kicior99 04.03.03, 17:53 Czy to kolejne swieto ktore przyjdzie do Polski? Jestem za bo kocham nalesniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniela Re: Mardi gras IP: *.acn.waw.pl 04.03.03, 18:20 nie rozumiem pytania. u nas odkad pamietam byly ostatki i byl sledzik. a na mardi gras bylam z kolei w nowym orleanie, ale to w czasach kiedy piekna i mloda bylam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Mardi gras 05.03.03, 12:38 Gość portalu: aniela napisał(a): >> a na mardi gras bylam z kolei w nowym orleanie, ale to w czasach kiedy piekna > i mloda bylam :)) Dziewica nowoorleanska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Mardi gras + kolejne swieta z USA IP: *.brucepower.com 04.03.03, 21:43 Nie wiem o co chodzi z tymi pysznymi nalesnikami, ale wietrze cos konsumpcyjnie przewrotnego. Mardi Gras chyba sie nie przyjmie w RP. Idac za przykladem USA (Nowy Orlean) widze to swieto w miescie nad morzem u ujscia duzej rzeki. Gdansk i Szczecin moga byc na liscie kandydatow. Ale calonocne balety na ulicach i panienki w toplessach na balkonach sa chyba niewykonalne o tej porze roku. Skoro tyle swiat zgarnelismy z USA (Halloween, Walentynki), to idzmy na calosc: swietujmy radosnie Dzien Prezydenta 17 lutego, Dzien Niepodleglosci 4 lipca, Dzien Dziekczynienia czyli Dozynki pod koniec listopada z kurczakiem zamiast indyka. Niech sie swieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Z jakiego USA?????????????????????? 05.03.03, 12:39 Mardi Gras to swieto francuskie... Oj, Qlturysci =) Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Z jakiego USA?????????????????????? 05.03.03, 12:46 sądzę, że przeciętny kulturysta wie niewiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Z jakiego USA? Nowy Orlean, szczypte francuski IP: *.brucepower.com 05.03.03, 15:21 Sir, nie bierz mnie doslownie. Jeszcze odrozniam Francje od USA. Sens mojego przed-postnego postu byl taki, ze cokolwiek z cywilizowanego swiata trafi do USA, to ulega tam mutacji i zmienia sie w monstrum. Tak stalo sie z Walentynkami i Halloweenem, na przyklad. Te dwa swieta sa tam obchodzone w stylu (Hollywood+jarmark+supermarket+Disneyland) do trzeciej potegi. I w takiej postaci trafiaja potem do RP. Popatrz, w co zmieniaja sie u nas Swieta Bozego Narodzenia: 289 shopping days to X-mas! Mardi Gras w Nowym Orleanie ma juz tez w sobie cechy mutanta. Tyle na temat od nie-qlturysty. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Z jakiego USA? Nowy Orlean, szczypte francusk 05.03.03, 18:23 Sorki, misio. faktycznie Amerykance spokraczyli (co na to Jan M.?) to ciekawe i milutkie swieto francuskie. Dane mi bylo "zalapac sie" na francuski mardi gras w nantes - klimatem i intymnoscia przypomina nasze Andrzejki. I o taki MG mi chodzilo. PS. Daj mi swoj mail, chcialbym, cie blizej poznac, jesli mozliwe - nigdy sie nie logujesz i nie mam szans napisac na gazetowego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean IP: *.brucepower.com 05.03.03, 18:59 Tylko nie sorki! Brr! Cierrrpne caly. OK, ale czy mozliwe jest przekazanie emaliowego adresu do rak wlasnych bez logowania? Jako wolny i niezalezny nie mam konta w gazecie. Na zrazie. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean 05.03.03, 19:15 ale ja mam konto, wystarczy ze klikniesz =) Przepraszam za sorki =)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean IP: *.acn.waw.pl 05.03.03, 19:17 o. rozmawiacie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean 05.03.03, 19:25 o. oni sobie rozmawiają :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean IP: *.acn.waw.pl 05.03.03, 19:29 no wlasnie mowie. rozmawiaja sobie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean 05.03.03, 19:31 hmm, chyba zaprzestali rozmawiać w międzyczasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean IP: *.brucepower.com 05.03.03, 19:40 Dzien dobry Paniom, Swietnie wygladacie w pierwszy dzien postu. Daje slowo, jakem mis. ! Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean 05.03.03, 19:44 To dziś jest post-post? z powodu rocznicy śmierci Stalina może? Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean 05.03.03, 19:46 a jako dobrze wychowana młoda dama odpowiem jeszcze: dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean, Misipi IP: *.brucepower.com 05.03.03, 19:38 Chyba o jedno konto za malo. Klikam, a ono kaze mi zrobic login i podac haslo. Za duzo wymagan. Czy popelniam gdzies wielki blad nie do wybaczenia przez okreslone sily rzadzace gazeta? Wolnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean, Misipi 05.03.03, 19:42 Siły rządzące Gazetą?? to coś takiego wogóle istnieje?? bo ja do tej pory spotykałam się jedynie z wybrykami i wolnąamerykanką serwera!! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Z jakiego USA? Z Nowy Orlean, Misipi 06.03.03, 13:29 kicior99@gazeta.pl kicior99@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Mardi gras 04.03.03, 23:57 racja, racja, do śledzików nic nie mam, ale takie Mardi gras to by było coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Mardi gras IP: 213.255.126.* 05.03.03, 09:11 do duszy jest martedi grasso (bo tak to sie u mnie nazywa) to obraza dla tlustego czwartku, Odpowiedz Link Zgłoś