczność i wyrozumiałość. W miłości w tym roku Lwy będą musiały postawić na romantyczność. Prócz znanej u tego znaku spontaniczności, na horyzoncie pojawiają się myśli o planowaniu przyszłości. Tak mówi wróżka z Trójmiasta. A to mój znak zodiaku. Trza się bawić nie smucić.
      • negativum Re: Uchwała 2023/24 02.01.24, 19:07
        hell-raiser1 napisała:

> 8 bo taki numeryczny rok. Lew (23 lipca - 22 sierpnia):
        > Dla Lwów rok 2024 przyniesie zmiany. Zainwestujcie w rozwój zawodowy i bądźcie
        > gotowi na nowe wyzwania, ale zachowajcie przy tym dużą elastyczność i wyrozumia
        > łość. W miłości w tym roku Lwy będą musiały postawić na romantyczność. Prócz zn
        > anej u tego znaku spontaniczności, na horyzoncie pojawiają się myśli o planowan
        > iu przyszłości. Tak mówi wróżka z Trójmiasta. A to mój znak zodiaku. Trza się b
        > awić nie smucić.

Ja tam byk, pałą mnie nie dobijesz smile
        • prze.nick Re: Uchwała 2023/24 02.01.24, 22:28
          Byk, Lew, Wodnik i Skorpion to tzw znaki stałe, czyli najbardziej uparte
          dziwnym zbiegiem okoliczności to również symbole 4 Ewangelii
          gdy mówimy o znakach zodiaku to przeważnie chodzi tylko o to gdzie znajdowało się Słońce w chwili narodzin
          Słońce reprezentuje świadomość.
          Jeśli ktoś chce wiedzieć w jakim znaku ma podświadomość to powinien sprawdzić gdzie znajdował się Księżyc w czasie narodzin.
          Jest sporo darmowych programów w necie, które wyrysują taki urodzinowy wykres, np
          www.astromagia.pl/astro-plus/horoskop-urodzeniowy
          Ja jestem Skorpionem jakich mało (4 planety) z księżycem w Byku
          • negativum Re: Uchwała 2023/24 02.01.24, 23:06
            prze.nick napisał:

> Byk, Lew, Wodnik i Skorpion to tzw znaki stałe, czyli najbardziej uparte
            > dziwnym zbiegiem okoliczności to również symbole 4 Ewangelii
            > gdy mówimy o znakach zodiaku to przeważnie chodzi tylko o to gdzie znajdowało s
            > ię Słońce w chwili narodzin
            > Słońce reprezentuje świadomość.
            > Jeśli ktoś chce wiedzieć w jakim znaku ma podświadomość to powinien sprawdzić g
            > dzie znajdował się Księżyc w czasie narodzin.
            > Jest sporo darmowych programów w necie, które wyrysują taki urodzinowy wykres,
            > np
            > www.astromagia.pl/astro-plus/horoskop-urodzeniowy
            > Ja jestem Skorpionem jakich mało (4 planety) z księżycem w Byku

To i dobrze i źle. Znaków jednak nie wiążę z inną gwiazdą niż Słońce. Byk - zachłyśnięcie się wiosną, Lew - latem, Skorpion jesienią. To naszym matkom pchającym wózki zawdzięczamy te cechy. Choć o nich nie myślały.

Celtowie to jeszcze bardziej rozwijali. Jaśmin.

horoskopy.gazeta.pl/horoskop/7,162934,23033842,jasmin-urodzeni-1-14-maja-3-11-listopada.html
            • prze.nick Re: Uchwała 2023/24 02.01.24, 23:15
              Polscy Słowianie postawili parę tysięcy lat temu kopce w Krakowie. Cztery z nich były idealnie zsynchronizowane astrologicznie z pojawianiem się Słońca w 4 najważniejszych dla dawnych Polaków dniach.
              • negativum Re: Uchwała 2023/24 03.01.24, 01:22
                prze.nick napisał:

> Polscy Słowianie postawili parę tysięcy lat temu kopce w Krakowie. Cztery z nic
                > h były idealnie zsynchronizowane astrologicznie z pojawianiem się Słońca w 4 na
                > jważniejszych dla dawnych Polaków dniach.

Parę tysięcy lat temu to byli Celtowie. Lud z którym się wymieszaliśmy.
                • prze.nick Re: Uchwała 2023/24 03.01.24, 01:44
                  mieszanie jakieś było ale nie takie jak myślisz
                  Polacy mają dominującą R1a
                  Celtowie mają haplogrupę R1b a Słowianie mają R1a oraz I2b
                  radio.opole.pl/576,83,slowianie-na-slasku-od-5000-lat
                  Niemcy celowo sfałszowali historię dla swoich celów
                  • prze.nick Re: Uchwała 2023/24 03.01.24, 01:50
                    dopiero teraz to wychodzi na jaw dzięki genetyce
                    kronika Kadłubka okazuje się być bardzo dokładna a nie jak nam wmawiano fantazją
                    bitwa na Psim Polu (Wrocław) była podobna do tej pod Grunwaldem
                    pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_na_Psim_Polu
                    masonowi Lelewelowi nie udało się tej drugiej wymazać z oficjalnej historii
                  • prze.nick Re: Uchwała 2023/24 03.01.24, 01:56
                    Ciekawe jak długo jeszcze na Google Books będzie pruska książka z 1864 roku o historii Polski, która pokazuje, że naszym pierwszym władcą był Lech I od roku 550 a Mieszko I był zdaje się 18 władcą.
                    forum.gazeta.pl/forum/w,276611,177101584,177101584,Stan_nauki_na_swiecie.html?p=177102875
                    jeszcze 160 lat temu Prusacy zgadzali się, że Polacy to Wandalowie a Lech, Krak i Wanda były postaciami historycznymi
                    • oby.watel Re: Uchwała 2023/24 03.01.24, 09:47
                      prze.nick napisał:

> Ciekawe jak długo jeszcze na Google Books będzie pruska książka z 1864 roku o h
                      > istorii Polski, która pokazuje, że naszym pierwszym władcą był Lech I od roku 5
                      > 50 a Mieszko I był zdaje się 18 władcą.
                      > forum.gazeta.pl/forum/w,276611,177101584,177101584,Stan_nauki_na_swiecie.html?p=177102875
                      > jeszcze 160 lat temu Prusacy zgadzali się, że Polacy to Wandalowie a Lech, Krak
                      > i Wanda były postaciami historycznymi

Książki należy palić, cenzurę należy wprowadzić. W Biblii palili, tradycję należy kultywować. Rosja, Chiny, Anglia wprowadzają u siebie zasady opisane przez George'a Orwella, nadeszła pora na zasady opisane przez Raya Bradbury'ego.
                • prze.nick Re: Uchwała 2023/24 03.01.24, 01:59
                  za czasów Rzymu w Germanii mieszkali Słowianie
                  • negativum Re: Uchwała 2023/24 03.01.24, 03:06
                    prze.nick napisał:

> za czasów Rzymu w Germanii mieszkali Słowianie

Moja pamięć historyczna sięga do pradziadka mojego ojca. Tyle pamiętali najstarsi górale. Księgi parafialne się nie zachowały, spłonęły wraz z cerkwią. Potem przechrzty. Autochtoni o mej rodzinie mówią dobrze. Nigdy ponoć nie odmówiła innym pomocy. I coś w tym jest. Często w Bieszczadach, gdy chcę coś wynająć, pada normalne pytanie o przedpłatę. To przelewam. Dochodzi przelew, gospodyni dzwoni do mnie i mówi, trzeba było wpierw podać nazwisko. Żadnej przedpłaty bym od pana nie żądała. A skąd rodzina, a stąd i stąd. To upust. Trochę to męczące. Ale moi przodkowie dali sens życia chłopom na Podkarpaciu. W Cisnej Karabin chciał mi dać gratis kilka ha. Ciężkie miał chłop życie. Żona prześliczna farmaceutka (do czasu jak nie miała wylewu). Kiedyś był zmuszony nabyć nowy zakup do apteki, czy wyprawić wesele dzieciom. To ja mu mówię, ile potrzebujesz, oddasz jak się odkujesz. Umowa na ryj. Pożycz komuś w Warszawie np. 50 tys. złotych na ryj smile
                    A tam są inni ludzie. Karabin miał bodajże 10ro dzieci. Spotkaliśmy się przypadkiem, tak jak przypadkiem odkryłem grób Burki. Zresztą mnie potem po wsi podejrzewano, że zdradziłem. Grób ten zdewastowano. Bo przyznałem się, że na ten grób trafiłem. Dlatego mnie podejrzewano. I wtedy przemówił Karabin smile

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/68/37/55cdcf2146b50_o_large.jpg
    • negativum 70323 03.01.24, 01:21
      https://pbs.twimg.com/media/GCZcdZrWIAAVVHF?format=jpg&name=medium
    • negativum TVP odzyskana 03.01.24, 13:56
      media.wplm.pl/thumbs/4b7/OTYwL3VfMS9jY181NTVkZi9wLzIwMjQvMDEvMDIvMTIwMC83NjAvOWE4ZWNmN2VmMmMwNDJkNGJkMjFhMzJhYTdkZDZjMjguanBlZw==.jpeg
      https://media.wplm.pl/thumbs/4b7/OTYwL3VfMS9jY181NTVkZi9wLzIwMjQvMDEvMDIvMTIwMC83NjAvOWE4ZWNmN2VmMmMwNDJkNGJkMjFhMzJhYTdkZDZjMjguanBlZw==.jpeg
      • oby.watel Re: TVP odzyskana 03.01.24, 14:10
        negativum napisał:

> media.wplm.pl/thumbs/4b7/OTYwL3VfMS9jY181NTVkZi9wLzIwMjQvMDEvMDIvMTIwMC83NjAvOWE4ZWNmN2VmMmMwNDJkNGJkMjFhMzJhYTdkZDZjMjguanBlZw==.jpeg

Wyjaśnij mi proszę dlaczego zwracasz uwagę na to, kto mówi, a nie na to, co ma do powiedzenia?
        • negativum Re: TVP odzyskana 03.01.24, 18:21
          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > media.wplm.pl/thumbs/4b7/OTYwL3VfMS9jY181NTVkZi9wLzIwMjQvMDEvMDIvMTIwMC83NjAvOWE4ZWNmN2VmMmMwNDJkNGJkMjFhMzJhYTdkZDZjMjguanBlZw==.jpeg
          >
          > Wyjaśnij mi proszę dlaczego zwracasz uwagę na to, kto mówi, a nie na to, co ma
          > do powiedzenia?

Widzisz te piękne polskie flagi w tle?
          • oby.watel Re: TVP odzyskana 04.01.24, 10:45
            negativum napisał:

> Widzisz te piękne polskie flagi w tle?

Portretu Kaczyńskiego, św. Jana Pawła II, krzyża też nie widzę. I co z tego?
            • negativum Pogodynka 04.01.24, 12:31
              oby.watel napisał:

> negativum napisał:
              >
              > > Widzisz te piękne polskie flagi w tle?
              >
              > Portretu Kaczyńskiego, św. Jana Pawła II, krzyża też nie widzę. I co z tego?

Czasami z Warszawy nadaje się chłam, by wypełnić lukę czasową. Nic się nie dzieje, to nie puścisz reklam przez pół wydania wiadomości, by wypełnić ramówkę. Zawsze się znajdzie, że ktoś kogoś gdzieś zadźgał, czy ktoś wjechał w drzewo.

Tu puszczono w polskiej telewizji, pogodynkę z Berlina.
              Nie wiem, czy coś analogicznego zdarzało się w przeszłości w TVP, by była informacja z Moskwy o pogodzie.
              • oby.watel Re: Pogodynka 04.01.24, 14:06
                negativum napisał:

> Czasami z Warszawy nadaje się chłam, by wypełnić lukę czasową. Nic się nie dzie
                > je, to nie puścisz reklam przez pół wydania wiadomości, by wypełnić ramówkę. Za
                > wsze się znajdzie, że ktoś kogoś gdzieś zadźgał, czy ktoś wjechał w drzewo.
                >
                > Tu puszczono w polskiej telewizji, pogodynkę z Berlina.
                > Nie wiem, czy coś analogicznego zdarzało się w przeszłości w TVP, by była infor
                > macja z Moskwy o pogodzie.

Ależ była i to wielokrotnie. Swego czasu jedno radio nadawało z Monachium i też nikt poza władzą nie miał problemu z tym, że polskojęzyczna rozgłośnia. Przez jakiś czas można ją było nawet posłuchać bodajże w Dwójce. Nikt nie zastanawiał się jakie flagi wiszą w studiu.
                • negativum Re: Pogodynka 04.01.24, 14:40
                  oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                  >
                  > > Czasami z Warszawy nadaje się chłam, by wypełnić lukę czasową. Nic się ni
                  > e dzie
                  > > je, to nie puścisz reklam przez pół wydania wiadomości, by wypełnić ramów
                  > kę. Za
                  > > wsze się znajdzie, że ktoś kogoś gdzieś zadźgał, czy ktoś wjechał w drzew
                  > o.
                  > >
                  > > Tu puszczono w polskiej telewizji, pogodynkę z Berlina.
                  > > Nie wiem, czy coś analogicznego zdarzało się w przeszłości w TVP, by była
                  > infor
                  > > macja z Moskwy o pogodzie.
                  >
                  > Ależ była i to wielokrotnie. Swego czasu jedno radio nadawało z Monachium i też
                  > nikt poza władzą nie miał problemu z tym, że polskojęzyczna rozgłośnia. Przez
                  > jakiś czas można ją było nawet posłuchać bodajże w Dwójce. Nikt nie zastanawiał
                  > się jakie flagi wiszą w studiu.

Nie widziałeś tego na żywo.
                  twitter.com/i/status/1742280783119741240
                  Co mnie na uj obchodzi w Polsce, jaka pogoda jest w Berlinie?
                  • oby.watel Re: Pogodynka 04.01.24, 17:27
                    negativum napisał:

> Nie widziałeś tego na żywo.
                    > twitter.com/i/status/1742280783119741240
                    > Co mnie na uj obchodzi w Polsce, jaka pogoda jest w Berlinie?

Pewnie, że nikogo nie obchodzi co się dzieje w Niemczech czy gdziekolwiek indziej? Mnie nic nie obchodzi pożar samoloty w Japonii czy tsunami tamże. Niestety, prezes pokazuje się na ekranie rzadko, więc muszą mi wystarczyć zdjęcia.
                    • negativum Re: Pogodynka 04.01.24, 17:33
                      oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                      >
                      > > Nie widziałeś tego na żywo.
                      > > twitter.com/i/status/1742280783119741240
                      > > Co mnie na uj obchodzi w Polsce, jaka pogoda jest w Berlinie?
                      >
                      > Pewnie, że nikogo nie obchodzi co się dzieje w Niemczech czy gdziekolwiek indzi
                      > ej? Mnie nic nie obchodzi pożar samoloty w Japonii czy tsunami tamże. Niestety,
                      > prezes pokazuje się na ekranie rzadko, więc muszą mi wystarczyć zdjęcia.

TVP info pokazuje wiadomości lokalne. A nie jaka jest pogoda w Berlinie.
                      • oby.watel Re: Pogodynka 04.01.24, 18:18
                        negativum napisał:

> TVP info pokazuje wiadomości lokalne. A nie jaka jest pogoda w Berlinie.

No to w czym problem?
                        • negativum Re: Pogodynka 04.01.24, 20:03
                          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                          >
                          > > TVP info pokazuje wiadomości lokalne. A nie jaka jest pogoda w Berlinie.
                          >
                          > No to w czym problem?

Równie dobrze TVP neo-info mogłoby transmitować z Antarktydy. Oczywiście przez DW w Berlinie.
                          • oby.watel Re: Pogodynka 04.01.24, 22:35
                            negativum napisał:

> Równie dobrze TVP neo-info mogłoby transmitować z Antarktydy. Oczywiście przez
                            > DW w Berlinie.

No i? Ktoś Cie zmusza do oglądania? Masz TV Republika. Oazę wolności. Tam Tusk nadal mówi po niemiecku.
                            • negativum Re: Pogodynka 05.01.24, 02:05
                              oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                              >
                              > > Równie dobrze TVP neo-info mogłoby transmitować z Antarktydy. Oczywiście
                              > przez
                              > > DW w Berlinie.
                              >
                              > No i? Ktoś Cie zmusza do oglądania? Masz TV Republika. Oazę wolności. Tam Tusk
                              > nadal mówi po niemiecku.

Nie trzeba się czymś zachwycać, by się z tego śmiać. Ale TVP prosto z Berlina mi imponuje. Mają gest.
                              • oby.watel Re: Pogodynka 05.01.24, 10:10
                                negativum napisał:

> Nie trzeba się czymś zachwycać, by się z tego śmiać. Ale TVP prosto z Berlina m
                                > i imponuje. Mają gest.

TVP nadawało prosto z Kijowa, Moskwy, Londynu, Tel Awiw, Rzymu, Watykanu, Pcimia, ze wszystkich miejsc gdzie coś się działo. Czemu dotąd nie stanowiło to problemu?
    • negativum Re: Uchwała 2023/24 05.01.24, 02:04
      https://pbs.twimg.com/media/GDBst-pXIAAijS3?format=jpg&name=small
    • negativum Re: Uchwała 2023/24 05.01.24, 02:52

• negativum Re: Uchwała 2023/24 12.01.24, 18:46
      https://pbs.twimg.com/media/GDpPl28WAAAuQGF?format=jpg&name=largepbs.twimg.com/media/GDpPl28WAAAuQGF?format=jpg&name=large
    • negativum Re: Uchwała 2023/24 13.01.24, 12:19
      https://pbs.twimg.com/media/GDq-FQgWoAA99FL?format=jpg&name=large
      • oby.watel Re: Uchwała 2023/24 13.01.24, 12:28
        negativum napisał:

> https://pbs.twimg.com/media/GDq-FQgWoAA99FL?format=jpg&name=large

Zdjęć nie widzę, treści nie widzę, widzę pustkę. Po co zabierasz głos nie mając nic do powiedzenia?
        • negativum Re: Uchwała 2023/24 26.01.24, 13:22
          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > [img]https://pbs.twimg.com/media/GDq-FQgWoAA99FL?format=jpg&name=large[/
          > img]
          >
          > Zdjęć nie widzę, treści nie widzę, widzę pustkę. Po co zabierasz głos nie mając
          > nic do powiedzenia?

Ano faktycznie na tym zdjęciu widać pustkę.
    • negativum Re: Uchwała 2023/24 17.01.24, 02:25
      https://pbs.twimg.com/media/GD_qtS0XwAAD_OA?format=jpg&name=large
      • oby.watel Re: Uchwała 2023/24 17.01.24, 09:39
        negativum napisał:

> https://pbs.twimg.com/media/GD_qtS0XwAAD_OA?format=jpg&name=large

Ten projekt nie przejdzie, ponieważ PiS straciło władzę. Ale przypominanie jakie tworzyli prawo gdy rządziło ma głęboki sens.
    • negativum Re: Uchwała 2023/24 04.02.24, 22:32
      https://pbs.twimg.com/media/GFEONxTXEAA5GKZ?format=png&name=small
    • negativum Re: Uchwała 2023/24 05.02.24, 18:52
      https://pbs.twimg.com/media/GFk70DiWoAAumIZ?format=jpg&name=large

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka