norma_jean 17.12.02, 09:28 Został mi jeszcze miesiąc życia..... W tym kraju. Viki - na 99% będziemy sąsiadkami przez Apeniny :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emusia Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:31 ale będziesz na naszą plażę od czasu do czasu przychodzić prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:32 Myślę, że w tym względzie nic się nie zmieni :))) Emula, jak ja sobie pomyślę, że na Rynku w Krakowie w lecie nie siądę...buuuuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:52 ja z tobą zapłaczę no bo jak to tak? wziąść i się gdzieś przeprowadzić i nawet na rynku w krakowie w lecie nie siedzieć? buuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:58 Tam pewnie nawet rynku nie mają...buuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Na 99 %... 17.12.02, 10:51 Tam pewnie nawet Krakowa nie mają, a co dopiero rynku... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:33 Właśnie zaczynam sprawdzać jakie musi spełnić biedny Pusin warunki coby emigrantem zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:36 Serniczka sie nie wyrzeknę! Nigdy! Będzie codzienna porcja, dla Westina z podwójną pomarańczą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:47 Z plaży się mnie łatwo nie pozbędziecie :)) A tak w ogóle to będę w nadmorskim miasteczku mieszkać :)) Aha - proszę trzymać kciuki, bo ten jedem procent jeszcze brakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
_tequila_ Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:55 oxycort napisał: > :( > Buuuu... > Idę pod wannę. > ~~ > ox bo w wannie kąpie sie karpik :) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:59 oxycort napisał: > :( > Buuuu... > Idę pod wannę. > ~~ > ox Mam wprawę w akcjach ratunkowych :))) Skusze Cię serniczkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 09:57 Śnieżynkę reanimować muszę, ostatnio zaciurkowana byłam :) Aha, chciałam wspomnieć, że nie mówię po włosku...hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Na 99 %... 17.12.02, 10:09 musisz się zaopatrzyć w rozmówki. Mam takie nawet przy sobie z racji wspólpracy z osobami z W. Ps. Na okładce jest wykaz najważniejszych fraz (jest ich ok. 15), obok dzień dobry i dziekuję są też: Ratunku!!! (Aiuto!!!) i Łapać złodzieja!!! (Al ladro!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Na 99 %... 17.12.02, 10:14 lub też kup sobie jakiś podręcznik do nauki tego języka. w podręcznikach jest dużo przydatnych rzeczy. np. w moim podręczniku do języka niemieckiego jest słowniczek a wśród tamty wyrazów znajdują się tak przydatne do życia codziennego jak grochówka czy wiórki czekoladowe. no bo przecież codziennie chodzi się do sklepu i kupuje wiórki czekoladowe lub chadza ro restauracji i jada grochówke. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 10:19 A już na pewno wyjątkowo popularna jest grochówka w Italii :)) Buon giorno już umiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Na 99 %... 17.12.02, 10:24 mam koleżankę która prawdopowodbnie pół życia by oddała, żeby do słonecznej italii pojechac nawet jesli miałaby tam jadac tylko grochówke. powód? zakochała sie na wakacjach w jakims włochu z którym cos tam sobie gadali łamanym angielskim i teraz tęskni za nim tym bardzoiej, że w czwartek mu list wysłała a on nie odpowiedziałmi zapewne ma inną i ona musi tam jechaxc i mu w pysk dac. ona nawet palenie rzuciła i oszczędza, żeby tam pojechac. ma juz 15 zł.a ty nie chcesz jechać bo ci żal że nie będziesz siedziec na rynku w lecie. zamien sie z nią Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Na 99 %... 17.12.02, 10:28 w rozmówkach polsko-włoskim dział żywnościowy zajmuje ok. 20% (np. tuńczyk w oliwie - il tonno sott 'olio; omlet ze szparagami - la frittata cogli asparagi; makaron - kokardki i motylki - la pasta le farfalle; rizotto z szałwią - il risotto alla salvia sola - la sogliola, pularda - la pollastra skowronek (!!!) - l'allodola cielęce zraziki zawijane - la saltimbocca alla romana rzepa - la rapa itp.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Na 99 %... 17.12.02, 10:38 I Kraków straci jeden z nielicznych plusów, które jeszcze u mnie miał... Żałuję, że się pewnie nigdy nie zobaczymy w realu... :-((( Powodzenia! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
vampi= Re: Na 99 %... 17.12.02, 11:26 A co z żoną wampira?!?!?!?! Zostawiasz mnie i dzieciątko i wyjeżdżasz? Czy to znaczy, że mam se poszukać innej żony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Na 99 %... IP: *.saint 17.12.02, 12:01 Vampi, a czy ja mówię, że rozwód biorę? Ani mi się waż kogoś nowego szukać. Dziecko i męża biorę ze sobą. Pakuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi= Re: Na 99 %... 17.12.02, 12:13 Aha. Bo juz Czarnajagoda chciała sie do mnie wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 17.12.02, 12:57 No, no, nie ze mną te numery! Ja Jagodę lubię, ale wszystkim się nie podzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnajagoda Re: Na 99 %... IP: *.um.wroc.pl 19.12.02, 11:34 ja chciałam??? ja??? to bezczelna prowokacja, ja mam gdzie mieszkać i z kim!!! i proszę tu nie dążyć do skłócenia mnie z Normą, bo ja cudzej własności nie ruszam!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 19.12.02, 11:39 Jagoda czy on Cię molestuje? Albo niemoralne propozycje składa? No, ja się musze tym zająć!!!!! Ręcznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnajagoda Re: Na 99 %... IP: *.um.wroc.pl 19.12.02, 11:43 on mnie nie molestuje. nie śmie, bo by mu mój Czarniutki ząbki wybił i niemiałby jak jeść, albo Hannibal bi go na kotlety przerobił. On ma tylko chorą wyobraźnię. I chyba wciąż jeszcze pretensję, że kody mne wamiirą uczynił nie zamieszkałam z Wami (ale to właściwie też można podciągnąć po chorą wyobraźnię - harem chciał sobie stworzyć) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 19.12.02, 11:48 Ja z nim porozmawiam jak tylko wróci, nic się nie martw! Poszedł na polowanie. Aha, pożyczysz mi te nowe buty na Sylwestra? Są suuuper :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnajagoda Re: Na 99 %... IP: *.um.wroc.pl 19.12.02, 11:51 a w czym ja pójdę na Sylwestra?? boso??? jak mi znajdziesz co innego, to pożyczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagu Re: Na 99 %... IP: 195.115.130.* 17.12.02, 12:20 norma_jean napisała: > Został mi jeszcze miesiąc życia..... > W tym kraju. > Viki - na 99% będziemy sąsiadkami przez Apeniny :))) Życzę miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Na 99 %... IP: proxy / 213.255.126.* 18.12.02, 17:36 miasto??? powod??? HURRAAAAAAAAAAA!!!!! nareszcie cie zeslali, oj norma to musimy sie blizej ponac!!! jak tylko 99 zrobi sie 100 % chce to wiedziec ha zobaczysz jacy to "przemili" poludniowcy ci wlosi az ci wlosi stanom, jako blondynka zawiadamiam ze masz przerabane choc natychmiastowo stajesz sie centrum, lub pepkiem swiata Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Na 99 %... 19.12.02, 09:57 Viki :)) Będę w Vasto, trzy godziny drogi od Ciebie :) Małe miasteczko nad Adriatykiem. Wiadomo na 100 procent będzie ok. połowy stycznia, a przyjadę gdzieś w połowie lutego. I pewnie będę mieć milion pytań do Ciebie :)) Odpowiedz Link Zgłoś