emusia 14.04.04, 15:07 hurra, przezyłam. jestem szczęśliwa. do wakacji. babcia wymyśliła, że będzie wspolny wyjazd nad nasze polskie bałtyckie morze, my i ona z tym swoim mezem. moze ten samolot teraz spadnie do morza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fdj Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:11 Namów ją, co by przypłynęła smoczą łodzią wikingów. Sama nie da rady... Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:11 to ty zyjesz?! i jak? byl pozar? e, jak z mezem, to jakos to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:16 heja norge! w imieniu swoim i małżonki chciałbym kol. PT Emuli złożyc serdeczne gratulacje i wyrazić nadzieję, że właśnie zakończona bratnia wizyta stanie się początkiem długiej i owocnej współpracy a stosunki bilateralne nabiorą tzw. tępa i rumieńców. z plażowym pozdrowieniem t. z piaskiem w kompieloovkah. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:36 bratnie wizyty to od paczatki zycia mego sa. a z mezem to nie bardzo fajnie, bo on jezdzi na wozku inwalidzkim to na plaze nie pojdziemy,b o z wozkiem po piasku bedzie ciezko. morze zobacze jedynie z daleka wzglednie na jakims eleganckim molo w jakims super ekstra komforcie, gdzie ceny z sufitu i tłum ludzi, albo najlepiej w gdansku, bo to takie romantyczne miasto. ja bym chciała gdzies, gdzie na plaże przychodzi paru okolicznych tubylcow, a zwiedzac gdansk to ja bym sobie samochodem podjechała... kurde juz mi sie nie chce tam jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:33 Nie przejmuj sie Emcia. Nawet najpiekniejsze chwile musza kiedys sie skonczyc. Ale nic to - zobaczycie sie juz w lecie. Glowa do gory ;o) aha, i nie garb sie ;oD vooyo baloo Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:37 pomyśl sobie, że teraz jesteś wzbogacona o nowe doświadczenia, jesteś silniejsza, mimo że twoja cierpliwość była wystawiona ciężką próbę. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:38 trzymajcie mnie po chyba polece za nia na lotnisko i zatrzymam, zeby jendak nie jechała. bo nie mam nic przeciwko temu, ze spie na polowym łózku w pokoju rodzicow, bo ona spi w moim, ze mi caly czas lazienke zajmuje a potem sie wkurwia ze godzina 11 a ja jeszcze nie umyta, nie mam nic przeciwko temu ze krytykuje wszystko i wszystkich i opowieda historie osob ktorych nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:39 > opowieda historie osob ktorych nie znam i to jest chyba najgorsze! matka sie dzis zamknie w pokoju i upije Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:44 babcia była niecały tydzien - przez ten czas opowiedziała mi: *swój życiorys *życiorys mojego taty *życiorys swojego pierwszego męża (mojego dziadka) *życiorys swojego drugiego męża *życiorys matki Oddvara *życiorys brata Oddvara *życiorys żony brata Oddvara *życiorys swojej koleżanki *życiorys swojej drugiej koleżanki *życiorys swoich rodziców *życiorys rodziców koleżanek w/w *życiorys chłopaka który się o nią zabiegał *życiorys nauczycielek *życiorys hydraulika *życiorys kucharki w internacie *życiorys pani z warzywniaka *Każdą z tych historii udekorowała w kilka pobocznych opowieści -W szkole była najlepsza z: *Fizyki *Chemii *Matematyki *Polskiego, szczególnie gramatyki *Niemieckiego *Z wszystkich pozostałych przedmiotów -Lubili ją *Szef w robocie *Dyrektorzy wszystkich szkół do jakich chodziła *Rodzice koleżanek *Nauczyciele wszyscy, szczególnie ci od chemii *Dyrektor internatu -Wróżyli jej, ze względu na jej zdolności karierę: *Reżysera *Lekarza *Pisarki *Tłumacza *Poetki *Przewodnika *Naukowca *Aktorki *Piosenkarki *Dziennikarki I to wszystko milutkim uprzejmym tonem starszej sympatycznej pani, który uniemożliwia powiedzenie ‘babciu, sory wielkie, ale mnie naprawdę nie interesuje co stało się z panią sprzątaczką z twojego gimnazjum’ Przez ten czas skrytykowała: *Chrzan mamy (stwierdziła że jest za ostry. On jest idealny. Jak chce kurwa kremowy to niech żre majonez. Chrzan ma być ostry) *Miseczkę, w której mama podała chrzan (Stwierdziła, że jest z za cienkiego szkła i dlatego wywaliła go na dywan. Przez kurwa 5 lat jeszcze będzie chrzanem jechało z dywanu, bo się babuni zachciało pomagać) *Mojego kota (Bo wg niej jest za gruby, ma garba i krzywe nogi i trzeba go uśpić, żeby się nię męczył. No gruby i garbaty to on jest, ale przez 8 lat żyje i nie sprawia wrażenia zmęczonego) *Ustrój w Polsce (Ok. nie jest wspaniały ale jako Polka na obczyźnie powinna zachować trochę patriotyzmu) Przez ten czas wychwaliła: *Norwegię *skoczków norweskich *Norweską rodzinę królewską *To że w Norwegii nie strzela się do przestępców (ta jasne. Puszcza się ich wolno ponieważ wierzą, że każdy człowiek jest dobry i mają w sercu nadzieję, że oni się na dobrą drogę sprowadzą) *Metro norweskie *Oddvara *Rodzinę Oddvara *Sklepy Norweskie *Decyzje rządu Norweskiego *Lekarzy norweskich, którzy wymyslili, że będą wymieniać geny w czlowieku. wszystkie. na zupełnie nowe i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:46 ale kto to kurna jest Oddwar? - myślała mariola. - odwar się- warknął mąż, norweski skoczek pustynny. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 15:52 powiedzialabym ci co to jest oddovar, ale nie moge, bo mamusia mnie dobrze wychowala a szkoda, bo to akurat smieszne jest Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 16:10 oddvar - norweski apsztyfikant Emuli? babcia jo swata, jak znam babcie.. --- jak babcie kocham - zaklą leon w nynorsku. - maul halten - odparła mariola w bokmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 16:55 Powiedz Emusiu, czy po tym wszystkim nie czujesz sie jakas taka lepsza ? I ubogacona ? Ubogacona zwlaszcza powinnas sie poczuc, moim skromnym ;o) B. PS: atakwogle to nie rozumiem. To urocza staruszka pszeciesz. Coraz bardziej ja lubie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci mały słowniczek norweskiego 14.04.04, 16:27 przeczytaj to, naucz się, albo zrób ściągawkę, potem powiedz babci, że uczysz się norweskiego i jej wyspiewaj www.insultmonger.com/swearing/norwegian.htm Same najpotrzebniejsze zwroty ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: mały słowniczek norweskiego 14.04.04, 17:09 a to bardzo pouczajace jest, musze powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: POJECHAŁA!!! IP: 82.112.197.* 14.04.04, 16:45 Jestes boska Emula! babciom hartowana !! Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: POJECHAŁA!!! 14.04.04, 19:53 Sto lat, Sto lat! .... Ps.chciałam jakoś uczcić tę wyjątkowa chwilę pożegnania babci :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: POJECHAŁA!!! 16.04.04, 18:50 Powiadają " co cie nie zabije to cie wzmocni" To może teraz jakaś mała olimpiadka kulturystyczna :) A takie opowieści to mam w rodzinie (nabytej :)) ) wiec rozumiem co chcesz wyrazić :> Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: POJECHAŁA!!! 17.04.04, 11:28 A za to, że Emu broniła polskiego chrzanu (i swojego kota) jak cnoty własnej albo i niepodległości nawet, tosie jej order należy, o! Chrzanowym krytykożercom mówimy stanowcze nie! Majonez hellmans dla Babuni! Noto wypnij pierś Emula! (nie garp sie) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś