Dodaj do ulubionych

nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!!

IP: *.matrixnet.pl 27.07.01, 13:35
O co chodzi w piosence Ich Troje "Powiedz"?Chodzi mi dokładnie o ten fragment z
sępem miłości?Kto to jest ten sęp?omóżcie bo nie mogę spać po nocach.APELUJĘ :
JEŚLI WIESZ KTO(CO?)TO JEST SĘP MIŁOŚCI (LUB MOŻE SAM NIM JESTEŚ) TO NAPISZ
KONIECZNIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 157.25.200.* 27.07.01, 13:45
      No właśnie, ja też nie rozumiem. Myślałam, że źle słyszę, że to nie "sęp
      miłości", tylko jakieś inne cudo. No, ale skoro ktoś inny też usłyszał "sęp" to
      musi być "sęp". A że tekst jest bez klasy to inna sprawa...
      • babylips nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, 25.07.02, 13:44

Do szału doprowadza mnie marnotrawienie energii, którą każdy człowiek ma
        określoną ilość, i którą powinien szanować. Wiecie, ile tej ożywczej substancji
        zużywacie, nie lubiąc kogoś, krytykując, szydząc?

Marnujecie tyle sił na bezpodstawne jeżdżenie po Ich Troje. Chryste! Niech
        każdy robi swoje, niez zapełnia uczciwie swój własny portfel, a nie liczy kasę
        w cudzej sakiewce. Chciałabym się mylić, ale podobny los spotka biednego Idola,
        którego wystylizują pacańscy styliści, któremu muzykę napiszą wyjadacze, a
        teksty tekściarze, i który - jeśli sprzeda milion płyt w tym głodnym idola
        kraju - zostanie pożarty na deser, kiedy tylko obiad w postaci Ich Troje ułoży
        się w żołądku.
        • Gość: maczy Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, IP: 212.160.129.* 31.07.02, 08:43
          babylips napisała:

>
          > [...] bezpodstawne jeżdżenie po Ich Troje.
          > Chryste! Niech każdy robi swoje

blabla[...] rymy czestochowskie?:)

...a poza tym:

"Nie będziesz wzywał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, gdyż Pan nie
          pozostawi bezkarnie tego, który wzywa Jego imienia do czczych rzeczy."

/Biblia, Ks. Wyjścia 20:3-17/

:)

maczy
    • Gość: tszecia Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 10.1.133.* 27.07.01, 14:33
      a jak dokladnie brzmi ten tekst?
    • Gość: elle Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 195.94.222.* 27.07.01, 16:03
      Przecież oni w ogóle nie potrafią śpiewać, o tekstach nawet nie wspominam. Po
      co się wysilać, żeby zrozumieć coś, czego się nie da zrozumieć?
    • Gość: Drapka Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 30.07.01, 16:40
      Czyżby Ci chodziło o ten trójpłciowy zespół? Ja też tego nie rozumiem. Myślę,
      że sęp miłości, to taki ptak (z rodziny ścierwojadów), który akurat wysiedział
      jaja z pisklakami i podtyka im co godzinę świeżą padlinkę do dziobów, żeby nie
      zdechły z głodu. Ponieważ on kocha swoje dzieci, jest więc sępem miłości.
      Ewentualnie można to jeszcze interpretować z pozycji nekrofilskich (patrząc na
      zdjęcia zespołu nie wiem czy nie słusznie), ale zakładam ,ze aż do tego zespół
      się nie posunął.
    • Gość: zbyszko Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 19:56
      eeeee, widze że sie nie znacie na prawdziwej poezji ;)

a może w zwrocie "sępie miłości"... "sępie" to nie rzeczownik w wołaczu ale
      czasownik..... w pierwszej osobie liczby pojedyńczej... no bo wtedy to by
      oznaczało że to tamten jest sępem, i jest tego świadom (!)
      • Gość: zbyszko PS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 21:27
        > eeeee, widze że sie nie znacie na prawdziwej poezji ;)
        >
        > a może w zwrocie "sępie miłości"... "sępie" to nie rzeczownik w wołaczu ale
        > czasownik..... w pierwszej osobie liczby pojedyńczej... no bo wtedy to by
        > oznaczało że to tamten jest sępem i jest tego świadom (sic!)

ów bardzo oryginalny literacki trik, ujawnia ambiwalencję podmiotu lirycznego,
        który zarówno sam może zostać określony mianem "sępa miłości" (alegoria
        zaborczego kochanka żerującego na (dogorywających zresztą) uczuciach innych nie
        dającego jednak nic w zamian)...jak również sam może usłyszeć z ust osób trzecich
        "(to ja) sępie (twej) miłości" co stawia naszego bohatera(kę) w całkiem
        przeciwnym położeniu...

Zresztą swobodę poetyckiego wyrazu poeta podkreśla w zwrocie "jestem panią mych
        słów" i nie powinien odbiorca mieć żadnych pretensji co do sposobu wyrażania
        myśli przez podmiot liryczny, który jak widzimy jest tu panem i demiurgiem języka
        służącego mu za tworzywo w tak zacnej dziedzinie sztuki jaką jest poezja.... i
        nawet jakaś tam Erato nie będzie mu bruździć!

z poważaniem

on jeden

zbyszko

• Gość: margot Re: PS IP: *.kom-net.pl 31.07.01, 00:05
          ja tez jestem po polonistyce; znamy skadinad Sępa-Szarzynskiego, nie?
          • Gość: beata Re: SĘP IP: *.acn.waw.pl 31.07.01, 00:43
            moze tu idzie o miłość szarpiącą trzewia, jako ten sęp szarpał wątrobę
            Prometeusza.
            wyszukane to i poetyckie, zaiste.
            • Gość: zbyszko Re: prometeusz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 01:50
              być może rzeczywiście jest to nawiązanie do idei prometejskich (choć nie
              wiadomo do końca czy to sęp czy orzeł wyszarpywał wątrobę naszego dobroczyńcy -
              prometeusza, jednak badacze tego mitu wydają skłaniać sie ku sępowi)

świadczyć o tym mogą wielkie ilości ognia w wideoklipie oraz pchodnie jakie
              widziałem w tv na scenie w trakcie wykonywania tego wiekopomnego dzieła na
              festiwalu wygranym przez boską trójcę...

w tym przypadku wokalista(ści) staje się prawdopodobnie niosącym swiatłość
              (ogień) i nikt nie może zarzucić im stanie po przeciwnej stronie barykady niż
              prometeusz (tzn bycie sępem -antagonistą i karą prometeusza) słowami "sępie
              miłości", przy czy w tym wypadku miłość = prometeusz.. tak więc śpiewacy-poeci
              dają nam do zrozumienia iż sami są miłością...

te nawiązania do greckiej mitologii zdają się jaśniejsze gdy zastanowimy sie
              nad nazwą "ich troje"... być może "troje" nie jest zwyczjnym liczebnikiem
              (nasuwającym się jako pierwsze skojarzenie gdy słyszymy to tajemnicze hasło)
              ale jest nazwą własną (sic!!!).. to oczywiście jedynie hipoteza ale nazwa ta
              może oznaczać "Troje" (liczba mnoga od nazwy miasta Troja), czyli nazwa tej
              grupy wokalno poetyckiej oznaczałaby miasta Troje będące własnością
              tajemniczych "ich" ("oni" - czyli kto?, jest to następna niesamowita zagadka,
              kosmici?, masoni?, globaliści?)

tak więc nawiązań do mitologii i starożytności znajdujemy tu więcej.. i może to
              właśnie mitologia jest kluczem, który pomoże zrozumieć znaczenie tej poezji
              • Gość: stasiek zbyszko jesteś bogiem!!!! IP: *.matrixnet.pl 01.08.01, 13:13
                nie wiem jak mam Ci dziękować za tę wnikliwą analizę...
                dzięki temu śpię już spokojnie
                czasem tylko w budzi mnie przeraźliwy krzyk sępa
                a czasem zamykam się w sobie w strachu przed tymi ONYMI
                kim ONI są?
                i kto im oddał te troje?
                • Gość: sonia Re: zbyszko jesteś bogiem!!!! IP: *.turboline.skynet.be 01.08.01, 17:19
                  A ja widzialam orla cien. Nie wiem co lepsze....
                  • Gość: homik Re: zbyszko jesteś bogiem!!!! IP: *.a2000.nl 17.06.02, 19:48
                    Z tego co pamietam tekst piosenki, to byl "morła cień".

Gość portalu: sonia napisał(a):

> A ja widzialam orla cien. Nie wiem co lepsze....

• Gość: magda Re: prometeusz IP: *.pkp.com.pl / 217.8.191.* 18.06.02, 11:21
                Po włosku "troia" to dziwka. Szkoda, że nie nazywają się "tre troie" -
                interpretacja byłaby prostsza
                • Gość: Beesqp Re: prometeusz IP: *.pkobp.pl 30.07.02, 11:30
                  Gość portalu: magda napisał(a):

> Po włosku "troia" to dziwka. Szkoda, że nie nazywają
                  się "tre troie" -

albo "Te Trolle" ...

• violalask Re: SĘP 02.08.01, 10:09
              Gość portalu: beata napisał(a):

> moze tu idzie o miłość szarpiącą trzewia, jako ten sęp szarpał wątrobę
              > Prometeusza.
              > wyszukane to i poetyckie, zaiste.

Ale ździebko nazbyt turpistyczne. Chociaż... Stara jestem, to pewnie nie "kąsam
              intrygi"

• Gość: zbyszko do margot IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 01:07
            pamiętamy , pamiętamy.. być może to hołd złożony poecie... hmm

ale ja nie jestem po polonistyce :) , w podstawówce mnie uczyli o języku
            polskim... , ale autor tekstu to chyba ma kilka fakultetów..
          • dibda ps 22.06.02, 17:53
            sępię to małe piwo!!!a co z tekstem zwrotki"świat twój milczy cały blady od
            wzruszeń,niczym słońce zaćmione przez księzyc czekające na chwilę poruszeń"?????
      • Gość: Cwele Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 21:35
        Ich 3-je to cwele
        • Gość: mer13 Re: A ja wiem o co chodzi!!!!!! IP: 213.186.75.* 18.06.02, 10:28
          Sęp miłości- facet poszedł na panienki i nie daje nic w zamian ani uczuć ani
          kwiatów a w przypadku "panienek" nie płaci - po prostu kocha na sępa !!!!!
    • Gość: Misiek Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 157.25.200.* 31.07.01, 08:35
      A może do tego tekstu trzeba podejść z zupełnie innej strony? Może artyści tak
      trochę z francuska zalatują, w sposób niewyraźny mówiąc "Saint Pierre"? Może w
      ten subtelny sposób sugerują, by literatura polska przestała zamykać się w
      szczelnym pudełku narodowych fobii? "Nie jesteś Sam" to oczywiście odnośnik do
      wuja Sama...
      • Gość: cichy Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 31.07.01, 08:43
        no niezle!!!
        Wicie co wydaje mi sie, ze autorzy tekstu nigdy nie wpadliby, ze ich tekst jest
        tak poetycki i wymowny :). Przy cym ogolnie rzecz ujmujac to kawalek nie wydaje
        mi sie wart tego aby poswiecic mu tyle czasu i slow, podobnie zreszta jak
        zespol. Przykro mi jesli kogos urazilem ale fakt pozostaje faktem.
        • Gość: Misiek Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 157.25.200.* 31.07.01, 09:54
          Wszystko jest lepsze od pracy biurowej we wtorkowy poranek.
        • Gość: Lutek Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.*.*.* 31.07.01, 10:31
          Znasz ich starsza piosenke Prawo ze slowami Pawlikowskiej Jasnorzewskiej
          Posluchaj moze zmienisz o nich zdanie. Ja uwazam ze sa genialni i wtym jak
          spiewaja i co spiewaja chociazby "na zawsze razem, przez cale lato"
          • Gość: Misiek Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 157.25.200.* 31.07.01, 10:39
            Gość portalu: Lutek napisał(a):

> Znasz ich starsza piosenke Prawo ze slowami Pawlikowskiej Jasnorzewskiej
            > Posluchaj moze zmienisz o nich zdanie. Ja uwazam ze sa genialni i wtym jak
            > spiewaja i co spiewaja chociazby "na zawsze razem, przez cale lato"

Jeżeli używali słów Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej to ich zasługi w tworzeniu
            tekstu były raczej mierne. Ciekawe, czy Pawlikowska-Jasnorzewska kiedykolwiek
            uznałaby teksty Ich Trojga za warte cytowania w swoich wierszach? Ale jak to
            mówią, nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba. "Sęp miłości" to
            najzwyczajnieszy kicz, coś jak makatka z jeleniem na rykowisku.
            • Gość: Cichy Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 31.07.01, 11:21
              wydaje mi sie, ze tu poprostu chodzi o bol niesamowity bol jaki pozostaje po
              utraconej milosci. ale jezeli czerpia teksty z wierszy poetow i tylko z tego to
              tym gozej swiadczy o zespole i braku ich inwencji tworczej - coz!
              • Gość: margot Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.kom-net.pl 31.07.01, 11:52
                Jak ja strasznie żałuję, ale ja ich nie widziałam, nie słyszałam...Chyba jestem
                zacofana...?
                • Gość: Andrzej Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 10.0.30.* / *.man.bialystok.pl 31.07.01, 12:49
                  Gość portalu: margot napisał(a):

> Jak ja strasznie żałuję, ale ja ich nie widziałam, nie słyszałam...Chyba jestem
                  >
                  > zacofana...

Jeśli ich nie słyszałaś to naprawde nie masz czego żałować, a jeśli ich nie
                  widziałaś to się ciesz, bo większość osób, które miały wątpliwą przyjemność ich
                  oglądać twierdzi, że to najgorszy obrazek jaki w życiu oglądali.

• Gość: chitarra Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 03.08.01, 10:04
            "na zawsze razem, przez całe lato - kochaj mnie za to" - rzeczywiście tekst
            głęboki, kunsztowny i z przesłaniem. i pełen wewnętrznych sprzeczności. No
            chyba, że ktoś lubi teksty ze słowem "kocham" po prostu i to są całe wymagania.
            • Gość: zbyszko Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 02:59
              Gość portalu: chitarra napisał(a):

> "na zawsze razem, przez całe lato - kochaj mnie za to" - rzeczywiście tekst
              > głęboki, kunsztowny i z przesłaniem. i pełen wewnętrznych sprzeczności. No
              > chyba, że ktoś lubi teksty ze słowem "kocham" po prostu i to są całe wymagania.

no oczywiście! ale ja od słowa "kocham" po prostu wolę słowa "nie kochasz" a
              jeszcze lepiej "sepie miłości nie kochasz!"

• anakin4 Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! 18.06.02, 00:58
        Gość portalu: Misiek napisał(a):

> A może do tego tekstu trzeba podejść z zupełnie innej strony? Może artyści tak
        > trochę z francuska zalatują, w sposób niewyraźny mówiąc "Saint Pierre"? Może w
        > ten subtelny sposób sugerują, by literatura polska przestała zamykać się w
        > szczelnym pudełku narodowych fobii? "Nie jesteś Sam" to oczywiście odnośnik do
        > wuja Sama...

a moze (nie daj Boze) do "Zagraj mi to jeszcze raz, Sam" ?
        nie.. ja nic nie mowielem !!!

• zbyszko ! 31.07.01, 14:13
      ludzie nie odbiegajmy od sedna sprawy! pomóżmy zrozumieć tekst autorowi wątku!
    • ich.troje Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! 31.07.01, 15:59
      Oświadczenie

Nasza pieśń ma charakter religijny. W symbolice chrześcijańskiej sęp jest atrybutem Matki Boskiej i
      symbolem niepokalanego poczęcia. Wynika to stąd iż, zgodnie z dawnym pojmowaniem natury jaja
      sępicy zapładniane miały być przez wschodni wiatr. "Sępmiłości" to nikt inny jak Matka Boska
      Miłosierna, natomiast sama pieśń jest przedstawieniem dialogu pomiędzy Jezusem a jego matką.

Zespół
      • Gość: beata Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 31.07.01, 22:16
        ich.troje napisał(a):

> Oświadczenie
        >
        > Nasza pieśń ma charakter religijny. W symbolice chrześcijańskiej sęp jest atry
        > butem Matki Boskiej i
        > symbolem niepokalanego poczęcia. Wynika to stąd iż, zgodnie z dawnym pojmowani
        > em natury jaja
        > sępicy zapładniane miały być przez wschodni wiatr. "Sępmiłości" to nikt inny ja
        > k Matka Boska
        > Miłosierna, natomiast sama pieśń jest przedstawieniem dialogu pomiędzy Jezusem
        > a jego matką.
        >
        > Zespół

MATKO BOSKA!!!!
        • Gość: guns Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.tu.kielce.pl 31.07.01, 22:34
          O kurwa!
      • Gość: roko Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.unregistered.formus.pl 01.08.01, 14:27
        o w morde, gdzie kupujecie dragi? tez bym chcial takie
        • ich.troje oświadczenie nr.2 01.08.01, 15:00
          oświadczenie nr.2

Szanowny Panie!

Pragniemy oświadczyć iż zespół nasz nie stosuje substancji psychoaktywnych a w
          szczególności narkotyków w celu wspomagania wlasnej twórczości, jak również w
          rzadnej innej dziedzinie życia. Nie propagujemy również stosowania tego rodzaju
          substancji, co więcej aktywnie wspieramy kampanię przeciw rosnącej intoksykacji
          społeczeństwa polskiego, pańska insynuacja jest dla nas tym bardziej bolesna.

Wracając to "sępa" jako atrybutu Matki Jezusowej, w związku z wątpliwośćiami
          wyrażonymi przez niektóre osoby, powołujemy się na Słownik Symboli W.
          Kopalińskiego, oraz na Leksykon Symboli Hredera, w których to opracowaniach,
          pod hasłem "sęp" można znaleźć potwierdzenie naszej interpretacji symbolu
          niepokalenego poczęcia

z poważaniem

zespół
          • Gość: kulowoj Re: oświadczenie nr.2 IP: 10.128.132.* / *.acn.pl 05.08.01, 13:38
            A Świstak siedzi i zawija je w te sreberka ...
          • Gość: aidar Re: oświadczenie nr.2 IP: *.ub.uni-freiburg.de 15.06.02, 14:56
            ich.troje napisał(a):

> oświadczenie nr.2
            >
            > Szanowny Panie!
            >
            > Pragniemy oświadczyć iż zespół nasz nie stosuje
            substancji psychoaktywnych a w
            > szczególności narkotyków w celu wspomagania wlasnej
            twórczości, jak również w

rzadnej

innej dziedzinie życia. Nie propagujemy również
            stosowania tego rodzaju
            >
            > substancji, co więcej aktywnie wspieramy kampanię
            przeciw rosnącej intoksykacji
            >
            > społeczeństwa polskiego, pańska insynuacja jest dla nas
            tym bardziej bolesna.
            >
            > Wracając to "sępa" jako atrybutu Matki Jezusowej, w
            związku z wątpliwośćiami
            > wyrażonymi przez niektóre osoby, powołujemy się na
            Słownik Symboli W.
            > Kopalińskiego, oraz na Leksykon Symboli Hredera, w
            których to opracowaniach,
            > pod hasłem "sęp" można znaleźć potwierdzenie naszej
            interpretacji symbolu
            > niepokalenego poczęcia
            >
            > z poważaniem
            >
            > zespół

Zespole,

wyrazam wielki i gleboki zal, ze w szerokim wachlarzu
            przywolanych przez Was lektur, nie znalazl sie slownik
            ortograficzny. Gdyby takowyz pojawil sie jednak w zasiegu
            wzroku, warto zajzec pod literze "r", zeby sie przekonac,
            ze nie znajdziemy tam slowa "rzaden" i wtedy szybko pod
            literke "z" (przepraszam za brak kropki na gorze, ale
            pisze z kraju, w ktorym sa trudnosci z kropkami i
            kreseczkami nad i pod literkami) i wtedy ujrzycie piekne
            slowo ZADEN.
            Polecalbym usuniecie brakow w ortografii, a nastepnie
            dopiero imponowanie nam czytelnikom takim slownictwem
            jak:intoksykacja.

Pozdrawiam i zycze przyjemnego pastwienia sie nad
            poetyckimi tekstami

A.
            • Gość: aidar Re: oświadczenie nr.2 IP: *.ub.uni-freiburg.de 15.06.02, 15:03
              przepraszam za brak literki "r" przed "z" w slowie ujrzec

aidar
          • Gość: Misiek Re: oświadczenie nr.2 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 13:04
            Tak, tak! A świstak zawija w te sreberka! Dodatkowo, w wolnych chwilach, pisze
            teksty dla zespołu Ich-Ileś.
      • Gość: magda Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.pkp.com.pl / 217.8.191.* 18.06.02, 11:30
        ich.troje napisał(a):

> Oświadczenie
        >
        > Nasza pieśń ma charakter religijny. W symbolice chrześcijańskiej sęp jest atry
        > butem Matki Boskiej i
        > symbolem niepokalanego poczęcia. Wynika to stąd iż, zgodnie z dawnym pojmowani
        > em natury jaja
        > sępicy zapładniane miały być przez wschodni wiatr. "Sępmiłości" to nikt inny ja
        > k Matka Boska
        > Miłosierna, natomiast sama pieśń jest przedstawieniem dialogu pomiędzy Jezusem
        > a jego matką.
        > SKORO TAK TO CHYBA NIE ŻYJEMY NA TYM SAMYM ŚWIECIE, NIE WYZNAJEMY TEJ SAMEJ
        RELIGII ZWANEJ CHRZEŚCIJAŃSTWEM, NIE MACIE POJĘCIA. WIDZIAŁEŚ KIEDYŚ MATKĘ BOŻĄ Z
        SĘPEM!!!???A MOŻE NIE WIESZ CO TO ATRYBUT?!
    • Gość: zbyszko Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 16:27
      Zszokowany głęboko metaforyczną i przejmującą wymową słów pieśni ICH,
      postanowiłem przyjrzeć się IM uważniej. Aby zapoznać się z całością tekstu
      byłem zmuszony zapuścić się w "część świata odległą" zarazem niebezpieczną,
      mianowicie na oficjalną stronę twórców... tam w śród wielu niesamowitych
      tytułów, między innymi:

"Jastrzębia profil" (sic!)
      "Ptaki bez skrzydeł"(czyżby tekst poświęcony nowozelandzkim nielotom?)
      (jak widzimy sęp nie jest tu żadnym wyjątkiem, ONI po prostu lubią ptaki)
      czy
      "Razem a jednak osobno"
      (piękne, nieprawdaż?)

odnalazłem interesującą nas pieśń i nie zawiodłem się. Tam rzeczywiście chodzi
      o sępa! Zauważyłem też inne frapujące stwierdzenia, proszę popatrzeć na inną
      zwrotkę:

Pocze... Poczekajcie
      Sen rozpłynął się w świtu płomieniach
      Nie chcesz chyba powrócić jak Eos
      W wiotkich jak motyl marzeniach...

Czy wiecie państwo cóż to jest Eos? Myślę, że znakomita większość nie, ale
      proszę się nie przejmować, posługiwanie się poezją i tak wyszukanymi
      porównaniami, do domena nielicznych geniuszy takich jak ONI i gdzie tam nam
      maluczkim do tak wysokich lotów... i pewnie dlatego słuchacze zastanawiają się
      nad znaczeniem "Erosa"...

Eos to nic innego jak Jutrzenka, zorza poranna, ale po grecku, choć bardziej
      popularne wydaje się łacińskie określenie Aurora, no ale przecież popularność
      nie może być drogowskazem poety... Zastosowanie owego porównania potwierdza
      moją wcześniejsza tezę o mitologii czy też starożytności (teraz już wiem, że
      stosują nomenklaturę grecką) jako kluczu służącym rozszyfrowywaniu ukrytych
      znaczeń w wierszach ICH

PS:
      A mój ulubiony fragment to i tak: " Pocze... Poczekajcie"
      :)
      • Gość: hala Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 10.10.130.* / *.stoen.waw.pl 02.08.01, 10:50
        pozwole sobie zacytowac - "zbyszko jest bogiem!!!!"
        prosze o jeszcze
    • Gość: ziuta Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 22:03
      moze szantazysta emocjonalny-
      usiluje wysepic milosc
    • Gość: roko Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.unregistered.formus.pl 02.08.01, 09:29
      dla przypomnienia fragment omawianego tekstu:

Wstań, powiedz nie jestem sam
      I nigdy więcej już nikt nie powie
      Sępie miłości, nie kochasz

Ten sęp miłości to monogamista, taki co to zakochuje się w kobiecie, obdarza
      ją miłością swą. Taka postawa jest widocznie źle postrzegana przez autora
      tekstu oraz społeczeństwo w którym żyje podmiot (... nigdy więcej już NIKT nie
      powie...). Autor wmawia podmiotowi, ze "nie kocha", czyli de facto że miłość
      nie istnieje. Jest to wyjątkowo perfidnie zakamuflowane przemycanie postawy
      hedonistycznej a może nawet postmodernistycznej. Tak więc utwór ten
      posiada "drugie dno", za pomocą którego usiłuje się zniszczyć polskie
      katolickie społeczeństwo. amen
      • Gość: hala Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 10.10.130.* / *.stoen.waw.pl 02.08.01, 15:25
        bardzo fajny watek wiec go "wyciagne na wierzch"
        a noz do jutra ktos napisze
        • Gość: Iwa Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 19.150.112.* 02.08.01, 15:28
          Gość portalu: hala napisał(a):

> bardzo fajny watek wiec go "wyciagne na wierzch"
          > a noz do jutra ktos napisze

chetnie pomoge, bo chyba mam na dzisiaj dosc dyskusji na temat spoconych ludzi w autobusach i sandalow z czy
          bez skarpetek. Moze by teraz cos mniej........cielesnego?
        • Gość: Olka Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomoc IP: *.hipernet.ras.pl 16.03.03, 00:52
          Uważam, że zespół Ich Troje nie powinien przejmować się tymi "nierozumiejącymi
          tekstu" internautami, ponieważ szkoda na nich nerwów. Teksty piosenek są wg
          mnie po prostu super! Jeszcze raz powtarzam: nie należy się przejmować!

PS Na pewno zespół wygra Eurowizję! Trzymam kciuki!
          • ignatz Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomoc 16.03.03, 00:54
            O ile główną wygraną będzie 15 lat odosobnienia dla
            każdego z członków zespołu, to ja też trzymam kciuki.
    • Gość: zbyszko do Hali IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 16:04
      Droga Halu niestety daleko mi do boga, spłynęło na mnie jedynie trochę
      olśniewającej boskiej światłości po wysłuchaniu tej niebiańskiej pieśni....

A propos boga!
      Wydaje mi się, że zespół złożył prawdziwe oświadczenie i że rzeczywiście ICH
      pieśni maja charakter religijny... przecież nazwa ICH TROJE to nic innego jak
      określenie BOGA pod postacią TRÓJCY ŚWIĘTEJ (!!!)
      • Gość: hala Re: do Hali IP: 10.10.130.* / *.stoen.waw.pl 03.08.01, 09:07
        Gość portalu: zbyszko napisał(a):

> Droga Halu niestety daleko mi do boga,
        nie wątpię ;-)
        ale twoje poetycko-semantyczne analizy sa wspaniale
        czytam je z przyjemnoscia, a obszerne fragmenty cytuje ku powszechnej uciesze
        gawiedzi
        pozdrawiam
        • Gość: alo,alo Re: ich 3 plcie IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 12:42
          symbolicznie polamana i podpalona swastyka w tle, pochodnie w dloniach podpala
          jeszcze nie jeden symbol i deklaracje o milosci do SLD brak zdefiniowanych
          relacji seksualnych to obraz ktory porusza.Teksty glebokie muzyka jak swoja to
          wyjeta ze spiewnika I klasy szkoly podstawowej wokale tak profesjonalne
          szczegolni meski i tej trzeciej plci ze snia sie po nocach !
          • Gość: Ika Re: ich 3 plcie IP: 192.168.0.* / 157.25.178.* 06.08.01, 14:33
            A juz myslalam, ze tylko ja jestem taka ograniczona i nie rozumiem "sepow
            milosci". Dziekuje wam bardzo, bo juz zaczelam watpic w swoja inteligencje i
            gusta.
            Podtrzymuje: zbyszko jestes boski. Zeby tak wszystkie materialy, ktorych robie
            korekty pisane byly takim jezykiem!!! Przynajmniej nie umarlabym z nudow. W
            nagrode moge wam fragment zacytowac z podrecznika do obslugi pewnego
            programu: "dokumenty moga byc grupowane w paczki odpowiadajacepaczkom
            dokumentow" :)) i co lepsze?
            pozdr Ika
    • Gość: nick_riv "Ich Troje" to przodownicy głupoty lirycznej rodem z PRL IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 11:40
      Ich teksty to wyłącznie taniuchne szlagworty stanowiące wyłącznie akompaniament
      do muzyczki rodem z Disco Polo. Różnica? Lekuchno wyższy Budżecik.
      Bueeeeeeeeeee...
    • Gość: Anez Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.slagrecycling.com.pl 08.08.01, 12:35
      proponuję na raz następny w wyszukiwarce - choćby Onet.pl wpisać : "ich troje
      powiedz" - to nie kosztuje wiele, a może parę osób nauczy się korzystać z
      sieci :) pozdrawiam
      • Gość: Maciek Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 16.08.01, 19:48
        "Ich troje" to najgorszy zespol, ktory swymi pseudopoetyckimi tekstami zawladna
        glupsza czescia naszego spoleczenstwa... Ps. ze smutkiem stwierdzam ze moja
        dziewczyna ich lubi, a czerwonowlosego pedala wrecz ubostwia. Nic tylko sie
        poszlachtac...
        • Gość: czarny Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 19:56
          Lepiej się pochlastaj. Nie szlachtuj się ! Za wysokie progi.
          • Gość: Kumak Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 17.08.01, 17:11
            Szlachtuje sie sztachetą a chlasta nozem....
            • Gość: zbyszko Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 19:35
              szlachtuje się szlachta pomiędzy sobą, lub szlachtuje innych, moze ich także
              poszlachtować, zaszlachtować ale także pochlastać, zachlastać itd...
              • piotr_c Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! 13.06.02, 14:14
                Silverku w twoje ręce, aby wiedzieć jak wysoki poziom analiza piosenki może
                osiągnąć
                • e.silver Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! 13.06.02, 14:16
                  DZIĘKI! DZIĘKI! DZIĘKI!
        • Gość: paolom Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.ahold.pl / *.waw.cdp.pl 18.06.02, 13:40
          Chlopie, co tam Twoja dziewczyna, ICH uwielbia nauczycielka (polonistka) mojego
          dziecka! - zmienic szkole, czy co?
    • Gość: BMR Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 10:25
      Nie wiem może jestem za mało rozgarniety (mam świadectwo maturalne z paskiem)
      i pozbawiony gustu ale nie rozumiem "piosenek" tego "zespołu".Ich reści
      przypominają mi piosenki disco polo i to te gorsze, co do muzyki...też moim
      zdaniem nie bardzo. Dlaczego LUDZIE TEGO SŁUCHAJĄ ??? Nie wie chyba nikt...
      • piotr_c Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! 14.06.02, 10:32
        Wtedy gdy ten watek powstał to nie było wyboru, trzeba było słuchać bo z
        każdego radia w okolicy to leciało , czy chciałes czy nie :)
      • ignatz Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! 15.06.02, 20:00
        Disko polo? Ja znam cos, co przypomina disko polo. Wybaczcie, jestem zmuszony

Kury

"jesienna deprecha"

mam znowu doła
        znów pragnę śmierci
        wracaja stare lęki
        i nie mogę w nocy spać
        ból przemijania
        choroby, wojny, rozpacz
        wszytkie ciemne strony życia
        dręczą mnie, ach, kurwa mać

ref:
        brazylijski serial juz nie cieszy jak kiedyś
        nawet seks jest banalny i niekręci mnie
        może jestem nienormalny
        za krótko byłem w wojsku
        może w lecie jakiś komar
        adidasa sprzedał mi

mam znowu doła
        znów pragnę śmierci
        wszystkie formy samobója
        przed oczyma stają mi
        sam już nie wiem, co robić mam
        nie chcę dłużej smażyć tłuczonego szkła
        mam już dość leżenia pod kałużą
        ratuj mnie jesienny mały boże

ref:
        brazylijski serial juz nie cieszy jak kiedyś
        nawet seks jest banalny i nie kręci mnie
        może jestem nienormalny
        za krótko byłem w wojsku
        może w lecie jakiś komar
        adidasa sprzedał mi...
        • Gość: Picasso Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.cn.net.pl / 213.25.182.* 16.06.02, 13:21
          Czy w skład zespołu "Ich Troje" wchodzą:

Hajto, Wałdoch i Arek Bąk?
    • Gość: antyich3 Analiza utworu 'Powiedz' zespolu 'Ich Troje' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 14:14
      agii.black.pl/powiedz.htm
      "SEPIE MILOSCI NIE KOCHASZ
      Bozek egipski o glowie sepa pozerajacy serca zakochanych, pojawiajacy sie z wiatrem pustynnym
      przenoszacym dusze zmarlych na tamten swiat. "
    • Gość: mako Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.rop.tarnow.pl 17.06.02, 07:37
      Nie rozumiesz? Sempem miłości jest słońce zaćmione księżycem, czekające na
      chwilę poruszeń.To proste jak liść który nie może spaść.
      • Gość: magda Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.pkp.com.pl / 217.8.191.* 18.06.02, 11:46
        Gość portalu: mako napisał(a):

> Nie rozumiesz? Sempem miłości jest słońce
        "sęp" to wyraz, który, podobnie jak inne polskie wyrazy (z nielicznymi wyjątkami)
        przy deklinacji zmienia tylko końcówkę. Jak można napisać "semp", skoro ten wyraz
        został na tej stronie powtórzony chyba ze sto razy?

• tomba1 Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! 17.06.02, 10:08
      "i nigdy więcej już nikt nie powie sępie miłości.." Tłumaczę i objaśniam
      wszystkim pozbawionym wrażliwości kpiarzom:

Byłeś niekochanym dzieckiem, pragnąłeś miłości, rzucałeś się jak sęp na każdą
      czułość, na każdy objaw zainteresowania Twoją osobą. Świat to wykorzystywał, to
      była Twoja słabość. Ale oto zdajesz sobie sprawę, że drzemie w Tobie jakaś
      siła, odkrywasz coś w sobie, budzisz się. Jednocześnie dociera do Ciebie, że
      takich ludzi jak Ty jest więcej, że wiele osób jest niekochanych, zagubionych i
      nieszczęśliwych. Dlaczego nie podzielić się tym odkryciem i nie
      zaśpiewać: "Wstań, powiedz...."
      • Gość: kasia Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 213.134.142.* 17.06.02, 10:28
        Pozwolę wtrącić swoje trzy grosze - maja interpretacja jest taka, że piosenka
        owa niesie nadzieję wszystkim, którzy czują się niekochani, tudzież zbyt mało
        kochani. Myśl przewodnia mówi, że nikt już nie powie tej niedość kochanej
        osobie, że sępi (a więc skąpi) miłości, i taka osoba może poczuć się
        bezpieczniej bo może mieć nadzieję, że wreszcie otrzyma więcej miłości (bo już
        nikt nie będzie jej sępić.
    • Gość: lukasz A ja rozumiem IP: 193.0.95.* 17.06.02, 10:15
      Sep milosci to ktos , to jej rozpaczliwie szuka , i sie na nia "sepi".
      Prawda jest taka ze ten tekst ma sens i nie jest wcale taki zly ale akurat jest
      popularne najezdzanie Na Ich Troje i ty widze tez sie dajesz na to nabierac.
      Chyba cie nie stac na wlasne zdanie.
      Szkoda ze nie wysilisz glowy . A jesli naprawde tego tekstu nie rozumiesz to ci
      wspolczuje. Uwaga:NIe JESTEM FANEM ICH TROJE

A tak w ogole jakby tam nie oceniac ich tworczosci to chodzi o to zeby
      zniszczyc kogos kto sprzedal wiecej plyt niz reszta polskiego nedznego
      przemyslu muzycznego. Tak sobie lecza kompleksy artysci "ambitni" ale nudni i
      zwyczajnie slabi. Lepszy dobry kicz niz slaba sztuka.

Lukaszpawlowski@yahoo.com
    • Gość: kichote Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: 217.67.196.* 17.06.02, 11:11
      Nie wkraczając w dyskusję na temat wartości tekstów ICH TROJE (czysty sofizm),
      pragnę tylko zwrócić uwagę na fakt (dotychczas skrzętnie pomijany): oni
      sprzedają prawie milion egzemplarzy każdej swojej płyty!!! To obrazuje jak
      mentalnie upośledzonym narodem jesteśmy. Czas emigrować?!
      • Gość: nia prawda ze populizm to potęga? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 14:24
        Strasznie nam sie populizm rozpanoszyl ostatnio i w telewizji tania rozrywka
        sztuczne emocje byle nie kosztowalo wysilku umyslowego i bylo ladnie opakowanwe
        "u nas w ameryce"?
        • Gość: xp Ich Troje to Marylin Manson naszego discopolo. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 15:07
          • Gość: antyich3 Re: Ich Troje to Marylin Manson naszego discopolo. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 17:57
            hm... a w czym Manson jest podobny do ich3? a raczej w czym ich3 sa podobni do Mansona?
            nawet nie potrafia podrobic jego image.....
          • Gość: Olka Re: Ich Troje to Marylin Manson naszego discopolo IP: *.hipernet.ras.pl 16.03.03, 00:57
            Tak? To ciekawe dlaczego kocham Ich Troje, a Mansona nienawidzę? Jeszcze jedno
            takie porównanie i naprawdę się wkurzę! Czemu wszyscy uwzięli się akurat na Ich
            Troje? Pozdrawiam zespół!

PS Trzymam za was kciuki na finale Eurowizji!!!
            • ignatz Re: Ich Troje to Marylin Manson naszego discopolo 16.03.03, 01:04
              Ja też trzymam! Ale, czy ja już tego nie mówiłem?

Kajnegrence... tirarira...
    • Gość: zet44 sęp miłości - to Amor nekrofilów IP: BERD4PX* / 194.74.105.* 17.06.02, 14:54
    • Gość: kaowiec Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.ingram.pl 17.06.02, 15:54
      Wprawdzie nie slyszalem piosenki, ale wydaje mi sie, iz mylnie Panstwo
      interpretujecie jej znaczenie...Od paru minut 'przysluchuje' sie dyskusji i
      wydaje mi sie, ze moge z czystym sumieniem zabrac 'glos'. Sęp miłości to twór
      żartobliwy - z elementami optymistycznymi... Ich Troje daje tu popis swojej
      przewrotnej i zaowalowanej natury komicznej. Ci przesmiewcy polskiej sceny
      wokalnej - jak mozna stwierdzic po wielu nieuzasadnionych atakach - sa po
      prostu nierozumiani i nadinterpretowani - ich utwory sa splycane i
      nieprawidlowo 'rozszyfrowywane'. Ilez bowiem trzeba wewnetrznej odwagi, ilez
      rozumu jakiegos niepojetego, ale takze tesknoty i uczucia, zeby Sępa umiescic w
      takim romantycznym towarzystwie milosci! Jestem poruszony - to mnie wzrusza!
      Stąd te łzy w moich oczach...
      • Gość: fidel Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.06.02, 23:36
        To oczywiste.
        "Sęp miłości" to prowokacja grubymi nićmi szyta!
        Ale my wiemy lep jakiej propagandy kryje się za tymi nićmi!
        Ponadto brygada młodzieżowa zobowiązuje się do zaciągnięcia warty honorowej
        przy nowozakupionym "Sępie miłości".

Czuwaj!
        • Gość: kasia Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl 18.06.02, 10:32
          Tak, musimy być czujni, wróg klasowy nie śpi, nie dajmy się zwieść obcym nam
          ideowo Sępom Miłości
          Koleżanki, koledzy uważajmy na nich (ich trzech)!
    • Gość: magda Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! IP: *.pkp.com.pl / 217.8.191.* 18.06.02, 11:14
      Przypuszczam ,że sęp miłości to taki co sępi miłości tj. żałuje jej komuś,
      jednym słowem: nie kocha! Zgadzacie się? Nie wiem czy pasuje do kontekstu bo
      nigdy nie przysłuchiwałam się tej kiczowatej piosence śpiewanej przez potwora z
      czerwonymi kłakami.
      • e.silver Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! 18.06.02, 11:20
        no proszę, Piotr mi wyciągnął wątek do poczytania a tu dyskusja odżyła i toczy
        się wartko ;)
        ej, dajcie spokój...
        • piotr_c Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! 18.06.02, 11:44
          Dlaczego by nie :) Może znowu Trójca tu zawita :)))
          • e.silver Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! 18.06.02, 12:08
            Piotr, wszędzie gdzie nie spojrzę: trójkolorowe plakaty z trójpłytą i
            trójreklamą trójkoncertu lada trójdzień... brrrrrrrrr
            • piotr_c Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! 18.06.02, 12:35
              Zawsze można wyruszyć na nich z trójkolorowa flagą za wolność waszą i naszą :)
            • oxycort Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! 18.06.02, 12:37
              Aha wiadomo mi, że Roro bywa na koncertach. Może znów będzie miał jakieś
              gratisowe bilety? Może trzy nawet?
              • e.silver Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! 18.06.02, 12:40
                z góry i na zapas mówię, chcecie, to bierzcie :)
                ja się nie piszę ;))
            • Gość: kefir Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! IP: 212.69.75.* 20.06.02, 10:13
              e.silver napisał(a):

> Piotr, wszędzie gdzie nie spojrzę: trójkolorowe plakaty z trójpłytą i
              > trójreklamą trójkoncertu lada trójdzień... brrrrrrrrr

w trójmiescie rzecz jasna ;)
          • Gość: Ewelina Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! IP: 62.233.130.* 18.06.02, 13:23
            Sępię- znaczy tyle samo co
      • Gość: kasia Re: nie rozumiem tekstu... A ja wiem! IP: *.waw.cdp.pl 18.06.02, 13:10
        też tak myślałam, ale wsłuchawszy się w treść (?!), zauważyłam, że po sępie
        następują słowa nie kochasz i to nie pasuje do mojej pierwotnej interpretacji,
        zgodnie z którą kwestia ta winna brzmieć: nie kocham...
    • iw1 Re: nie rozumiem tekstu piosenki Ich Troje, pomocy!!!!!! 18.06.02, 12:49
      Gość portalu: stasiek napisał(a):

> O co chodzi w piosence Ich Troje "Powiedz"?Chodzi mi dokładnie o ten fragment z
      >
      > sępem miłości?Kto to jest ten sęp?omóżcie bo nie mogę spać po nocach.APELUJĘ :
      > JEŚLI WIESZ KTO(CO?)TO JEST SĘP MIŁOŚCI (LUB MOŻE SAM NIM JESTEŚ) TO NAPISZ
      > KONIECZNIE.

to prawdziwy dramat - nie rozumieć tekstu, szczególnie ich3;)))
      • Gość: notoco A mnie sie juz nawet tu pisac odechcialo IP: 193.173.61.* 18.06.02, 13:20
        Na znak protest w stosunku do tych co Ich ... lubia czy nie - nic juz nie
        napisze.
        Poczatek byl tak obiecujacy (dyskusji) a skoczylo sie na tym ze ktos stwierdzil
        ze musimy tego sluchac czy chcemy czy nie bo sprzedali 1 mln czegos tam.
        Az sie prosi o dowcip o 1 mln muszek, gownie i pomylkach .......
        ......
        protest rozpoczynam ter......
        • tiresias podprogowo??? 18.06.02, 13:49
          wiadomo, że chodzi o przekaz podprogowy w tym skądinąd uroczym tekście
          podobnie jak inne zespoły satanistyczne (Black Sabbath) przemycaja artyści
          z 'Them 3' treści groźne i mające wpływ na wszystkich, jak widać z powyższej
          dyskusji.
          Odtwarzając tę , słynną już frazę 'sęp miłości'do tyłu uzyskujemy 'pęs' ale
          powinno być 'pąs' - czyli kolor włosów wokalisty. Coś z techniką nie zagrało,
          ale to przecież oczywiste - pąsowy wokalista jest kryptopodmiotem lirycznym
          pieśni masowej.
          niedługo pod Opolem (w poniemieckim amfiteatrze na 40 tys ludzi - Góra Św Anny)
          odbędzie się koncert
          czy musze wasz zapraszać?
          nie muszę
          nie chcę
          nie
          eee...
          • oxycort Re: podprogowo??? 18.06.02, 13:51
            pocze... poczekajmy jeszcze. Może sami śpiewacy się wreszczie wypowiedzą?
            • Gość: kasia Re: podprogowo??? IP: 213.134.142.* 18.06.02, 15:24
              zdaje mi się, że zespół złożył już wyjaśnienia (i to jakie!), gdy tylko
              rozpętała się ta burzliwa dyskusja...
              • oxycort Re: podprogowo??? 18.06.02, 15:27
                Oo!

Które to?
                • Gość: kasia Re: podprogowo??? IP: *.waw.cdp.pl 18.06.02, 15:37
                  sprawdź pod datą 31.07.01
                  • oxycort Re: podprogowo??? 18.06.02, 15:42
                    Motyla noga! połowa wpisów jest z 31.07.2001.
                    Czy to może ten?

Gość portalu: guns 31-07-2001 22:34
                    O kurwa!
                    • kasiabest Re: podprogowo??? 18.06.02, 15:55
                      :)))) Jak mogłeś posądzić tych kulturalnych i niezwykle wrażliwych ludzi o
                      przekleństwa?:)) wstydź się łobuzie!
                      Widząc Twój głod wiedzy, wzruszyłam się i służę dalszą pomocą - wpis z godz.
                      15:59. Podążaj dzielnie tym tropem, aż osiągniesz upragniony cel. Powodzenia!!!
                      • oxycort Re: podprogowo??? 18.06.02, 16:02
                        Też zdziwiony byłem.
                        Idę szukać.
                        Dzięki, pa!
          • staaary Re: podprogowo??? 19.06.02, 10:01
            tiresias napisał(a):

> Odtwarzając tę , słynną już frazę 'sęp miłości'do tyłu uzyskujemy 'pęs' ale
            > powinno być 'pąs' - czyli kolor włosów wokalisty. Coś z techniką nie zagrało,
            > ale to przecież oczywiste - pąsowy wokalista jest kryptopodmiotem lirycznym
            > pieśni masowej.

aha, "Sąpie miłości" jest znacznie głębsze
          • Gość: good son Re: podprogowo??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 03:06
            > Odtwarzając tę , słynną już frazę 'sęp miłości'do tyłu uzyskujemy 'pęs' ale
            > powinno być 'pąs' - czyli kolor włosów wokalisty.

chwileczkę, czy to znaczy, że w tekście zamiast "sępie miłości" powinno być "sąpie miłości"?! Ale przecież po
            odtworzeniu tego do tyłu (chyba od tyłu?) otrzymujemy "icśołim eipąs". Trudno powiedzieć, czy to ma więcej
            znaczenia od oryginalnego tekstu, ale taki przekaz podprogowy może doprowadzić jedynie do pomieszania zmysłów.
            Muzyka Ich Toje tak czy siak może wywrzeć ten zbawienny skutek (sprawdzałem, pół roku temu robiłem przez
            półtorej godziny większe zakupy w markecie przy akompaniamencie płyty Ich Toje puszczanej w kółko z głośników i
            nie skończyło się to dobrze; moje myśli do tej pory chadzają dziwnymi drogami), wiec po co puszczać ją od tyłu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka