ka_27 18.08.03, 12:16 ... pod palmami, na ciepłym piasku, gdzie fale pienią się na brzegu :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwasna_cytryna Re: Grajdołek nad Oceanem ... 18.08.03, 12:18 ... gdzie są przypływy i odpływy, więc trzeba być ostrożnym, by fale oceanu nie porwały :)) Milordzie, może trzeba zainstalować tablicę i codziennie wpisywać na niej godzinę przypływu ?? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 12:23 Milady:) ma :-) zawsze należy być ostrożnym, by przypływy i odpływy nie zmieniły się w sztorm ... :-) Kawy? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 12:27 Milordzie, natura ma to do siebie, że sztormy, huragany, tajfuny, monsuny nie są jej obce ... Ale sztormów międzyludzkich można unikać:))) Kawy - tak :))) A czy tu przywieżliśmy mój ulubiony kubek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 13:55 Milady:) ma :-) Należy każdemu żywiołowi sprostać :-) Kawę już nalewam :-) W Twoim ulubionym kubku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:00 Milordzie, a może lepiej nie dopuszczać do ich powstawania? Czasem mówi się, że łatwiej jest zapobiegać niż leczyć .. Milordzie, pięknie dziękuję, że pamiętałeś o takim drobiazgu :))) Czy może kawałeczek ciasta dla Ciebie przeze mnie upieczonego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:02 Milady:) ma :-) ale przestrzeń życia składa się także z żywiołów :-) Z miłą chęcią je pokroję i położę na talerzyki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:21 Milordzie, jest tylko jeden żywioł, któremu zapobiegać nie należy, choć nie należy także patrzeć nań przez różowe okulary :)) Czy mogę jeszcze jeden kubeczek kawy prosić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:27 Milady:) ma :-) Żywioł żywiołowi nierówny :-P Już Ci nalewam :-) I kroję kolejny kawałek ciasta :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:32 Milordzie, tak, nawet ten zywioł jest za każdym razem inny :P))) Ale może nadejdzie inny, przy którym powstanie wielka fala i ktoś zawody winsurfingowe urządzi :)) Byłoby na co popatrzeć :)) Oooo, nie, ja już dziękuję, o linię trzeba dbać :))) Może jogurcik później :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:42 Milady:) ma :-) Fale spieniają niektórzy, co chcą w szkalnce burzę zrobić ... Fakt, innego sposobu na żywioły nie mają ... Jogurcik z ziarnami zbóż? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:47 Milordzie, niech siedzą w tym brudnym grajdole, skoro to sprawia im przyjemność :PPP Ja w naszym śmiecić nie pozwolę :)) A jak naśmiecą - Green Peace zawołam :PP albo slużby ochrony środowiska - mandat zapłaca :PPPP Tak. ten z ziarnam zboż :))) Jest pyszny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:49 Milady:) ma :-) niektórych stać tylko na taki polot ... Proszę, morelowy, czy śliwkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 14:57 Milordzie, tam tylko ptaki nieloty są :PPPPP One nie odlecą:PPP Milordzie, a gdzie schowałeś tę brzoskwinię z maracują ???? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 15:01 Milady:) ma :-) to jest tak, jak kogoś nei stac na COŚ ... Już Ci podaję, z łyżeczką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 15:08 Milordzie, popatrz jak sejmik na urlop idzie i na plaze się przenosi, to atmosfera robi się śmierdząca :PPP Dobrze, że ja lubię dzikie plaże:))) Jogurcik pychotka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 15:13 Milady:) ma :-) pozwolisz, że zostawie to bez komentarza? ... Mnie również smakuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 15:16 Milordzie, przepraszam, rozszlalam się nieco... Może na spacer chodźmy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Przypływy i odpływy 18.08.03, 15:19 Milady:) ma :-) przynajmniej my potrafimy być gdzie indziej. Sobą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Przypływy i odpływy 18.08.03, 15:30 Milordzie, sobą być to sztuka :))) A jeszcze większą jest tolerancja :)) Idziemy na spacer ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour Milady et Madame 19.08.03, 07:22 Bonjour :-) Piękny dzień, pada deszcz, jest miło i chłodno :-) Kawy? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour Milord :)))) 19.08.03, 07:27 Witam pięknie o poranku :))) Kawy zawsze :))) I parasolkę proszę, bo chyba u mnie też niedługo bedzie padać ... Ale może potem świat się zazieleni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour Milady :)))) 19.08.03, 07:44 Milady:) ma :-) już parasolkę przy Twoim leżaczku plażowym instaluję :-) I kawy do kubeczka nalewam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour Milady :)))) 19.08.03, 09:22 Milordzie, o tak jednak parasol, ale nie przeciwsloneczny dzisiaj potrzebny:)) Chmury sie zebrały, deszczyk kropi, fale sie burzą, ale za to wiaterek świezy wieje - dobrze czasem odpocząć od plażowych upałów :)) Kawa rozgrzeje nieco :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour Milady :)))) 19.08.03, 09:35 Milady:) ma :-) deszczyk przyniesie odrobinę ulgi i orzeźwi klimat :-) Wypłucze brudy z plaży :-P I herbatnik Lu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour Milady :)))) 19.08.03, 09:40 Milordzie, popatrz, jak zmienił się ocean .... Stalowoszary dzisiaj jest. Przed takim strach człowieka ogarnia... To w końcu żywioł ogromny ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 il pleut 19.08.03, 09:42 Milady:) ma :-) ale na szczęście po deszczu i tak wyjdzie tęcza :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: il pleut 19.08.03, 09:44 Milordzie, nie wszystko jest w barwach tęczy, czasem chmury zakrywają niebo na dłużej ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 nuage de grele 19.08.03, 09:49 Milady:) ma :-) chmury mają to do siebie, że groźnie wygladają, lecz i tak je wiatr rozrywa ... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: nuage de grele 19.08.03, 09:53 Milordzie, kiedys pewnie je wiatr naprawdę rozgoni, a dzisiaj to one mają przewagę nad tęczą. A na leżaczku chłodno, może do kosza, co na plaży ustawiony, się przenieść, by chronił przed podmuchami wiatru ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 nuage de grele 19.08.03, 09:59 Milady:) ma :-) chmury mają to do siebie, że zawsze próbują iść dalej ... I niby z małej chmurki ma być duży deszcz :-PPPP Kosz juz przygotowany dla Ciebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: nuage de grele 19.08.03, 10:19 Milordzie, czasem bywa tak, że na niebie jedna chmurka i z niej straszna ulewa :)) Wokół świeci słońce a w tym jednym miejscu pada okrutnie ... To ja już idę i się w kocyk zawijam :)) Posiedzę, popatrzę, jak natura się burzy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 nuage de grele 19.08.03, 10:32 Milady:) ma :-) I małe chmurki butnie twierdzą, że są duże :-PPPP Proszę, kocyk już Ci podaję :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: nuage de grele 19.08.03, 10:33 Milordzie, może są .. natura jest nieodgadniona :)) W niej się niczego przewidzieć nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 nuage de grele 19.08.03, 10:36 Milady:) ma :-) ale te chmurki same się nie znają na sobie ... I przewidzieć toru swego (p)olotu nie potrafią nawet ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: nuage de grele 19.08.03, 11:15 Milordzie, ależ chmurki to też natura :PPP Czasem płyną po prostu tam, gdzie je wiatr gna, bez ładu i składu się miotając po niebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 nuage de grele 19.08.03, 11:20 Milady:) ma :-) na szczeęście to tylko para wodna, która koniecznie chce odgrywać ciało stałe :-PPPP Czy jest Ci ciepło w koszu plażowym? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: nuage de grele 19.08.03, 13:35 Milordzie, ciało stałe na stałym lądzie :PPPP Może stopa Pana Timita kiedyś zawita :PPP Czy mogę łyczek koniaczku na rozgrzewkę, a to jakoś chłodno się zrobiło ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Pan Timit 19.08.03, 13:46 Milady:) ma :-) Pan Timit żegluje gdzieś hen, bo bezkresnym oceanie, ale wróci do nas i swymi opowieściami będzie wieczory plażowe umilał :-))) Koniaczek? Tak :-) Ale po lunchu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Pan Timit 19.08.03, 13:51 Milordzie, opowieści o krajach dalekich, przygodach żeglarskich potrafią być naprawdę fascynujące :))) Oooo, a co dzisiaj na lunch proponujesz, Milordzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Monsieur Timit et lunch 19.08.03, 14:01 Milady:) ma :-) Pan Timit na pewno potrafić będzie pełnie krasy swych opowieści, niczym na projektorze pokazać :-))) Lunch lekki i strawny, sałatka, bagietka i coulomiers :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Morskie opowieści 19.08.03, 14:11 Milordzie, może opowie nam historię o początkach swojego pływania podobna do tej ??? "Kiedy z tatą pierwszy raz wsiadałem na łódkę, to w ogóle nie rozumiałem, o czym tata mówi. Jakieś pagaje i bulaje... Teraz już wiem!... No może tylko oprócz tego, co to jest takiego longholflaszencuma... A więc tak: Rufa to jest to, na czym się siedzi... gdy się steruje Dziób nie do końca rozumiem, ale z tego, co tata mówił, to to jest takie głupie coś, w co się robi chlup!!.. Cuma to jest taki poplątany, zawsze pełen węzłów sznurek z przodu i zawsze za krótki, gdy go trzeba rzucić, by nas ktoś podholował, bo znowu zepsuł się wiecierok. Wiecierok to jest bardzo dziwna maszyna. Wydawało mi się, że to silnik do wody. Ale w portach zawsze widziałem, że używany jest jak śmigło w samolocie. Tata odpalał go zawsze w powietrzu, śmigło się kręciło, huk był straszny, kupa dymu, a łódka jak stała tak stała! Potem zawsze trzeba było coś tam wymieniać, bo powietrze podobno źle coś tam smaruje, ale ja nie wiem dokładnie, o co chodzi. Bulaj jest to okno, przez które kapie, gdy pada deszcz, a tata zawsze wtedy mówi, że na przyszły sezon to je uszczelni. I tak już od ośmiu lat. Reling to taka lina dookoła łódki, która służy do wieszania prania ciocia Dzidzi. Rumpel kij od steru, którego trzyma się tata, żeby nie wylecieć za burtę. Burta to to, za co wyleciał tata, gdy na pokładzie poślizgnął się na kremie do opalania cioci Dzidzi. Pokład miejsce do opalania cioci Dzidzi, zanim z tatą postawią pałę. Pała to to, co tata z ciocią Dzidzią stawiali pod mostem na Kirsajtach. A ja trzymałem krzyżak. Krzyżak to to, co ja trzymałem na Kirsajtach, gdy tata z ciocią Dzidzią... Cioci Dzidzia to taka nasza z tatą żeglarska tajemnica, o której nikomu nie mówiłem... Oczywiście poza mamą!.. Mieszkam teraz u babci, zanim w domu się uspokoi i zastanawiam się: co to takiego ta longholflaszencuma?!!!! " Już siadam do lunchu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Morskie opowieści i lunch 19.08.03, 14:17 Milady:) ma :-) Pan Timit takowe opowieści wytrząsa z rękawa :-))) Ale i albumy pełne zdjęć nam pokaże :-)) Stolik już nakryty :-) Proszę do stołu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Morskie opowieści i lunch 19.08.03, 14:59 Milordzie, a gdzie Madame??? Czyżby w rejs jakowyś wypłynęła i lunchować z nami nie będzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Madame Ewa:) 19.08.03, 15:02 Milady:) ma :-) Madame Ewa:) nie chce nas dziś swą obecnością zaszczycić ... Smutno mi ... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Madame Ewa:) 19.08.03, 15:05 Milordzie, czyżbyś słowa jakowegoś męskiego nie dotrzymał ? Prawdę mówiąc mnie także :( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Madame Ewa:) 19.08.03, 15:08 Milady:) ma :-) Z Madame Ewą:) tak pieknej muzyki słuchałem, żem Swiat pod nogami zatracił ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Madame Ewa:) 19.08.03, 15:11 Milordzie, a ja tak piękne wiersze z nią czytałam ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Madame Ewa:) 19.08.03, 15:16 Milady:) ma :-) Na pewno do nas wróci ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Madame Ewa:) IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.08.03, 15:27 Milady, Milordzie przepiekne momenty mego zycia w tym dostojnym Towarzystwie dziele podam swiezo parzona kawe Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Madame Ewo:) 19.08.03, 15:34 Madame Ewo:) Pim's Twój ulubiony do kawy przez Ciebie zaparzonej :-))) I usiądź koło mnie, by oceanu widokiem po horyzont rozkoszować się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: male co nieco... 19.08.03, 15:36 Milordzie, a do kawy mały koniaczek miałam obiecany ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Madame Ewa:) 19.08.03, 15:37 Madame, pochmurno dzisiaj, chłodno.. Może kocyk ??:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 after lunch 19.08.03, 15:42 Juz koniaczku dla rozgrzewki nalewam miłe Panie :-) I kocyk Madame Ewie:) podaję :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Madame Ewa:) IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.08.03, 15:43 Przemile towarzystwo, kawa, koniaczek, kocyk, w oddali fale oceanu, czyz moze byc lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Madame Ewa:) 19.08.03, 15:46 Madame, lepiej zawsze może być :PPPP Zazwyczaj mówi się ... oby gorzej nie było :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Madame Ewa:) IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.08.03, 15:51 Miledy, prawda jest ze kazdy dzien w twym towarzystwie lepszym sie staje Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Madame Ewa:) 19.08.03, 15:51 Madame Ewo:) moze być lepiej :-)) Twoje uśmiechnięte oblicze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Madame Ewa:) IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.08.03, 15:57 Czyli ze juz jest lepiej, dzieki iskierkom w oczach twych, Milordzie Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Madame Ewa:) 19.08.03, 16:03 Madame Ewo:) jest już lepiej, gdy ocean może się w Twych oczach przegladać :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Madame Ewa i Milord :) 19.08.03, 16:07 Zmęczonam wielce, pozwólcie, że się oddalę, aby korespondencyję poczytać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Madame Ewa:) IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.08.03, 16:08 Ach , Milord tak zawsze, gdzie mnie tam do oceanu. Milordzie, prosze spojrzec na horyzont- piekne sa te iskierki swiatla w wodach oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Madame Ewa:) 19.08.03, 16:11 Ach, Madame Ewo:) Ja mówię tylko to, co widzę w oczach Twych, co w nich wyczytam :-)))) A iskierki te są odbiciem iskier sypanych przez Ciebie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Madame Ewa:) IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.08.03, 16:16 Ach Milordzie, czymzesz sa iskierki rozsypywane przeze mnie w porownaniu z blyskawicami twego polotu? Uwielbiam swiatlo oceanu pod wieczor Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Madame Ewa i Milord :) 20.08.03, 07:15 Witam Państwa w ten poranek chłodny i śmiem zaproponować, by śniadanie dzisiejsze na tarasie z widokiem na ocean spożyć :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 20.08.03, 07:28 Bonjour Milady:) ma :-) Poranek rześki, widok piękny, ocean spokojny, śniadanko będzie pyszne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 20.08.03, 07:32 Milordzie, ocean piękny swą surowością, niepokojącym szumem fal... Czyżby burza sie zbliżała? Oto kawa, Milordzie i świeże bułeczki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 20.08.03, 07:37 Milady:) ma :-) ocean dostojny dziś jest, spokojną krasę ukazuje, burza zawsze się zbliża, gdy malutkie "kumulusy" wielkie chmury chcą grać :-P Już kawę nalewam do kubeczków, bułeczki kroję, konfiturę otwieram :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 20.08.03, 07:39 Milordzie, słabe kobiety boją się takiej mocy oceanu i meskiego wsparcia potrzebują:))) W przygotowaniu śniadania także :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 océan 20.08.03, 07:44 Milady:) ma :-) ależ rozumie się samo przez się :-)))) Już do stolika zasiadamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: océan 20.08.03, 09:06 Milordzie, ciężki dzień dzisiaj ta pomocna męska dłoń będzie mi bardzo pomocna. Jeszcze kawki ?? Może odrobinę miodu do bułeczki ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 océan 20.08.03, 09:08 Milady:) ma :-) dzień będzie lekki niczym fale oceanu :-))) Kawki jeszce jeden kubeczek poproszę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: océan 20.08.03, 09:16 Milordzie , nie sądzę, aby lekkim był. Widzę te chmury na horyzoncie, co grozić się zdają burzami i piorunami. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 océan et "chmury" 20.08.03, 09:20 Milady:) ma :-) grozić to one sie li tylko zdają, jeno w ten sposób mogą one "pokazać" swoją "wielkość" ... Dajmy im szansę "pokazania" się z ich "najlepszej" strony ... A te burze i pioruny to jakby z podąłaczonej małej bateryjki :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: océan et 'chmury' 20.08.03, 09:28 Milordzie, to tak jak w bajeczce ... "lustereczko, powiedz przecie, kto jest najpiękniejszy na świecie" ;PPP Epatują się sami własnym widokiem i własnym słowem, przez dziurkę od klucza podgladając też przy okazji, jakby własnych spraw nie mieli i żyli tylko cudzymi.... Bywa .. na najlepszej plaży nawet :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 océan et 'chmury' 20.08.03, 09:35 Milady:) ma :-) czyli nie potrafiąc się dobrze bawić, być zawistnym dla tych, którzy tak potrafią? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: océan et 'chmury' 20.08.03, 09:39 Milordzie, każdy bawi się jak chce, niektórzy widocznie brudne grajdołki od paru dni preferują. Ale to ich wybór, czy sprzatną po sobie, czy też nastepnego dnia znowu w śmietniku siedzieć będą :PPP Im widocznie fetor roznoszący sie po plaży nie przeszkadza. Jak muchy do niego sie zlatują... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 sarcophage 20.08.03, 10:53 Milady:) ma :-) muchy mają to do siebie, że obs ... (nie wypada tak mówić e twoarzystwie dam) piękne obrazy :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-) 20.08.03, 07:29 Bonjour Madame Ewo;) Iskierki małe potrafią wzniecić ocean ognia, a błyskawice jedynie oświetlić fragmient :-)) Śniadanko już czeka na stoliku plażowym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bonjour IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 10:10 Milady i Milordzie, ocean spokojny dzisiaj nawet szumu fal nie slychac jakzesz mile spotkanie w chlodny poranek Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 grosse mer 20.08.03, 10:52 Madame Ewo:) ale słychać piękno życia :-)) Leżaczek już na Ciebie czeka :-) Jak humorek Madame? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: grosse mer IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 11:12 Slusznie Milordzie, natura ma niezastapione kolory i dzwieki swe lezaczek chetnie albowiem sloneczko swieci Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 grosse mer 20.08.03, 11:14 Madame Ewo:) tak jak i Ty Madame :-))) Słoneczko pieknie świeci, miło się na plaży leży :-))) Może muzyki pięknej do posłuchania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: grosse mer IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 11:23 Muzyke piekna zawsze chetnie Milordzie, ale cichutko aby nie zaburzyc ciszy natury, ach humorek wysmienity mam Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 musique classique 20.08.03, 11:25 Madame Ewo:) muzykę, która oddaje głos natury :-)) Widzę to po Twoim uśmiechu Madame :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: musique classique IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 11:33 Milord zawsze trafia w sedno rzeczy do ciszy oceanu mozna sobie wyobrazic "le vent dans la plaine" Debussy Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 musique classique 20.08.03, 11:35 Madame Ewo:) staram się i czasem mi się udaje :-) Piękny dodatek dla ucha przy oceanu ciszy :-))) Czy avenue w Paryżu chłód już ogarnął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: musique classique IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 11:43 A moze images 1re série -reflets dans l'eau-? dzieki za troske Milordzie, temperature très agréable mamy Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 musique classique 20.08.03, 11:50 Madame Ewo:) podoba mi się Twój gust :-))) I piękne spadające liście na paryskich alejach, co daje nam obraz automne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: musique classique IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 11:54 Alez Milordzie, liscie jeszcze nie opadaja, one usychaja z braku wody, jesli sie podoba to dorzuce -voiles- Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 feuiller 20.08.03, 12:01 Madame Ewo:) sierpniowy Paryż przypomina o zbliżajacej się złotej jesieni :-))) Liście szeleszcą pod stopami ... :-))) Piękna jest muzyka, gdy słucham jej z Tobą :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: feuille 20.08.03, 12:10 Hmmm.. proszę państwa, a nie pusto w Paryżu w sierpniu ??? Tylko masa turystów po polach różnych biega z aparatmi :PPPP Witaj, Ewo :))) Milordzie, kawkę południową proszę z dodatkami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 20.08.03, 12:14 Milady:) Madame Ewo:) Sierpień w Paryżu jest taki piękny :-)) Południowa kawka z dodatkami na talerzyku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 20.08.03, 12:26 Milordzie, nie zgadzam się. Dla mnie Paryż w sierpniu to nie Paryż, brak w nim Paryżan... i Paryżanek, a te biegajace dookoła tłumy, te restauracje pełne zagranicznych turystów, to nie ten sam "prawdziwy charme paryski"... A gdzie mój kubeczek, Milordze?? Zapomniałeś o nim ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Paris 20.08.03, 12:31 Milady:) ma :-) Paryż zawsze ma w sobie urok :-) Kubeczek stoi na stoliku plażowym :-) I kawa paruje swym aromatem z niego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: London 20.08.03, 12:35 Milordzie, wolę już Londyn, jakoś on bardziej za serce me chwyta :))) Ech, znowu nie widziałam, chyba muszę jednak uważniej patrzeć :ppp I aromatu nie poczułam ... ciekawe dlaczego ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 London, five o'clock 20.08.03, 12:38 Milady:) ma :-) londyńskie mgły i nieodłączna parasolka :-))) Ponieważ czujesz aromat piękna oceanu ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: London, five o'clock 20.08.03, 12:41 Milordzie, kto wymyślił te mgły, chyba jakieś złe duchy. Jakoś mało mgieł tam. Deszcz - owszem - czasem pada, parasolka jest wskazana:))) Za to jakie ogrody...nigdzie takich nie widziałam :)) Milordzie oceanem pachnie teraz :))) Przedtem chyba czym innym... niekoniecznie pachniało ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 London, five o'clock 20.08.03, 12:48 Milady:) ma :-) Ogrody angielskie sa piekne, a są dwie szkoły ich zakąłdania :-) Ta naturalna, z zaplanowaniem posadzeń drzew jest wprost cudna :-))) Zapach kawy jest piękny :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: London, five o'clock 20.08.03, 13:34 ka_27 napisał: > Milady:) ma :-) > > Ogrody angielskie sa piekne, > a są dwie szkoły ich zakąłdania :-) > > Ta naturalna, z zaplanowaniem posadzeń drzew jest wprost cudna :-))) > > Zapach kawy jest piękny :-))) Milordzie, ogrody angielskie mają swą specyfikę i trzeba ogromnych nakładów pracy, by je utrzymać w całej krasie, zachowując przy tym ich naturalny, jakby nieuporzadkowany charakter. Jednym słowem - niby naturalne, ale starannie wypielęgnowane... I lubię angielskie rosaria... A na deser placek ze śliwkami.... jeśli Państwu to odpowiada :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lala24 ...... :-)).... 01.09.03, 14:49 i ja sie przysišde....zwabiona szumem fala...i zapachem swiezej kawy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: London, five o'clock IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 12:51 Alez, alez Drodzy Panstwo, obie stolice sa piekne jesienia i wiosna- latem, ocean, ach ocean! Czy lunch na czas bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 20.08.03, 12:54 Madame Ewo:) wybrzeże skaliste Normandii :-))) To dopiero przyjemność :-) Może tym razem Ty Madame zaproponujesz lunch? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: lunch IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 13:00 Tak Milordzie, Normandia piekna jest menu: przystawka-oeufs mimosa danie podstawowe- poisson au four deser zaproponuje Milady Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Normandie 20.08.03, 13:03 Madame Ewo:) skaliste wybrzeża i wijąca się Sekwana pośród krainy Jaonny d'Arc :-))) Pyszne menu Madame! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Normandie IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 13:11 Ach Milordzie la Route des Abbayes i Etrotat! biel skal,zielen lak, architektura i znow morze(La Manche) cieszy mnie niezmiernie ze smakuje czy deser takze? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Normandie 20.08.03, 13:15 Madame Ewo:) najwyższa wieża kościelna w Rouen :-))))) Trouville, Honfleur, Pont de Normandie :-) Twoja kuchnia jest wyśmienita :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Normandie IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 13:21 ten przedziwny drawniany kosciol w Honfleur i waskie uliczki wokol! Na deser biscuit roulé aux bananes Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Honfleur 20.08.03, 13:24 Madame Ewo:) I most zwodzony, który prowadzi do basenu portowego, gdzie cumują piękne jachty :-))) I mnóstwo kwiatów :-))) Deser zapowiada się smakowicie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Honfleur IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 13:30 i grupki turystow przygladajacych sie widowisku i restauracje wokol basenu portowego ze stolikami na zewnatrz cieszy mnie zadowolenie wrazliwego podniebienia Milorda Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Honfleur 20.08.03, 13:39 Madame Ewo:) I wieczna karuzela koło mostu zwodzonego i kotwica zielona już ze starosci :-))) Ty wiesz, czym zaskoczyć Madame :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 gâteau 20.08.03, 13:50 Milady:) ma :-) Placek jest wysmienity :-))) A ogrody angielskie wymagają zatrudnienia Jana-Ogrodnika :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: jardin IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 15:03 A ogrody wersalskie Milordzie? monsieur Lenôtre napracowal sie aby ich piekna harmonie zachowac. kawe parzona podaje Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: jardin 20.08.03, 15:11 Ewo, wolisz ogrody... pod linijkę ???? Filiżankę kawy moge prosić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: jardin IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 15:20 za ogrodami"pod linijke" nie przepadam, ale byl to wymog epoki placek z czarnymi jagodami przepyszny Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: jardin 20.08.03, 16:53 Dlatego zdecydowanie wolę angielskie ogrody:)) One przynajmniej przypominają naturę. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Louvre 20.08.03, 15:12 Madame Ewo:) nie było mi dane wersalskich ogrodów Króla Słońce podziwiać :-)) Z chęcia się kawy napiję Madame :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Louvre IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 15:24 Milordzie, ogrody wersalskie otwarte sa 7/7 od 9° do zmroku Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: gâteau 20.08.03, 15:07 Milordzie, cieszę się, że placek Ci smakuje:))) Hmmm, czyżby wszyscy nasi pracownicy mieli mieć na imię Jan ?? ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 gâteau 20.08.03, 15:13 Mialdy:) ma :-) Pyszności nad pysznościami :-))) Jan to znak firmowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: tabac IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 20.08.03, 15:43 Milordzie, pieknie pachnie tytoniem, czyzby to byl amsterdamer? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 tabac 20.08.03, 16:05 Madame Ewo:) by stworzyć przyjemną atmosferę należy zadbać o oprawę :-))) After Eight? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: gâteau 20.08.03, 16:56 ka_27 napisał: > Mialdy:) ma :-) > > Pyszności nad pysznościami :-))) > > Jan to znak firmowy :-) Milordzie, ależ ten "Jan..." to rzeczywsty znak firmowy :PPP Proszę nie uprawiać kryptoreklamy !!!!!:PPPP A o pysznościach muszę pomyśleć :))) Może coś naprawdę smacznego wymyślę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Grajdołek nad Oceanem ... IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 18.08.03, 12:24 Zmienne przyplywy i odplywy oceanu sa niczym w porownaniu z nieustajacym przyplywem uczuc Milorda Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 flux 18.08.03, 14:00 Madame Ewo:) To przypływ tego co piękne, odpływ tego, co nijakie :-) Pim's do kawy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: flux IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 18.08.03, 14:45 Ach, jak Milord to wspaniale ujal! Pim's chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 flux 18.08.03, 14:48 Madame Ewo:) ja tylko stwierdziłem fakt :-))) Proszę, z truskawką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vi_ki Re: Grajdołek nad Oceanem ... IP: 213.255.126.* 20.08.03, 12:22 tam siegaj gdzie inny nie siegnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Grajdołek nad Oceanem ... IP: 213.255.126.* 20.08.03, 12:23 Lam tych co niezlamani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Grajdołek nad Oceanem ... IP: 213.255.126.* 20.08.03, 12:23 100 Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-))) 21.08.03, 07:24 Bonjour Milady:) ma :-) et Madame Ewo:) Chłodny poranek, choć pełen Słońca, czas by się kawki gorącej napić :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bonjour :-))) IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 08:58 Bonjour, prosze zalozyc pull-over Milordzie na poranny chlodek parzona kawa wspaniala Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour :-))) 21.08.03, 09:01 Milordzie, Madame witam Państwa:)) Kawy, kawy, kawy ... dużo kawy proszę:))) A dzień taki, że właściwie nie bardzo wiadomo jak sie ubrać. Chyba jesień idzie naprawdę .. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-))) 21.08.03, 09:04 Milady:) ma :-) Kawa dla Ciebie w dużym kubku :-))) Chłodno coś się dziś zrobiło, a we wtorek ma być tylko 15* C :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour :-))) 21.08.03, 09:31 Milordzie, gdy chłód nastaje, zawsze można próbować się ogrzać :))) Kawkę sobie piję z przyjemnością:))) Czy mogę do niej czekoladkę prosić ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Milady:) 21.08.03, 09:37 Milady:) ma :-) można zawsze :-))) Czekoladka made by E. Wedel :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-))) 21.08.03, 09:03 Madame Ewo:) pocałunek na Twej dłoni ośmielam się złożyć :-)) Wspaniała, bo z Ważną Osobą i nad brzegiem oceanu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bonjour :-))) IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 09:18 Ach, Milord tak zawsze... Czemuz Wazna Osoba, czyz nie wszyscy jestesmy waznymi osobami? Chlod jest przejsciowy, cieple dni nastana jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Madame 21.08.03, 09:21 Ach, Madame Ewo:) wszyscy jesteśmy ważnymi osobami, ale Ty jesteś Madame Ewa:) Chłód jest całkiem przyjemny, to miła zmiana w ten skwar gorący :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Madame IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 09:46 Milord racje ma, po morderczych upalach chlod mila odmiana jest, a sloneczko i tak swieci Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Soleil 21.08.03, 10:30 Madame Ewo:) Słoneczko świeci, bo Cię lubi Madame :-)))) LU barquette? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Soleil IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 11:14 To ja lubie sloneczko, nawet bardzo, LU nie znam, ale chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 LU 21.08.03, 11:19 Madame Ewo:) zatem Słoneczko piękne jest na niebie :-) A LU chyba jest teraz pod Danone :-))) Jak humorek Madame? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: LU IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 11:29 Milord pieknie wyglada w blaskach slonca Danone istotnie pozarl innych mozna prosic o petit-beurre? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Danone 21.08.03, 11:37 Madame Ewo:) blask na plaży bije z Twojego leżaczka :-))) LU robi pyszne herbatniki Tea :-))) Czy liście szeleszczą pod Twoimi stopami gdy chodzisz paryskimi bulwarami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Danone IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 11:49 Jest to odblask blasku slonca wzmocniony o blask Milorda gdy stapam w ogrodzie trawy mnie lechca w obwodzie herbatnik tea zatem poprosze Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 orient 21.08.03, 11:58 Madame Ewo:) urodą Twą dniem syci się ocean, odbicie Twe nocą ogląda ksieżyc :-))) Ogród jest piękny i delikatny dla tych, co piękni i delikatni :-))) Talerzyk LU Tea juz na Ciebie czeka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: orient IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 12:09 Milordzie, twoj charme niezwykly noc zamienia w dzien ogrody sluza aby obudzic wrazliwosc ludzi do herbatnikow Tea moze earl gray ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 beau comme le jour 21.08.03, 12:19 Madame Ewo:) dzień jest piękny, ale noc jest również wspaniała, usiana tysiącem gwiazd ... :-))) Ogrody służą ukojeniu zmysłów :-) Poproszę herbatki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: beau comme le jour IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 12:26 Milordzie, ksiezycowa noca cienie staja sie dlugie i przyrode srebrzyste swiatlo ozdabia ogrody sluza zmyslowi wzroku, powonienia i dotyku herbatnik bardzo prosze- herbata swiezo zaparzona Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 beau comme le jour 21.08.03, 12:29 Madame Ewo:) Ksieżyc pozwala dostrzec tą samą rzecz w nowym świetle i w nowym kształcie :-))) Ogrody dają rozkosz oczom, dłoniom i duszy :-)) Cyżby lunchu czas się zbliżał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: beau comme le jour IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 12:35 Milordzie, nocna pora, w blasku ksiezyca, ach, chociaz chwileczke.. w ogrodach dusza odnajduje ukojenie Owszem, to uplywanie czasu, niebawem lunch Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 au clair de la lune 21.08.03, 12:46 Madame Ewo:) chwile trwaja krótko, piękne chwile wieczność ... :-))) W ogrodach odpoczynek można znaleźć, podziwiac piękno przyrody, słuchać jej odgłosów :-))) Lunch czas przygotować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: au clair de la lune IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 12:56 Tak Milordzie, wymarzona chwila dzieki wspomnieniom bedzie jak wiecznosc w ogrodach takze zwierzeta spotkac mozna dzis odmawiam przygotowania lunchu Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 éternité 21.08.03, 13:00 Madame Ewo:) Wspomnienia nie tworzą wieczności, wieczność tworzy cos bardziej pieknego ... :-) W ogrodach biegają zwierzęta, latają ptaki i owady bzyczą :-) Zatem do restauracji udać się powinniśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: éternité IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 13:08 Ach Milordzie, wiecznosc... podobno jednak ograniczona jest w ogrodzie noca puszczyk pucha Mozna pizze zamowic aux quatre fromages- calkiem zjadliwa Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 limitation 21.08.03, 13:18 Madame Ewo:) ograniczenia zależą od ludzi ... :-))) A wieczność po prostu trwa :-))) A w ogrodzie dziecioł stuka, tak tego kornika szuka :-) Pizzę czas zamówić Madame :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: limitation IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 13:25 Milordzie, my ludzie ograniczeni jestesmy, a wiecznosc? pytanie filozoficzne i naukowe w nocy, w ogrodzie, kot chodzi po plocie Pizza zamowiona wlasnie zostala przyniesiona- Milord zechce pokroic? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 limitation 21.08.03, 13:41 Madame Ewo:) liście rozpościera ograniczenie pachnące szarością w umyśle mym była wieczność a zostały ... przez szlachetne gwiazdy ludzie są wspaniali ... Po ogrodzie królik skikał, marchewki smacznej szukał Już kroję pizzę Madame :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: limitation IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 13:54 Milordzie, nieograniczona zywosc umyslu twego przeskakujac granice plotami okreslone przebija sie przez sciane ignorancji ogrodowej roslinnosci polna mysz noca wyszla z norki bo ona ma zwyczaj robic w ziemi otworki Pizza zupelnie smaczna, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: plaza czy ogrod ?? 21.08.03, 14:28 Milordzie, Madame, a Państwo dzisiaj na plaży czy w ogrodzie wypoczywają ??? Może kawy bym sie napiła? Zgłodniałam zresztą, czy coś może na przekąskę dostanę??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 plaza czy ogrod ?? 21.08.03, 14:30 Milady:) ma :-) granice wyobraźni są niedoścignione :-) Na piasku plaży wyobrażać sobie kwitnacy ogród :-) Kawa już stygnie, w Twoim ulubionym kubku :-) Pizzy? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: plaza czy ogrod ?? 21.08.03, 14:36 Milordzie, to prawda, że wyobraźnia czynić cuda potrafi, czasem nawet całkiem nieoczekiwane rzeczy mogą się .. wydać :PPP Kawa jest pyszna, jak zawsze kawa przez Ciebie własnoręcznie zrobiona. Hmmm... natomiast pizza.... hmmm... Czy w lodówce nie ma nic innego??? Jeśli nie, to zjem ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 imagination 21.08.03, 14:40 Milady:) ma :-) wyobarźnia świadczy o naszym wnętrzu :-))) Kawa jest zawsze dobra, gdy jest pita w dobrym towarzystwie :-) A pizza jest serowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: imagination 21.08.03, 14:59 Milordzie, nie pomylę sie chyba mówiąc, że wyobraźnię należy kształtować od dziecka, służy temu np. czytanie bajek. Czasem i w dorosłym pozostaje jakaś cząstka dziecka, która pozwala człowiekowi ...marzyć. Jeśli mówi Pan, Milordzie, ze serowa, to poproszę kawałeczek :)) P.S. Imagination, to może ja coś zaśpiewam ?? Obiecuję, ze postaram się nie fałszować ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 imagination 21.08.03, 15:05 Milady:) ma :-) człowiek bez wyobraźni i marzeń jest jak pęknięty dzban na wodę ... Proszę, oto Twój kawałek pizzy :-) Prosimy Milady:) o stworzenie atmosfery muzycznej :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: imagination 21.08.03, 15:10 Milordzie, to wtedy czlowiek staje się durszlakiem...wszystkie emocje kap kap... przelecialy przez dziurki, a czlowiek jest jak pękniety balon ... UWAGA!!! Śpiewam :PPPP (Ale ja nie Frank Sinatra, więc proszę nie narzekać póżniej :PPP) Imagination is funny, it makes a cloudy day sunny Makes a bee think of honey just as I think of you Imagination is crazy, you whole perspective gets hazy Starts you asking a daisy what to do, what to do Have you ever felt a gentle touch and then a kiss and then, and then Find it's only your imagination again, oh well Imagination is silly, you go around willy-nilly For example I go around wanting you And yet I can't imagine that you want me too Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 imagination by Milady 21.08.03, 15:14 Milady:) ma :-) ale tacy ludzie wmawiają sobie, że są najszczęśliwsi pod słońcem ... Że durszlak wodę, niczym dzban przeniesie ... Piękna melodia, cudny głos ... :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: imagination by Milady IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 15:25 jeszcze w uszach brzmi piosenka Milady- szczesciem Milady nie zrobila kariery Patrycji Kaas Milordzie-pojecie dobra i zla narodzilo sie prawdopodobnie wraz z nasza cywilizacja kotek chodzi po ogrodzie odpoczywajac w chlodzie Milady, jak kazda dama ,udaje ze pizza jej smakuje Profitrolles na deser? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: imagination by Milady 21.08.03, 15:48 Madame, masz trochę racji co do tej pizzy; nie jest to z pewnością posiłek, który smakowałby mi najbardziej :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: imagination by Milady 21.08.03, 15:46 Milordzie, szczęście to jest to co w nas. To trzeba chronić, jako skarb największy, by nawet kropli nie uronić. Bo inaczej jak bańka mydlana pryska... Milordzie, ależ Madame ma rację:))) Dobrze, że nie zamyśliłam kariery robić :PPP Choć, jak twierdzą wszystkowiedzący, dzisiaj poprzez elektronikę z głosem mozna zrobić wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 jardin 21.08.03, 14:28 Madame Ewo:) to umysł zmienia zło w dobro umysł czyni szczęśliwych ... Krecik z norki wyjrzał, pyszczek ostrożnie wysunął zaraz się schowa, nowy kopczyk zbuduje :-) Pizaa smaczna, sery dodały jej smaku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 le chat 21.08.03, 15:29 Madame Ewo:) nasza cywilizacja stworzyła wiele uczuć, choć nie zawsze potzrebnych nam do życia :-)))) kotek wspiął się na gałęzie wybrał sobie tą najgrubszą zwinął w kłębek się puszysty odpoczywać w chłodzie będzie :-) Cote d'Or? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: le chat IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 15:38 Milordzie- cywilizacja jest zespolem dobr wytworzonych przez czlowieka. Powstawanie uczuc bada wciaz nauka- jak dotad bezskutecznie. Kotek siedzi na galezi i cichutko sobie mruczy ja go z drzewa zdejme niech sie piosnki nauczy czekoladke do kawy chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 22.08.03, 08:13 Bonjour Milady:) et Madame Ewo:) Słońce już na niebie wysoko, dzień przedweekendowy się rozpoczyna :-) Kawa już w kubeczkach czeka, wraz z bagietką i konfiturami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 22.08.03, 09:44 Milordzie, dzień dobry:))) Przedweekendowy dzień, taki sobie dzień, weekend tez pewnie taki sobie będzie :( A kawę jak zawsze z przyjemnością w Twoim towarzystwie wypiję :)) Dżemik morelowy poproszę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 abricot 22.08.03, 09:51 Milady:) ma :-) dziś jest taki sobie dzień przedweekendowy, by sam weekend mógł być wspaniały :-))) Kubeczek już napełniony czarnym nektarem :-) Mleczko i cukier trzcinowy na stoliku plażowym stoją :-) Dżemik morelowy już otwieram :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: abricot 22.08.03, 10:09 Milordzie, jesteś optymistą, może dasz mi odrobinę swego optymizmu ??? Śniadanko baaardzo smaczne :))) Kawka .. mmmmm.... :))) A co by tu robić po śniadanku ??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 optimisme 22.08.03, 10:15 Milady:) ma :-) Wystarczy jedynie odrobina wiary a nasza psychika i wrodzony optymizm robią swoje ... A po śniadanku można liczyć baranki na niebie i zgadywać ich kształty :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: optimisme 22.08.03, 10:18 Milordzie, nie zawsze tak jest, czasem nie mamy wpływu na okoliczności :( Ale trzeba się starać, by było jak najlepiej :))) To chodźmy, pogoda sprzyjająca, baranki chmurkowate są w dużej ilośc :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 optimisme 22.08.03, 10:42 Milady:) ma :-) Po prostu - to jest właśnie życie :-))) Baranki chmurkowe w stadach skakają, a jakie przedziwne kszatłty przybierają :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: optimisme 22.08.03, 12:06 ka_27 napisał: > Milady:) ma :-) > > Po prostu - to jest właśnie życie :-))) > > Baranki chmurkowe w stadach skakają, > a jakie przedziwne kszatłty przybierają :-P Milordzie, zycie jest piękne, tyle, że trzeba chcieć zobaczyć to piękno. A przecież wystarczy oczy otworzyć ... Ale, ale - cóż ja widzę, po niebie tygrys płynie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 optimisme 22.08.03, 12:10 Milady:) ma :-) właśnie ... wystarczy tylko chcieć ... :-)))) Tak ... te baranki chcą być wilkami :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: optimisme 22.08.03, 12:25 Milordzie, a jak wilków nadmiar, to koło łowieckie odstrzał urządzi :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 loup 22.08.03, 12:36 Milady:) ma :-) baranki, co się wilkami chca zwać, jest bez liku, zatem odstrzał byłby wskazany, bez żadnych wyników :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: loup 22.08.03, 12:41 Milordzie, ale one pod ochroną, a zgodę na odstrzał nie tak łatwo zdobyć :PPPP Ale dla chcącego nic trudnego ;PPP Podobno wszystko da się załatwić ... :PP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 loup 22.08.03, 12:59 Milady:) ma :-) ale są wilki i są "wilki" ... :-PPPP A te baranki są tylko "wilkami" ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 avec sentiment 22.08.03, 09:13 Madame Ewo:) Czucie i wiara silniej mówi do mnie. Niż mędrca szkiełko i oko ... Kotka zdjęłaś z drzewa, pogłaskałaś za uszkiem, pomruczał sobie przyjemnie, piosnki się szybko nauczył :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: avec sentiment IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 11:17 Milady i Milordzie, dobrego dnia zycze, posylam dla Milady caly wagon optymizmu (znaczy niewiele mi go zostanie) moze cos zaspiewamy liczac baranki? kotek poszedl za plotek i juz nie wrocil zadowolony ze piosenki sie nauczyl Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 avec sentiment 22.08.03, 11:25 Madame Ewo:) kotek chadza swoimi drogami, mrucząc przy tym skrycie, może jeszcze tu wróci? By piosnki nowej się nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: avec sentiment IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 11:39 Widze ze Milord na stoliczku polozyl ksiazke. czy mozna wiedziec co zacz? Niobecnosc kotka smutkiem mnie napelnia- poszedl, moze wroci- tu rym musze skrocic Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 la chatte 22.08.03, 11:49 Madame Ewo:) ksiażki są skarbnicą wiedzy :-) Mleczka kotek szuka, gdy miseczka pełna, skusi się z powrotem, do ogrodu wrócić, by nowego rymu, już nigdy nie skrócić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: la chatte IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 12:22 Oczywiscie Milordzie, ksiazki sa skarbami, przyjemnoscia, rozrywka, wiedza ,zapomnieniem (o klopotach), dialogiem i rozmysalniem o kotce juz wiecej nie napisze- poszla sobie lajdaczka wiecej nie chce o niej slyszec. o lunchu pora pomyslec Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 le chien 22.08.03, 12:33 Madame Ewo:) książki pobudzają wyobraźnię, wymuszają projekcję słów w formie obrazu :-)) Piesek przyszedł mały, w trzy kolory przebrany, co fox terierem jest zwany i zamerdał wesoło ogonkiem, polizał Cię po ręce, poszedł niuchac w trawie, co by kość jakowąś znaleźć :-)) Czas na lunch, to oczywiste :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: le chien IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 12:44 Tak Milordzie, zycie bez ksiezek byloby umyslowa pustynia piesek ogonek do gory podnosi gdy jest zadowolony a go opuszcza gdy jest zasmucony Na lunch rozweselajaca niespodzianke proponuje Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 le chien 22.08.03, 12:53 Madame Ewo:) Ksiażki pomagaja nam wejrzeć tam, gdzie wzrok nie sięga :-))) Piesek, co foksem się zowie, ma radosny pyszczek, gdy merda ogonkiem, a smutne dwa brązowe oczka, gdy ogonek podkulony za soba pokłada :-) Czyli cóż proponujesz Madame? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: avec sentiment 22.08.03, 12:07 Madame, witaj :))) Za optymizm dziękuję, ale nie aż tyle , bo w euforię wpadnę :PPP Jednak połowę Ci oddam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: avec sentiment IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 12:15 Bonjour Miledy, dzielenie po polowie jest podobno sprawiedliwe, tylko znow trzebaby sie zastanowic nad istnieniem sprawiedliwosci. "idz prosto przez zycie, miej wesola mine, szczescie lap za nogi i dus jak cytryne" Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: avec sentiment 22.08.03, 12:23 Madame, niejeden i niejedna próbowali cytrynę wycisnąć :PPP Jakoś im się nie udało :PP Może na twardy orzech trafili ?? :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: avec sentiment IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 12:32 Miledy, aparature specjalna i niezawodna posiadam. Najpierw trzeba przekroic na polowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gling, gling, lunch! IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 13:04 przystawka: langue en gelée façon triteur danie zasadnicze: paupiettes au becon potem oczywiscie sery, slata a na deser mousse au chocolat pies w czasie lunchu zostanie na zewnatrz grajdolka(czyli w ogrodzie) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch! 22.08.03, 13:09 Madame Ewo:) toż to Wielka Uczta :-))) A piesek w trzy kolory futerko swe mający merdać będzie ogonkiem na zewnątrz czekając na samkowite ze stołu kąski :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: lunch! IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 13:18 Napracowalam sie aby Milady optymizmu dodac-tymczasem nieobecna. Chociaz Milord docenil- piesek po obiadku do grajdolka przyjdzie ze stolu ostatki dokladnie wylize Potem w drzemke zapadnie slusznie zasluzona gdy panstwo beda popijali kawe swiezo parzona Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 petit chien 22.08.03, 13:27 Madame Ewo:) lunch wspaniały, lunch jest pyszny, jakiż onże wyśmienity :-))) Piesek w łatki i z uśmiechem, wnet przyleci z wrót ogrodu, miskę swą do cna wyliże, potem w cieniu się położy, i drzemkę poobiednia sobie utnie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: le depart du chien IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 14:36 piesek sobie poszedl i wiecej nie przyjdzie bo te rymy sa bardzo kalwaryjskie Milordzie, po odejsciu pieska wyciagnijmy sie na lezaczkach i korzystajmy z jeszcze cieplych promieni slonecznych. Czy Milord moze poczestowac LU? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 le depart du chien 22.08.03, 15:00 Madame Ewo:) pieska już nie będzie :-) Pobiegł sobie gdzieś :-))) Madame :-) proszę, połóż się wygodnie, w mięciutkim leżakczku, korzystaj z jeszcze ciepłych promieni słonecznych :-)) Prosze, już Ci podaję LU pyszne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: le depart du chien IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 15:08 Milordzie, piesek pozostanie poza obrebem grajdolka jako jego wierny stroz promienie sloneczne przepieknie podkreslaja opalenizne Milorda Przegryzanie LU z lykami kawy jest rozkosza dla podniebienia Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 le depart du chien 22.08.03, 15:15 Madame Ewo:) piesek sobei będzie biegał, tam gdzie go nos powiedzie :-) Ja pod parasolem się przed Słońcem schowam :-))) LU do kawy, piękna sprawa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: le depart du chien IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 15:28 Milordzie, psy zyja ich wlasnym zyciem pomimo ze towarzyszami ludzi sa Milord pozwoli, rowniez pod parasol sie skryje jeszcze jeden LU poprosze-przepyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 LU 22.08.03, 15:40 Madame Ewo:) piesek sobie lata, to przy nodze, to po lasach :-))) Proszę, już otwieram Twój parasol, nad leżaczkiem Twoim go montuję :-)) LU jeszcze jeden, specjalnie dla Ciebie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: LU IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 16:41 Milordzie, piesek z oddali poszczekuje fale lekko szemrza a LU kojarzy sie mnie z lullaby Pod parasolem oslaniajacym mnie od nadmiaru slonca drzemke sobie utne Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 petit somme 22.08.03, 16:44 Madame Ewo:) piesek sobie gdzieś po plaży biega, fale cicho szumią, Słoneczko świeci, drzemkę można sobie uciąć miłą :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: petit somme 22.08.03, 16:48 Milordzie, to ja do kosza idę podrzemać :))) Kocyk proszę, żeby mnie nie przewiało :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch! 22.08.03, 16:51 Madame, apetyt mi dzisiaj odebrało i przykro mi wielce , ze skosztować nie mogłam :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: lunch! IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 17:13 Ach nie szkodzi Milady, przyjemnosci nie musza byc konsumowane natychmiast. Najwazniejsze ze Milady swa obecnoscia zaszczyca i rozswietla grajdolek. Czy apetyt powrocil? Pora bowiem na goûter; czy charlotte cuite aux pommes odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capoditutticapi Re: Grajdołek nad Oceanem ... IP: 213.255.126.* 22.08.03, 12:58 200 Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Weekend pour Milady:) et Madame:) 23.08.03, 18:34 Miłego weekendu Milady:) et Madame Ewo:) Odpoczynku i relaksu na plaży w koszu plażowym :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Weekend pour Milady:) et Madame:) 24.08.03, 09:57 Milordzie, sobota była pogodowo ponura, ale niedziela zapowiada się promieniście :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 noir et tram 24.08.03, 18:53 Miłego popołudnia niedzielnego Milady:) et Madame Ewo:) całą noc żegnaliśmy nocne tramwaje w piastowskim grodzie :-)))) Kawki na niedzielne popołudnie z Pim's-em? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: noir et tram IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 24.08.03, 20:05 Milordzie, coz to za drame"zegnanie nocnych pociagow w piastowskim grodzie"? gdzie to dokladnie graja? jaka obsada? kto jest autorem spektaklu? je me sens boulversée! ostatnie promienie slonca tona w srebrzystosci oceanu- jak dobrze w lezaczku wieczorowa pora Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 bonjour :) 25.08.03, 07:23 Bonjour Milady:) et Madame Ewo:) Chłodno poniedziałek nas przywitał, gdy upały niedawno panowały, lecz przyjemnie jest nadzwyczaj, gdy na plaży kawę się parzy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: bonjour :) 25.08.03, 08:45 Dzień dobry, Milordzie, w ten poniedziałkowy chłodny poranek :))) Kawyyyyy proszę na obudzenie, a to jakoś kłopot z tym dzisiaj mam ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 25.08.03, 08:50 Milady:) ma :-) już w ten chłodny poranek kawę pyszną zaparzam, z mleczkiem i z cukrem trzcinowym, co by poranek ogrzać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 25.08.03, 08:59 Ech, duży kubek z dużą kawa .. raz :PPP Ciepły sweterek ... dwa :))) Milordzie, może wycieczkę w ciekawe miejsce ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 excursion 25.08.03, 09:03 Milady:) ma :-) duży, półitrowy kubek - raz! Ciepły sweterek z owczej wełny - dwa! :-) Wycieczka zakolami Sekwany w Normandii? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: excursion 25.08.03, 09:05 Milordzie, prawdziwy z Pana gentleman :)) Zakolami Sekwany bardzo chętnie, nie są to okolice, gdzie bywałam, więc to coś nowego może być, a nie tylko powrót do miejsc poznanych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 excursion 25.08.03, 10:05 Milady:) ma :-) piękne wzgórza, wijąca się serpentynami Sekawana i liczne bac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: excursion 25.08.03, 10:11 Milordzie, takie krajobrazy lubię :) Ale najlepiej chyba je ogladać z powietrza :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 vue & agrave; vol d´oiseau 25.08.03, 10:15 Milady:) ma :-) wystarczy w Normandii wspiąć się na grzbiet górki nad Sekwaną, by ujrzeć ją w licznych serpentynach płynącą, a czasem i statek oceaniczny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: vue & agrave; vol d´oiseau 25.08.03, 10:23 Milordzie, a wyobraź sobie jaki widok musiałby być z balonu :)) Zawsze jak balony płynące po niebie widzę, to mam ochotę na taką podróz :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 chanson 25.08.03, 11:16 Milady:) ma :-) co nam w duszy gra, tego nie wie nikt ... :-))))) Południe już za pasem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: chanson 25.08.03, 11:46 Milordzie, dusza ma to do siebie, że jest .. niewidoczna :) A ludzie zbyt często osądzają innych po pozorach. Ale skoro lubią... Myśli Pan, o kawce w południe ?? Mała czarną z czekoladką prosze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 25.08.03, 12:02 Milady:) ma :-) ludzie są tylko ludźmi ... Południe juz wybiło, wodę czas wstawić na kawkę, stolik nakryć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 25.08.03, 12:16 Milordzie, to może czarodziejskie zaklęcie : "stoliku, nakryj się "??? Ciekawe, co też na nim się znajdzie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 25.08.03, 12:37 Milady:) ma :-) ciekawe co z tej zaczarowanej zastawy wyjdzie? :-)) Czy to będzie suty lunch, czy tylko zaczarowany? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: la réalité de la vie IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 25.08.03, 13:04 Milady, Milordzie bonjour, stanowczo stwierdzam ze zaczarowane stoliczki nie istnieja. Nie ma tez krasnoludkow,moze zostalo kilka spiacych krolewien. Jesli Panstwo chca zjesc dobry lunch prosze sie wziac za gary. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 la réalité de la vie 25.08.03, 13:09 Witam Cię Madame Ewo:) południową porą :-) Oczywiście, że kuchnia w naszym wykonaniu, to sztuka jest nadzwyczaj :-))) A pożeganie nocnych tramwajów było kolejnym krokiem naprzód :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: la réalité de la vie IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 25.08.03, 13:16 Witam Milordzie, widac ze wsrod roznych sztuk uprawiasz rowniez sztuke gotowania. Apetyt sia wzmaga. Jesli pozegnanie tramwajow bylo krokiem naprzod to znaczy ze trzeba bylo sie pozegnac raczej z przodem niz z tylem Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: la réalité de la vie 25.08.03, 14:17 Haaaaaa... w tej sytacji, proszę Państwa .. do garów proszę stawać :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: la réalité de la vie IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 25.08.03, 15:11 Ale co na tym stole stoi? Przypominam ze zaczyna byc nieco zbyt pozno na lunch. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 imagination 25.08.03, 15:19 Madame Ewo:) wyobraźnia to potęga, gdzie szare posiłki nabierają fety barw :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: imagination IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 25.08.03, 15:23 Hmm Milordzie, czyzbys proponowal dzis konsumowanie wyobrazni, czy tez makaron z serem, ktorego nie cierpie, mam zamienic w languste? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 imagination 25.08.03, 15:40 Madame Ewo:) w Twoim towarzystwie, przy stoliku plażowym, bagietka z cammebert smakuje niczym wykwintne danie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour, c'est la vie 26.08.03, 07:34 Bonjour :-) Milady:) et Madame Ewo:) Piekny dzień nastał, baranków na niebie tak mało, Słońce zaczyna piękne świecić, ocean spokojnie szumi, morskie fale w pianę na brzegu się zamieniają :-) Czas kubeczki napełnić kawką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 26.08.03, 07:36 Witaj, Milordzie, plaża pusta, to trzeba wykorzystać, by pełną piersią odetchnąć :))) Cafe au lait proszę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Cafe au lait pour vous 26.08.03, 08:55 Milady:) ma :-) już pyszną kawkę do kubeczka Twojego ulubionego nalewam :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Cafe au lait pour vous 26.08.03, 09:11 Milordzie, jak to miło, jak hordy nie przewalają się po plaży, chłodne dni mają swój urok :)) Ooo, Milordzie, czy jeszcze odrobinę cukru do kawy mogę, a to coś dzisiaj słodka nie jest :( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Cafe au lait pour vous 26.08.03, 09:17 Milady:) ma :-) każdy dzień ma swój urok, gdy nie spędza się go samemu :-) Proszę, cukier trzcinowy już Ci podaję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Cafe au lait pour vous 26.08.03, 09:27 Milordzie, nie zawsze dzien da się spędzić z właściwą osobą. Czasem spędza się dzień w tłumie ludzi, niby jest ich dużo a człowiek samotny jak palec. Takie życie... Ale jak już jest się z tym kimś, to należy wykorzystać dzień jak najlepiej się potrafi :)) A tak a propos wczorajszego dnia. Czy pomysł wycieczki balonem Panu się nie podobał ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Carpe diem 26.08.03, 09:49 Milady:) ma :-) ale nawet w tłumie ludzi mogą odnaleźć się dwie bratnie dusze :-) Lot balonem można dziś zrobić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Carpe diem 26.08.03, 10:01 Milordzie, a (git)arę masz ??? Może coś zaśpiewać na tej (aniel)skiej plaży, póki tak pusto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 (git)ara 26.08.03, 10:04 Milady:) ma :-) chłopak z (git)arą nie jest dla Cię parą! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: (git)ara 26.08.03, 10:13 Milordzie, ja wiem, dlatego wolę m(edi)ewalne zamki zwiedzać, niż słuchać takiej gry na (git)arze :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 (git)ara m(edi)alna? 26.08.03, 10:22 Milady:) ma :-) ale tej (git)arze daleko do m(edi)alnego sukcesu ... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: (git)ara m(edi)alna? 26.08.03, 10:25 Milordzie, o jakim m(edi)alnym sukcesie mówisz, bo ja tu tylko porażkę widzę, z którą komuś trudno sie chyba pogodzić ;PPP Dlatego tak <git>arę zawraca wszystkim ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 (git)ara m(edi)alna? 26.08.03, 10:31 Milady:) ma :-) m(edi)alny sukces (git)ary, co ma struny rozstrojone? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: (git)ara m(edi)alna? 26.08.03, 10:35 Milordzie, ależ nie ;PPP Bo księzniczki m(edi)ewalne takich instrumentów nie znały, (git)arami zwanych :)) A i m(edi)ów w tamtych czasach nie było:PPP Nawet (viki)ngowie chyba już wiadomości nie przekazywali, bo zaprzestali wypraw :PP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 (git)ara m(edi)alnie nagłośniona przez (viki)ngów? 26.08.03, 10:47 Milady:) ma :-) (viki)ngowie obecnie raczej na pełne liczby polują :-P A księżniczkom m(edi)ewalnym (git)ara tylko się zdawała grać ... :-P A potęgi m(edi)ów wykorzystać nie potrafią :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: (git)ara m(edi)alnie nagłośniona przez (viki) 26.08.03, 10:57 Milordzie, nawet w m(edi)atece ich nagrania to pojawiają się, to znikają :PP Ale nie dziwota, bo ich harce, niby ogniste, (git)any nie przypominają :PP To tylko amatorszczyzna :PP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 (git)ara m(edi)alnie amatorska 26.08.03, 11:20 Milady:) ma :-) m(edi)ateka pełna jest kilku osób pod wieloma nickami, gdzie próbuja one m(edi) alnie zabłysnąć, a to pojawiaja się, a to znikają, (git)ary struny szarpiąc w obłędzie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: (git)ara m(edi)alnie amatorska 26.08.03, 12:06 Milordzie, dlatego w m(edi)atece nigdy nie znajdziesz in(edi)tów, one dopiero po śmierci autora może się pojawią :PPP Pod warunkiem, że jakiś Maison d'(edi)tion zechce je wydać ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 (git)ara m(edi)alnie amatorska 26.08.03, 14:10 Milady:) ma :-) m(edi)ateka zawiera ładne piosenki, a nie (git)owe kawałki, a Maison d'(edi) tion wydaje tylko platynowe płyty :-) Lunch? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: (git)ara m(edi)alnie amatorska 26.08.03, 14:51 Milordzie, my tu gadu-gadu, a kawy południowej nie było ;PPP Nie mówiąc o lunchu ... kanapkę musiałam zjeść. Nie zadbałeś dzisiaj o boską strawę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch et cafe 26.08.03, 14:57 Milady:) ma :-) stolik plażowy już nakryty, sałatka, pieczyste i chlebek razowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch et cafe 26.08.03, 15:03 Milordzie, lepiej późno niż wcale :)) A sos do sałatki wyśmienity, paluszki lizać :)) P.S. Chyba ostatnio Pana, Milordzie, zaniedbuję, bo wcale się nie przykładam do posiłków plażowych, muszę się poprawić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch et cafe 26.08.03, 15:08 Milady:) ma :-) to co wspaniałe w każdej chwili :-))) Cieszę się, że Ci smakowało Milady:) :-))) Kawki z rogalikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch et cafe 26.08.03, 15:26 Milordzie , kawy dużo :PPP I lu petitka z czekoladą ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe et LU petit 26.08.03, 15:28 Milady:) ma :-) LU petitki do kawy czekają nad brzegiem oceanu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe et LU petit 26.08.03, 15:47 Milordzie, to chodź siądziemy sobie nad brzegiem w koszu, chrupać lu petitki będziemy, a jak nam się znudzi taka bezczynność, to pojdziemy na spacer , gdzie oczy nas poniosą ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe et LU petit 26.08.03, 15:50 Milady:) ma :-) dokładnie zrobimy tak, jak powedziałaś :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-) 27.08.03, 07:10 Bonjour Milady:) et Madame Ewo:) rześki, chłodny poranek środowy, wszystko zaczyna budzić się do życia :-) Pora na kawę, bagietkę i konfiturę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour :-) 27.08.03, 07:26 Milordzie, witaj:))) Mówią, że kto rano wstaje temu Pan Bóg daje. Ale nie mówią co. Ale ja widzę, że marzenia nachodzą niektórych przed północą.... Poleciałby ignatz gdzieś, ale skrzydełek nie dali... to erzatz sobie znalazł :PPP Śniadanko wspaniałe. Ale kawy jeszcze ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-) cafe avec la brioche :-) 27.08.03, 07:33 Milady:) ma :-) ignatzowe opowieści o północy są całkiem ciekawe :-) Bujna wyobraźnia to podstawa do scenariusza dobrej komedii :-) Leć tam, gdzie skrzydeł nie masz? :-P Proszę, do kawy la brioche :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour :-) cafe avec la brioche :-) 27.08.03, 07:42 Milordzie, (po)lot na Ksieżyc albo w inne rejony wszechświata ??? No cóż, tam z pewnością lata się bez skrzydeł :PPPPP Byle jak Ikar nie skończył, bo się zmartwię :PP Świeżą brioszkę bardzo chętnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe avec la brioche :-) 27.08.03, 07:46 Milady:) ma :-) (po)lot w kierunku czarnej dziury? :-P Eee, chyba w ignatzowych opowieściach o północy uwzględniono przypadek niejakiego Ikara i wyciągnięto odpowiednie wnioski :-PPP Juz kroję la brioche dla Ciebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe avec la brioche :-) 27.08.03, 09:20 Milordzie, z czarnych dziur nie ma powrotu :P Ale to ryzyko zawodowe chętnego do (po)lotu :PPPPP Dostanę jeszcze filiżankę mocnej kawki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe avec la brioche :-) 27.08.03, 09:26 Milady:) ma :-) za(rigiel)ować się można w takiej czrnej dzirze :-PPP Cóz, takie czasy, jak skafander za(rigel)owany, taki też i (po)lot :-PPP Juz nalewam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe avec la brioche :-) 27.08.03, 09:46 Milordzie, tak jest jak nietrzeźwi dorośli włażą do piaskownicy :PPP Ciekawe, kto po nich sprzątał będzie :PP A ciasteczko ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe avec la brioche :-) 27.08.03, 10:04 Milady:) ma :-) ci "dorośli" wyznają zasadę - Jak Kali ukraść krowa, to dobry uczynek, ale jak Kalemu ukraść krowaa, to zły uczynek Czyli wraca stare :-PPPP LU Pim's? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe avec la brioche :-) 27.08.03, 10:10 Milordzie, oni jak dla mnie żadnych zasad nie wyznają, może poza tą, że niby anonimowość zapewnia im poczucie .... bezpieczeństwa :PPPP A to jak wiadomo jest tylko względna anonimowość :PPP Lu pims'a dwa :))) P.S. Gdzie Twym grodzie jest peralgola ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 za(rigel)owani 27.08.03, 10:23 Mialdy:) ma :-) zasad Kalego jest popularna, bo jest najłatwiejsza i nie wymaga myślenia :-P LU Pim's dwa razy :-) Jest Milady:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: za(rigel)owani 27.08.03, 10:44 Milordzie, że jest, to wiem, widziałam wczoraj w TV, pytałam gdzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 za(rigel)owani 27.08.03, 10:53 Milady:) ma :-) w piastowskim grodzie rzecz jasna :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: za(rigel)owani 27.08.03, 10:56 Milordzie, piastowski gród wielki :PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 za(rigel)owani 27.08.03, 11:20 Milady:) ma :-) paryskie uliczki są również urocze :-) A gód piastowski ma swój piastowski urok :-)))) Do lunchu czas się przygotować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: za(rigel)owani 27.08.03, 12:31 Milordzie, no skoro w Paryżu, to może lunch dzisiaj w Maison d'Alzace ?? To na Polach Elizejskich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 27.08.03, 12:34 Milady:) ma :-) zapraszam Cię, stolik już zamówiłem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 27.08.03, 12:37 Milordzie, tylko nie zamawiaj, tych ... brrrr ...co się ruszają, jak je sokiem z cytryny pokropić :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 27.08.03, 12:41 Mialdy:) ma :-) przecież pamiętam, co lubisz najbardziej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 27.08.03, 13:15 Milordzie, to ja proszę dzisiaj choucroute au champagne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 choucroute au champagne 27.08.03, 13:17 Milady:) ma :-) oczywiście, już zamawiam :-))))) Smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: choucroute au champagne 27.08.03, 14:16 Milordzie, merci, niezłe to było :))) Czasem alzacka kuchnia przypomina mi naszą, jakby dobrze popatrzeć to wiele potraw podobych można znaleźć. A teraz może jakiś deser ?? Mam ochotę na czekoladę chyba dzisiaj.... i kawę oczywiście, już pora na następną :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Deserek 27.08.03, 14:33 Milady:) ma :-) wspaniały lunch :-) Kawka już czeka i Cote d'Or także :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Deserek 27.08.03, 14:53 Milordzie, może jakiś likierek do kawy ?? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Likier 27.08.03, 15:02 Milady:) ma :-) coś się zimno za oknem zrobiło, wiatr niczym wicher dmie, likierek do kawy byłby wskazany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Likier 27.08.03, 15:03 Milordzie, cherry cordial ?? ;PPP Mocna, ale rozgrzewa ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cherry cordial 27.08.03, 15:07 Milady:) ma :-) dokładnie, trafiłaś w sedno :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cherry cordial 27.08.03, 15:09 Milordzie, to podaj karafkę i kieliszeczki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cherry cordial 27.08.03, 15:09 Milady:) ma :-) już podaję, już nalewam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cherry cordial 27.08.03, 15:12 Milordzie, aromat wiśni :))) A jeden łyk wystarczy, bo ciepło się rozlało po ciele :)) Skuteczna wielce nalewka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cherry cordial 27.08.03, 15:17 Milady:) ma :-) to zasługa nie tylko nalewki ... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cherry cordial 27.08.03, 15:19 Milordzie, ale założyć możemy, że to nalewka tak działa .. ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cherry cordial 27.08.03, 15:20 Milady:) ma :-) oczywiście, że właśnie tak zakładamy :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cherry cordial 27.08.03, 15:32 Milordzie, przy takim założeniu swetry niepotrzebne :PPP Niech wieje ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-) 28.08.03, 07:26 Milady:), Madame Ewo:) Bonjour wietrzne, ale ciepłe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour :-) 28.08.03, 07:27 Witaj, to się okaże, jak wyjdę na dwór :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-) 28.08.03, 07:53 Milady:) ma :-) się okaże, się okaże :-))) A teraz nescafe do kubeczków sypię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour :-) 28.08.03, 12:42 Milordzie, jednak słonecznie w poludnie :))) Choć pochmurnie było od rana :( Kawę to ja dopiero po lunchu poproszę, a teraz to mam ochote na maly lunch w Pańskim towarzystwie :)) Gdzie dzisiaj jemy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch pour Milady 28.08.03, 12:45 Milady:) ma :-) Pochmurne niebo zawsze się rozjaśni :-) Lunch na molu? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch pour Milady 28.08.03, 12:49 Na molu chyba do tej pory nie jadaliśmy:)) A lunch będzie elegancki czy ... fast-food ?? ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch pour Milady 28.08.03, 13:00 Milady:) ma :-) każdy nasz lunch jest elegancki :-) Na molu także :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch pour Milady 28.08.03, 13:03 To idę założyć jakiś elegantszy ciuch ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch pour Milady 28.08.03, 13:08 Milady:) ma :-) Ty wiesz, jak "ukwiecić" nastrój :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch pour Milady 28.08.03, 13:10 Ach, czyli tą nową sukienkę, którą mi kupiłeś na ostatnich zakupach ??? Tę w delikatne kwiatki ??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch pour Milady 28.08.03, 13:19 Milady:) ma :-) oczywiście, że tak :-))) Proszę, udajmy się na molo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch pour Milady 28.08.03, 13:22 Powoli, dystyngowanie, jak prawdziwa Milady z Milordem :) Na molo w Brighton ??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch pour Milady 28.08.03, 13:25 Milady:) ma :-) powoli i dystyngowanie :-) Tak, na molo w Brighton :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bazooka Re: lunch pour Milady 28.08.03, 13:29 jezu chryste ciekawe kim wy jestescie w realu ze az tak dobrze musicie sobie robic! Praczka i kontroler biletow z nadzieja na wygrana w lotto? Mozna sie zrzygac... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bazooka, może woreczek? 28.08.03, 13:34 Po prostu nie czytaj, to i z woreczka korzystać nie trzeba będzie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch pour Milady 28.08.03, 13:37 bazooka napisała: > jezu chryste ciekawe kim wy jestescie w realu ze az tak dobrze musicie sobie > robic! Praczka i kontroler biletow z nadzieja na wygrana w lotto? Mozna sie > zrzygac... sądząc po nicku.. raczej wystrzelić :PP nie slyszalam, żeby bazooki rzygały :PP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch pour Milady 28.08.03, 13:38 Milady:) ma :-) niektórzy nie wiedzą, co czynią i potem strzelają, jak z bazooki :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch pour Milady 28.08.03, 13:40 ka_27 napisał: > Milady:) ma :-) > > niektórzy nie wiedzą, co czynią i potem strzelają, jak z bazooki :-P Milordzie, to na tym molo jacys terroryści są ?? ;P A strzelać to umieją ?? :P Bo ja to lunch wolałabym w spokoju zjeść :PP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch pour Milady 28.08.03, 13:44 Milady:) ma :-) często dzieci lubią bawić się w to, co widziały na ekranie telewizora, a czy strzelać potrafią? Bazooka bazooce nie równa :-PPPP Smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch pour Milady 28.08.03, 16:13 I chyba nawet nie wystrzelali nas w czasie lunchu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 29.08.03, 07:25 Bonjour Milady:) et Madame Ewo:) piękny, rześki piątkowy poranek :-) Tuż przed weekendem :-) Sniadanko? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 29.08.03, 07:39 Milordzie, dzień dobry :))) Sniadanko proszę, zjem z przyjemnością :) Kawy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 29.08.03, 07:43 Milady:) ma :-) a któż dziś śniadanko przygotuje? Kawe już nalewam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 29.08.03, 07:47 Milordzie, to chyba drobny przytyk, ze ostatnio się zaniedbalam :PPP Wiem o tym :))) To na co ma Pan dzisiaj ochotę ??:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 29.08.03, 07:52 Milady:) ma :-) standardowe śniadanie - duży kubek kawy, bagietka, konfitura :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 29.08.03, 08:57 Milordzie, to rozumie się samo przez się :)) Myślałam, że będzie miał Pan jakieś specjalne życzenia :))) Juz nakrywam :))) Duzy kubek ?? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 29.08.03, 09:03 Mialdy:) ma :-) wystarczy, że jest dobre towarzystwo, po cóż lepsze życzenia? :-) Ten największy kubek :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 29.08.03, 09:12 Milordzie chyba masz rację - dobre towarzystwo to ważne, bo w złym nawet frykasy nie smakują. Atmosfera nie sprzyja smakowaniu ;))) Więc bardzo proszę, Twoja kawa :))) A po śniadaniu może ostatni spacer nad brzegiem morza... sezon się kończy ...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 29.08.03, 09:23 Mialdy:) ma :-) grunt, to pogoda i humor :-) A sezon jest zawsze, gdy jest kogo pod rękę wziąść :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 29.08.03, 09:28 Milordzie, dzisiaj chyba na pogodę nie można narzekać - piękne słońce :))) Pod rekę mówisz??? ;PPP To "towarzystwo" nie może za bardzo się od Ciebie oddalać ?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 soleil 29.08.03, 09:35 Milady:) ma :-) towarzystwo ma robić to, na co ma żywnie ochotkę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: soleil 29.08.03, 09:42 Milordzie, czyli, "ręka" to nie wieczne kajdany ?? :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 le soir 29.08.03, 18:51 Milady:) ma :-) dłoń to nie kajdany, a gdy jest to ta dłoń, to na pewno nie ogranicza :-)))) Kolacyjka przy dwuosobowym stoliku plażowym? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: le soir 29.08.03, 22:30 Milordzie, kolacja była tak miła, jak tylko mogła być, a może nawet bardziej :)))) Czy pójdziemy teraz oglądać przez lunetę Marsa? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 etoile 29.08.03, 22:33 Milady:) ma :-) jakże inna kolacja ta mogłaby być? :-))))) W Twym towarzystwie tak wszystko smakowało ... :-)) Oczywiście, Mars jest tak blisko, może marsjan zobaczymy? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: etoile 29.08.03, 23:04 Milordzie, hmmm... moje towarzystwo, czy jednak frykasy wymyślne, przez Jana serwowane ?? :)) Wrócił ci on z urlopu w końcu :))) A Marsjan Ci dostatek na Ziemi, toż każdy ziemski przedstawiciel płci męskiej jakby z Marsa :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 bonne nuit 29.08.03, 23:14 Milady:) ma :-) przy Tobie to co na talerzu, staje się frykasem :-))) A Jan jeno o wystrój stołu zadbał, a my o nastrój przy stole :-))) Tak, prawda to jest Milady:) lecz niektórzy mają zielono ... w głowie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 bonjour 30.08.03, 08:17 Bonjour :-)))) w ten weekend :-))) Małe co nieco do kawy porannej? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: bonjour 30.08.03, 09:08 Ja dla Ciebie będę dziś, jeśli tylko chcesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 pour toi, mon amour:-) 30.08.03, 10:40 Milady:) ma :-) pour toi :-)))) Je suis allé au marché aux oiseaux Et j'ai acheté des oiseaux Pour toi Mon amour Je suis allé au marché aux fleurs Et j'ai acheté des fleurs Pour toi Mon amour Je suis allé au marché à la ferraille Et j'ai acheté des chaînes De lourdes chaînes Pour toi Mon amour Et puis je suis allé au marché aux esclaves Et je t'ai cherchée Mais je ne t'ai pas trouvée Mon amour. Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: pour toi, mon amour:-) 30.08.03, 17:13 Trzymane w uwiezi uczucia moje, bo naprawde nie wiem, czy Ty wiesz cos omnie, co czujesz do mnie, z czym wiazesz nadzieje, a moje uczucia sa jak wielkie knieje, jak pozar szalony. bezkresne przestworza, jak slonce gorace, jak wielkie morza, kochaj mnie i nie ran, taka moja wola, i wierz mi, jak ja Tobie, na zawsze Twoja ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zaręczyny :-) 30.08.03, 17:28 Chodził kiedyś kataryniarz Nosił na plecach słowików chór I papugę ze złotym dziobem I pierścionków sznur Nad Warszawską, starą Wisłą Za jeden grosik, za dwa lub trzy Modry Dunaj w takt walca płynął I papuga ciągnęła mi Złoty pierścionek, złoty pierścionek na szczęście Z niebieskim oczkiem, z błękitnym niebem na szczęście Złoty pierścionek kataryniarza jedyny Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: uczucia :-) 30.08.03, 17:42 Moje marzenia, moje pragnienia, na lepsze jutro, na lepszy czas, jak wolne ptaki, jak barwne motyle, leca w przestworza wolajac nas. Moje marzenia wonne jak kwiaty, schowane na dnie w sercu mym, chlodne jak rosa, czyste jak diament dla Ciebie jarza sie pieknem swym. Wypuszcze je wolno w pogoni za Toba, nie oprzesz sie nigdy im, niech zlapia Cie i omotaja, oplota szalenstwem swym. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Twoje myśli ... :-) 30.08.03, 18:10 Milady:) ma :-) Jesteś wszystkim, co istnieje. Twoje myśli, Twoje życie, Twoje marzenia urzeczywistniają się. Jesteś wszystkim, czym być się zdecydujesz. Dla duszy i serca strawa owa jest przepyszna, ale i o podniebienie czas zadbać :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Ech moje myśli ... :-) 31.08.03, 07:56 Śniadanie Nalał kawy Do filiżanki Nalał mleka Do filiżanki Wsypał cukier Do kawy z mlekiem Małą łyżeczką Kawę zamieszał Wypił kawę Filiżankę odstawił Bez słowa Papierosa zapalił Kółka z dymu Puszczał sobie chwilę Strząsnął popiół Do popielniczki Bez słowa Bez spojrzenia Wstał Włożył kapelusz Na głowę Włożył Płaszcz od deszczu Bo padało I wyszedł Na deszcz Bez słowa Bez spojrzenia A ja głowę W dłoniach schowałam I zapłakałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 bonjour 31.08.03, 08:55 Bonjour Milady:) ma :-) Wiem, że zawsze będziesz przy mnie. Wieczny Aniele, dotknij mojej twarzy, niech trwa radość ... Ile jeszcze razy pozwolisz mi wrócić? Kawa niedzielna, jak wspaniale smakuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: bonjour 31.08.03, 09:31 Kolorowe widokówki znad morza- to nie musi być morze - to może być pejzaż postindustrialny to może być tęcza bo zawsze po deszczu u nas świeci słońce. Namalujesz obraz jak to ty. Zastanowimy się co by w nim zmienić - maluję, zamaluję chmurę z której grad daje pierwsze owoce i słowa tego gościa o końcu świata aby jeszcze trochę - ofiarowano mi ciebie kawałek i niech tak będzie przynajmniej do jutra... Kawa pierwsza, kawa druga... i taki spokój :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 raisins 31.08.03, 10:36 Milady:) ma :-) Dla Ciebie pomaluję Świat na niebiesko, Szary świat odkurzę, Ziemię z liści Jesieni, Podaruję Ci bukiet fiołków Tylko powiedz mi ... Czy to coś zmieni? Słodkich winogron? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: raisins 31.08.03, 10:50 Trwaj jeszcze moja chwilo We wszechświecie Niech gwiazdy mnie okadzą Solą i kosmicznym pieprzem Niech chichocze nad ranem Niebo pełne od księżyca Niech zważy się Niepomyśny wiatr W gwiazdozbiorze Wagi A potem do lamusa Niech daje szusa Trwaj moja chwilo Bo jesteś tak krótka Że głupieję ze szczęścia Zamienię słodkie winogrona na słodką chwilę ... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 change 31.08.03, 11:57 Milady:) ma :-) Spacer w deszczu ... Spacer z Tobą. Spacer w noc marcową. Jakie to piękne chwile Z Tobą spędzane. Śniadanie - jak zwykle poranne. Śniadanie - jakże zwyczajne. Śniadanie - kawa, bułeczka. Śniadanie - mniam, mniam schrupane. Jakie to piękne chwile Z Tobą spędzane. Chwile - autobus, telefon, myśli. Chwile - rozmyślanie. Chwile - których brakuje. Jakże są to piękne chwile Z Tobą spędzane. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 31.08.03, 12:05 Milady:) ma :-) Słońce pięknie świeci, lekki wiaterek, fale oceanu szumią, piasek pod stopami, może lunch malutki, niedzielny? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 31.08.03, 12:14 Milordzie, pora południowa skłania do udania się w kierunku kuchni :)))) Co też właśnie czynię, abyś nie musiał mi więcej zarzucać, że zaniedbuję swe obowiązki :PPPPP Nie zaniedbuję, a jedynie wypoczywałam w ostatnim czasie, teraz pora wrócić do codzienności :)))) Codzienność Zimna kawa Przemija... Ten czas Nieoczekiwana chwila... Zdarzenie Błysk Iskra Dym... ...Pssst... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 31.08.03, 12:30 Milady:) ma :-) podczas rozmowy z Tobą, między łykiem ambrozji Twych ... urozmaiceniem jest codzienny lunch ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: realite 31.08.03, 12:55 Wstaję z łóżka ubieram się wykonuję te same czynności co rano i znowu ta szara rzeczywistość. Ale teraz jesteś Ty i w moim życiu pojawiła się cała gama przepięknych kolorów za to i za to że jesteś dziękuję Ci najpiękniej jak potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 realite 31.08.03, 13:29 Milady:) ma :-) Jesteś dla mnie Wszystkim Jesteś dla mnie Nadzieją, energią Na wszystkie dni Jesteś dla mnie Powietrzem którego Potrzebuje codziennie By przeżyć Kolejny dzień Jesteś dla mnie Pyłkiem kwiatu Którego potrzebują Codziennie motyle Jesteś dla mnie Wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: realite 31.08.03, 15:29 Milordzie, "Chciałabym napisać coś mądrego, jakieś głębokie przemyślenia... ale dziś nie mam natchnienia. Tyle myśli przychodzi mi do głowy, ale żadna z nich nie nadawałaby się na dalsze rozwinięcie. To chyba jeden z tych dni, kiedy na niczym nie można się porządnie skupić, nic nie zajmuje uwagi człowieka na dłużej niż chwilę, a każdą sprawę traktujemy pobieżnie." Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 bonjour 01.09.03, 07:27 Bonjour :-) Dziś 1 września, nowy poranek, nowa kawa, nowa bagietka z konfiturą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: bonjour 01.09.03, 07:43 Milordzie, jesień się zbliża pachnąca owocami sady się rumienią, liście czerwienieją pola zaorane, zboża zielenieją sarenki trawę skubią a w lesie ludzie grzyby zbierają Wiatr chłodny muska po twarzy Korale jarzębiny od czerwieni się mienią To wszystko kojarzy się z jesienią ... Dzień dobry i chłodny :))) Sniadanko chętnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 01.09.03, 07:45 Milady:) ma :-) dzieńdobry i gorący :-) Tak jak kawa z mleczkiem, chrupiąca bagietka i konfitury w słoiczku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 01.09.03, 09:13 Milordzie, kawa z łyżeczką z leniwym brzęknięciem małymi łyczkami minuty podkradam po jednej choć wszystkie smakują porankiem - te z wczoraj i przyszłe nieważne chcę więcej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 01.09.03, 09:19 Milady:) ma :-) w świt zaspani, ale pełni optymizmu, wigoru i radości - kawa parzona przez Ciebie ... ani kropelki stracić nie można :-) Do śniadania ser francuski, dżem figowy, bagietka oczywiście ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 01.09.03, 09:47 Milordzie, Jesteś słońca wschodem i zachodem, Jesteś piaskiem w klepsydrze, i szumem morza, i zapachem lasu Jesteś książką na półce, którą czytam, gdy pogoda nienastna, i rozlaną kawą, i cukrem rozsypanym To nazywają życiem. To jaki ten ser francuski dzisiaj na śniadanie ??? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 01.09.03, 10:08 Milady:) ma :-) serów cała patera :-)) pod oknem powyjmowane z lodówki sery ... kończymy pracę i na drugie śniadanie przyrządamy sobie ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 01.09.03, 10:17 Milordzie, idzie człowiek w beretce w teczce jest drugie śniadanie wlecze nogę za nogą po szarym piasku przedświtu kupuje ranną gazetę aż nabrzmiałą od dobrobytu Potem wesoly tramwaj porywa go nagle już nie jest na szarym końcu już nie gubi się w tłumie wesolo patrzy na życie, bo wszystko już umie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 la joie de vivre 01.09.03, 10:43 Milady:) ma :-) radość jest pierzasta jak kurtyna rzęs u wrót raju radość jest różowa jak oddech warg śmiechodajnych radość przetykana złotą nicią ufności syzyfowej pracy radość to puchowe baranki zrywane ze śnieżnobiałej łąki kwiatów radość to dryfowanie u brzegów lazurowej namiętności szczęścia obok mnie radość to błękit najczystszy pochmurnego dnia radość to wąż tęczowy jutra o poranku radość to liść jesienny w skwarze lata Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: sommeil 01.09.03, 11:08 Milordzie, Gdy nadchodzi cichutka noc nagusieńkiego świata, czas już zasnąć z marzeniami, dać odpocząć sercu. Położyć się na mięciuteńkim łóżku pachnącym igliwiem zmrużyć oczka zmęczone dnia wypadkami, wsłuchać się w cichutkie głosy nocy.. Czas już zasnąć z marzeniami, dać odpocząć sercu. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 rendre le sommeil 01.09.03, 11:16 Milady:) ma :-) Wolność Wszystko takie malutkie i bezbronne Zmęczenie Odpoczynek wśród zielonych liści Sen A śniło mi się, że byłem człowiekiem. Odleciałem ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: partir ou arriver? 01.09.03, 11:23 Milordzie, Teraz tylko listek jeden z drzewa cudownego z drzewa życia na drogę bierzesz nic już nie żądając. Ze złud wyzwolony mając ocalenie w sobie spokojność spojrzenia jak rybak , który wypłynął z morza nic w nim nie znalazłszy z piaskiem tylko w garści. Odlot to czy przylot na ląd nowy , inny ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lobe 01.09.03, 11:30 Milady:) ma :-) Sfrunęły z nas figowe listki Stoimy nadzy Już po wszystkim Seks jako problem wyogromniał Nie nadążyła anatomia Sfrunęły z nas figowe listki Są specjaliści i specjalistki W prasie kąciki fachowych porad Co? Kiedy? Gdzie? O jakich porach? Pośród rozlicznych źródłowych badań Jedno odkrycie rzuca się w oczy Dobrze przed faktem chwile pogadać Tylko nie bardzo jest o czym Ona magister, on też nie profan Rozbierz się, połóż, ugryź, chwyć! Wiemy dokładnie jak się kochać Tylko nie wiemy, jak żyć Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 01.09.03, 12:09 Milordzie, a miłość jest żeglowaniem po wielkim oceanie. Czasem podróż ta kończy się w porcie szczęścia, czasem w porcie rozpaczy. Ci, którym miłość jest dana - nie potrafią jej docenić, ci, którzy potrafią to czynić, muszą miłość skrywać w sobie. Tak trudno jest cieszyć się okruchami srebra, kiedy ktoś inny obejmuje dłońmi całe diamenty. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 01.09.03, 12:14 Milady:) ma :-) Miłość dla każdego jest czymś bardzo indywidualnym ... Lecz gdy potrafi nawiązac dialog z drugą osobą, to wówczas czerpie z miłości jej najlepsze cechy ... :-))) Czas na lunch? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 01.09.03, 12:23 Milordzie, Dom mój ostatnio Ledwo stał na nogach Nawet stół się przechylał Kiedy jadłam obiad Podłoga grzbiet prężyła Klepki aż trzeszczały jakoś tak nie mogłam Złapać równowagi Milordzie, Kwiaty w wazonie Znowu oswojone Cicho piją wodę A ja wino piję. Z koszyka toczą się owoce dobrego i złego dociekliwy znajdzie kilka zakazanych :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 01.09.03, 12:31 Milady:) ma :-) Dom mój ostatnio ledwo stał na nogach ... stół nawet przechylał się, kiedy jadłem obiad ... Dobrze, że wróciłaś, kwiaty w wazonie znów są ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 01.09.03, 12:33 Milordzie, to może zróbmy ten lunch, bo inaczej z głodu umrzemy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 01.09.03, 12:41 Milady:) ma :-) może jakaś rybka? W końcu na plaży jesteśmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 01.09.03, 14:27 Milordzie, trochę spóźniony lunch, ale zapraszam do stołu ;)) Filety rybne z patelni o mocnym cytrynowym aromacie i zdecydowanym smaku kaparów na świeżym masełku smażone... Może to nowe danie Pana zachwyci, Milordzie?? :)) Bardzo sie starałam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 01.09.03, 14:33 Milady:) ma :-) jak bardzo się starałaś, tego nie wie nikt :-) No dobrze, ja wiem :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 01.09.03, 14:59 Milordzie, i nawet tak znaczne opóźnienie zostanie mi wybaczone? Teraz już tak będzie, że niczego przewidzieć się nie da ... w końcu wakacje się skończyły :( Za to upiekłam ciasto ze sliwkami. Proszę się częstować :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lala24 :-) et vacances 01.09.03, 15:02 Milady:) ma :-) na plaży wakacje trwają rok cały ;-) A ciastem ze śliwkami poczęstujemy nowego gościa - lalę24 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lala24 :-) et vacances 01.09.03, 15:05 Milordzie, gości miłych zawsze z przyjemnością do stołu zaprosimy :)) Ciasta ukroimy, kawy nalejemy :))) A gdziez dzbanek, Milordzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lala24 :-) et lunch 01.09.03, 15:07 Milady:) ma :-) Pan Timit krótko przed tym, jak nas opuścił (mam nadzieję, że nie na zawsze) nowe porządki w kuchni i za sosną wprowdził, ale zaraz poszukam :-) Stół przygotuję, nowe krzesełko przystawię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lala24 :-) et lunch 01.09.03, 15:21 Milordzie, hmmm.... a zmywarka to nam w takiej wilgoci przypadkiem nie zardzewiala przez ten czas ??? Dawno tam nie zaglądałam ;)) A Pan Timit, jak Pan Timit, pojawia się i znika ... na krócej albo dłużej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lala24 :-) et cafe 01.09.03, 15:31 Milady:) ma :-) Pan Timit potrafił zadbać, ale cóż, nie ma go, ani nie ma Madame Ewy:) a gościa miłego trzeba przyjąć z honorami :-))) Talerzyki już rozstawione, kubeczki na kawę czekają, siadamy :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe sur plage 01.09.03, 16:20 Milordzie, popoludniowa kawa jest wskazana na pobudzenie umysłu :)) A ciasto na słodycz wieczoru :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 bonjour, cafe au lait? 02.09.03, 07:27 Bonjour Milady:) ma :-) kolejny wrześniowy poranek, jesień się zbliża, co jednak nie przeszkadza, by napić się czarnej nescafe z lekką nutą dekadencji :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: bonjour, cafe au lait? 02.09.03, 07:32 Milordzie, witaj :) Wczesna jesień - oto moja pora. Siwy ranek - kolor mego wzroku. Siedzę w miłej kawiarni jak w obłoku, Mogłbym tak do wieczora. Za oknami tyle pośpiechu, Ale ja nie wiem i nie słyszę, I zamilkły w jesiennym uśmiechu, Zapatrzeniem dalekim się kołysze. Tak najlepiej: siąść w cukierni rankiem I patrzeć, jak ulica chodzi. W takie ranki jest się kochankiem, I smutniej człowiekowi, i młodziej. Duża kawa na obudzenie :))) Mały rogalik na zachętę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 bonjour, cafe au lait? 02.09.03, 07:34 Milady:) ma :-) duża kawa na obudzenie :))) mały rogalik na zachętę :)) wielki uśmiech na powitanie :-)) mniejszy słok konfitury :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: bonjour, cafe au lait? 02.09.03, 07:39 Milordzie:))) Gorycz poranka i słodycz jesieni Dopiero w późnym wieku się ceni. Tak samo jak swetry w chłodny poranek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 02.09.03, 07:41 Milady:) ma :-) ciepły sweterek, ciepła kawa, to jest to, czego oczekujemy od wrześniowego poranka, a takze towarzystwa do kawy, stolika z bagietką i dżemem, by się uśmiechnąć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 02.09.03, 07:46 Milordzie, a gdzież babie lato - pyszne, gdy słońce świeci cudownymi promyczkami, gdy ciepło a las mieni się kolorami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 02.09.03, 07:49 Milady:) ma :-) jest zawsze, gdy tylko tego chcemy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: automne 02.09.03, 09:07 Milordzie, a gdzież liście - rude gwiazdy pod stopami, gdzież słonce nad głowami, gdzież mech, co tłumi odglos kroków? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 automne 02.09.03, 09:15 Milady:) ma :-) I zbierają się kolorowe liście Szyby w domach lśnią jak łzy Już jesień się zbliża Jesień to przecież Jesteś jak Słońce O poranku, gdy wstaję rano :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: automne 02.09.03, 09:21 Milordzie, To był wrzesień Liście spadały z drzew, Wiatr wiał chłodniejszy, Dni krótsze. Przyroda przygotowała się do snu, A nad rankiem, Na trawie, Rosa się pojawiła. Każdy już widział, że jesień, Dni deszczowe, ponure, Ludzie w płaszczach otuleni, Pod parasolami chodzili, Dzieci bawią się w pobliskiej kałuży, I zbierają kolorowe liście. Szyby w domach lśniły jak łzy, Już zima się zbliża, Mgła osiadła nad naszą ulicą, I nic nie było widać, Wszyscy tulili się w domach, Przy ciepłym piecu. A jesień, To przecież Taka piękna pora, Lecz nikt tego nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 automne 02.09.03, 09:26 Milady:) ma :-) jesień jest piękna, jesienne poranki, jesienne południa, jesienna kawa, jesienny uśmiech, jesienne ciasteczka, jesienny spacer, jesienny szum oceanu, jesienny ... :-)))) Kawki? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: orage 02.09.03, 09:38 Milordzie, Masz być jak burza Mocny, bezwzględny Jaśnieć błyskawicą W ludzkich tłumów mroku Tysiącem zrywów-kropel System siec Nienawistnie, by co złe w nim - wyplenić A z szacunkiem, by temu, co lepsze pozwolić rozkwitnąć Wykonawszy wyrok ustąpić masz słońcu Świętego ognia wichrem historii przy gruncie nie dusić Na nieba wyżynach obrodzić masz tęczą Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 arc-en-ciel 02.09.03, 10:22 Milady:) ma :-) A kto ciebie, śliczna tęczo, Siedmiobarwny pasie, Wymalował na tej chmurce, Jakby na atłasie? Słoneczko mnie malowało Po deszczu, po burzy: Pożyczyło sobie farby Od tej polnej róży. Pożyczyło farby Od kwiatków z ogroda; Malowało tęcze na znak, Że będzie pogoda! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: tristesse 02.09.03, 11:29 Milordzie, Drzewa szepczą do siebie alfabetem liści Geometrią języków piszą listy zawiłe Z podpisem nieczytelnym jak obłok anielski gdy go trąci złośliwie podmuch sowizdrzała. Kształty mają przedziwne, trójkątne, zębate, jak serce u łopucha, wąskie jak iglice, palczaste, rozpostarte w bezradnej niedoli nieśmiałe jak mimoza drżąca pod dotykiem. Liść-alchemik przetapia słońca płynne złoto W każdy odcień klejnotów pięknej Esmeraldy Zazielenia się wiosną, trwa latem dojrzałym A jesienią odchodzi w śmierci kolorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 02.09.03, 11:43 Milady:) ma :-) czas lunchu się zbliża, może tym razem nie przenośmy go na później? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 02.09.03, 11:47 Milordzie, a obowiązki pozwolą nam spożyć go w spokoju ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 02.09.03, 11:51 Milady:) ma :-) toż przecież nasz obowiązek wzywa nas na lunch :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 02.09.03, 12:12 Milordzie, czyżbyśmy dzisiaj mieli w planach SŁUŻBOWY lunch ?? Aż do kalendarza zajrzę, czy czegoś nie przeoczylam!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 02.09.03, 12:20 Milady:) ma :-) wakacje się skończyły to i czas służbowy nastał :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 02.09.03, 12:25 Milordzie, rany boskie, to ja znowu mam sie wbić w służbowy kostium ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 02.09.03, 14:30 Mialdy:) ma :-) zamówiłem kostium u Bolforda i Avory'ego, na pewno będzie Ci w nim wygodnie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 02.09.03, 14:33 Milordzie, szczodra dusza z Pana :))) A ode mnie wielkie dzięki :) Jedno co mnie pociesza, że on może być wygodny, ale i tak nie znoszę tych mundurków :) Nie ma to jak luz plażowy :) Milordzie, cocktail z krewetek na pocżatek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 02.09.03, 14:42 Milady:) ma :-) toż to piekny kostium, a nie mundurek, mundurki noszą dzieci, które do szkół się udają :-P Pyszna przystawka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 02.09.03, 14:46 Milordzie, ależ nie do wszystkich szkół, w niektórych szkołach nie przywiązuje się uwagi do ubioru... i zachowania uczniów. Dom też niestety nie wychowuje ... Błąkają się niektórzy bez celu po plaży, grajdołka sobie znależć nie mogą :PPP Milordzie, może dzisiaj zupa cytrynowa, co tylko dla koneserów ?? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 02.09.03, 14:55 Milady:) ma :-) niektórzy uczniowie biegają bez celu, szukając piaskownicy, by móc się w błotku pobawić ze sobą lub budować zamki na piasku :-P Zupa cytrynowa, tylko dla akoneserów? Ależ oczywiście :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 02.09.03, 15:06 Milordzie, nie należy zapominać, że na plaży po sezonie porządki się robi, śmieci się uprząta, czasem nawet walec można spotkać, co plaże wyrówna ;PPPPP A na drugie dzisiaj łosoś z grilla ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 02.09.03, 15:11 Milady:) ma :-) ale niektóre dzieci, co do szkoły chodzą, lubią ponad wszystko w śmieciach sie taplać, zwłaszcza w swoich ... :-P A walec moze i wyrówna, żeby miał tylko kogo ... :-PPPP Pyszny lunch służbowy ma Mialdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 02.09.03, 15:23 Milordzie, znaczy reklama, co ją w TV pokazują ostatnio, prawdę mówi :PPP Po co na wakacje jeździć, po co wypoczywać na plazy, jak można swoje śmieci do wanny wysypać i tam się wytaplać :PPP Odrobinę sera Milordzie, a później kawkę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 03.09.03, 07:32 Milady:) ma :-) Dzień dobry w kolejny piękny poranek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 03.09.03, 07:33 Milordzie, bardzo chłodny poranek:( Jakby zima już była..... Kubek kawy na rozgrzewkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 03.09.03, 07:40 Mialdy:) ma :-) poproszę kubek pysznej kawy na rozgrzewkę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 03.09.03, 07:43 Milordzie, czajnik wstawilam, woda wrze :))) Twoj kubek przygotowany, śniadanko tez zjesz ? Świeże bułeczki już mam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 03.09.03, 07:45 Milady:) ma :-) do tradycji śniadań należy i kawa i bułeczka i konfitura :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 03.09.03, 07:47 Milordzie, a tradycja to rzecz najważniejsza :))) Swoją drogą, Ty Milordzie na plazy też tradycja jesteś, jak oczy moje widzą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 03.09.03, 07:49 Milady:) ma :-) dzsiejszy kubek porannej kawy z Tobą jest wyjątkowy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 03.09.03, 09:13 Milordzie, czy wyjątkowy dlatego, ze dzisiaj wyjatkowo ja go robię ?? :))) Milordzie, tak sobie czytam te "ksiązki" z plażowej biblioteki i doszłam do wniosku, ze jednak jesteśmy tu gwiazdami pierwszej wielkości. Ta biblioteka umarłaby bez nas :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 une tasse de cafe avec toi 03.09.03, 09:22 Milady:) ma :-) dokłądnie, trafiłaś w dziesiątkę :-))) Dlatego, że Ty je robisz :-)))) Biblioteki posiadają i białe kruki i poczytne książki, lecz także brukowe szmatławce, którymi gawiedź się cieszy ... :-P A widać każda biblioteka potrzebuje białych kruków, dlatego dzieci na plaży o nas tak zabiegają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: une tasse de cafe avec toi 03.09.03, 09:34 Milordzie, czyli wytknąłeś mi pewne zaniedbania ?? :PPP Postaram się poprawić :))) Tak się zastanawiam, czy my jednak nie jesteśmy owymi białymi krukami, o które trzeba niezwykle dbać, bo jak znikną z powierzchni Ziemi, to bedzie ogromna strata dla kultury plażowej. Pozostana tylko dziwne jęki na plaży ... jakieś takie "yyy", "eeee", "nene", "oo"... :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 une tasse de cafe avec toi 03.09.03, 09:38 Milady:) ma :-) ależ nie, po postu zaznaczyłem piekną chwilę porannego śniadania :-))) Jak by nie było białych kruków, to by dzieci na plaży się zanudziły na śmierć :- ) O kim by rozmawiały, o czym by pisały, z kogo brałyby najlepsze wzorce i od kogo by się uczyły? :-) Zresztą mają odwagę bawić się w zasadzie wówczas, gdy udajemy się do naszych apartamentów :-) Typowa odwaga dzieci z plaży :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: une tasse de cafe avec toi 03.09.03, 09:57 Milordzie, a wiesz, ze trzeba także umieć jadać razem te codzienne śniadania ? Czasem odnoszę wrażenie, że piaskownica charakteryzuje się tym, ze wszystko odbywa sie tam na łapu capu. Wpadł/a, schwycił/a ... grabkami komuś po głowie dał/a ... i w zasadzie to wszystko :PPP Potem jedni się cieszą z cudzego nieszczęścia, a inni w kącie płaczą.... Ne mówiąc o tym, że nektórzy sie tam po prostu kobiet boją :PPPP W szranki tete- a-tete nie staną z kobietą :PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 une tasse de cafe avec toi 03.09.03, 10:02 Milady:) ma :-) codzienne rzeczy w dobrym towarzystwie potrafią być zawsze piękne :-) Dzieci bawią się na zasadzie - mamo, mamo, koza się na mnie patrzy! :-P A niektórzy sie (rigel)ują i nie mają odwagi poza monitorem tete-a-tete z kobietą stanąć - odwaga w tłumie, czyli kupą mości dzieci :-P > Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: une tasse de cafe avec toi 03.09.03, 10:06 Milordzie, to że koza patrzy to jeszcze nic :PPPP Następny krzyk to "mamo,mamo, ja się boję ":PPPP - i ryk wielki. Ska ja to znam?? A z plaży.... Ryczą ile się da :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 une tasse de cafe avec toi 03.09.03, 10:15 Milady:) ma :-) niektóre dzieci, a raczej małe dziewczynki, mają fajną zabawę, gdy blokują gg na parę godzin dziennie i potem odblokowuja i znów blokuja i tak bez końca ... :-PPPP A dzieci, fakt, potrafią najlepiej ... ryczeć :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: une tasse de cafe avec toi 03.09.03, 10:19 Milordzie, a jak ryczą, to pół plaży im łzy ociera i pociesza :PPP Potem, jak to w piaskownicy, kostiumy kąpielowe zmieniają na inne i udają, że to nowi plażowicze :PP Niestety, opalenizna ich wydaje :PP Powinni kremów wybielajacych używać, zanim ponownie kubełki i łopatki wezmą w rece :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zabawy plażowe 03.09.03, 10:22 Milady:) ma :-) bo ryczenie to jest to, co tym dzieciom plazowym wychodzi najlepiej :-P A z pamięcią u nich kiepsko, bo nie pamiętają, jaki zamek na piasku przed chwilką zbudowały :-P A kubełki i łopatki to ich jedyne narzędzie :-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: zabawy plażowe 03.09.03, 10:27 Milordzie, na dodatek, tak sobie wzajemnie w oczy piaskiem sypią, ze wzajemnie się nie rozpoznają :PPP Milady do Anieli mówią :PPP Biedna Aniela, zaraz łopatką albo grabkami przez przypadek po głowie dostanie nie za swoje winy ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zabawy plażowe 03.09.03, 10:32 Milady:) ma :-) i same nie potrafią nic wymyśleć, więc powtarzają to, co przeczytały :-PPPP I fakty i osoby im się mylą :-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: zabawy plażowe 03.09.03, 10:42 Milordzie, no cóż, zbyt młodzi jeszcze, by analizę opanować...a i chłodnym okiem spojrzeć, czasem gorączka bierze górę, jak to u dzieci ;PPP Pewne choroby dzieci ciężko przechodzą ... :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zabawy plażowe 03.09.03, 10:46 Milady:) ma :-) tak gorączka na zasdzie: - Plosę Pani! Plosę Pani! A on mnie kopnął! - A dlaczego Cię kopnął? - Bo ja go udezyłem :-) Komentarz zbyteczny :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: zabawy plażowe 03.09.03, 10:50 Milordzie, też odnoszę wrażenie, że niektórzy przynajmniej nie bardzo wiedzą o co już chodzi, ale brną w ciemny las, tam drzew coraz więcej, ale brną i brną... za nic o drogę nie zapytają :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zabawy plażowe 03.09.03, 10:53 Milady:) ma :-) niektóre dzieci mają to do siebie, że za nic nie przyznają się do swoich słabości i będą pokazywać swoją "odwagę" :-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: zabawy plażowe 03.09.03, 10:58 Milordzie, to takie przykre, gdy jedyną zabawą dzieci jest podskakiwanie... nawet gdy skakanki brak. Chyba do najbliższy sklep z zabawkami zbankrutował :PPP Dlatego teraz drą na kawałeczki białe kruki w bibliotece :P Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zabawy plażowe 03.09.03, 11:09 Milady:) ma :-) to jedyne, co im pozostało w tych malutkich, dziecięcych główkach ... :-PPP Jedyny argument - to podskakiwanie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: zabawy plażowe 03.09.03, 11:26 Milordzie, podskakiwanie, bez ładu i składu, nieważne gdzie się wyląduje. To tak jak kibice na stadionach, byle draka była. A po co ta draka? Ano po to żeby była. Zaiste logika wielka w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zabawy plażowe 03.09.03, 11:37 Milady:) ma :-) odpowiedź jest krótka: bo te dzieci tak lubią ... :-PPP Tylko to jest ich "dzieciństwem" :-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: zabawy plażowe 03.09.03, 11:39 Milordzie, jakaż musi być burza myśli w głowach dzieci, że tak szaleją :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zabawy plażowe 03.09.03, 11:41 Mialdy:) ma :-) to hormony, to wiek dojrzewania :-PPP Choć niektórym to chyba już tak pozostanie ... :-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: zabawy plażowe 03.09.03, 11:50 Milordzie, wiek dojrzewania - to okres robinsonady. Wtedy dzieci staja się uparte, konfliktowe, kapryśne, zbuntowane. Nie lubią, jeśli inni wchodzą na ich "terytorium". Wszelkie te oznaki widać na plaży :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 zabawy plażowe 03.09.03, 11:54 Milady:) ma :-) dokłądnie, masz rację, dzieci same nie wiedzą, czego chcą i tylko o białych krukach potrafią prawić, żeby co kolwiek na plaży powiedzieć :-) Lunch? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: zabawy plażowe 03.09.03, 11:56 Milordzie, lunch z przyjemnością, byle nie słuzbowy, jak wczoraj :))) Bo te służbowe strasznie mnie męczą :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 03.09.03, 11:59 Milady:) ma :-) lunch lunchowy nad samym brzegiem brzegu plaży nad oceanem oceanu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 03.09.03, 12:02 Milordzie, to mi sie podoba:)) Zadnych mundurków .. i bose stopy :))) To weżmy stolik i krzesełka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 03.09.03, 12:08 Milady:) ma :-) juz się zabieramy wspólnie do przygotowania lunchu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 03.09.03, 12:45 Milordzie, dzisiaj mam ochotę drapieżnie mięsożernie :) Może jakiś stek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 03.09.03, 12:48 Mialdy:) ma :-) no cóż, największego specjalisty od lunchu, Pana Timita, wciąż nie ma, ale myślę, że sobie poradzimy i to całkiem nieźle :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 03.09.03, 12:56 Milordzie, to nóż w dłoń i ciąć, ciąć ciąć to... mięsko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 03.09.03, 12:59 Milady:) ma :-) raz, ciach, dwa, ciach, trzy ... :-))) Smacznego :-) Wina? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 03.09.03, 13:54 Milordzie, jeszcze kieliszeczek, bo wino dzisiaj świetne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 03.09.03, 14:05 Milordzie, Ma Pan ochotę na słodki deser ??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 deser 03.09.03, 14:16 Milady:) ma :-) i na deser i na coś słodkiego ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: deser 03.09.03, 15:08 Milordzie, czyżby to były dwa oddzielne.. desery ?? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 04.09.03, 07:38 Witaj, Milordzie:) Kawke, serek, miod i bułeczkę:) Potem buziak i kurteczkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 04.09.03, 07:40 Milady:) ma :-) z Tobą kawkę, z Tobą miodek, z Tobą i bułeczkę, potem buziak i kurteczkę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 04.09.03, 07:42 Milordzie, a w kurteczce coś mi brzęczy, uszy moje bardzo męczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 04.09.03, 07:44 Milady:) ma :-) w kurteczce coś brzęczy? Czyżby kluczy neręcze? Kluczy do sekretów Twoich? Co to poznać je bym chciał do woli? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 04.09.03, 07:46 Milordzie, kluczy naręcze zabrzęczało, i nagle przestało... moim sekretem się stało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 04.09.03, 07:48 Milady:) ma :-) Kluczy naręcze zabrzęczało, i nagle brzęczeć przestało ... Twoim sekretem się stało, by móc wytrychem je odważnie otworzyć :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 04.09.03, 09:40 Milordzie, sekret otwierajac, wytrycha używajac bądź ostrożny: delikatna to materia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 secret 04.09.03, 09:51 Milady:) ma :-) w mych dłoniach ten wytrych delikatny będzie, niczym piórka dotyk go poczujesz, gdy otwierać sekretów najtajniejsze zakamarki Twoej duszy będę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 04.09.03, 10:53 Milordzie, Swawolnyś jak wiatry z drzew i krzaków Lecisz tu - niby stada ptaków - Napełnisz szmerem pokój mój - Gdzie pod zwartymi już powieki Ma dusza śpi ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 secret 04.09.03, 11:15 Milady:) ma :-) Tylko dusza jest na tyle wrażliwa, aby "wyłapać" najlżejsze wibracje życia, wyczuć tą energię i zinterpretować ... Twoja istota to wszechświat w miniaturze ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 04.09.03, 11:35 Milordzie, Nic Cię to, Panie, nie przeraża? Pojmujesz, jak i czemu śpię? Ja gdzieś w dalekich krajach, Za sennym morzem, w złotych rajach... Dziwna ma bladość - dziwny strój - Przedziwny długi warkocz mój I wielki ten milczenia zdrój... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 secret 04.09.03, 11:41 Mialdy:) ma :-) Żarem staje się. Ogrzeję Twoje serce. Ogrzeję Twoje sny. Bo tam jesteś Ty. Tak bardzo tego chcę. Że marzenia Nasze Jawą stają się :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 04.09.03, 11:51 Milordzie, I znowu deszcz pada Ale nie smucę się Bo mi o tobie opowiada I znowu widzę cię Tak dobrze z tobą mi W tym cudownym śnie Swą dłoń podaję ci A ty przytulasz mnie Idziemy razem w deszcz Pod parasolem snów .... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 secret 04.09.03, 11:55 Milady:) ma :-) Wezmę także mój parasol i zabiorę pelerynę. Mam kogo wziąść pod jego czaszę. A Ty zagarnęłaś moje ... Dostrzegam, że jest wiosna, że deszcz ciepły pada ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 04.09.03, 12:33 ka_27 napisał: Milordzie, Na spacer przed siebie pójdziemy Z głowami w chmurach, zadumani Słońce cieplutko świeci Wiatr włosami się bawi Na jeziorze żaglówka mała z białym żaglem, Kołysze się łagodnie na fali... Moje marzenie i mój sen piękny Powoli przechodzi w słoneczną jawę ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 secret 04.09.03, 13:50 Milady:) ma :-) Spacer w noc wreześniową. Jakże są to piękne chwile. Z Tobą spędzane. I strasznie tęsknię za Tobą. Kiedy Cię nie ma ... Może lunch? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 04.09.03, 14:03 Milordzie, Tęsknię za tobą jesiennie - Za Tobą odległym O zimne deszcze - Szukam Cię w nocy ciemnej, W taki mrok, W taki chłód Milordzie, na chłody jesienne może gorący bulion ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 secret 04.09.03, 16:22 Milady:) ma :-) Słońca i pogody nadchodzi jesień stale powtarzanych w innej spocznie dłoni jasny uśmiech zaszczyci światłem niczym struny na których Ty grałaś tak ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 04.09.03, 22:06 Milordzie, Otośmy wreszcie zostali się sami Z zadumą cichą rozlana w naturze, Wsłuchani w światów obroty tam w górze, Nad pożółkłymi schyleni księgami... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: secret 04.09.03, 22:26 nie gniewacie się że troszkę się tu poszwendam? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 04.09.03, 22:27 Tylko uważaj, baloo z moich grabek kij zrobil ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: secret 04.09.03, 22:26 ignatz, a co ty tak do 200 000 lecisz czy do 500 ledwie :PPP? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Grajdołek nad Oceanem ... 04.09.03, 22:27 500 (pińcet). Kalgar, to dla Ciebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Grajdołek nad Oceanem ... 04.09.03, 22:28 Jak miło, że nie dla siebie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Grajdołek nad Oceanem ... 04.09.03, 22:29 nie no jakże tak, dla siebie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Grajdołek nad Oceanem ... 04.09.03, 22:28 hyhy włąściwie to już znalazłem to czego nie zgubiłem. Idę, papa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Grajdołek nad Oceanem ... 04.09.03, 22:29 jestes jak to dziecko w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Grajdołek nad Oceanem ... 04.09.03, 22:31 nieładnie się tak zachowywać na cudzym wątku. Nawet trepów nie zdjęłaś przed wejściem. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Grajdołek nad Oceanem ... 04.09.03, 22:34 a potem się zarzekam, ze nie wchodzę na te wątki. może lepiej stąd chodźmy, bo zewsząd widzę złe żółte ślepia i złowrogie warczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Grajdołek nad Oceanem ... 04.09.03, 22:35 co Ty gadasz, Cytrynka wygląda dość przyjaźnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour 05.09.03, 07:28 Bonjour Milady:) ma :-) piękny słoneczny piątek na plaży :-) Słońce mocniej zaczyna swiecić :-))) Czas na kawę, bułeczkę i dżemik :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour 05.09.03, 07:39 Milordzie, witaj mój drogi :) sennie jakoś za oknem, szaro, ponuro i zimno... Czy duzy kubek goracej kawy można ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 05.09.03, 07:41 Milady:) ma :-) by za oknem odżyło, zrobiło się kolorowo, sympatycznie i cieplej, napijemy się z dużego kubka gorącej kawy :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 05.09.03, 07:53 Milordzie, nie ma zlotej polskiej jesieni za oknem, jest cos takiego okropnie smutnego .. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 05.09.03, 07:59 Milady:) ma :-) za oknem będzie coś pięknego zaraz :-)) Już po pierwszym łyku kawy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe au lait 05.09.03, 09:05 Milady:) ma :-) konfitury jagodowej? A dzieci wczoraj zaszalały, odwagę mają wówczas, gdy nikogo nie ma ... :-PPP Ciekawe co dziś wykombinują? :-PPP Bo mają wciąż tylko jeden i ten sam schemat ... :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe au lait 05.09.03, 10:37 Milordzie, trudno, dziecięce zabawy to dziecięce zabawy... A konfitura jagodowa jest pyszna :)) Po pierwszym lyku kawy świat rzeczywiście staje się pogodniejszy :))) Może dlatego, ze oczęta się nań szerzej otwieraja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe avec Pim's 05.09.03, 11:10 Milady:) ma :-) ach te dzieci :-)))) Kawa z lekką nutą dekadencji, powoduje wzrost potencji :-)))) Kłębuszkiem, kwiatuszkiem i białym puszkiem, Zabawa, zabawa!!! Nazywają to kawa :-) A my tylko tańce, Słońce :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe avec Pim's 05.09.03, 11:14 Milordzie:))))), ach te dzieci :PPPPP Od whisky iloraz niski. Od zytniowki dzieci polglowki. Od koniaku final na haku. Od likieru rownys zeru. Od burbona straszna sledziona. Od martini potencja mini. Od sznapsa wezma cie za psa. Od rumu pomruki tlumu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe avec Pim's 05.09.03, 11:22 Milady:) ma :-) dzieci zawsze pozostaną dziećmi ... :-PPP I nigdy nie mam dość, Elfy tańczą i śpiewają, ich radosne oczy cieszą. Tam jadło i trunki dają i nikt nie tęskni za ciszą. Ognisko płonie dumnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Jaś i Małgosia .. 05.09.03, 12:04 Milordzie, bajeczka nowa :PPP W lesnej gluszy, na polanie, wsrod wysokich drzew, stoi chatka Baby Jagi, tej z piernika, ...wiesz. Czekolada pokrywane okiennice, dach, Baba siedzi z frontu w oknie, okropna, ze strach. Malego Jasia i Malgosie trzyma w przemocy tam, placzem Malgosia sie zanosi, kto pomoze nam? Jasio wpadl na swietny pomysl, palec chudy ma, oklamuje Babe Jage i do pieca pcha. Z tej niewoli szybko migiem uciekaja w dal, do matusi, do tatusia, do domku spod hal. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jaś i Małgosia .. 05.09.03, 12:17 Milady:) ma :-) Ach, te dzieci na plaży :-)) Jak nikogo nie ma, to zaraz nabroją, a potem przezstraszone uciekają w dal, do matusi, do tatusia ... :-PPPP Lunch? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Lunch 05.09.03, 12:26 Milordzie, dzisiaj same frykasy : Pasztet z zająca w sosie tuńczykowym, Cannelloni z serem i szpinakiem, Krewetki na grzance z przepiórczymi jajeczkami, Kotleciki jagnięce z borowikiem i aligotem, Lody waniliowe z gorącym sosem z owoców leśnych. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Lunch 05.09.03, 13:02 Milady:) ma :-) pyszności :-) Już nalewam wina :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Lunch 05.09.03, 14:51 Milordzie, kielich kryształem rzeźbiony w mej spocznie dłoni jasny uśmiech zaszczyci światłem przewodnika może pamięć wieczorem mgliście Ci przypomni postać wiernie krążącą wśród krzewów winnicy która stając się duchem wciąż resztki gron zbiera ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cristal 05.09.03, 14:57 Milady:) ma :-) Twoje włosy wzrok ognisty w kryształ zamknięty wodził ... Twój głos jak cytrynowa skórka ... Ja i Ty ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: citrin 05.09.03, 15:12 Milordzie, i zobaczyłam jak zza obcych krajów wyciągasz dłonie i gładzisz mnie po włosach i mówiłam do ciebie szeptem, cytrynowym szeptem i szept przez siedem chmur przewędrował :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 chuchotement 05.09.03, 15:18 Milady:) ma :-) Unosi mnie Twój szept. Płynę jak złoty obłok. Białych ptaków stado. W Twoje włosy wpłata się Słońce. Wypełniasz moje dłonie. Spragnione Twojego zapachu ... :-))) Kawy popołudniowej? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: arome 05.09.03, 15:23 Milordzie, A ta blondynka z jasnym oczami lubi zapach cytryny i wiatru Ta najmłodsza wierzy że kiedyś zaplecie warkocz swojej córeczce Ta o bladych dłoniach chciałaby kiedyś pokochać i założyć sukienkę w grochy Te wszystkie kobiety z obrazów Lautreca... :))) A może dzisiaj fajfik z herbatką cytrynową ???:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 arome de citron 05.09.03, 15:27 Milady:) ma :-) Znam każdą zatokę, do której zawijamy. Znam każdą falę, która nas unosi. Znam najsłodszy zapach cytryny. Uwielbiam ją :-))) Poproszę małą filiżnakę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: arome de citron 05.09.03, 15:35 Milordzie, Blisko: jak ciepło rąk, fala głosu w membranie uszu, patrzeniem nasączony wzrok uczuć Jeszcze bliżej: w myśli pojedynczej gdzie nic już innego nie ma, w kurczącym się kolorze kier gdzie wszystko rodzi się umiera ja i ty Proszę bardzo, Twoja filiżanka z pyszną herbatką.. i ciasteczko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 arome de citron 05.09.03, 15:42 Milady:) ma :-) Czekam na powrót lata, gdy wokół szaleje zamieć. Ja czekam na błysk w Twoim oku, na Słońce, uśmiech, ciepło głosu ... Bezpieczna przystań w mych dłoniach ... :-)) A jakież to ciasteczko? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: arome de citron 05.09.03, 15:48 Milordzie, To taki spacer po ciepłych miękkich wzgórzach pachnących jeszcze snem powiekach jak aksamitne kołdry wargach w pół słowa zatrzymanych gdzie lekki oddech w nich wstrzymany czeka na miejsce w moich wargach Ciasteczko ....kruche :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 arome de citron 05.09.03, 15:52 Milady:) ma :-) Ja błękit, a Ty czerwień. Chcę, żeby nas na świecie tylko dwoje było ... Jak sen, znów pod rekę pojdziemy na spacer ... Już skosztuję :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: arome de citron 05.09.03, 16:01 Milordzie, spacer nad brzegiem morza, dziewczyny zapatrzonej, zamyslonej, cudownym widokiem morza zachwyconej. jej stopy na brzegu morska fala piesci i trawa na wydmach radosnie szelesci, ...i te cisze przerywa co chwile krzyk mew i fali plusk lagodny, cudowny jej spiew. Jeszcze filizankę ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 arome de citron 05.09.03, 16:04 Milady:) ma :-) Miłość jest jak woda morska. Im więcej jej, tym głębia bogatsza ... Bądź zawsze jak ona świeża i kwitnąca ... :-))) Poproszę jeszcze jedną filiżankę i ciasteczko kruche :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: arome de citron 06.09.03, 09:32 Milordzie, Czym, że jest miłość? Liściem na drzewie jesienią Falą na morzu ognistym Kwiatem wonności i pachności Słodyczą miodu lipowego Uśmiechem o wczesnym poranku Agawą co raz w życiu zakwita Strumieniem w swym spadku gwałtownym Chorobą, która nikogo nie pominie Szarością przepełnioną smutkiem Lekarstwem na codzienne znoje Muzyką co wypełnia zmysły Nadzieją..... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-) 08.09.03, 07:24 Bonjour Milady:) ma :-) wspaniały dziś wrześniowy poranek :-))) Czas na kawę poranną i bagietkę z konfiturą :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour :-) 08.09.03, 07:29 Milordzie, witaj w ten słoneczny poranek :))) Kawa z Tobą to największa przyjemność :)) Jesień nad oceanem ma swoje uroki: powietrze o poranku, choc takie chłodne, jest tak orzeźwiające, jak kawa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bonjour :-) 08.09.03, 07:38 Milady:) ma :-) Poranek będzie nadzwyczaj słoneczny, ponieważ z Tobą wypiję kawę poranną :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Bonjour :-) 08.09.03, 07:43 Milordzie:))), Chłonę Ciebie .... Bo wtedy słońce rozprasza skłębienie snów A wiatr napina radość żagli :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 cafe :-) 08.09.03, 07:46 Milady:) ma :-))) To mistyka wspólnego poranka, przy dwóch kubeczkach aromatycznej kawy, której smak pobudza do życia :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: cafe :-) 08.09.03, 09:19 Milordzie, Ktoś może powie, że to to senne marzenie... Lecz nie ma nic prawdziwszego od tego snu. Wiec w obecnosc swą otuleni Wspólnie wyśnijmy go tu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 r& ecirc;ve 08.09.03, 09:30 Milady:) ma :-) Otworzyć przed Tobą swe wrota, unieść w spojrzeniu sumienie. I pojawić jak senne marzenie. Przebudź się blasku ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: r& ecirc;ve 08.09.03, 09:50 Milordzie, Otwieramy oczy najpierw mocno zaciśnięte, potem zamknięte, potem zmrużone, potem przymrużone ... Ten blask to niezwykły taniec ukojenia, w oczach świetlista kula rozpala wszelką myśl przybliżając świat do wieczności i spełnienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 calmant 08.09.03, 09:56 Milady:) ma :-) Rozglądam się szukając zieleni Twoich oczu. W nich znajduję ukojenie. Zamknąłbym się w Twoich ramionach. Barwę słów, w oczach blask ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: solitude 08.09.03, 10:40 Milordzie, Szłam sama lawirując o zachodzie słońca, on był daleko szłam plażą, patrząc w samotne słońca rozdzielone brzegi patrzyłam w niebo, kiedy iskra upadła na błękitną taflę wyciągnęłam z butelki list, list od niego włosy opadły mi na twarz, złote włosy, szary błękit oczu ... Pragnę powiedzieć Ci wszystko, wyrzucić słowa, których oboje jeszcze nie znamy. Pragnę powiedzieć Ci, że wszystko będzie dobrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 onirisme 08.09.03, 10:48 Milady:) ma :-) Kiedy zmęczenie zamknie Ci oczy i w snu ramiona oddasz się cała W sennym marzeniu powiem Ci wszystko, czego me usta dziś mówić nie chciały ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 11:02 Milordzie, Co chcę słyszeć, co zobaczyć rzecz nietrudna i nienowa: wiedzieć to, co niewidzialene słyszeć to, co niesłyszalne - i uśmiechać się promiennie do ludzi do pięknego świata ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 11:09 Milady:) ma :-) Ile nieznanych rzeczy Cię otacza wokoło. Wtedy możesz zboczyć z drogi i zacząć poznawać. Iść w parze z myślami ... W głowie mam Ciebie ... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 12:05 Milordzie, Widzisz to w moich oczach To, o czym nigdy nie powiem... Bo jak opowiedzieć mam smutek Zamknięty za ścianą powiek Jak wytłumaczyć pragnienie? Jak zamaskować tęsknotę Gdy dusza leży na dłoni... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 12:17 Milady:) ma :-) Najskrytsze myśli lustrzanym odbiciem seledynowych,źródlano-czystych tęczówek,czasem wzburzonych-jak życie. Gdy patrzę w oczy zielone o świcie, widzę bezchmurne i przezroczyste najskrytsze myśli-lustrzanym odbiciem. Kiedy się wichry zbierają tam skrycie, sztormy szaleją na dnie przejrzystych tęczówek,czasem wzburzonych-jak życie. To tak,jak pąki ukryte w podszycie wiosną wystrzelą jakże ogniście najskrytszych myśli-lustrzanym odbiciem. Te wszystkie lata spisane w zeszycie z twoim uśmiechem głębi najczystszej tęczówek,czasem wzburzonych-jak życie. Odkąd podziwiam z niezmiennym zachwytem siłę tej barwy-aż uroczystej miłości podarowanej odbiciem, takim lustrzanym-ech ... życie! Mały lunch? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 12:32 Milordzie, W Twoich oczach jest tyle ciepła i blasku A ja ćma kuszona ich spokojem Pragnę umrzeć w płomieniach tego spojrzenia Podaruj mi jedną chwilę bym mogła nacieszyć zmysły .... Ale dzisiaj proszę mnie do restauracji zabrać na lunch :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 12:37 Milady:) ma :-) Chciałbym otulić się płaszczem Twojego dotyku i mieć przy sobie choć jeden kosmyk radości. Chciałbym mieć Twój wzrok zamknięty w pudełku - to krótkie spojrzenie miłości. Chciałbym kiedyś spalić ten wiersz w ogniu Twoich łez ... Mialdy:) zapraszam Cię do eksluzywnej restauracji :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 12:46 Milordzie, Oczy me pełne ciebie, jak polne krynice, Gdzie niebiosa swe jasne odbijają lice. Uszy me pełne ciebie, jak muszla echowa, Co szumy oceanu w swojej głębi chowa. Nozdrza me pełne ciebie, jak duszne ogrody Zapachu róż szkarłatnej, królewskiej urody. Wargi me pełne ciebie, jak pszczela pasieka Pełna miodnego wina, kwiatowego mleka. Dłonie me pełne ciebie, jak plecione kosze, Gdzie jesień składa źrałych owoców rozkosze. Milordzie, hmmm... czy ja znowu mam nową sukienkę kupić ???? ;PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 12:50 Milady:) ma :-) Ty moje marzenie Ty moja tęsknota Ty moje westchnienie Ty moja radość Ty moja łza Ty Twego głosu słodkie brzmienie Ty Twoje ciepło Ty Twój czar Ty moje Twej postaci urocze wspomnienie to klejnoty których na żadne skarby świata nie zamienię. Ależ oczywiście Milady:) nie przystoi dwa razy jeśc lunch w luksusowej restauracji w tej samej kreacji :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 12:57 Milordzie, Jesteś moim oddechem, mego serca biciem moją krwią pełną wiary, mojej tęsknoty odbiciem. Jesteś moim kolorowym snem, moim marzeniem, moim szczęściem największym i moim cierpieniem. Jesteś we mnie, przy mnie, choć jesteś gdzieś daleko. Jesteś myślą poranną i wieczornym obrazem pod powieką. Jesteś obietnicą niespełnioną i pyłkiem ulotnym Nadzieją wskrzeszoną i wspomnieniem bezpowrotnym... Tego się właśnie spodziewałam :PPP Ech Ci mężczyźni ... :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 13:01 Milady:) ma :-) We śnie jesteś moja i pierwsza. We śnie jestem pierwszy dla Ciebie. Rozmawiamy o kwiatach i wierszach, psach na ziemi i ptakach na niebie. We śnie w lasach są jasne polany spokój złoty i niesłychany, pocałunki zielone jak paproć. Albo jesteś egipska królowa jak miód słodka i mądra jak sowa, a ja jestem przy Tobie jak światło ... Samochód już czeka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 13:07 Milordzie, Osłonię dłonią Światło świec Może je zgasić Niewielka rzecz Za głośne słowa Trzeba od nowa Zapalać światło Naszych świec Tam się zamyka mrok Nie znany cień Niepewny krok A tu łagodny blask Oświetla stół I nas Osłonię dłonią Światło świec Od złego wiatru Trzeba strzec Żeby świeciło Na naszą miłość Osłonię dłonią Światło świec. Więc kolejna wyprawa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 13:14 Milady:) ma :-) Kolorowy sen przyśnił mi się wczoraj słone morze pełnia księżyca szum zimnych fal byłem z Tobą na plaży wędrowały po Twoim ciele moje dłonie i usta kolorowy sen przyśnił mi się wczoraj rano znalazłem w butach piasek ... :-))) Kolejna wyprawa w nieznane i piękne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 13:35 Milordzie, Cichy wieczór otulił Cię swoim płaszczem, Zasypiasz z moim imieniem na ustach, Zasypiasz.. A może nie, bo oto zjawiam się koło Ciebie, Biorę za rękę i idziemy przed siębie, przytuleni, Księżyc oświetla nam drogę, pokazuje szlak, Gwiazdy otaczają nas mrugając wesoło, Są takie piękne Idziemy wyżej i wyżej, już tylko jesteśmy my, Na szczycie naszej góry wita nas muzyka, Jaka wspaniała.. Porywa nas do tańca, wirujemy wolno mocno objęci, Nasze ciała przenikają się nawzajem, Nasze ręce niecierpliwie się szukają, Szepcesz cichutko gorącym zdaniem - jakie piękne są te gwiazdy- Wyprawa po to, co w zyciu nieodgadnione ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 13:45 Milady:) ma :-) Kiedy zasypiasz na moim ramieniu kołysana czułym szeptem Ciepłym oddechem unosisz się lekko pod sufit Tańczysz Wirujesz w smudze światła a potem jak piórko niesione wiatrem Wylatujsz przez okno Gładzisz szczyty drzew Skubiesz chmury Dmuchasz na gwiazdy Aż wreszcie roztapiasz się w czerni nocy zapomnianą kropelką rosy Dopóki nie ściągnę Cię na ziemię gorącym uściskiem kochających ramion ... :-))) Już czas, smochód już odjeżdża :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 14:03 Milordzie, Ciepłem jesteś i jasnością mocą światła rozszerzasz czas Jednym uśmiechem jak nikt potrafisz odmierzyć cudowne istnienie Budujesz dla mnie nowe życie wypełniasz szczęściem dłonie zamykasz przeszłość bezpowrotnie uśmiechem wskazujesz najkrótszą drogę do Ciebie Juz biegnę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 14:06 Milady:) ma :-) Jesteś kroplą w morzu ulic I nie zawsze aż taka piękna Czarny kot tu nagle przebiegnie Aż sąsiadka z lękiem się żegna Zaledwie iskrą w ognisku ulic Jesteś i nie taka znów wielka Lecz bez Ciebie nie można żyć ani na co dzień ani od święta ... :-))) Za 15 minut będziemy w eksluzywnej restauracji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: paroles 08.09.03, 14:10 Milordzie, Błękitem swoich oczu wypełniasz moje dłonie spragnione twojego zapachu Słońce nalewasz do szklanki która w twoich dłoniach zakwita światłem najpiękniejszej gwiazdy Rysujesz nowy świat stwarzając go od ręki jednym pocałunkiem Jak słodki wiatr z cichym zmysłowym pomrukiem rozpędzasz chmury z serca Jesteś dla mnie oddechem pulsem i rytmem życia Jesteś nadzieją na kolejny wschód słońca No nie Milordzie, restauracja??? A nowa sukienka ?? :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 paroles 08.09.03, 14:18 Milady:) ma :-) Pragniesz poczuć się bezpieczna; Być przy mnie; Dotykać moich dłoni; Patrzeć prosto w oczy. Potrzebujesz dać mi słodki pocałunek I czuć jak obejmuję. Chcesz, bym rozświetlał Twoją drogę - Prostą, krętą czy zamkniętą. Ufać także bezgranicznie; Biec gdy mnie potrzebujesz. Oczekujesz bym miłował, głaskał ... :-))) Ależ masz cudowną kreację Milady:) Stolik już zarezerwowany :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: robe 08.09.03, 14:24 Milordzie, Ciemnoczerwona sukienka w secesyjne kwiaty długość kładzie się na ziemi szerokość próbuje świat objąć na cienkich ramiączkach zawieszona jak na gwiazdach. Napełnia się Twoim zapachem. Nitki miękkich spojrzeń Wplatane w materiał czarnej kawy nad ranem I popiół z papierosa przed wyjściem. Ciało odżyło raz jeszcze Lecz czy znów nocą powróci Mężczyzna pachnący Moją secesją ciemnoczerwoną? Czy ona ma być taka własnie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 robe 08.09.03, 14:30 Milady:) ma :-) Czerwoną nie była Twoja sukienka, tylko ja zarumieniony ... :-))) Twym widokiem oczarowany :-)))) Proszę, oto moja dłoń :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: robe 08.09.03, 14:44 Milordzie, to ja muszę chyba uważniej się temu przyjrzeć :)))) A Ty chwyć moją dłoń w powietrzu zanim się rozpłynie jak sen, jak mara, jak przywidzenie. Chwyć i nie puszczaj, Nie pozwól by się wyślizgnęła, Od tego zależy jej istnienie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 rossignol 08.09.03, 14:53 Milady:) ma :-) Nie zaznawszy spokoju w noc zapadam By przebudzić się z słowika śpiewem Oznaczając wstęgą Twą dłoń Przybieram postać ptaka Odlatując w daleka woń Podając Ci swą rękę chwytam Twą dłoń Lecisz ze mną tam gdzie nasz dom. Dom pełen uczuć i Marzeń Hałasów i wrażeń Dom pełen szczęścia Dom pełen miłości Pełen Ciebie i mnie Zaśpiewaj mi proszę mój ty słowiku ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: chanson 08.09.03, 14:57 Milordzie, Może tak zaśpiewac ?? :))) Aż po kraniec naszych dni Rączka w rączkę Łapka w łapkę Idźmy razem przez ten świat. Aż po ostatni zachód słońca Oczko w oczko Uśmiech w uśmiech Idźmy wspólnie aż do nocy Aż po ostatni dźwięk wesoły Uszko w uszko Śpiew w śpiew Idźmy razem do końca piosenki Aż po ostatni zapachu ton Nosek w nosek Oddech w dech Idźmy razem do końca zapachu wiosny Aż po ostatnie dwa słowa Usta w usta Nóżka w nóżkę Idźmy razem do miłości Aż po ostatni dotyk naszych dłoni Ciało w ciało Zmysł w zmysł Idźmy razem po natchnienie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 chanson 08.09.03, 15:03 Milady:) ma Powiedz dlaczego na świecie tak dziwnie plotą się dni dlaczego ktoś za kimś tęskni dlaczego ktoś o kimś ciągle śni dlaczego szczęście ucieka gdy bliskie ma być dlaczego człowiek kocha człowieka i bez niego nie może żyć idziemy razem za ręce gdzieś daleko, a blisko niektórzy patrzą na nas z zazdrością inni z nienawiścią idziemy razem za rękę gdzieś gdzie pachnie szczęściem gdzie jest miłość i gwiazdy i gdzie dobrze nam będzie wierzymy że dojdziemy i to jest najważniejsze nic złego się nie stanie póki trzymamy się za ręce ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: chanson 08.09.03, 15:12 Milordzie, Oby nam dane było najwięcej Otwarte oczy i czułe serce A my naprzeciw A my naprzeciw Jak dzieci Jest frasobliwa radość istnienia Kto nie przeżywa świata nie zmienia A my naprzeciw A my z nadzieją A my jak dzieci Niech nas wyśmieją My pomachamy do nich Z daleka Tak długa droga jeszcze nas czeka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 eau 08.09.03, 15:24 Milady:) ma :-) Żaden dzień się nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy. Wczoraj, kiedy Twoje imię ktoś wymówił przy mnie głośno, tak mi było, jakby róża przez otwarte wpadła okno. Dziś, kiedy jesteśmy razem, odwróciłem twarz przy ścianie. Róża? Jak wygląda róża? Czy to kwiat? A może kamień? Uśmiechnięci, współobjęci, spróbujemy szukać zgody, choć różnimy się od siebie jak dwie krople czystej wody. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: reve 08.09.03, 15:28 Milordzie :))) Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 reve 08.09.03, 15:31 Milady:) ma :-) na plaży, w świetle księżyca, piękne myśli po głowie błakają się i marzenia projekcją swą przed oczyma stają :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: reve 08.09.03, 15:40 Milordzie, Kochać Twoje oczy, Te płonące, tak żarliwie i w rozkoszy półprzymkniete... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 08.09.03, 15:42 Milady:) ma :-) proszę, oto Twoje krzesło w stylowej i eksluzywnej restauracji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 15:43 Milordzie, pięknie tu :))) Ty wiesz, dokąd zaprosić kobietę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 15:49 Milordzie, w krysztalowym kieliszku się mieni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 08.09.03, 15:52 Milady:) ma :-) zapewne tak, za chwilkę się okaże :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 15:53 Milordzie, tak ... z tuńczyka z melonem :)) To lubię :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 08.09.03, 15:55 Milady:) ma :-) proszę, proszę, trafiąłaś w dziesiątkę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 15:55 Milordzie, to nalezy smakowac :))) A smak ma boski ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 15:58 Milordzie, ależ prosze:))) A co powiesz na chateaubriand z polędwicy wołowej ze szparagami ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 16:01 Milordzie, a gdzież nasz kelner ??? Zamówić trzeba .... Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 16:03 Milordzie, no nareszcie sie pojawił.... cóż to za obsluga :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 lunch 08.09.03, 16:05 Milady:) ma :-) zatem skła damy pozostałe zamówienie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 16:06 Milordzie, to może deser zamówmy od razu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 16:10 Milordzie, mam ochote na puchar lodowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 16:12 Milordzie, nie tylko dla ochłody, ale dla słodyczy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: lunch 08.09.03, 16:14 Milordzie, dla nas :))))) A teraz w spokoju możemy rozkoszować się lunchem i .. sobą nawzajem ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś