Gość: Dzidka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 23:48 Siedze tu i piszę, okno otwarte, żeby ćmiki wywietrzały... ale berger takiiiii... a tu nie grzeją jeszcze... BTW: kto zna definicje pogody "żeńskiej" i "męskiej"??? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzidka Re: Aaaale zimno!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 09:15 Pogoda żeńska to wtedy, kiedy wiatr, z przeproszeniem "piździ", a męska, kiedy podmuchuje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w_kulik Re: Aaaale zimno!! 09.09.01, 01:13 Dla mnie taka pogoda to optimum. Przy 14 - 16 stopniach najlepiej mi sie mysli i pracuje. No i jeszcze musza byc chmury i wiatr - wtedy jestem w raju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Aaaale zimno!! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 10:23 U mnie tez jest zimno i pizdzi tak ze firanka sie rusza mimo zamknietego okna hmm nie ma jak budownictwo z wielkiej plyty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mreck Re: Aaaale zimno!! IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 19:39 Taka pogode jak w_kulik również preferuję. Nie ładne okreslenie, ale w czasie studiów mawialiśmy: piździ jak na żabiance. (żabianka taka dzielnica w której poustawiano 10 pietrowe wiatrołapy mieszkalne, i w przejściach miedzy nimi nigdy nie ustawało podmuchiwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_kulik Re: Aaaale zimno!! 09.09.01, 23:07 u mnie mowilo sie, ze "piździ jak w kieleckim na dworcu". Myslalem, ze to tylko takie powiedzienie, dopoki nie przeczekalem paru godzin na dworcu w Miechowie (wtedy kieleckie) w "cieply" czerwcowy poranek. Odpowiedz Link Zgłoś