Dodaj do ulubionych

Sprawiedliwość nauczycieli...

28.04.10, 20:21
Na pewno w każdej szkole... i zapewne to zauważyliście że nauczycieli inaczej traktują
uczniów którzy uczą sie lepiej a inaczej uczniów którzy uczą sie troche gorzej. Moim
zdaniem nauczyciele powinni traktować wszystkich uczniów jednakowo , nie chodzi
tu o oceny no bo to logiczne lepszy uczeń lepsza ocena na koniec i lepsze oceny, gorszy
uczeń gorsze oceny i słabsza ocena na koniec. Zawsze są milsi dla tych co sie lepiej uczą
odpowiadają im dzień dobry Warto zaobserwować to na przerwach czy chociażby w
czasie lekcjismile

Co o tym sądzicie?
Czy u Was w szkołach też tak jest?
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Sprawiedliwość nauczycieli... 28.04.10, 20:25
      tak, tylko zazwyczaj ci, którzy uczą się gorzej są chamscy i bezczelni, i nie obchodzi ich nic poza czubkiem własnego nosa, nie wykazują zainteresowania przedmiotem i ogólnie nauką. więc prosze się nie dziwić, że tacy sa mnie lubiani. no chyba, że uczą się gorzej przez jakieś problemy, wiadomo.

ja mówię wszystkim dzień dobry raczej z grzeczności, wiesz? bo po to to wymyślono, a nie, żeby się podlizać. uczę też się w miarę dobrze, i dzięki temu mnie lubią, i mogę zaliczać na przykład zaległe rzeczy trzy miesiące później. a ci, którzy się czepiają, ze to niesprawiedliwe są zazdrośni, tyle. ja sobie zapracowałam na taką opinię, inni mogą tylko marudzić, a tak do niczego nie dojdą.
    • softy_girl Re: Sprawiedliwość nauczycieli... 28.04.10, 20:28
      Jest tak, ale należy im się. Mają gdzieś naukę więc mają też i gdzieś
      nauczyciela, jakim on prawem ma być dla nich miły i najważniejsze pytanie za co?
      Są dla nich hamscy więc nauczyciele odpłacają się tym samym.
    • euforia_ Re: Sprawiedliwość nauczycieli... 28.04.10, 20:33
      jest.. a najgorsze są dzieci nauczycieli bo oni to mają w ogóle wszystko co chcą
      i jak chcą
    • lorelei_ Re: Sprawiedliwość nauczycieli... 28.04.10, 21:31
      nauczyciele po prostu mają zaufanie do osób, które są kulturalne i dobrze się uczą.
      moim zdaniem to jasne, że nauczyciel nie będzie wyróżniał ucznia, który jest w stosunku do niego nie w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka