Dodaj do ulubionych

Uwagi w dzienniczku

IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 12:48
Nie wiem czy ktos mial glupsze uwagi w szkole: lekcja muzyki:"spiewa na lekcji
muzyki", "rzuca w nauczyciela cyrklem", "w czasie lekcji chodzi po dachu
szkoly". Pozdrowienia dla mojej bylej SP2 w Tarnobrzegu!
Obserwuj wątek
    • Gość: zbyszko Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 14:51
      kurde, miałem niezłe... muszę poszperać...
    • w_kulik Re: Uwagi w dzienniczku 29.09.01, 16:22
      SP 2 zawsze byla u ludzi z SP 10 w pogardzie, i vice versa. Pozdrowienia
    • 24thletter Re: Uwagi w dzienniczku 29.09.01, 16:31
      Je cukierki na lekcji biologii i nie chce sie podzielic. Znow SP2 Tarnobrzeg:)
      Zawsze miala super nauczycieli!
    • alterego Re: Uwagi w dzienniczku 29.09.01, 17:32

Gość portalu: Radek napisał(a):

> "rzuca w nauczyciela cyrklem",

Moze bys napisal o tym cos wiecej. :-)))) Pozdr.

• Gość: radek Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 18:02
        Szanowny Alterego! Moge powiedziec tylko tyle, ze wszyscy przezyli - lacznie z
        nauczycielka:).
        • alterego Re: Uwagi w dzienniczku 29.09.01, 18:19
          W moich szkolach nie bylo dzienniczkow (nauki pobieralem w Lublinie), przynajmniej w tamtych czasach. Po przekroczeniach ladowalo sie w gabinecie dyrektora, lub wzywano rodzicow. Ale pamietam jeden "numer", ze szkoly sredniej, jaki wyciela zbiorowo cala klasa podczas akademii ku czci rewolucji pazdziernikowej - tak, tak takie to byly czasy. Zwykle na takich akademiach okazywalismy ostentacyjnie nasza nieobecnosc duchowa i panowala dretwa cisza. Kiedys spontanicznie, bez uprzednich ustalen brawa jakimy nagradzalismy czesc artystyczna akademi, zwykle anemicznie, zaczely narastac, narastac, az przeszly w ogluszajaca owacje, niczym na koncercie rockowym. Biednych, zdezorientowanych wykonawcow wywolalismy kilkakrotnie do uklonow, jednak nie dali namowic sie na bis :-). Dyrektor byl siny ze wsieklosci, ale nie mogl nam zakazac bic braw. Gdyby nawet byly dzienniczki, trudno by bylo szukac winnych, bo "entuzjazm" udzielil sie calej sali. Pozdrawiam III LO w Lublinie!
    • Gość: bol Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.interkom.pl 29.09.01, 18:20
      "uczeń śmieje się bezczelnie"
    • 24thletter Re: Uwagi w dzienniczku 29.09.01, 18:33
      W sali historycznej mojego LO profesor hoduje palme. W piatek na lekcji
      (profesora nie bylo w klasie) postanowilismy mu zrobic kawal. Do palmy,
      bynajmniej nie bananowej, przykleilismy tasma klejaca ogroooomnego, zoltego
      banana. Profesor moze teraz zalozyc hurtownie owocow tropikalnych. A palma
      wyglada raczej jak choinka:). Co do uwag w dzienniczku, to zobacze w
      poniedzialek co nas czeka!
      • Gość: Frene Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 19:10
        Cytuję :
        III kl. podstawówki:
        " Agnieszka na lekcji plastyki bije dzieci drewnianą łopatką,
        dzieci się skarżą,Agnieszka twierdzi,ze to "tylko zabawa",
        chciałam Agnieszkę ukarać, stawiając ją w koncie, ale Agnieszka odmawia i
        uparcie twierdzi,ze to "niesprawiedliwość karać ja za to ,że dzieci nie
        potrafią się bawić"

Uwag to ja miałam pełno..., najczęściej za gadanie.
        To były czasy :)))

• Gość: Furby Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.09.01, 19:19
          "Mimo wielokrotnych upomnien nie bierze udzialu w obowiazkowych zajeciach nauki
          gry w szachy" (naprawde, byly obowiazkowe! przez pol roku w IV klasie)
          Uwaga wpisana do dzienniczka dwa tygodnie pozniej:
          "Mimo wielokrotnych upomnien, w czasie lekcji gra w szachy".

Jak widac, kobieta sie na mnie uwziela ;-)
      • Gość: TEQUILLA Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 19:22
        "PROSZONA O PODANIE NAZWISKA, MÓWI, ŻE JEST BOGIEM WSZECHŚWIATA". OCZYWIŚCIE
        PODPIS RODZICÓW PODROBIŁAM.(ONI MYŚLĄ ŻE TO ONI SĄ BOGAMI WSZECHŚWIATA).
        • Gość: Marta Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.hkcable.com.hk 30.09.01, 09:12
          Moj syn (dzis 28-letni) bedac w "zerowce" przyniosl taka uwage: "Czyta
          Galczynskiego pod lawka i glosno sie smieje. Prosze natychmiast stawic sie na
          rozmowe u dyrektora".
        • Gość: Marta Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.hkcable.com.hk 30.09.01, 09:20
          Moj syn (dzis 28-letni) bedac "w zerowce" przyniosl taka uwage: "Czyta
          Galczynskiego pod lawka i glosno sie smieje. Prosze natychmiast stawic sie na
          rozmowe u dyrektora."
          • Gość: ultra Re: Uwagi w dzienniczku IP: 10.40.65.* 30.09.01, 13:53
            - Bez pozwolenia nauczyciela trzaska drzwiami
            - Na lekcji jezyka polskiego posuwał krzesło
            • sith Re: Uwagi w dzienniczku 30.09.01, 21:30
              moj braciach dostal nastepujaca uwage
              "zle zachowanie praed lekcja - nie wyj"
              po przesluchaniach w domu wyjawil, ze spiewal :)))))
              • Gość: pabloj Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.its.rmit.edu.au 02.10.01, 02:27
                ja dostalem raz w podstawowce taka uwage:
                "otworzyl video bez uzycia kluczyka"
    • Gość: 123 Re: Uwagi w dzienniczku IP: 213.25.85.* 02.10.01, 08:52
      "Jest arogancka i nie odpowiada na pytania", a ja qurwa byłam kompletnie
      nieprzygotowana do lekcji.
      • Gość: Dzidka Re: Uwagi w dzienniczku IP: 195.94.212.* 02.10.01, 09:23
        To wprawdzie nie moje, tylko cytat z ksiązki Musierowicz, ale bardzo mi się podoba:
        "Beata nie reaguje na dzwonek!!"
        Komentarz opiekuna Beaty: "Nie jest przecież psem Pawłowa"
    • Gość: roko Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.unregistered.formus.pl 02.10.01, 14:05
      w II kl. SP dostalem:
      je gumke na lekcji
    • Gość: Magda Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.mentor.torun.pl 02.10.01, 15:26
      w ogolniaku byl przy dzienniku lekcyjnym zeszyt i kazdy uczen mial w nim swoja strone do wpisywania
      uwag; mnie co roku wpisywano uwage "aspoleczna"; przyczyna - nigdy nie chcialam brac udzialu w
      przygotowywaniu akademii
    • Gość: Aga Re: Uwagi w dzienniczku IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 08.10.01, 23:14
      A oto uwaga jaką wpisał pewien nauczyciel w liceum całej klasie mojego męża:
      "Klasa biega po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi".
      • Gość: bretonka Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.proxy.aol.com 08.10.01, 23:45
        W podstawowce pani od matematyki wpisala calej klasie:
        "Uciekli z lekcji matematyki w dniu wagarowicza"
        i ta sama pani tylko dla mnie:
        "Rzucala wsowkami w kolezanki"
        Chociaz nikt juz bardziej chyba nie rozmieszy niz nauczyciel meza mojej
        poprzedniczki
        • catrin Re: Uwagi w dzienniczku 09.10.01, 11:56
          mój syn przynósł kiedyś taką fantastyczną uwagę: Filip jest nieprzygotowany,
          umie tylko to co było na poprzedniej lekcji!
          PS. Zaznaczam, że był wtedy w II kl szkoły podstawowej i żadna lektura
          uzupełniająca nie wchodziła w grę.
      • Gość: aga Re: Uwagi w dzienniczku IP: 195.94.222.* 09.10.01, 17:23
        Nie dostalam formalnej uwagi w dzienniczku, ale w drugiej klasie podstawowki
        moja Mama zostala wezwana do szkoly po tym jak sie okazalo ze podrywam
        autorytet nauczycielki, kwestionujac jej wypowiedź na lekcji. Otoz pani na
        lekcji matematyki powiedziala ze z dzielenia ani z mnozenia nigdy nie wyjdzie
        wynik 13. A ja oswiadczylam ze to nieprawda bo 1*13=13 ...
        To byla szkola numer 3 w Tarnobrzegu... pzy okazji pozdrawiam kolegow z 2 i 10.
        • Gość: Porter Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.ppp.polbox.pl 10.10.01, 00:39
          Moj najstarszy syn, uczacy sie w szkole muzycznej, a oprocz tego uczeszczajacy na
          lekcje wychowania muzycznego, ktorego po prostu nie znosil, przyniosl nastepujaca
          uwage:

"Michal powiedzial w czasie mojego akompaniamentu, ze jakbym tak falszowala
          dolary, to by mnie zaraz zlapali.
          Podpisano Jolanta Strauss"

Siedzialem pol godziny z otwarta geba. Potem musialem reka domknac, bo muchy
          wpadaly.
          • Gość: sypla Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.amg.gda.pl 12.10.01, 13:11
            Pamiętam tylko jedną swoją uwagę, z I klasy szkoły podstawowej : Zapakowała
            koledze śniegu do tornistra.
            I jeszcze jedna, lecz nie moja, tylko kolegi Mirka Formeli: Formela w czasie
            lekcji strzela w nauczyciela.
            • Gość: marwe Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.pl 14.10.01, 10:57
              Za moich dawnych czasów w podstawówce był zwyczaj iż winowajca sam wpisywał
              sobie uwagę, pod tym podpisywała się nauczycielka. Moja koleżanka musiała
              wpisać sobie "kopałam w drzwi klasy " pod tym podpisała się nauczycielka.
              Ojciec koleżanki odważył się odpisać "dziwię się Pani"
              • Gość: Kazziz Re: Uwagi w dzienniczku IP: *.bielsko.msk.pl 16.10.01, 07:49
                Moja mama jest nauczycielka w ogolniaku i
                widziala uwage w dzienniku wpisana klasie,
                ktora siedziala na lekcji w kurtkach:
                "Uczniowie siedza na lekcji w ubraniach"
    • Gość: Jadzia Re: Uwagi w dzienniczku IP: 212.121.202.* 16.10.01, 10:20
      "Rzuca pogryziona przez X gumką"
      (autentyk) :)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka