Dodaj do ulubionych

Co sie dzieje z TOK FM ???

IP: *.chello.pl 12.08.01, 21:42
W wyniku oszczędności finansowych TOK FM zwolniło Filipa Ubunakuki, Darka
Bugalskiego i Jacka Sobale oraz ich wydawców. Ich ramówka bardzo sie zmieniła i
to na gorsze. Jest więcej powtórek, a w nocy leci badziewna muzyka. Jedynym
pocieszeniem jest powrót na antene Maćka Rocka i Igora Sokołowskiego. Czy
uważacie, że zwalnianie najlepszych prezenterów to dobry pomysł na ratowanie
budżetu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kordian Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.acn.waw.pl 12.08.01, 23:51
      pozdrowka :D
      Sobala jak wylecial to dupa! gosc najlepszy wraz z Oginskim w Radiu
      • Gość: siodmy Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.k.pl 13.08.01, 00:29
        z calym szacunkiem ale wg mnie najlepszym prezenterem byl darek bugalski.
        wiedzial kiedy mowic a kiedy sluchac. potrafil tez w odorznieniu od w
        oginskiego bardzo ladnie zmieniac mysli w slowa a wypowiedzi byly celne.
        jackowi sobali czasem jakby hamulcow brakowalo.. sluchles moze jego wywiadu
        zosiecka z rok temu?
    • Gość: Ned2k Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: 195.94.196.* 13.08.01, 11:31
      To jest najgorszy pomysł jaki mógł powstać w głowach starających się
      zrestrukturyzować radio osób. Dla mnie TOK FM przestało istnieć. Zwykłem
      słuchać go wieczorami (Darek Bugalski, powtórki Jacka Sobali) i w chwili
      obecnej na porę tą oferta jest tak naprawdę żadna...... . Szkoda, bo to
      naprawdę był dobry pomysł na kawał dobrej stacji pozwalającej ludziom trochę
      pomyśleć.....

PS> Właśnie słucham TOK FM w pracy - Filip Ubunakuki to postać fikcyjna :))
      (polski redaktor - Jarosław)
      • Gość: LukiZ Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.chello.pl 13.08.01, 18:07
        Ja najczęściej łuchałem TOKu wieczorami.
        Darka Bugalskiego, a potem powtórek Filipa Ubunakuki(tj.Jarosława:-).
        A teraz?
        • Gość: TOKfmFAN Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.chello.pl 13.08.01, 21:10
          Ja najbardziej lubiłem Bugala. A teraz już wcale radia nie słucham.
        • Gość: Maksia Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.pl 14.08.01, 21:31
          Tak naprawde to nalezaloby sie zastanowic komu przeszkadzalo to radio?
          Na pewno musialo byc niewygodne dla pewnej grupy osob.
          To moze zalatuje troche teoria spiskowa, ale jestem przekonana ze istnienie
          TOKU i jego duza sluchalnosc komus nie byla na reke...ale komu?
          Sobala byl niezly. Bez jego obecnosci to nie to samo. Pamietam ze specjalnie
          wlaczalam radio o 14.00 i siedzialam w domu do 17.00 aby do konca wysluchac
          jego audycji. Facet nie bal sie po prostu niczego i nikogo. Sluchajac go mialam
          odczucie ze to naprawde rozmowy niekontrolowane.
          • Gość: anonim Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.chello.pl 14.08.01, 23:00
            A może tym kimś jest ksiądz Rydzyk? :-)
          • Gość: disturbe Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 21:16
            Do tej pory Tok FM istniaLo sobie bez przeszkód, teraz idą wybory, wiadomo kto
            je wygra... Dla towarzyszy Tok FM nie było wygodne, sami przyznajcie. A tak w
            ogóle to kurde, gdzie ja teraz będę słuchał wypowiedzi Pana Eugeniusza znanego
            tez jako Krzysztof, Marek, Janusz, Stefan, Marian, czy Zbigniew? Tylko Sobal
            dawał mu szansę swobodnej wypowiedzi! Gdzie się Gienek teraz podzieje???
            • Gość: bamb0 Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 20:49
              apropos pana Eugeniusza
            • Gość: packard co wy pleciecie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 22:36
              TOK FM upadł nie dlatego, ze sie komus nie podobał, że nie lubili go czerwoni
              cvzy czarni. O czym wy mówicie. po prostu TOK FM nie miał zleceń na reklamy.
              Faceci wydawali więcej pieniniedzy niz udziałowcy (m.in. "Polityka, Agora i
              Fundacja Batorego) byli w stanie na to przeznavczyc. Strategia jest taka, że do
              radia się przez jakiś czas dopłaca, ale w końcu muszą przyjść czasy
              samofinansowania a potem odcinania kuponów. W TOK FM takie czasy nie nadeszły.
              Uważam, że do dupy był dyrektor programowy - niejaki Andrzej Szozda, który jako
              radiowiec i jako menago w ogóle sie nie sprawdził. Właściciele (nie wiem czemu)
              nie umieli go szybko zmienić. Radio upada, ale nie mówcie, że to wina czarnych,
              czerwonych, zielonych czy rózowych. Nieudacznicy dostają w dupe. jeżeli wam się
              to tak bardzo podobało, to sfinsnujcie nadawanie.
    • Gość: Piotr Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 22:13
      podobno z ratowania tok fm nic nie wyszło i radio w takiej ubogiej ramówce ma
      dotrwać do konca koncesji i KONIEC .
    • Gość: jędrek to chyba ściema.może są na urlopie .. IP: *.optimus.waw.pl 14.08.01, 01:37
      .. nie wierzę że Szozda posunął się do wywalenia Sobali i Bugalskiego , jest
      sezon ogorkowy może pojechali na urlop? niech lepiej wywali Laszuk bo strasznie
      lewicuje. Marysia Czarnecka jest cool.
      gdyby to jednak była prawda z tym wywaleniem w/w to podcinają gałąź na której
      siedzą.
      • Gość: siodmy Re: to chyba ściema.może są na urlopie .. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 11:40
        witam,

> sezon ogorkowy może pojechali na urlop?

niestety tak nie jest. ci ktorzy tera zpracuja robia to za psie pieniadze badz
        nawet za free :<

> gdyby to jednak była prawda z tym wywaleniem w/w to podcinają gałąź na której
        > siedzą.

jak dla mnie ujawniajac filipa w czasie gdy jest i tak mala sluchalnosc (wielu
        juz przyzywczailo sie do powtorek i ich nie slucha) to odciecie calego drzewa z
        nadzieja ze samo sie odrodzi. szkoda. nawet bardzo.

ps
        moze zmasowany atak listow do agory jakos dalby znac ''gorze'' ze radio to nie
        tylko prezenterzy a tez sluchacze.
        • Gość: kiol Re: to chyba ściema.może są na urlopie .. IP: 212.244.87.* 14.08.01, 12:42
          Agora juz chyba nie jest wlascicielem TOK-u
          • Gość: LukiZ właściciel IP: *.chello.pl 14.08.01, 12:55
            Agora nadal jest właścicielem TOKu. ITI holding miało go przejąć, ale sie
            wycofało. Szkoda, może wtedy było by lepiej.
            • Gość: Ned2K Re: właściciel IP: 195.94.196.* 14.08.01, 14:27
              Rzeczywiście szkoda. Może nie potrzeba by było wtedy zwalniać najlepszych..... :
              (((
        • Gość: jędrek niestety to już łabędzi śpiew ... IP: *.optimus.waw.pl 15.08.01, 23:06
          dzwoniłem do TOK-u i niestety na razie wygląda na to że za kilka miesięcy to
          radio będzie już tylko historią - chyba nie wychodzili finansowo na swoje , a
          Agora to ma tylko gębę pełną frazesów o popieraniu demokracji itp. a tak
          naprawdę to liczy się tylko i wyłącznie kasa , albo lewicowa Agora nie mogła
          ścerpieć że tak wielu słuchaczy krytykowało nie tylko Krzaka i spółkę ( o co
          zabiegali i co moderowali ) ale również lewicę - Millera,Kwaśniewskiego itp.
          i uciszają ten radiowy "Hyde Park" .szkoda bo tak naprawdę to był jedyny kanał
          gdzie opinie przeciętnych Polaków przebijały się do opinii publicznej.
          żal mi że nie usłyszę już Szozdy - to był naprawdę niegłupi gość.no i
          oczywiście Sobala - ale ten już z pewnymi zastrzeżeniami.
          mam nadzieję że zgodnie z zasadą że natura nie cierpi próżni , w lukę po TOKFM
          ktoś wskoczy i zaproponuje podobny kanał.inaczej zostanie nam tylko internet.
    • Gość: LukiZ Może jakieś rozwiązanie? IP: *.chello.pl 14.08.01, 23:07
      Może coś sprubujemy zaradzić?
      Zróbmy tyle ile możemy.
      A możemy wysyłać maile do TOK FM, aby przywrócili Darka Bugalkiego i Jacka
      Sobale. Przecież właśnie dlatego przywrócili Igora Sokołowskiego i Maćka Rocka.
      • Gość: Ned2k Re: Może jakieś rozwiązanie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 11:57
        Wysłałem takiego maila do Szozdy. Były tam argumenty przemawiające za tezą iż
        radio w chwili obecnej może tylko i wyłącznie stracić słuchalność, a część
        segmentu młodych ludzi straciło po zdjęciu Maćka i Igora. Oczywiście na maila
        nie dostałem żadnej odpowiedzi. Jedynym światełkiem było przywrócenie
        chłopaków, ale szczeże mówiąc nie sądzę żeby to było podyktowane argumentami
        takiego małego robaczka jak ja. Z doświadczenia tego wyciągam więc wniosek, że
        nie ma nawet co próbować.... wszystko rozumiem, ale podziękować chociaż za list
        wypada....
        Ech... szkoda.... już naprawdę nie ma co słuchać.... a telewizor... brrrr...
        najlepiej wogóle nie włączać - nic ciekawego a nawet jeśli to tylko
        ogłupiające....
        • Gość: LukiZ Re: Może jakieś rozwiązanie? IP: *.chello.pl 15.08.01, 12:21
          Igor sam powiedział, że to dzięki prośbom słuchaczy zostali przywróceni.
          • Gość: Ned2K Re: Może jakieś rozwiązanie? IP: 195.94.196.* 16.08.01, 09:05
            Parę postów wyżej ''jędrek'' powiedział coś, co może całkowicie rozwiać wszelkie
            nasze nadzieje i marzenia.... :((
    • Gość: LukiZ nowe forum IP: *.chello.pl 16.08.01, 19:52
      Adam Turno umieścił takie samo forum na www.tokfm.z.pl
    • Gość: disturbe Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 20:18
      Na stronie: www.tokfm.z.pl jest ankieta z pytaniem: "Czy Jacek Sobala powinien
      wrócić do Tok FM?". Wchodźcie tam i głosujcie, to może wróci, kto wie.
      Sobala wracaj!!!!!!
      • Gość: LukiZ Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.chello.pl 22.08.01, 11:42
        Ale ja bym wolał, żeby Darek Bugalski wrócił.
        • Gość: Ned2k Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: 195.94.196.* 22.08.01, 16:07
          PODPISUJĘ SIĘ OBIEMA RENCAMI..... Darek B - wróć... :(
    • Gość: legacy do Maksia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 23:39
      O jakiej dużej sluchalności mówisz? Duża słuchaliność radia, które zatrudnia
      dziesiątki osób i wysyła Andrzeja Szozdę na dwa tygodnie do USA, żeby opowiadal
      banialukli o wyborach prezydenckich to nie jest kilka czy nawet kilkanaście
      tysięcy osob. Ci faceci zmarnowali pomysl i pewien potencjal, ktory w tym radiu
      był. Dlaczego mysilisz, że ktos powinien do tego dokładać? zeby Jacek Sobala
      poczytał przez radio artykuły z gazet?
      • Gość: tokfan Re: do Maksia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 23:49
        Po pierwsze, to wyjazd Szozdy do USA sponsorowała jakaś duża firma, a samo
        radio nie wyłożyło na to kaski.
        Program Jacka Sobali polegał twoim zdaniem na czytaniu gazet na antenie??? To
        chyba słuchałeś Tok FM. z głową w kiblu! To było jedyne radio nie wciskające
        ludziom komercyjnego gówna pod postacią "przebojowej" muzyki" i jedno z
        niewielu mediów, które nie promowało towarzyszy z SLD, lub temu podobnych,
        wracających ostatnio do łask.
        • Gość: legacy Re: do Maksia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 00:39
          to chyba ty czytasz to forum z glowa w kiblu. Czy ja pisalem, ze sobala lub TOK
          FM promowal towarzyszy z SLD? Napisalem, ze Sobala czytal artykuly, bo czesto
          nie byl przygotowany do tematu (wiele razy czytal artykuly), a potem cos na ich
          temat plótł (nie zawsze).
          Wyjmij glowe z kibla, bo tracisz poczucie rzeczywistosci.
    • Gość: Fred Re: Co sie dzieje z TOK FM ??? IP: *.tera.com.pl 25.08.01, 10:00
      Jak to co się dzieje? Agora kupuje udziały w stacjach radiowych, jak opętana. A
      dawny twórca Inforadia - potem TOK-FM - pan Gienio Smolar siedzi w zarządzie PR
      SA i dołuje Trójkę. Kto sie założy o piwo, że za 5 lat na Myśliwieckiej będzie
      prywatna stacja (TOK + 3), której szefem będzie Smolar, właścicielem Agora, a
      ceny reklam takie jak w Wyborczej czyli z sufitu?
      Fred
    • Gość: Jędrek czemu lekceważą słuchaczy ? IP: *.optimus.waw.pl 29.08.01, 23:36
      przyzwoitość wymaga żeby jak się kończy działalność wyjaśnić powody .
      otherwise czuję się zlekceważony .a tyle kasy wydałem na telefony do nich.
      • Gość: packard Re: czemu lekceważą słuchaczy ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 00:23
        Gość portalu: Jędrek napisał(a):

.a tyle kasy wydałem na telefony do nich.

Stary, faktycznie dzwoniles do takiego J. Sobali, zeby on ci np nawrzucał od
        antysemitów albo od innych idiotów. Rajcowalo cię to? Byłem przekonany, ze te
        wszystkie rozmowy były "organizowane" dla picu. Zastanawiałem się dlaczego sa
        takie nienaturalne. A teraz ty mówisz, ze dzwoniłes naprawdę... Niesamowite.
        Jestes pod jakąś opieką? Może potrzebujesz pomocy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka