emusia 10.02.03, 15:28 ale właśnie skończyłam czytać małego księcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiania Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 15:32 frankly, my dear, I don't give a damn. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 15:35 Emusia , przed chwilka bylas na -nastej stronie i jeszcze w tzw. miedzyczasie plazowalas. Ty chyba opisy przyrody przeskoczylas, albo rodzenstwo kartki Ci wyrwalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 15:43 hyhyyyyyyyy, Piotruś :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 15:43 e-e. wszystko przeczytałam. dokłądnie. kartki tez wszystkie są. bo ja ogólnie to szybko czytam, o ile mnie książka ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 15:45 No to oznacza, że masz wszystkie dane ku temy by byc takim samym czytaczem jak ja . Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 15:51 chcesz jakas obcojezyczna wersje> mam francuska, niemiecka i angielska. najlepiej czyta sie francuska... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 15:54 nie umiem po francusku nic kompletnie, po niemiecku ino ino tylko takie dzień dobry, dziękuję proszę. najwięcej to umiem po angielsku, ale tez nie tak, zeby ksišżki czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 15:56 A ja powolutku , z doskoku przez oryginał "Władcy Pierścieni" i "Hobbita" sie przedzieram. Trudno , ale fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
clairejoanna Re: Do Kiciora 99 10.02.03, 16:11 Kicior, Dziękuję za genialny pomysł! Niech Mały Książe się stanie pierwszą książką przeczytaną przeze mnie po francusku! Pozdrowienia, Mała Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: uwierzycie czy nie 10.02.03, 16:18 misiania masz przerabane to jest tekst mojego szefa!!! wrr a i tak cie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
clairejoanna I sama powiedz, czy to nie jest piękna książka? 10.02.03, 16:08 n/txt Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: I sama powiedz, czy to nie jest piękna książk 10.02.03, 16:14 bardzo piękna. naprawdę. takie lektury to ja bym mogła codziennie czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: I sama powiedz, czy to nie jest piękna książk 10.02.03, 16:14 tj o ile mały książe byłby lekutrą Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: I sama powiedz, czy to nie jest piękna książk 10.02.03, 16:17 noi jak to jest tak porozrzucane to to sie kupy ni dupy nie trzyma. mówię o postach w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
clairejoanna Re: praca pladiacka 10.02.03, 16:10 A ja mam pracę pladkiacką na podstawie tej książki. Bardzo ładne opowiadanie napisane przez, bodajże, przyjaciela. Jak chcecie, to "wywiesze" Na Plaży do przeczytania. Pozdrowienia, Mała Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: praca pladiacka 10.02.03, 16:28 Wywieś linkę, ale co to jest ta praca pladicka ? Odpowiedz Link Zgłoś
clairejoanna Re: praca pladiacka 10.02.03, 16:34 Mam to na dwóch kartkach, więc musiałabym to "abtippen", czyli przepisać na komputer jako post. Dlatego pytam, czy ktoś jest zainteresowany; jeżeli tak, to chętnie przepiszę. Ja to nazywam praca pladiacka, bo jest to nic innego, niż "Mały Książę" z perspektywy Wulkana. Ale bardzo miłe. Poza tym myśle, że dobrze by temu Autorowi zrobiło, jak by to ktoś "neutralny" przeczytał. Pozdrowienia, Mała Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: uwierzycie czy nie 11.02.03, 08:51 Sadze, ze Claire chodzilo o plagiat.Jednak mysle, ze bardziej chodzi o impresje na temat "Le petit prince". Kran czyli Mama Claire. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: uwierzycie czy nie 11.02.03, 08:57 Domyslilismy sie, choc ciezko bylo ;oD Tak czy inaczej, niech Mloda przepisuje te dwie kartki i niech je wysyla . ;o) Odpowiedz Link Zgłoś