tiresias 19.02.04, 15:01 w związku ze zbliżającym sie okresem wstrzemiężliwości, ascezy i pokuty, nawołuję szczególnie młodzież! patrz i uważaj! smutny los rozalki:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: v2l Re: rozsądek! IP: 213.255.126.* 19.02.04, 16:21 zostala rozdziobana przez krooki i WRONy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: rozsądek! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.04, 17:38 aha a moze poniesli ja na drzwiach swietojanską? (nocono?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: rozsądek! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.02.04, 01:30 Janek Wisniewski padl...a ja wtedy siedzialem na lawce w parku i palilem Winstony, patrzac sie na dom, w ktorym dzis mieszka Miltonia. Dziwny jest ten swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: rozsądek! IP: 213.255.126.* 20.02.04, 08:22 Fajny jest ten swiat kanook! Ide, moze spotkam kolege z wojska;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: rozsądek! 20.02.04, 09:27 Fajny jak fajny. Ale po obiedzie da sie wytrzymac. CzeViki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: rozsądek! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.02.04, 11:28 w Rzymie panowie spiewaja glosno na ulicy w drodze do pracy. to o czyms swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: rozsądek! 20.02.04, 14:01 Mimo to, pobiegła do kościoła, aby przyjąć Komunię św. Rano dnia następnego przewieziono chorą do szpitala. Tego dnia zaopatrzono ją Sakramentami św. Zastosowano niezwłocznie właściwe zastrzyki i transfuzję krwi. "Gdy Ojciec wróci - rzekła do swojej koleżanki - powiedz mu, że .. [...]". To były jej ostatnie słowa, po czym żegnając się krzyżem św. zmarła w opinii świętości. Przebrana w symboliczną biel, złożona w trumnie, ta wyjątkowo skromna i cicha pielęgniarka, miała uroczysty pogrzeb. W kaplicy cmentarnej na Rakowicach zebrało się ok. 250 osób. W tym 16 duchownych i 20 SS. Szarytek, wiele pielęgniarek i innych sióstr, wielu zakonników oraz chór kleryków Salwatorianów. Dzień był bardzo piękny w kolorach polskiej jesieni, na tle którego, po odprawieniu modłów w kaplicy, rozwinął się kondukt z krzyżem niesionym przez kleryka i dwoma chorągwiami czerwoną i białą (symbol męczeństwa i niewinności a zarazem symbol Polski). Trumnę złożono najpierw na miejscu tymczasowym a w roku 1946 dokonano ekshumacji zwłok Rozalii i przeniesiono je do .... -- mariola płakała. - od dziś się zmieniam i będą sobie wszystkiego odmawiać, postanowiła. - zacznij za tydzień, zaproponował leon pałaszując słoninkę wywieszona na balkonie dla sikurek.. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: rozsądek! 20.02.04, 15:15 ten 10 września, to taki symboliczny miał być, bo czuję, że to były moje ostatnie urodziny? Ta ospa pewnie będzie miała jakieś powikłania... Możecie mi juz składac kondolencje :-( Odpowiedz Link Zgłoś