oxycort 04.02.03, 19:06 O czym to jest? Ktoś mógłby mi streścić? Czy to jakaś pozycja obowiązkowa dla szachstów może? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniela Re: Dwie wieże... IP: *.acn.waw.pl 04.02.03, 19:09 albo np film katastroficzny o 11 wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:12 ??? A dlaczego akurat o 11 września? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Dwie wieże... IP: *.acn.waw.pl 04.02.03, 19:13 bo bo rzecz dziala sie 11 wrzesnia wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Dwie wieże... IP: *.acn.waw.pl 04.02.03, 19:14 rzecz a wlasciwie to dwie rzeczy, (wieze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Dwie wieże... IP: *.acn.waw.pl 04.02.03, 19:20 nene zartujesz sobie ze mnie w orkutny sposob widze. zabieram piete, achillesa i ide stad Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:22 nie żartuję, tak ciekawie zaczęłaś opowiadać ten film. Nie idź. Co było dalej? Czy to była może wieża stereo (skoro dwie wieże)? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Dwie wieże... IP: *.acn.waw.pl 04.02.03, 19:23 nene calkiem wraże odniosles wrazenie. nie widzialam filmu, zgaduje fabule opierajac sie za doswiadzceniu zyciowym cudzym Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:22 "The Two Towers" - drugi tom, czy może raczej część sześcioksiągu pana, który zwał się Tolkienem. Teraz na ekrany kin weszła ekranizacja, a raczej jej druga część, pod tym samym tytłem, wyreżyserowana przez Petera Jacksona! Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:25 Czekaj czekaj... coś mi świta. Tolkien? Tolkien Banan? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:27 Eeee. Pogubiłem się. dwie wieże, sześć tomów, jeden tytuł... Nie oszukujesz mnie aby? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:31 ja i kłamstwo? ee nie, to by do moich oczu nie pasowało.... Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:35 nie nie, to nie ten Tolek Banan (to zresztą nie moja epoka) tylko John Ronald Reul Tolkien.. taki sławny pisarz...napewno coś słyszałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:42 E-e nie znam ani John'a Ronalda, ani tego drugiego. Jak długo żyję - nie słyszałem, (a żyję długo). ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:27 he he, chyba żeś rok stacił... po rok temu była, a trzeci część, zatytułowana"Powrót Króla" za rok będzie Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:34 Aha, brzmi interesująco. A skąd ten król wracał? Albo nie nie mów. Powiedz czy wracał na piechotę, to resztę sobie dośpiewam. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:37 oj wraca i tak i tak, ale napewno bardzo tryumfalnie i z wielką pompą! Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:57 nie nie, to jest 34 król Gondoru, Aragorn mu na imię, synem jest Arathorna, to bardzo szlachetny człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 19:59 Halo? Kalgar? Nic nie słyszę! Czy ktoś może mi dokończyć opowiadać? Na tę trzecią częśc o królu, który demoluje sanitariaty, chyba się nie wybiorę, bowiem absolutnie nie popieram takich zachowań. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:02 O teraz słyszę wyraźnie. Szlcheny powiadasz, to dlaczego zachowuje się jak wandal? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:20 ale czy pompa ma oznaczać wandalizm? szczególnie w przypadku wodza Dunadainów, potomka Isildura, i spadkobiercy Narsila? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:23 No ale jak szedł "tam" to tej pompy nie miał, prawda? Znaczy, że ją wandal zdemontował! ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:28 ta pompa to tylko taka przenośnia ( a może pompa była przenośna?)... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:33 Tak czy inaczej zachował się bardzo nieprzyzwoicie. I kto by pomyśał - taki niby szlachetnie urodzony... A co do pompy czy spłuczki - proponuję, dla uniknięcia dalszych nieporozumień nazwać ją fachowo rezerwuarem. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:36 zgadzam się, ale Ty nie mów o Kamieniu Elfów, że jest wandalem... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:38 Kiedy scierpieć nie mogę jak ktoś dewastuje toalety. Tym bardziej kiedy piszesz, że to wódz... spatkobierca... król Gondoru... No jak tak można? Jak już powiedziałem, nie podoba mi się ta trzecia część jak narazie ani trochę. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:42 ee tam, on serio był strasznie porządny, nawet się z elfką hajtnął i dzieci mieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:48 No dobra, spuśćmy kotarę miłosierdzia na ten mało chwalebny epizod wychodkowy Aragorna i jego tam dzikie jakieś wybryki (doprawdy mierna wartość pedagogiczna, szczególnie dla młodego widza) i idźmy zatem dalej... (zgaduję, że droga czeka nas długa... ;) Ładnie opowiadasz, wiesz? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:54 dzięki, ale nie bedę skromna, i powiem, że wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:51 byalm na tym wczoraj. w ostatniej chwili opanowalam sie, zeby nie krzyknac LEGOLAS, UWAZAJ!!! jak myslalam ze go zabija. dobrze ze sie opanowalam. czulam sie jka ten pan od lodow A. (coby nie bylo krypto reklamy) i krolewny sniezki Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 20:57 he he, ja bylam na przedpremierze, o 12 w nocy.... A książkę czytałaś? a jak się podobał film? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:02 ksiazki wlasnie nie czytalam, wiec mi ciezej bylo sie polapac o co w tym wszystkim chodzi. pomijam to ze mi sie myli saruman z sauronem. ale ogolnie to bylo bardzo ladne, podobalo mi sie tylko ze mam problem, ktory leszpszy: legolas czy aragorn moja kolezanka, z ktora bylam klopotow nie ma. ona lubi froda. obrazila sie gdy przezwlama go smrodo. wiem ze inni byli na tym filmie delektowac sie nim a nie czekac az pokaza legolaska, albo aragorna. chyba jednak wole legolasa bo wolny byl.... co wy ze mna macie... Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:07 eh, to radzę Ci przeczytać, wspaniałe dzieło.... Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:18 bo własnie w owym "Powrocie Króla" ma być... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:20 klagar, widze ze to przeczytalas. wiec blagam prosze powiedz ze to nieprawda, co mowi moja kolzanka, ktora tez to przeczytala ze legolas na koncu umrze. blagam powiedz ze to nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:25 on tak jakby umiera, odpływa do Valinoru.. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:27 Ej, nie bądź okrutna Kalgar! Emusia chcesz, Valium? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:29 Aragorn zostaje sławnym hydraulikiem, zławnym na całe Śródziemie. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:35 Wiesz... Ślicznie strzelam z łuku :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:37 ale cie na zdjeciu widzialam i nie masz blond grzywy :P Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:42 Obciąłem. Długie kudły przeszkadzały mi w błyskawicznym dobywaniu strzał z kołczanu. Wiesz, czasem o życiu lub śmierci decydują setne częsci sekund... ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:24 E-e. Jaskinia Szeloby była w Dwóch wieżach w oryginale, zdaje się. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:31 tak, masz racje, ale reżyser sobie przesunął ją do trójki, jego sprawa...bo film nie jest dokładnym przeniesieniem książki, są tam pewne zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:40 Umrze, umrze. Jeśli dobrze pamiętam, w trzeciej cześci nażre się nieświeżych lembasów, dostanie wzdęć i umrze. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:41 o matko. juzbym wolala zeby umarl w walce np. bo to szlachetnie tak, ale za wzdecia. to juz chyba ciebie wole. ty nie umrzesz na wzdecia prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:42 alem napisala tak, ze sie wszyscy polapia o co mi chodzi. mialo byc > o matko. juz bym wolala zeby umarl w walce np. bo to szlachetnie tak, ale na > wzdecia?! to juz chyba ciebie wole. ty nie umrzesz na wzdecia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:45 Wiesz, miewam czasem... To normalne po lembasowej diecie. Lembasy bowiem jak zapewne wiesz, zapewniją uczucie sytości wypełniając żołądek ni to materią, ni powietrzem. Ma się potem straaaszne wiatry... ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:57 Rozczulasz mnie Emusiu :) Nie ma obawy. Jelita zahartowane mam. Wytrzymałe są niczym rajstopy z Lycry® ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Dwie wieże... 04.02.03, 21:59 no to mam wlasnie rycerza z lukiem u mego boku. jutro sie pochwale kolezance, ze ja mam dzielnego lucznika u mego boku, a ona nie ma hobbita z owlosionymi stopami Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:07 Koniecznie! I nie zapomnij wśród tych rozlicznych superlatyw napomknąć o też słówko o moich kapitalnych jelitach! ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:10 Aha, szyję niczym stary łucznik, hyhy ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:16 oxycort napisał: > Aha, szyję niczym stary łucznik, hyhy > ~~ > ox Oxy , litosci dla misia w krzakach !!! ;oDDDDDDDDDDDD a zjezdzac na tarczy po schodach metoda "skate'owa" umiesz ? To podstawowa umiejetniosc wszak jest ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:20 Aha, podglądałeś! Prawdziwy fuksiarz z Ciebie Baloo! Jużjuż miałem wykonać arcytrudny strzał z biodra :D ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:31 No dość tego! Bajka juz była, pozwolicie zatem, że taraz wrócę do łózka. Na tarczy oczywiście :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:33 oxycort napisał: > No dość tego! Bajka juz była, pozwolicie zatem, że taraz wrócę do łózka. Na > tarczy oczywiście :) > ~~ > ox a granaty pod poduszką ? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:37 O! Wrócę się jeszcze w drzwiach obrotowych, żeby odmachać Basi :) Pa! ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:38 nie idź jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:42 oxycort napisał: > A opowiesz mi bajkę? :) > ~~ > ox o dwóch wieżach nie znam,czytałam tylko wieżę ,tego no,autora od horrorów...zapomniałam nazwiska.. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:43 Aha, wiem. Tego od Zielonej Mili, prawda? :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:44 oxycort napisał: > Aha, wiem. Tego od Zielonej Mili, prawda? :) > ~~ > ox aha, no właśnie .Brak lecytyny odczuwam:) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:45 A jak się nazywa to co ja biorę, no wiesz, to na zdrowy sen? :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:47 oxycort napisał: > A jak się nazywa to co ja biorę, no wiesz, to na zdrowy sen? :) > ~~ > ox no widzisz nie pamiętam,ale wiem ,że było to niezmienne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:48 dobrze ,że testu vampiego nie rozwiązywałam z braku czasu,wypadłabym kiepściutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:51 Vampi?... Vampi? Czy to nie ten, który posługuje się jeszcze jakimś tam innym nickiem? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:59 aha,siódme pytanie go zdradziło Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:49 Ja też nie mogę sobie przypomnieć, poważnie. A własciwie, to o czym to zaczeliśmy rozmawiać? :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:51 nieważne,tu nikt nie rozmawia na temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:55 A wiesz, ja nawet dość pamiętałem o czym mam pisać, bo mi ciągle wątek nad posten niebieski przypominał, dzięki temu mogłem zapamiętać dokładną liczbę tych wież, o których pisałem :) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 22:57 nie zawuważyłam:) katarakta czy coś? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dwie wieże... 04.02.03, 22:59 To ja wroce do adremu, zeby bylo z czego zbaczac ;oD Tak, "Dwie wieze" to jest znana pozycja, zreszta nie tylko dla szachistow. Partnerzy stoja na bacznosc w dwoch katach pokoju i zastanawija sie nad nastepnym ruchem . ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 23:00 tym dlużej myślą,im więcej kątów ma pokój Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:08 W zasadzie stosuje sie ja w regularnych kwadratowych pomieszczeniach, najlepiej bez mebli . Za to podloga powinna miec gustowny szachmatowy rzucik ,ale to juz fakultatywne. ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 23:11 aha,czyli okrągłe krzywe wieże odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:25 Aha. I rotunda z Panorama Raclawicka tez. A szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:01 omatkoboska, ale żeś mię wystraszył tym postem z nienacka, zupełnie z lewej! ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 23:04 aha, chociaż z drugiej strony,zgodnie z ruchem wskazówek zegara Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:06 Nie nie - to roszada byla. Ruchem konika szachowego wykonana, dla niepoznaki i dwiema wiezami naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:10 O? to można tak dwoma wieżami? Jakoś Ci nie wieżę (I don't tower you) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 23:13 a wieża ma okna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia! Re: Dwie wieże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 23:20 dobrej nocy:) macham chusteczką z okna wieży Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:23 Dobranoc. Serenade zaraz zaintonuje, tylko musze sie nastroic. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:27 Takoż i ja pójdę gdzieś w otwarte pole między greenhorny. Bywajcie! ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:29 dobrej nocy i kolorowych snów, a ja jeszcze trochę powaruję tutaj, żeby nikt leżaków nie podwędził... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:33 Skoro sie nie boisz, tak sama w nocy na opustoszalej plazy.... to milej warty zycze i tez zmykne. hej B. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:37 A to jeszcze setkę pyknę na "dobranoc", hyhy ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
baader-meinhof Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:39 Jestem tu raz na długi czas, ale tez mogę popilnować. Czy terrorysta może pomóc pilnować? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Dwie wieże... 04.02.03, 23:43 Aha, z tym, że obstaw tę drugą wieżę. W pierwszej śpi Basia! ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś