Dodaj do ulubionych

Czy to nie dziwne, że tylko Baloo

04.10.02, 12:52
i chyba tylko on, nie dostał dziwnego maila? I nikt nie dostał dziwnego maila
od Baloo?

Ja dostałem od Anieli, Ellen, Basi
Aniela od Refor_matora
Misiania od Mmpm
Ignatz i Robert ce od Czorta
itp. itd...

Tylko Baloo nic ;)
Obserwuj wątek
    • iw1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 12:56
      ja dostałam tylko jeden porządnie wyglądający list od Misisni, żadnych
      dziwnych:)
    • maga34 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 12:57
      Baloo w obronę wezmę, rzucając jednocześnie cień na siebie, bo ja też nic
      dziwnego nie dostałam :)
      • refor_mator Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 13:01
        Nie każdy może być wybrany. Widać nie byłaś godna...;)
        • maga34 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 13:07
          aaaaa, na to nie wpadłam :)
    • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 13:06
      Tak to bardzo dziwne.

Jedynym wyjasnieniem moze byc to, ze ja nikogo tu nie lubie i nikt mnie nie
      lubi, i dlatego nie utrzymujemy zawirusowanej korespondencji.

Musze sie jednak pochwalic, ze w tym wzgledzie bije rekordy popularnosci u
      niejakiego "system.administratora" (wiadomo, ze potrafie sie podczepic u osob
      waznych) oraz u wielu postaci z Foruma polonijnego i innych nieznanych mi
      zakatkow naszej kochanej dzungli.

Ale, ale ... Refor, zebys nie czul sie olany totalnie, moge od dzis , zamiast
      gupio je kasowac, przesylac te wiaruski na Twoj adres.

Napisz, czy chcesz .... milczenie uznam za entuzjastyczne przyzwolenie ;o)
      • refor_mator Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 13:38
        Phi, Baloo. Dziekuje za twe maile. Nie chce.
        Do mnie czesto przychodzą listy od niejakiego a.michnik@gazeta.pl i wcale sie
        tym nie chwale, tylko wszystkie wywalam bez czytania
      • refor_mator Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 13:40
        Ze juz nie wspomne o poczcie od niejakiego Olek.K.@gazeta.pl
        • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 13:48
          Zle robisz, moze akurat docenili Twoj styl i oferuja Ci nieustannie coraz
          bardziej lukratywne posady
          • refor_mator Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 13:58
            Mam już lukratywną posadę.
            A "twój styl" to przecież babskie pismo i tylko raz go czytałem (ale dawno temu)
            • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 14:21
              To nastepnym razem, jak Ci beda proponowac te lukratywna posade , powiedz im ,
              ze znasz mnie i ze jestem godny zaufania.
              • refor_mator Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 14:25
                Hmmmm tak se teraz przypomniałem wczorajsze deptanie mojego jezyka szpilkami
                Ziri. Oraz wbijanie noża w plecy.
                Kto to zrobił? Już nie pamiętam, ale se przypomnę.
                • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 14:33
                  Ktos Ci takie brzydkie numery robil ? Ciekawe ....

A moze z niesmialosci to bylo, takie zaczepki w celu zdobycia zaufania i
                  milosci ? Nie ciagnal Cie ten Ktos za warkoczyki ?
                  • refor_mator Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 14:37
                    Dziękuję za takie oznaki miłości. Jeszcze dziś nie mogę pic nic gorącego, ani
                    oprzeć się o oparcie mojego prezesowego fotela.

Ale, wybaczać jest rzeczą ludzką.
                    Jak dostanę następny mail od Olka.K. to cię polecę.

(zapomniałem dodać, ze Olek.K. jest poborcą skarbowym)
                    • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 15:48
                      OK. Cieszyc sie zaufaniem i niewatpliwie szczera przyjaznia poborcy podatkowego
                      jest rzecza wielce pozyteczna. Zaraz po Ojcach Chrzestnych, Komornikach i
                      Szefach Sluzb Specjanych stawiam ten zawod w swojej hierarchii wartosci.
                      • mmpm Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 16:22
                        Dziękuję, że mnie w pierwszej trójce wymieniłeś. Nie wiedziałem, że aż takim
                        szacunkiem mnie darzysz... ;-)))
                        • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 16:29
                          Ha ! od dawna wiedzialem, ze warto sie z Toba zakolezankowac. W kosciach to
                          czulem, co mnie lupaly, mimo iz nie szlo na zmiane pogody. ;oD
                          • mmpm Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 16:35
                            A już myślałem, że że z odgadnięcia mojego zawodu rezygnujesz, sam na sam
                            wczoraj ze wścibską Anielą mnie zostawiając... ;-)
                            Chociaż to czasami ciekawe bywa, kiedy przypominają o tobie ludzie, których nie
                            widziałeś z 8 lat, bo nagle potrzebują pomocy... ;-(
                            • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 16:39
                              Ciekawie tez bywa, gdy sie pojawiaja po n latach , bo sie im tej pomocy nie
                              moglo udzielic ;o)
                              • mmpm Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 16:42
                                Np. "Przylądek strachu" masz na myśli? ;-) To wprost przeciwnie, bo dzięki
                                mojej pomocy innym udzielanym właśnie na wczasy kilkuletnie trafiają... ;-)
                                Ale obawy są realne...
                                • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 16:47
                                  Nie zanm "Przyladka". Ale, jak sie toelegancko mowi w Warszawie , to "nie
                                  rzutuje". ;oD
                                  Ty wiesz , a ja rozumiem. Chyba bede sie z Toba kolezankowal ;oDDDDD

Ok. Spaaaaaaaaaadam. plonk....
                                  • mmpm Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 16:53
                                    Jakbyś nie wiedział, co z szakalami po maturze zrobić, to pomoc swą na
                                    przyszłość polecam... ;-)))

Miłego w-e.

--
                                    Rektor M. rozsiadł się wygodnie w swym nowym fotelu w świeżu wyremontowanym
                                    gabinecie. Sekretarka wprowadziła pierwszego petenta.
                                    -Panie M., pamieta mnie pan?
                                    -?????
                                    -To ja, Baloo. Przed ośmiu laty koleżankowałem się się z panem. Ja w sprawie
                                    szakali...
                                    ;-)))
                                    • baloo1 Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 05.10.02, 01:44
                                      Czyzbys chcial im zafundowac kilkuletnie wakacje zaraz po maturze ?
                                      Dziekuje, postoje ...
                                      Fajnego mam nowego kolege, nie ma co .... kurdebalans.

• mmpm Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 05.10.02, 13:43
                                        Wakacje takie zazwyczaj trwaja pięć lat (choć dla niektórych znacznie dłużej).
                                        Jak twierdzą bardziej doświadczeni, to jedna nieustająca balanga, z
                                        dwutygodniową przerwą co pół roku, oraz z powołaniem na kampanię wrześniową.
                                        Kończą się w momencie postawienia trzech literek przed imieniem, a ich skutkiem
                                        bezpośrednim są problemy z wątrobą oraz wrzody żołądka, zaś pośrednim - częste
                                        kontakty z panienką z okienka pośredniaka.
                                        ;-)

Baloo, przeczytaj jeszcze raz zagadkę o Koperniku...;-)

:-D
                            • Gość: aniela Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo IP: *.acn.pl / 10.133.136.* 05.10.02, 12:38
                              mmpm napisał:

> A już myślałem, że że z odgadnięcia mojego zawodu rezygnujesz, sam na sam
                              > wczoraj ze wścibską Anielą mnie zostawiając... ;-)

w moich kregach nazywamy to "dociekliwością" raczej.
                              poza tym juz nie jestem ciekawa.
    • e.silver Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 04.10.02, 13:06
      refor_mator napisał:

> i chyba tylko on, nie dostał dziwnego maila?
      > Tylko Baloo nic ;)

Nie, nie tylko, ja też nie dostałam :)
    • basia! Re:poczta 04.10.02, 13:07
      zaraz ,zaraz jaki dziwny mail ?.Wysyłałam ,owszem ,jeden nawet był specjalnie
      Tobie dedykowany ..przed chwilą też wysyłałam maila na temat...powiedzmy
      sytuacji na drogach;)

aha..dostałam zwrot ze skrzynki anieli.Aniela posprzątaj ..i daj znać,to wyślę
      Ci jeszcze raz.
      • e.silver Re:poczta 04.10.02, 13:09
        aha, Basiu, świetny ten mail ;DDDD
        • refor_mator Basiu 04.10.02, 13:46
          Jeśli to był specjalny mail do mnie, to chyba niestety go wykasowałem :(((
          Wiesz po tych "let's be friends" od Anieli i "ACCESKEY" od Ellen myślałem, że
          to równiez jakies wirusy

Jeśli to mozliwe, to przyślij mi to samo cos jeszcze raz.

Przepraszam.
          • refor_mator Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 13:55
            Niejaki postmaster tak mi odpowiedział na moje pytanie odnośnie dziwnych
            dzisiejszo-wczorajszych maili:

"
            Witam,

Prosze podeslac naglowki listow. Niechciana poczta czesto jest generowana
            przez automaty, ktore jako nadawcow wiadomosci podstawiaja inne adresy niz
            faktyczni nadawcy. Informacje prosze kierowac na postmaster@gazeta.pl.

Pzdr
            Postmaster
            "

Czyżby automat przysyłał wirusy? Cos pan Postmaster chyba polewa
            • iw1 Basiu... 04.10.02, 13:58
              ...czy ja również mogę prosić o maila na temat sytuacji na drogach?
              i czy wysłałam Wam już mail na temat jak spławić Świadków Jehowy?;)
              • misiania Re: Basiu... 04.10.02, 14:00
                chętnie się nauczę jak unikać świadków i wprowadzać ich w błąd
            • baloo1 Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 14:23
              Nie wiem, czy polewa, ale sam jest wsrod moich "Wybitnych Wysylaczy Wirusow"
              • refor_mator Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 14:27
                Aha i z tego co pisałes, to masz z nimi dobre układy. Czy tak?
                • baloo1 Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 14:34
                  Tak tak , Wlasnie tak. Kolekcjonuje wirusy w celach komercyjnych. Z zyskiem je
                  potem sprzedaje.
                  • refor_mator Koniec złosliwości 04.10.02, 14:39
                    Pis i low. Tym bardziej, że wydajesz się Baloo idealnym ojcem chrzestnym. Hi hi
                    • baloo1 Re: Koniec złosliwości 04.10.02, 15:46
                      Aha. OK. To w takim razie JA teraz dlon w pierscien zdobna nadstawiam. I jest
                      to propozycja nie do odrzucenia.
                      ;oD
                      • mmpm Re: Koniec złosliwości 04.10.02, 15:47
                        Na wszelki wypadek może jeszcze rybkę śmierdzącą podeślesz?...
                        • refor_mator Re: Koniec złosliwości 04.10.02, 15:49
                          Albo łeb mojego ulubionego konia

Pierścień podany z godnością całuję
                        • baloo1 Re: Koniec złosliwości 04.10.02, 15:49
                          Nene. Przeciez Pisendlow mialo byc.
                          • refor_mator Re: Koniec złosliwości 04.10.02, 15:50
                            Fakt. To moze komus innemu podrzucimy ta rybę.
                            • mmpm Re: Koniec złosliwości 04.10.02, 15:54
                              Może coś chyba na brzeg wyrzuciło, bo zapaszek zaczyna się unosić...
                              • refor_mator Re: Koniec złosliwości 04.10.02, 15:59
                                upsss przepraszam :-/
                              • mmpm Re: Koniec złosliwości 04.10.02, 16:08
                                mmpm napisał:

> Może coś chyba na brzeg wyrzuciło, bo zapaszek zaczyna się unosić...

@%&$> - oczywiście morze!!!
                  • mmpm Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 14:52
                    Uważaj, Baloo, znam takich, którzy naprawdę to robią...

M. ostrzegający
            • piotr_c Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 15:50
              Refor, Admin prawdę ci prawi. Są tacy co prowadzą regularny ostrzał z
              anonimowych serwerów (takich w stylu bramki SMS) a celów sami im dostarczamy
              przesyłając e-adresy krewnych i znajomych królika przy forwardowaniu róznych
              radosnych przesyłek. A potem tylko wystarczy, że któryś odbiorca otworzy taki
              załącznik, jak pokazywała Aniela, i cała zawartość jego książki adresowej leci
              automatem do wysyłacza wirusów. I wtedy wszyscy dostają już automatem swój
              zestaw wirusów.

Rada praktyczna, jeśli spodziewasz się że przesyłka będzie wędrować dalej -
              wstawiaj adresy odbiorców w pole BCC (zostana ukryte)
              • refor_mator Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 15:57
                Jakoś mnie to nie przekonuje.
                Po to zakładam konto z hasłem, by nikt nie mógł nadawać jako ja nieja.
                Jak ktos przechwyci mój adres, to moze do mnie cos przysłać, ale nie jako Aniela
                Tak mi sie wydaje. A jeśli to możliwe, to do dupy taka poczta. I w dodatku każą
                polecać ja znajomym (i ja do tej pory polecałem)

Ale nie bedę się specjalnie mądrzył, bo w tej dziedzinie akurat jestem laikiem.
                • misiania Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 15:59
                  aha, czy wspominałam już, że poczta gazety jest na poziomie kupy?

M. subtelna
                  • the_ladybird Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:03
                    misiania napisała:

> aha, czy wspominałam już, że poczta gazety jest na poziomie kupy?
                    >
                    > M. subtelna

deja vu? ;)
                • refor_mator Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:02
                  Bo jeśli bym dostał emalie pt. let's be friends od nieznanego adresata, to to
                  wywalam, ale jeśli cos takiego przychodzi niby od Anieli, to sami wiecie, że
                  człowiek najpierw czuje zaskoczenie, potem dume i radośc i w koncu patrzy co
                  Aniela mi proponuje.
                  • aniela_ Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:03
                    aha uderzasz moze w moj stoł razporaz reforze ?:)
                  • misiania Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:04
                    no! nie wiem, czy to mówiłam, ale poczta gazety jest na poziomie kupy...
                    • mmpm Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:06
                      Tym razem się z Tobą nie zgodzę! Ona jest znacznie poniżej tego poziomu...
                    • ellen Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:06
                      raz albo dwa wspominałaś, misianiu
                      • misiania Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:13
                        a to dobrze, bo myślałam, że zapomniałam o tym napomknąć ;)
                        • refor_mator Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:17
                          A najgorsze, że przy okazji (w panice) wykasowałem prawdziwe maile od Basi.
                          To właśnie mnie najbardziej zdołowało.

Anielu, jeśli coś dostaniesz z adresu refor_matora też zapewne będziesz bać sie
                          otworzyć.
                          Tak - poczta gazeta.pl to ponizej poziomu kupy, to normalna sraka
              • baloo1 Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:14
                Admin moze prawde prawi, Piotrze, ale przyznasz, ze poczta gazetowa ma
                dokladnie wszystki ewady, ktorych poczta nie powinna miec. Ja mam 4 rozne konta
                i tylko z tego przychodza mi te zwarte zastepy starych wiarusow. i wlasnie ,
                jak pisal refor, czesc z nich przychodzi zadresow zaprzyjaznionych i pod
                zwodniczymi tytulami. Ja tak apoczte, drogi Piotrze, serdecznie .... , razem z
                jej prawdomownym Adminem. O!

B., ktoremu sie wlasnie ulalo :o(
                • Gość: piotr_c Re: Odpowiedź jaką dał mi admin IP: *.uk.ihost.com 04.10.02, 16:29
                  Baloo, zgadzam się z toba w całej rozciągłości. I dlatego pisz prosze do mnie
                  na piotr_c8@wp.pl.
                  WP przynajmniej deklaruje że mają skaner antywirusowy.
                  • baloo1 Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:31
                    zanotowalem.
                  • mmpm Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:36
                    Umieszczam jako pierwszy, gazetowy do archiwum odsyłając!

Choć wiem z doświadczenia, że ich skaner to tylko rozszerzenia plików zmienia,
                    żeby tak od razu się nie instalowały... Też trzeba uważać!
                    • piotr_c Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:40
                      No i mam nadzieję jakiś komunikat dają o tej zmianie.
                      To co mi się na WP podoba to zawiadomienie że coś przyszło przylatujące mailem
                      na mój komuter w pracy. Znacznie to przyspiesza moją reakcję na nowinny w
                      gołębniku.
                      • mmpm Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:44
                        Wiadomosci z gazetowych adresów na wp czasami idą dłużej nią ślimak po lodzie...
                        • piotr_c Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:50
                          Powiadomienie leci tak szybko,że ledwie wysłałem liścik zdążałem wczoraj wysłać
                          i już było potwierdzenie że coś jest w poczcie. Może gołębie ciężarowe chodzą
                          wolniej ale te kurierskie są OK.
                          • mmpm Re: Odpowiedź jaką dał mi admin 04.10.02, 16:56
                            To chyba zależy od pory. Wieczorem rzeczywiście chodzi szybko.

Kumpel polecał mi założenie konta na home.pl. 150 MB pojemności, dobre
                            zabezpieczenia, ale ta przyjemność kosztuje... Choć on to sobie bardzo chwali...
    • emusia Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 05.10.02, 16:41
      ja też nie dostalam maila od zadnego z was :(
      • mmpm Re: Czy to nie dziwne, że tylko Baloo 05.10.02, 16:47
        Chcesz kilka wirusów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka