istota 16.10.02, 08:40 dzisiaj poza kawą pełny asortyment spożywczy tosty, masło, dżem wszelkich smaków, miód, mleko, płatki (różne w tym musli) owoce i soki stoły nakryte obrusem w kratkę, jeszze tylko wazoniki z kwiatami porozkładam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris_45 Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 08:43 witaj. podobno chciałaś do mnie zadzwonić... a potem co ? uciekłaś z wątku.... ech... Istoto... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 08:46 Dzien dobry (tu - szuniecie nozka) Fakt - pieknie tu nakryto. Zasiadam zatem do stolu, kawki sobie nalewam, rogalika dzemikem traktuje i wio ! Smacznego. -- PS : czy mozna prosic wspolstolownikow o klikniecie na kubelek "skasuj watek" po wejsciu na watek "dziewczynki do wynajecia" ? Toz to ewidentnie nieplazowy spam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:00 a może by zadusić ten wątek własnym nie adminowymi ręcamy? tak tylko pytam, niepewna własnych umiejętności w zakresie duszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:11 Mozna i tak i tak. Ale wlasnie zauwazylem, ze watek cieszy sie uznaniem, wiec niebedzie to latwe :o( A ten Walet Trefl wpisal sie na kilku forumach - spamer jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:15 toż właśnie z Basią dusimy ten wątek jego własnym językiem, że się poetycko wyrażę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:45 misiania napisała: > toż właśnie z Basią dusimy ten wątek jego własnym językiem, że się poetycko > wyrażę ;) Przy okazji dzielnie windujac go w gore, ha ha ha ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ty Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:16 dzień dobry wszystkim;o))) wyrwałam się z objęć ciurkowych - pieknie pachnie śniadaniowo... czy ociupinkę herbatki jasminowej, najchętniej zielonej, znajdzie się dla mnie...? wzięłam kurtkę puchową, śpiworek, więc chyba posiedzę na swoim starym leżaczku... aha... podobno twarze męskie jakoweś na plaży nam przybyły... prawda to? i dekarz wrócił;o)))))))))))) ccuuuuuddddddoooowwwnnnnniiiiiieeee!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:21 wiesz, ten jagular to jednak chyba nie to, co ten tam, jak mu było....eeee ten z Poznania. wiesław? henryk? yyyy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ty Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:22 Antoś Misianiu, Antoni mu było.... ja.ty z łezką w oku Odpowiedz Link Zgłoś
iw1 Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:23 Istotko - dzięki, że wstałaś tak rano:) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Serniczek dla wszystkich :)) 16.10.02, 09:39 Tylko Westinowi kawałek zostawcie. I pączki tez przyniosłam. A w ogóle to dziń dybry :)) O kawusia, dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Serniczek dla wszystkich :)) 16.10.02, 09:46 Dziedobry. I fuagra i bombelki tez pewnie beda, ale chyba troszke pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ty Re: Serniczek dla wszystkich :)) 16.10.02, 09:46 Norma, ta wesołość to czymś spowodowana, czy tylko tak... z jesieni powodu? o! serniczek;o) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Serniczek dla wszystkich :)) 16.10.02, 09:51 Wesołość spowodowana a) wreszcie się wyspałam (od 21 do 07) b) idę dzisiaj na urodziny c) i najważniejsze - widzę moich ulubionych plażowiczów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Serniczek dla wszystkich :)) 16.10.02, 10:15 Och, dzięki, dzięki, że o mnie pamiętasz:))) Twój serniczek (nienadgryzionyzębemellen) to jak ambrozja wespół z nektarem dla mego podniebienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Serniczek dla wszystkich :)) 16.10.02, 10:23 Ależ częstuj się. Dla Ellen specjalna ponadgryzana porcja (jej przysmak) czeka w lodówce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:53 oj, Istotko, z nieba spadasz, niezwykłym wprost wyczuciem chwili. Siła wyższa sprawiła, żem na czczo. :( Dzień dobry! na krzesełku wygodnie zasiadam i .... :D Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:55 dzień dobry Wszystkim westchnięciem serwetki śniadaniowe rozrzucam - przepraszam coś lekkostrawnego dziś poproszę cegłę najlepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e.silver Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:58 Ja też poproszę o filizankę kawy, bo mi juz język prawie wysechł na wiór ;) PIIIIĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 09:59 witam i proszę o tosta z dżemem pomarańczowym:) Ej, podajcie cegłę dla Ziri! Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 10:03 też się cieszę :))))) ciur mnie wypuścił był z objęć, łaskawca Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 10:37 pozwól istotko, że też się wproszę na śniadanko. W końcu muszę coś zjeść przed próbnym egzaminem no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 10:40 Posil się, wyluzuj, nas tu tyle kciuki trzyma, że wystarczy jak tam tylko pójdziesz :)) Reszta to betka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 10:45 Ale luksusowo! Kłaniam sie uprzejmie. Zasiadam wiec obok Baloo i podgryzam rogalika z dzemem . Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 10:46 Na serniczek się nie skusisz? No wiesz? Całą noc piekłam... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 10:55 Nie wiem czy wiesz ale jestem tu na stanowisku plażowego łakomczucha. Jeśli napocznę ten sernik , to nawet ta porcja w lodówce bedzie w niebezpieczeństwie. Dlatego hamuje swoje łakomstwo i czekam aż większośc będzie miała okazję sie poczęstować. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 10:58 Bierz bierz, w furgonetce jeszcze mam zapasy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
istota Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 12:03 Cieszę się bardzo Moi Drodzy że się obsłużyliście. Jeśli czegoś brakuje to służę świeży dzbanek kawusi przynoszę Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 12:09 Kawkę z mleczkiem można??? Naczynia pozmywałam, teraz siąde momencik Odpowiedz Link Zgłoś
istota Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 12:15 z mleczkiem oczywiście iw - takzwana druga kawusia o śniadanku nie było mowy, ale jak masz ochotę to znajdzie się jakiś placek drożdżowy z rodzynkami w zamian serniczka, który zniknął pod moją nieobecność Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: barek śniadaniowy 16.10.02, 12:24 ja jak zawsze melko z kawą a dzisiaj jeszcze dużdo białej śmierci :) Z. wciąż bez cegły Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Ziri 16.10.02, 12:27 Zostało trochę sernika z wczoraj, myślisz że może za ta cegłę posłużyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Normo 16.10.02, 12:38 czy jest aż tak ciężkostrawny? może za dużo rodzynek? Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Ziri 16.10.02, 12:41 Nie, po prostu zeschnięty :) Wczoraj fłagra miało branie Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Ziri 16.10.02, 12:46 ..... .... mlask Nie zostało, właśnie wracam z lodówki. A ostrzegałem :) ..... mlask .... Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Ziri 16.10.02, 12:49 Ten nadgryziony kawałek dla Ellen też wyjadłeś? A prosiłam!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Ziri 16.10.02, 12:52 Siem cytuje "Nie wiem czy wiesz ale jestem tu na stanowisku plażowego łakomczucha. Jeśli napocznę ten sernik , to nawet ta porcja w lodówce bedzie w niebezpieczeństwie" I dlatego stałem cierpliwie na końcu kolejki póki mnie nie zacheciłaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
iw1 Re: Ziri 16.10.02, 13:04 i jeszcze coś - kupiłam reklamowaną w tiwi owsiankę - goracy kubek. kupiłam i leży na półce. czy ktoś mi może powiedzieć, jak się mam zachęcić do jej spróbowania? jestem wdzięczna z góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Ziri 16.10.02, 13:06 Hmmm... może nie oglądaj więcej tej reklamy, szczególnie momentu kiedy pokazują tą owsiankę już przyrządzoną - brrr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 13:07 Siem zauważa, że gdyby to był nie serniczek lecz śledzik w oliwie z cebulką bądź boczuś smażony ewentualnie myśliwska sucha, to nawet byście nie powąchali. hhh, Piotruś lubiem ciem (to tak się teraz pisze, żeby być ql) ale rączki precz od śledzika,boczusia i myśliwskiej. o czym informuję na wszelki wypadek, patrząc spokojnie i bez żalu jak pożeracie serniczki i inne takie. M. ql nad qle Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Misiania 16.10.02, 13:11 A zajrzyj no do lodówki bo coś mi się (SIĘ) zdaje, że myśliwską wczoraj zakupiłam... Misiania, uważaj wysoki próóóg... no i leży... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Misiania 16.10.02, 13:13 hyhyhy, zda mi się, że widzisz - gdzie? - przed oczyma duszy twojej. M. siedząca wygodnie na leżaczku w tiulach i szyfonach Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Misiania 16.10.02, 13:20 Zdolność bilokacji posiadła, jak serniczek kocham!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Ziri 16.10.02, 13:14 misiania napisała: > rączki precz > > od śledzika,boczusia i myśliwskiej. o czym informuję na wszelki wypadek, > patrząc spokojnie i bez żalu jak pożeracie serniczki i inne takie. > i inne takie kamienie młyńskie Z. tradycyjnie powietrzem i miłością (tymczasowo własną) się żywiąca Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 13:17 moja droga Ziri, wszak rozglądałaś się za cegłą, kierunek wskazuję jeno! Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Ziri 16.10.02, 13:26 alleż, Misianiu - wiesz dobrze, że prędzej bym sobie od ust odjęła, niźli Tobie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 13:30 Ziri, przyjaciółko serdeczna, pierwej mi jelito kołkiem stanie, aniżeli pozwolę Ci głodować :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Ziri 16.10.02, 14:12 prędzej mi śledziona okoniem stanie, niż pozwolę Ci się pożywiać serniczkami podejrzanego autoramentu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 14:18 To dobrze, Ziri, droga przyjaciółko, bo już tak czułam, że coś mam na wątrobie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Ziri 16.10.02, 14:19 Nadmieniam że serniczek dobrym był <przechodząc mimochodem to mówie > . Ech... był.... Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Ziri 16.10.02, 13:15 misiania napisała: > Siem zauważa, że gdyby to był nie serniczek lecz śledzik w oliwie z cebulką > bądź boczuś smażony ewentualnie myśliwska sucha, to nawet byście nie > powąchali. > hhh, Piotruś lubiem ciem (to tak się teraz pisze, żeby być ql) ale rączki > precz > od śledzika,boczusia i myśliwskiej. o czym informuję na wszelki wypadek, > patrząc spokojnie i bez żalu jak pożeracie serniczki i inne takie. heh, ciekawe, która z nas by była pierwsza :) do tej myśliwskiej i spółki, ofkoz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Ziri 16.10.02, 13:27 aha. z ciast to boczuś najlepszy. Stanowczo. Choć już dawno dobrego boczku nie udało mi się kupić :( Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 13:32 szczerze mówiąc, to idę na łatwiznę, kupuję paczkowany, bo jest tak akuratnie cieniuśko pokrojony. M. nagle stuprocentowo pewna, co będzie jadła po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Ziri 16.10.02, 14:21 z tym cieniuśkim krojeniem to też jest problem :( b. nagle posmutniała Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 14:29 Och, mądje, wyraziłam się nieprecyzyjnie - kupuję paczkowany ale pokrojony przed spaczkowaniem. cieniutkie te płateczki są bardzo a bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Ziri 16.10.02, 14:36 tak tak. ale ja posmutniałam tak ogólnie. Żadna wstrętna baba w żadnym sklepie nie ma pojęcia, co to cienko pokrojona wędlina. Aż sobie musiałam krajalnicę sprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Ziri 16.10.02, 14:39 Czy to taka co ruchem liścia opada na kanapkę, a chlebek przez nią prześwituje? Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Ziri 16.10.02, 14:42 zawsze można wziąć trzy plasterki :) wtedy przestaje prześwitywać. a jest jakieś 453 razy smaczniejsza od jednego za to trzy razy grubszego plastra. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Ziri 16.10.02, 14:24 gdzieś czytałam, że te upodobania to od grupy krwi zależą. B uwielbia mięsko. u mnie się to zgodziło w 100% [z tym że ja w ogóle uwielbiam dobre jedzenie] Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Ziri 16.10.02, 14:42 A ja jestem A i mimo usilnego serwowania serniczka wolę mięsko... jarzynki nie są na pierwszym miejscu...hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Ziri 16.10.02, 14:43 zaprzeczam jakobym lubila mieso (nie liczac tunczyka na salacie) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 14:41 Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale ci z grupą krwi B to myśliwi - powinni jeść mięsko. Ci z A to rolnicy - powinni jeść roślinki. Tak to chyba z grubsza wygląda. o tych z 0 nie wiem nic ciekawego. o tych z AB też, ale to chyba myślirolnicy na podobieństwo chłoporobotników, hhh. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 14:45 Ale nakłamałam: Myśliwi mają 0 Dieta Bogata w tłuszcze i proteiny zwierzęce. Jedz drób, od czasu do czasu czerwone mięso, wątróbkę, ryby, owoce morza. A także: kapustę włoską, szpinak, brokuły, wodorosty, owoce. Unikaj: pszenicy, kukurydzy, fasoli, soczewicy, brukselki, kalafiora, gorczycy. Ograniczaj spożycie ziaren i roślin strączkowych. a Koczownicy mają B Dieta Bardzo różnorodna, obfitująca zarówno w produkty mleczne, jak i różne gatunki mięsa. Przekonaj się do baraniny, jedz dziczyznę, mięso królika, podroby, jaja. A poza tym: kefir, jogurt, płatki owsiane, ryż, proso w różnych postaciach, wszelkie zieleniny. Unikaj: kukurydzy, soczewicy, orzeszków ziemnych, sezamu, skorupiaków, wieprzowiny. Ograniczaj spożycie drobiu i olejów, z wyjątkiem oliwy z oliwek. Rolnicy mają A Dieta Uboga w nasycone kwasy tłuszczowe i cholesterol. Unikaj czerwonego mięsa, baraniny, dziczyzny, serów, pszenicy, fasoli, orzechów. Ograniczaj spożycie produktów mlecznych. Natomiast nie żałuj sobie owoców morza, ryb, warzyw, soi, ziaren. Bardzo wskazana byłaby dla ciebie dieta wegetariańska lub jarska. AB to Człowiek współczesny Dieta Uwzględniaj w swoim jadłospisie baraninę, drób, owoce morza, produkty mleczne, rośliny strączkowe, orzechy, ryż, owies, proso, soję, zieleninę, brokuły, kalafior, wodorosty morskie. Unikaj: bekonu, cielęciny, skorupiaków, węgorzy, serów pleśniowych, fasoli, pestek słonecznika, awokado i papryki. Ograniczaj spożywanie czerwonego mięsa i masła. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Ziri 16.10.02, 16:32 Ciekawe , ja jako A Rh- , jadam zupełnie odwrotnie niż mi zalecasz . I dobrze mi z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 16:34 e-e, to nie ja zalecam, ściągnęłam od innych. ja też chyba niezgodnie z przepisami się odżywiam. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Ziri 16.10.02, 14:47 a ja kiedyś dostałam dwójkę za starą robotnicę... (z chłoporobotnikiem mi się skojarzyło). Bo trzeba było odmienić młodą :) to były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Ziri 16.10.02, 14:51 nie martw się, Biedronka, ja napisałam "rzołniesz". do dziś nie wiem, dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Ziri 16.10.02, 15:06 aha a odkad chcialabym popelnic "sekjuritatu" zzostalam poddana ostracyzmowi towazyskiemu na jais czas jako osoba co to niedorasta i neidostaje coponiektorym. Odpowiedz Link Zgłoś